Şimdi Ara

Cemaat - Siyaset (514. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.326
Cevap
52
Favori
242.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi ses, büyük ustadan çıkacak ki biz de bir şeyler söyleyelim. seçimden önce, obamayla konuştum güleni paketleyip gönderecek diyordu. ben onu bekliyorum mesela.
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Şimdi gene sizin örneklerinizden yola çıkalım. Bir taraf güvenilir diye kendi yakınlarını kullanmış, diğer taraf gönüllü bulmuş. Gönüllü bulmuş olanın yaptıkları birebir aynı olmasına rağmen onay veriyorsunuz. (Onay vermek kabullenmişiniz anlamında.) Diğerine onay vermiyorsunuz. Yok yakalandılar cezalarını çekecekler, devlet sahiplenmez diyorsanız ona da varım. Ancak Ortada yakalanma yok açık açık deşifre edilme var. Bu şuna benziyor, Aladdin Çakıcıyı, Şam'a; bebek katilini vurması için gönderiyorsunuz. Haberi olanlar Doğan Güreş ve Tansu Çiller. Çakıcı dibine kadar gittikten sonra hükümet Ordu/gladyo tarafından deşifre oluyor görev iptal ediliyor. Çakıcı hayatını zor kurtarıyor. Şimdi bu vatan evladını mı korumak etiktir, Yoksa yapılan illegal bir olay kesinlikle suçlular cezalandırılsın demek mi etiktir. O Zaman Tansu Çiller söylemlerini belki hatırlayacaksınız. "Vatan için kurşun atanda, yiyende şereflidir."
    Şimdi bizim durumumuza bakalım. Yıl 2008 Bütün Avrupa ekonomik krize giriyor, Türkiye'nin durumu da pek parlak değil. RTE çıkıyor ve aynen şöyle diyor. "Kriz Teğet Geçecek". Tabii Bütün ekonomistler kıçıyla gülüyor. Derken özelleştirmelere hız veriliyor, nereden geldiği belli olmayan bir para, görünmez bir el Türkiye ekonomisini büyümeye zorluyor. RTE tam zamanında Arap yarımadasına ışık yakıyor. Çünkü batılı firmaların hepsi zorda, bol para sadece petrol zengini ülkelerde var. İç karışıklar nedeniyle bir türlü gerçek istihdam yaratabilecek sorunlara da eğilemiyorsunuz. Sonra Aklınıza İran geliyor. Amerika'nın onayı olmadan böyle bir şey yapamazsınız. Amerika, dünyada rezerv para olan kendi parası her yerde takip edebilme becerisine sahip. Dikkat çekmeden bu gayrı resmi ticaret için ne kullanabilirsiniz. Tabii Altın. Aslında olaylar bu kadar basit değil, ancak geri kalanını hayal gücünüze bırakıyorum. Burada FG'ninde isteyerek bu deşifre içinde olduğunu zannetmiyorum. Muhtemelen onunda bu gayri meşru işlemlerde pay almasına inandırılmış olduğunu düşünüyorum. Sizde bilirsiniz; gayrimeşru kovalayanın peşinde de bir sürü gayrimeşrucu olur. Türkiye de büyük holding sahiplerinden tutun, orduya, muhalefete, PKK'ya irili ufaklı bir sürü kuruma, oluşuma kadar gidebilirsiniz.

    Anti AKP'ci olanlara direkt eksi vermiyorum. Eksi vermişsem yorumlarına vermişimdir. Arkadaşlar o kadar genç ki. Heyecanla bu ülkeye ne kadar fenalık ettiklerini, kimin dümen suyunda gittiklerini bilmiyorlar. Misyonum onları uyarmak. Yorumlarımda AKP kolladığım hissi oluşabilir, Ancak ben Türkiye'yi koruduğumu düşünüyorum. Düşünce olarak ait olduğum partiyi yazdım gene yazayım. Şu anda benim düşüncelerimi kıyısında, köşesinden de yakalayabilecek tek parti var. O da MHP. Ancak MHP ne zaman Türk-İslam Sentezini bırakırsa o zaman dört elle o partiye sarılırım. Gerçek dava Turancılıktır. Bu arada size de gönül koydum. Şöyle demiştiniz. "Başbakan diye suç işleme şüphesi varsa dinlenemeyecek mi"




  • İlişkilendirebilirlerse vatan hainliğinden dava açılacak. Ancak bir iki itirafçı lazım. Ondan sonra Amerika isterse vermesin. Kulağımıza gelen dedikodulara göre FG gidecek ülke arıyormuş. Orada pek rahat değil yani.
  • Bu arada konumuzun içinde siyaset de olduğuna göre AKP'nin genel seçimlerde yıpratılacağını ve tek başına iktidar olamayacağını ön görüyorum. BDP'nin oyları yetmeyeceği için MHP'nin de oyları artacağı için Bir AKP/MHP koalisyonu bekliyorum. Ayrıca bu yerel seçimlerdeki güney doğu Anadolu renkleri hiç hoşuma gitmedi. Muhalefet halk el birliği ile bir ayrıştırılmaya sürükleniyoruz. Güneydoğuda en fazla oyu alan AKP desteklenmeliydi. Ama biz ne yaptık, birbirimize düşerek Güney doğuyu unuttuk. Şimdi burada AKP mi suçlu, Yoksa bu kargaşaları yaratan mı?
  • Ülkeler gayrimeşru işler yapmaz diyenlere gelsin.Ecevit, özellikle 70'lere dair anılarından şu "öğretici" pasajları aktarıyordu:

    "ABD ile ilişkilerimiz hem kolay, hem zor olmuştur. ABD güçlü bir ülke, müttefikimiz. Bizden zaman zaman talepleri olur. Bizim de bu taleplere ulusal çıkarlarımıza uygun olduğu sürece karşılık verdiğimiz olmuştur. Ben Amerikalılarla ilişkilerde hep Türkiye'nin çıkarları açısından doğruları söyledim, hiç kandırmadım.

    "1973'te MSP ile koalisyon kurunca, hükümet programına koyduğumuz maddelerden biri, haşhaş ekim yasağının kaldırılması olmuştu. Çok tepki geldi. Yalnız ABD'den değil... Örneğin o koyu milliyetçi MHP lideri Alpaslan Türkeş zehir zemberek bir tepki verdi. Süleyman Demirel, 'inşallah yapabilirsiniz' diye örtülü, dolaylı bir tepki verdi. Yine milliyetçi kesimden işadamı ve sonra siyasetçi Murat Bayrak, ABD'ye 'hemen bu adamı defedin' demeye kadar götürdü işi.

    Biz geri adım atmadık. Amerikan ve Batı gençliğinin uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya olduğunu biliyor ve anlayışla karşılıyorduk. Ama bize haşhaş yasağı isteyen ABD, Güneydoğu Asya'da tam tersini yapıyordu. Türkiye'den adeta yeni işbaşına gelen ABD Başkanı Richard Nixon'a böylelikle hediye vermesi isteniyordu. Biz ise çalışmamızı Birleşmiş Milletler uzmanlarıyla yürütmüştük. Onlar bizi anlıyordu, ama ABD anlamıyordu."

    Ecevit röportajın devamında, her ne kadar ABD'den "şikayetçi" olsa da, haşhaş konusunda ABD'yi dinlememenin sonuçlarını savaşa kadar vardırıyordu:


    Yazının devamını ve mesut yılmazla ilgili olanları da merak edenler için linkhttp://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/abd-baskisi-mi-dediniz-haberi-24927



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkurt -- 6 Nisan 2014; 1:55:01 >




  • sonkurt kullanıcısına yanıt
    hocam ben tam anlatamadım galiba :)

    diğer olayı da onaylamıyorum ancak o işte zarar görme ihtimali olanlar zaten kendileri olduğu için kıyaslama olamaz

    işin gerçeği ben çok düz bir insanım ,yani devlet işlerinde kanun ne diyorsa ben ona uymaya çalışırım (çalışırdım) ve bunun bir sürü sebebi var

    misal , adam sana yasa dışı iş emreder ama yazılı emir istersen vermez ama sana demediğini de bırakmaz ,yani bu ülke insanı yasakları delmeyi çok sever

    bu arada anlattığım olayda gönüllü olmayı kabul edenlerin kimler olduğunu anlamışsınızdır (tabi ki mhp. liler) :)

    hani yanlış anlaşılmasın bende gerektiğinde vatan uğruna bedenlerin dahi siper edilebileceğini düşünürdüm ,lakin öyle olaylar yaşadım ki hiç değmez diyebildim ve hala öyle düşünüyorum (insanlarda vatan millet duygusunu ,şehit olma duygusunu yok edenler utansın)

    bugün birçok genç askere gitmekten bile kaçarken sana sahip çıkmayacak devlet/millet için kendini feda etmeye değer mi ,bu soruyu herkes soruyor

    geçenlerde komşumla bir konuyu konuşurken (yanılmıyorsam suriye ile savaş olması halinde) böyle bir savaşa giren aleviler nasıl bir duygu içinde olacaklar,yada birileri istiyor diye savaşa girmek mantığa uygun mu gibilerinden konuşurken ,ben her türlü savaşa karşıyım dedi ,peki yunanistan ile savaş durumu olsa ne yaparsın diye sorduğumda ,bunlar benim savaşım değil demez mi :)

    yani artık her şey değişmiş ve buna sebep verenler de siyasilerin ta kendileri ,parası olana bedelli askerlik deyip askere bile göndermeyenler varken şahsen bu durumda kendi bedenini siper etmek bence gereksiz diye düşünüyorum

    çanakkale de insanlar kendini feda etmiş ama şimdikiler askere dahi gitmemek için neler yapıyorlar ?


    şahsen ben dersimi aldım ,hemde defalarca o nedenle artık ucuz kahramanlık yapma niyetim yok ,ha yapanlarda sonuçlarına katlanmak zorundadır (bu şahıs başbakan olsa dahi)

    bana niye gönül koyuyorsunuz anlayamadım :)

    peki sizce suç işleme şüphesi varsa dahi başbakanlar dinlenilmemeli mi?

    başbakanlarda fanidir ve onların suça bulaşma ihtimalleri herkesten fazladır (hatta çok sayıda fezleke siyasilerin dokunulmazı nedeniyle bekliyor) ,ha bunların çoğunun yine siyasi yıpratma olduğu söyleniyor ama bir kısmı bayağı ciddi iddialar (bütün siyasiler için)


    dokunulmazlıklar kaldırılsın diye ortalığı yıkan chp. kendi milletvekillerini korumak adına bu sözünü yemeseydi belki gerçek demokrasiye adım atılmış olacaktı (gerçi gücü elinde bulunduran bir şekilde işini yine yürütüyor)

    yani inanın diğer ülkelere bu tür konularda hayran olmamak elde değil ,ha onlar bu tür işler yapmıyorlar mı derseniz ,elbetteki yapıyorlar ,hemde çok daha fazlasını ama dediğim gibi kendi akrabaları üzerinden değil ,bu işlere kendi akrabanı bulaştırırsan iş çok kötü yerlere gider ve anlatılması da çok kolay değildir ,bunu dahi bilmeyen siyasetçi varsa o zaman o ülkenin vay haline

    diğer bir konu ise bu işleri engellemek için çok sayıda kanunlar çıkartmış olmaları ,hadi varsayalım bunlar masum ,peki ileride başka bir parti yönetime gelirse onlar acaba iyi niyetle bu kanunları kullanacaklar mı ?


    hukukun ve mit gibi kuruluşları direk başbakana bağlamak bence çok tehlikeli , ben iddia ediyorum ki akp. muhalefette olsa ve iktidar bu kanunları çıkartmış olsa yeri göğü inletirler

    özellikle yargının siyasilerin emrine girmesi bence kabul edilemez ,hele ki torpili çok seven bizim gibi bir ülkede çok tehlikeli olduğuna inanıyorum ,inşallah ben yanılırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonkurt

    Bu arada konumuzun içinde siyaset de olduğuna göre AKP'nin genel seçimlerde yıpratılacağını ve tek başına iktidar olamayacağını ön görüyorum. BDP'nin oyları yetmeyeceği için MHP'nin de oyları artacağı için Bir AKP/MHP koalisyonu bekliyorum. Ayrıca bu yerel seçimlerdeki güney doğu Anadolu renkleri hiç hoşuma gitmedi. Muhalefet halk el birliği ile bir ayrıştırılmaya sürükleniyoruz. Güneydoğuda en fazla oyu alan AKP desteklenmeliydi. Ama biz ne yaptık, birbirimize düşerek Güney doğuyu unuttuk. Şimdi burada AKP mi suçlu, Yoksa bu kargaşaları yaratan mı?

    mhp. akp ile koalisyona girsin bir daha benden ömrüm boyunca oy alamaz :)

    ya hocam siz gençlere kızıyorum diyorsunuz ama sizin destek verdiğiniz parti değil mi bdp. yi bu kadar cesur yapan ,hatta hala pkk. ya verilen tavizler açıklanmadı (o kadar kötü değilse niye açıklamıyorlar) ,bu ülke tayyib beyin mi yada akp. lilerin mi ?

    biz piyon muyuz ,TC. vatandaşı diye kimliğimizde boşuna mı yazmışlar , TC. yi dahi ret eden bdp. / pkk. ile anlaşmalar yapılıyor ama TC. için gerekirse ölürüm diyenlerden gizleniyor

    aslında bir asker emeklisi olarak ben tarafım ve asla bu tür olayları kabullenmiyorum

    güneydoğu da akp. desteklense ne olacaktı ,seçim sonrası birkaç kendini bilmez çıkıp ,size osmanlı tokatını nasıl vurduk diyecekti

    üstelik güneydoğu da seçilen akp. li de o bölgenin adamı ve sadece tabela değişik (ankara yada istanbul lu birisini götürüp belediye başkanı yaptırabiliyorsa o zaman mesele olmaz)

    başbakanı yüce divana göndereceğim diyen mhp. ile akp. birlikte hükümet kuracak ise neyleyim öyle hükümeti

    ben chp ve mhp koalisyonu olacağını tahmin ediyorum (yeterli oy alırlarsa) ,ki geçmişte birbirine anormal derece de zıt olan bu iki partinin bile birlikte hükümet kurmasını kimse istemez ama akp. ye karşı tek seçenek o kalıyor)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zycoz

    Nazli Hanim'in Zeynep Hanim'in Doktora tezi ile ilgili yorumdan vede minnetten daha ote giden birsey yok. Zeynep Hanim ise referans gosterilmesinden saskinlik duyuyor... Cemaat ise Harvard Unv. Zeynep Hanim 5 sene onceki Doktara tezini alip basbakan uzerinde bi deneyelim diyor (herhalde sourceforge yada github'a muhtemelen Zeynep Hanim koymustur, kaynak kodlari ile birlikte)... Guldurmeyin Allah'inizi severseniz... Audio recognized (Finereader'in ocr isine benzemez bu isler nasil bir algoritma olusturulmasi gerektiginden haberi olmayan cahil gurusuna yedirmeyin bunlari) isini daha saglikli cozemediler, ses etkilesimini yazilim uzerinde gercek diyologmus gibi he bide duygularida diyolaga aktaracak metin okuyucu programlar uretecekler, bunu basbakan uzerinde denemelerine gerek yok, gsm firmalarina veya diger ulkelerin guvenlik ile ilgili bakanliklarina pazarlasalar kat ve kat daha fazla kazanc saglarlar, suanda ticari uygulamalar ile ilgili argeler unv. argelerinin kat ve kat ustunde efor sarf ediyorlar, onlar daha boyle birsey ortaya koyamamis... (Zeynep Hanim'in Doktora tezini yerdigim anlamina gelmesin kendisinden ozur diliyorum, isin nekadar karmasik ve zor oldugunu anlatmaya calisiyorum) Fazla Person Of Interest (machine) yada Revolution (Raspberry Pi ile nanolari programlamaya benzemez) izlemeyin yada izliyor iseniz de kendinizi fazla kahramanlarin yerine koymayin.
     Cemaat - Siyaset

    öncelikle bir konuda anlaşmak lazım. o yazıyı yazan nazlı ılıcak'tı ve şu an nazlı ılıcak'ın hangi safta olduğunu bariz şekilde görüyoruz. o yazıyı ona sorsak o bile yazım çarpıtıldı diye kıvırmaya çalışır. zeynep inanoğlu'nda da benzer bir kıvırma gördüm. olayları tutup da elbette kendisiyle bağ kuracak değiliz. ama röportajın şu kısmına dikkat:

    quote:

    Ben de kendisinden rica ettim, "Biraz açabilir misin?" diye...

    - Meselâ, 15 dakika sizi konuşturalım, 15 dakika da başkasını. Makine, sesleri modelliyor, sonra o modelleri birbirine dönüştürüyor. Sizin konuştuklarınızı bir başkası konuşabiliyor. Aynı prensipten yola çıkarak, duyguları da yansıtacak bir çalışma gerçekleştirdim. Gerekli vurguları yapmak suretiyle, konuşmaya mutlu, heyecanlı ya da sinirli bir hava verebiliyoruz.


    Buranın yanlış anlaşılabilecek bir tarafı yok. Nazlı Ilıcak açık açık sormuş, Zeynep İnanoğlu da açık açık cevaplamış. 3 sene önce söylediğini şu an yalanlaması benim için bir şey ifade etmez. Saf değiştiren herhangi bir insan geçmişte dediklerini de anında inkar edecektir. Geçmişte söylediği şey yorumlanabilir ve ucu açık vs bir şey olsa eyvallah fikrini değiştirmiş derdim. Fakat el insaf yahu şu alıntı yaptığım kısımdan siz ne anlıyorsunuz Allah aşkına?

    Benim anladığım şey: iki farklı insanın 15'er dakikalık konuşmalarıyla bile sesler sentezlenip birbirine dönüştürülebiliyor. Dolayısıyla 1.kişinin normal konuşmaları alınıp 2.kişiden ise "esas istenen" cümleler söyletilerek alınırsa, bir kişiye başkasının ağzından herhangi bir şey söyletmek mümkün demiş Zeynep hanım. Ve duyguları da yansıtacak bir çalışma geliştirdim vurgulamalarla mutlu heyecanlı sinirli hava verebiliyorum demiş.

    Yahu cidden insaflı olun, bunu ben demiyorum... bunu 3 sene önce bir gazeteye röportaj veren Zeynep İnanoğlu diyor. Haa ben bunları demedim yalan bu desin eyvallah (gerçi arşivden çıkartmak da zor değil o yüzden inkar edemez). Geriye tek bir şey kalıyor, şu an kıvırıyor.

    Neyse konuyu uzatacak değilim. eğer bahsettiğim röportajda ve özellikle de bu mesajda alıntıladığım kısımda Zeynep hanımın ne demek istediğini anlayarak bu sizin attığınız twitlerde kıvırdığını algılayamadıysanız ben başka bir şey diyeemyeceğim...


    bu arada merak etmeyin sizin gibi her izlediğim diziyi ciddiye almaktan çok daha önemli işlerim var benim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    hocam ben tam anlatamadım galiba :)

    diğer olayı da onaylamıyorum ancak o işte zarar görme ihtimali olanlar zaten kendileri olduğu için kıyaslama olamaz

    işin gerçeği ben çok düz bir insanım ,yani devlet işlerinde kanun ne diyorsa ben ona uymaya çalışırım (çalışırdım) ve bunun bir sürü sebebi var

    misal , adam sana yasa dışı iş emreder ama yazılı emir istersen vermez ama sana demediğini de bırakmaz ,yani bu ülke insanı yasakları delmeyi çok sever

    bu arada anlattığım olayda gönüllü olmayı kabul edenlerin kimler olduğunu anlamışsınızdır (tabi ki mhp. liler) :)

    hani yanlış anlaşılmasın bende gerektiğinde vatan uğruna bedenlerin dahi siper edilebileceğini düşünürdüm ,lakin öyle olaylar yaşadım ki hiç değmez diyebildim ve hala öyle düşünüyorum (insanlarda vatan millet duygusunu ,şehit olma duygusunu yok edenler utansın)

    bugün birçok genç askere gitmekten bile kaçarken sana sahip çıkmayacak devlet/millet için kendini feda etmeye değer mi ,bu soruyu herkes soruyor

    geçenlerde komşumla bir konuyu konuşurken (yanılmıyorsam suriye ile savaş olması halinde) böyle bir savaşa giren aleviler nasıl bir duygu içinde olacaklar,yada birileri istiyor diye savaşa girmek mantığa uygun mu gibilerinden konuşurken ,ben her türlü savaşa karşıyım dedi ,peki yunanistan ile savaş durumu olsa ne yaparsın diye sorduğumda ,bunlar benim savaşım değil demez mi :)

    yani artık her şey değişmiş ve buna sebep verenler de siyasilerin ta kendileri ,parası olana bedelli askerlik deyip askere bile göndermeyenler varken şahsen bu durumda kendi bedenini siper etmek bence gereksiz diye düşünüyorum

    çanakkale de insanlar kendini feda etmiş ama şimdikiler askere dahi gitmemek için neler yapıyorlar ?


    şahsen ben dersimi aldım ,hemde defalarca o nedenle artık ucuz kahramanlık yapma niyetim yok ,ha yapanlarda sonuçlarına katlanmak zorundadır (bu şahıs başbakan olsa dahi)

    bana niye gönül koyuyorsunuz anlayamadım :)

    peki sizce suç işleme şüphesi varsa dahi başbakanlar dinlenilmemeli mi?

    başbakanlarda fanidir ve onların suça bulaşma ihtimalleri herkesten fazladır (hatta çok sayıda fezleke siyasilerin dokunulmazı nedeniyle bekliyor) ,ha bunların çoğunun yine siyasi yıpratma olduğu söyleniyor ama bir kısmı bayağı ciddi iddialar (bütün siyasiler için)


    dokunulmazlıklar kaldırılsın diye ortalığı yıkan chp. kendi milletvekillerini korumak adına bu sözünü yemeseydi belki gerçek demokrasiye adım atılmış olacaktı (gerçi gücü elinde bulunduran bir şekilde işini yine yürütüyor)

    yani inanın diğer ülkelere bu tür konularda hayran olmamak elde değil ,ha onlar bu tür işler yapmıyorlar mı derseniz ,elbetteki yapıyorlar ,hemde çok daha fazlasını ama dediğim gibi kendi akrabaları üzerinden değil ,bu işlere kendi akrabanı bulaştırırsan iş çok kötü yerlere gider ve anlatılması da çok kolay değildir ,bunu dahi bilmeyen siyasetçi varsa o zaman o ülkenin vay haline

    diğer bir konu ise bu işleri engellemek için çok sayıda kanunlar çıkartmış olmaları ,hadi varsayalım bunlar masum ,peki ileride başka bir parti yönetime gelirse onlar acaba iyi niyetle bu kanunları kullanacaklar mı ?


    hukukun ve mit gibi kuruluşları direk başbakana bağlamak bence çok tehlikeli , ben iddia ediyorum ki akp. muhalefette olsa ve iktidar bu kanunları çıkartmış olsa yeri göğü inletirler

    özellikle yargının siyasilerin emrine girmesi bence kabul edilemez ,hele ki torpili çok seven bizim gibi bir ülkede çok tehlikeli olduğuna inanıyorum ,inşallah ben yanılırım

    AKP'nin Bir takım yanlış hesaplar içinde olduğunun bende farkındayım. Ancak ne kadar kötü olursa olsun, elin iyisinden bizim kötümüz daha iyidir. Bunu AKP nin desteklenmesi gereken yerlerde desteklemeliydik diye yazdım.
    Biz bize direkt katil diyenlerle bile koalisyon yaptık.(Bende o zamandan beri MHP'ye küsüm. Ancak son yerel seçim hariç gene hep MHP'ye oy verdim.) AKP'nin ne tür anlaşmalar yaptığını bende bilmiyorum, anlaşma var mı onu da bilmiyorum. Bunlar şu anda sadece dedikodu. Çünkü elimizde kanıt olabilecek hiçbir şey yok. Sadece Şüphe var. Bu konuda iyimser olmaya çalışıyorum.
    Devletin her kurumunda olduğu gibi AKP içinde de, cemaat yuvalanması var. Özellikle eğitim konusunda sil baştanlar, devamlı fikir değişiklikleri bende bu kanıyı kuvvetlendiriyor. Bunların acil şekilde temizlenmesi lazım. Mesela GSS primi baştan sona hatadır. Önceki referandumda HSYK'nın denetlenemez hale getirilmesi hatadır. Ergenekon soruşturulmasının ilgisiz bir çok insanın alınması ile sulandırılması hatadır.

    Eğer Türkiye bir tehdit altında kalırsa, genlerimizden gelen özellik sayesinde, tek vücut olacağımıza emin olabilirsiniz. Türkiye Alevileri ile Şia birbirinden kesin çizgilerle ayrılmıştır. Şiiler Müslümanlığı son derece katı yaşarlar. Mesela İran yönetim şekli karışık olmasına rağmen Şeriatla yönetiliyor diyebiliriz. Bizim Alevilerimizin bunlarla uzaktan yakından alakası yoktur ve Hacı Bektaş Veli Alevi'sidir. Ancak yazılı ve görsel medya Türkiye Alevilerini kullanmak için böyle abuk subuk ilişkilendirmeler üretiyorlar.
    Başbakan elde kanıt olmadan şüphe üzerine dinlenemez. Bu açık açık darbe girişimi yada siyaset dizaynıdır. Bunu sadece başbakan için değil diğer bütün kritik kurumlar ve oluşumlar için söylüyorum. . Bu düpedüz casusluktur. Yapanlar vatan hainidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: sonkurt

    Bu arada konumuzun içinde siyaset de olduğuna göre AKP'nin genel seçimlerde yıpratılacağını ve tek başına iktidar olamayacağını ön görüyorum. BDP'nin oyları yetmeyeceği için MHP'nin de oyları artacağı için Bir AKP/MHP koalisyonu bekliyorum. Ayrıca bu yerel seçimlerdeki güney doğu Anadolu renkleri hiç hoşuma gitmedi. Muhalefet halk el birliği ile bir ayrıştırılmaya sürükleniyoruz. Güneydoğuda en fazla oyu alan AKP desteklenmeliydi. Ama biz ne yaptık, birbirimize düşerek Güney doğuyu unuttuk. Şimdi burada AKP mi suçlu, Yoksa bu kargaşaları yaratan mı?

    mhp. akp ile koalisyona girsin bir daha benden ömrüm boyunca oy alamaz :)

    ya hocam siz gençlere kızıyorum diyorsunuz ama sizin destek verdiğiniz parti değil mi bdp. yi bu kadar cesur yapan ,hatta hala pkk. ya verilen tavizler açıklanmadı (o kadar kötü değilse niye açıklamıyorlar) ,bu ülke tayyib beyin mi yada akp. lilerin mi ?

    biz piyon muyuz ,TC. vatandaşı diye kimliğimizde boşuna mı yazmışlar , TC. yi dahi ret eden bdp. / pkk. ile anlaşmalar yapılıyor ama TC. için gerekirse ölürüm diyenlerden gizleniyor

    aslında bir asker emeklisi olarak ben tarafım ve asla bu tür olayları kabullenmiyorum

    güneydoğu da akp. desteklense ne olacaktı ,seçim sonrası birkaç kendini bilmez çıkıp ,size osmanlı tokatını nasıl vurduk diyecekti

    üstelik güneydoğu da seçilen akp. li de o bölgenin adamı ve sadece tabela değişik (ankara yada istanbul lu birisini götürüp belediye başkanı yaptırabiliyorsa o zaman mesele olmaz)

    başbakanı yüce divana göndereceğim diyen mhp. ile akp. birlikte hükümet kuracak ise neyleyim öyle hükümeti

    ben chp ve mhp koalisyonu olacağını tahmin ediyorum (yeterli oy alırlarsa) ,ki geçmişte birbirine anormal derece de zıt olan bu iki partinin bile birlikte hükümet kurmasını kimse istemez ama akp. ye karşı tek seçenek o kalıyor)

    CHP de Kemal Kılıçdaroğlu olduğu sürece her koalisyon girişimi ölü doğacaktır. AKP için tek şans vardır. MHP. O da Devlet Bahçeli yanaşır mı? onu da bilmiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin kimi desteklediğinden yola çıkarak koalisyon hakkında bir fikir edinebiliriz.

    Bu arada yazmayı unuttum MHP'ye faşist diyen faşistler birden bire MHP ve CHP'nin arasını yapmaya çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkurt -- 6 Nisan 2014; 3:38:45 >




  • sonkurt kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzdaki sistem mantıklı olsa da MHP tabanının böyle bir koalisyona onay vereceğini sanmıyorum. Verse dahi önemli bir çekirdek kitle bu birleşmeye karşı çıkacaktır, belki de parti kendi içerisinde bölünecektir.
    AKP tahminimce bir sonraki cumhurbaşkanlığı döneminin sonunda iktidarı devredecektir. İktidar olacak olan partinin ise şimdiki ilerleyişi göz önüne alındığında MHP olacağını tahmin etmek zor olmayacaktır. Aynı zamanda BDP/HDP ilerleyişi de göz önüne alınırsa o dönemde daha büyük çekişmelerin olacağını maalesef tahmin etmek yanlış olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Yorumunuzdaki sistem mantıklı olsa da MHP tabanının böyle bir koalisyona onay vereceğini sanmıyorum. Verse dahi önemli bir çekirdek kitle bu birleşmeye karşı çıkacaktır, belki de parti kendi içerisinde bölünecektir.
    AKP tahminimce bir sonraki cumhurbaşkanlığı döneminin sonunda iktidarı devredecektir. İktidar olacak olan partinin ise şimdiki ilerleyişi göz önüne alındığında MHP olacağını tahmin etmek zor olmayacaktır. Aynı zamanda BDP/HDP ilerleyişi de göz önüne alınırsa o dönemde daha büyük çekişmelerin olacağını maalesef tahmin etmek yanlış olmayacak.

    MHP diğer partilere benzemez diyeceğim ancak siz zaten biliyorsunuzdur. MHP tabanı devletçi geleneğini sürdüren, Türkiye menfaatini her şeyden üstün sayan bir fikirler topluluğudur. Bir iki çatlak ses dışında büyük problemler olacağını düşünmüyorum. BDP'nin tehlikeli bir şekilde yükseldiği bir ortamda, MHP hükümette söz sahibi olmak isteyecektir. Bunu da tabanına çok rahat açıklar. Ayrıca AKP kendi tabanının benzerliği dolayısıyla, cemaatti ayırmakta zorlanacaktır. Oysa Önemli kadrolara MHP'liler gelirse, ak koyun, kara koyun daha çabuk belli olur.
    AKP konusunda ben sizin kadar iyimser değilim. Genel seçimlerde AKP 276'yı bulamayacaktır diye düşünüyorum. MHP koalisyonu ret ederse, AKP'yi BDP'nin kucağına atar.




  • sonkurt kullanıcısına yanıt
    ''bulantı'' böyle bir şey...

    insanlığın sizi sevmesi için bir neden yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    ''bulantı'' böyle bir şey...

    insanlığın sizi sevmesi için bir neden yok.

    Çiğ süt içmedik ki, bulantımız olsun. İnsanlığın bizi sevmesine gerek yok, Türk sevsin yeter.
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    1. Benim cumlelerimden her izledigim diziyi ciddiye aldigimi benim ciddiye almayin imasina ragmen nasil cikardiginizi merak ettim,
    2. Benim teknik bilgim ise Zeynep Hanim 2011'deki raportajinda tezinin biraz abartildigi dusunuyorum (kendi fikrim)
    3. onemli isleriniz derken konu ile ilgili bilgisi olmayan insanlarin akillarini zehirlemeyi kast ediyorsunuz sanirim.
    4. Ben teknik tarafina bakiyorum siz yorumlar ile ilgileniyorsunuz,
    5. Sanirim sizde montaj oldugunu hissedenlerdensiniz. (montaj oldugunu gonulden isteyenlerden yada, ya degilseyi kenarda tutun birgun lazim olabilir) TEKNIK olarak suan mumkun degil, kendinizi ve milleti kandirmayin...
    nediyim Allah akil fikir versin.
  • mhp-akp ortaklık kurmaz, hayal dünyasından çıkın.
    1)mhp ülkeyi bölenlerke ortak olmaz
    2)mhp kendisini sürekli mehape mehape diye aşağılayanlarla ortak olmaz.
    3)mhp, tabanı akp'nin bütün kirli işlerinden haberdar, hırsızlarla ortak olmazlar.
    4)mhp kendisine yavru muhalefet diyenlerle ortak olmaz.
    5)mhp vatan üzerinden teröristle pazarlık yapanlarla, apo'yu serbest bırakmayı hesaplayanlarla ortak olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha dün akp biz Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık diyordu.
    Daha dün akp'liler Türk diye bir ırk yok diyordu.
    Mhp-akp ortaklık kuracakmış.
    Hadi oradan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    http://www.bloomberght.com/piyasa/USDTRY%20Curncy

    Burada daha net, önümüzdeki aylardada görüşürüz!

    Özel ilgi bekliyorum. Buralardan dolara yukarı yönlü biraz tepki gelecek.2 Mart 2014 tarihinde Süre 1,5 ay demiştim. Ancak hareketler hızlı olunca Dolar aşırı satıma geldi. Ya yataya girecek yada bir miktar yukarı tepki verecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    mhp-akp ortaklık kurmaz, hayal dünyasından çıkın.
    1)mhp ülkeyi bölenlerke ortak olmaz
    2)mhp kendisini sürekli mehape mehape diye aşağılayanlarla ortak olmaz.
    3)mhp, tabanı akp'nin bütün kirli işlerinden haberdar, hırsızlarla ortak olmazlar.
    4)mhp kendisine yavru muhalefet diyenlerle ortak olmaz.
    5)mhp vatan üzerinden teröristle pazarlık yapanlarla, apo'yu serbest bırakmayı hesaplayanlarla ortak olmaz.


    Bu maddelerinize tek tek cevap veririmde siz MHP'yi ne kadar tanıyorsunuz. Öyle ya MHP hakkında bu kadar bilmiş konuşmalar yapmak için MHP'nin içinde olmak lazım. Ben 30 senelik MHP'liyim. MHP iktidar peşinde koşmaz. MHP'nin davası Vatan'dır. Gerisi teferruattır.
  • Ben AKPden seçim barajını düşürmek gibi bir hamle bekliyorum. CHP ve MHP tabanında oy boşa gitmesin mantığı ile oy veren çok sayıda seçmen var. Baraj 5e inse MHP'den HEPARa-BBPye, CHPden de İP gibi partilere ciddi bir oy akışı olur.

    Onun dışında çok olağanüstü bir durum olmadıkça AKP yine tek başına iktidar olur, koalisyon falan şu an bana pek mantıklı gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.