Şimdi Ara

Brightest Flashlight uygulaması kullanıcıların bilgilerini satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Brightest Flashlight uygulaması kullanıcıların bilgilerini satıyor





    Mobil plaformlarda çok popüler olan ve milyonlarca kez indirilen uygulamalarda da zaman zaman kötü niyetli davranışlara rastlanabiliyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından yayınlanan rapor bu durumu gözler önüne serdi.




    Raporda Goldenshores Technologies tarafından Android için geliştirilen ve on milyonlarca kez indirilen Brightest Flashlight uygulamasının kullanıcı bilgilerini topladığı ve bunları yüksek fiyattan reklam ağlarına sattığı açıklandı. 




    Kurulum izinleri kısmında flaş ışığına erişmekten başka her türlü izni isteyen uygulamanın kullanıcıdan onay alma süreci de ilginç. Uygulama bilgileri toplamaya ve göndermeye başladıktan sonra kullanıcıya kullanım sözleşmesini sunuyor. Kullanıcı bunu reddetse bile çoğu bilgisi zaten üçüncü taraf ellere ulaşmış oluyor.




    Komisyon Goldenshores Technologies firması ile bir görüşme yaptı ve bazı kararlar alındı. Ancak bu kararlar neler ve firmaya ne tür tedbirler alınacak açıklanmadı. Uygulama ise halen Google Play mağazasında mevcudiyetini sürdürüyor. 

     

     



    Kaynak:http://androidcommunity.com/flashlight-app-caught-collecting-and-selling-user-data-20131205/







  • Şaşırmadım.
  • Fandrozortlar okusun işte

  • gelde google ve androide sövme

    ulan böyle iş mi olur

  • iphonda böyle birsey yapsalar apple yakar onları:p

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın size özgürlük

  • 2-3 ekran değiştirmeyi özgürlük bilirler, güvenlik açığı her zaman vardı ki şaşırmamak lazım... Marketi elle tutulur hale gelse WP androidi bitirir

  • bence güvenlik izinlerine bakmadan yükleyen kullanıcıların kendi suçu

  • Androidde her şey bu kadar açık saçık ve ortadayken android kullanıcıları boşuna gizlilik beklemesin. Sistemini böyle açık kaynak kodlu yaparsan her türlü sisteme girecek bi yol bulunur.

  • CÖP birdahakine WP mi ? IOS mu ? , iste tüm mesele bu

  • IOS kullanıcıları veriştirmiş, çalınacak olduktan sonra ;

    Creative cloud 'dan 3 MILYON kişinin bilgileri (kredi kartı dahil calındı) hepsinden öte Adobenın kaynak kodları çalındı...

  • Ios ile Wp8 de bilgilerin sızdırmadığından neden herkes bu kadar emin?Kendileri mi kodlamışlar işletim sistemlerini çok merak ediyorum... Bu konuda androide çamur atılmasını doğru bulmuyorum pek... En azından açık kaynak olduğundan rakiplerine göre böyle durumlar daha kolay farkedilebiliyor... Bu arada zerre programlama bilgim yok :)
  • 2,5 yıldır android kullanıyorum. 2,5 yıl öncesine kadar telefonuma ne reklam sms'i nede reklam araması gelirdi. Androide geçtikten 2 yada 3 ay sonra bunlar başladı. Halen android kullanıyorum fakat indirdiğimiz uygulama ve oyunlar özellikle telefon numarası bilgilerimizi 3.taraf şirketlere data olarak satıyor. Bu bariz ortada olan bir gerçek. Farkındaysanız indirirken uygulamaların isteklerine bakarsanız neredeyse ulaşmak istemediği bilgi yok, herşeyi istiyor. Bunların %90'ı indirilen uygulama veya oyunla alakası olmayan istekler ve kabul etmezseniz indiremiyorsunuz. Google'ın bunun üzerine gitmesi lazım. Ortaya çıkan bir taneyse on tane de ortaya çıkmayan böyle bilgi satma gerçeği vardır emin olun. Call Blacklist diye bir uygulama var, istenmeyen arama ve sms leri kaydedip size ulaşmasını engelliyorsunuz, ara ara bu uygulama ile engellediğim reklam sms numaralarına bakıyorum 150'yi geçmiş. Yani düşünün engellemesem günde en az 10-15 farklı yerden reklam sms'i geliyordu.





  • Android işte, ne beklersin.
    şaşırtmıyor asla.

    android avukatları eksilemiş yine.
    madem bu kadar savunma meraklısıydınız samsungun savunmasını da yapsaydınız da apple a dünyanın parasını ödemeseydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 9 Aralık 2013; 8:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. parti bir programa ihtiyaç yok ki zaten android'in kendisinde assist light diye bir widget var.
  • Akıllı telefonların gelişmesi iyi olduğu kadar kötüde oldu özel hayat diye bişey kalmadı adamlar gece kuşunun ötüp ötmediğini bile biliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

    Ios ile Wp8 de bilgilerin sızdırmadığından neden herkes bu kadar emin?Kendileri mi kodlamışlar işletim sistemlerini çok merak ediyorum... Bu konuda androide çamur atılmasını doğru bulmuyorum pek... En azından açık kaynak olduğundan rakiplerine göre böyle durumlar daha kolay farkedilebiliyor... Bu arada zerre programlama bilgim yok :)

    +∞

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uygulamanın istediği izinleri yetkiler sınırlandıracak bir çözüm yokmu?Mesela telefonu rootlayarak veya 3. parti programlarla halledilemezmi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrtLVcL

    Androidde her şey bu kadar açık saçık ve ortadayken android kullanıcıları boşuna gizlilik beklemesin. Sistemini böyle açık kaynak kodlu yaparsan her türlü sisteme girecek bi yol bulunur.

    Aslina bakarsan Android cok guvenli bir sistem ve olabildigi kadar basit. Eger indirilen uygulama yetkili izne sahip degilse, kesinlikle kullanici disinda bir islem gerceklestiremez. Sorun kullanicida bitiyor, uygulamayi indirirken izinlerine bakin SMS, ACCOUNT gibi izinleri isteyen uygulamari indirmezseniz. Uygulama bilgi alamaz, sms gonderemez, vsvs...

    Kisaca sorunun acik kaynak kodlan alakasi yok. Sorun kullanicilarin hic birsey okumadan herkesyi kabul etmesinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih.ertan

    Arkadaşlar uygulamanın istediği izinleri yetkiler sınırlandıracak bir çözüm yokmu?Mesela telefonu rootlayarak veya 3. parti programlarla halledilemezmi?

    tabi ki var
    4.3 sürümüyle birlikte direk sisteme entegre app ops var, uygulamanın izinlerini istediğiniz gibi açıp kapatabiliyorsunuz
    yada cyanogenmod, slimbean gibi romlarda 4.3 öncesi sürümlerde var. uygulama ayarlarına girip privacy guard aktif ettiğinizde hiç bir kişisel bilginize ulaşamıyor
    yada telefon 4.0+ ve root'lu ise Xposed Framework kurup üstünede XPrivacy modunu kurarak bunlara ulaşabiliyorsunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.