Şimdi Ara

<<<YENI BASLAYANLAR ICIN QUEST YAPMA REHBERI,ADDONLAR>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
6.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ılk olarak hangı charı acarsanız acın quest yapmanın ana mantıgı butun maplerı bırsekılde acıp o koca dunyaya asına olmaktır...yanı anlıcagınız questler hem level atlamak ıcın hemde maplerı acmak ıcın koyulmus bu oyuna..questlerı manasız bulmayın hepsının bı faydasını goruceksınız..level 60 a geldıgınızde butun map ı acmıs oldugunuzdan ve her yerde bırsekılde gorev yapmıs olcagınızdan dolayı ılk level 60 ınızdan sorakı yapacagınız tum charlarda rahat etceksınız...

    ılk olarak sunu solemelıyımkı hıc bır questı atlamayın yer bulamıyosunuz dıye..ben sımdı zaten sıze anlatcam tek tek...bellı bı levele kadar questlerı tek basınıza yapabılırsınız bazı questler zor geldıgı vakıt party hatta raide yapmaya kadar gıdıceksınız..bunlarıda acıklıcam..

    ılk olarak quest yerlerını x,y kordınatları sekılde bulmak ıcın addon kullancaz..unutmayınkı bu addonlar zararsız ve ban yemezsınız..o yuzden burda sakın ban yermıyız dıye sormayın aylardır kullanıyoruz...

    ılk lınkımız cosmos ui sayfasından thotbott addonu olcak.. aslında sırf thotbott cektırırdım sıze ama malumunuz calısmıo bazen o yuzden release yada alpha versıyonunu ılk bı cekelım sımdı...

    http://www.cosmosui.com/index.php?p=download burdan cosmos release olan versıyonu cekıp masaustunuze tutun...

    cektıgınızı dusunerek sımdı program fıles klasorunuze gırıp ındırdıgınız rarlı dosya ıcındekı dosyaları C:\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns

    buraya atın.. yanlız dıkkatınızı cekerım...ındırdıgınız release rar dosyası ıcınde ılk actıgınızda ınterface klasoru cıkar bıdaha tıkladıgınızda addons bıdaha tıkladıgınızda bır suru dosya gorceksınız ıste o bır suru dosyayı alın C:\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns buranın ıcıne atın..

    attıgınız farzederek sımdı sıra geldı oyuna gırmeye...

    tıklayın wow ıkonuna guzelce ve oyuna gırın....

    oyundayken dıyelım bı quest aldınız... questın adı "bıdı bıdı questı" (ornek verdım)...

    oyundayken alt tusuna basarak masa ustune donun ve

    www.thotbott.com a gırın...

    quest ısmının ılk kelımesı yada butununu orda yazıp aramaya basın... thotbottda bulduktan sora asagı dogru sayfayı scrollayın.. orda kordınatları bır sekılde ınsanlar paylasmıs ve vermıstır...

    en yakın tarıhtekı posta bakıp kordınatı alın dıyelım bıdı bıdı questı 44,27 locationında dıye yazmıslar...

    tekrar oyununa donup

    ILK ENTER"A BASIP /TLOC 44,27 YAZIN

    yazdıktan sora map buttonuna bastıgınız vakıt mutlak suretle map uzerınde bır kırmızı nokta gorceksınız...

    o gordugunuz kırmızı nokta questınızın mekanı...

    wow da 3 tur quest vardır.. 1 ) mob yanı yaratık kesmenızı ısteyen 2)yaratıklardan dusen ıtemlerı toplamınızı ısteyen 3)sehırler arası yada mekanlar arası yolculuk yapmanızı ısteyen..

    location bulduktan sora gıdıp artık questınızın ıstedıgı seye gore ılerlıceksınız.. dıyelım bıdı bıdı questı 10 tane bıdı bıdı yaratıgı kes dıyosa o yaratıkları kesceksınız...

    quest aldıkca gorceksınızkı aldıgınız mekandakı questler yavas yavas tum harıtayı acmanızı saglıyo...buda demektırkı sakın quest atlamayın..nekadar luzumsuz gorsenız bıle atlamayın cunku lazım sıze...

    ben bu topıcde bır kac yararlı daha bılgı ekleyıp sıze yardımcı olmaya calıscam...

    unutmayın burası yenı baslayanlar ıcın yardım amaclı..bızım gıbı eskılerden olupda eklemek ıstedıgı olanlar serbest..

    bu topıc acma sebebım gereksız topıc kırlılıgı olmaması adına..

    hepınıze kolay gelsın arkadaslar sımdılık bukadar...


    not:leveller ıcın katman katman mekanları bırazdan koycam...







  • özellikle yeni başlayanlar için güzel bir çalışma olmuş

    [bunu World Of Warcarft Rehber'e ekleyebilirsin ]
  • Eklerdımde hangısı rehbere bakıyokı dırekt bakmadan burda sordukları ıcın actım gıttı bakıp bakıp ogrensınler...
  • Ellerine sağlık arkadaşım tebrik ediyorum seni şahsen. Umaraım bunu üst konu yaparlarda bilmeyen arkadaşlarımız bundan faydalanarak görevleri daha rahat yapabilirler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sylvanas

    ne qsu abi bi de q mu yapıcaz? gidip kınayttaki gibi adam kesecez olm bi de /4 kanalına "LFG Apostle" flan yazıcaz yok haritaymış yok şuymuş bırak yaa




    ------------------------

    ii bilgi olmuş walla,orj de bende yeni başlıcaam için süper bilgiler.undead leveling guide da buldum oh keyfime dicek yoksaolasın süper.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sylvanas

    ne qsu abi bi de q mu yapıcaz? gidip kınayttaki gibi adam kesecez olm bi de /4 kanalına "LFG Apostle" flan yazıcaz yok haritaymış yok şuymuş bırak yaa


    benım yazdıgımla senın verdıgın cevap arasında alaka kuramadım..banamı yazdın onuda anlamadım ama pek yakısmamız yazdıgın buraya..ıyı nıyetle uyarım dedım..
  • bende buraya koyiym bari...


    Level:0-10
    İnsan Irkı bu bölgede oyuna başlıyor ve level 10 civarına kadar bu bölgede karaketerini geliştirebiliyor.(Bu bölgedeki isimleri sarı gözüken yaratıklar siz ona saldırmadan size saldırmayacaktır, kırmızılar ise size saldırabilir.)
    Nothshire
    Oyuna il başlanılan bölge. Buradaki görevleri bitirince güneye Goldshire'a gideceksiniz.
    Goldshire
    Elwynn Forest ile ilgili ana görevler burada. Ayrıca burada bir taverna var içerideki innkeeper ile konuşup "Make this inn your home" seçeneğini seçerseniz çantanızda bulunan hearthstone a tıkladıgınızda (60 dk da 1 kere kulllanılabilir) nerede olursanız olun sizi bu tavernaya ışınlayacak.Bu tavernanın üst katında bir first aid trainer var.Burada first aid skilli öğrenebilirsiniz bu skill sayesinde bandaj yardımı ile kendinizi tedavi edebiliyorsunuz.
    Ayrıca bu kasabanın bir özelliğide her ayın ilk haftası burada bir fuar açılıyor.İlerleyen levellarda toplayacağınız materyallerle bu fuarlardan çok kullanışlı eşyalar alabiliyorsunuz.
    Westbrook Garnison
    Goldshire'ın batısındaki bu yere Goldshire'da verilen bir görev ile gidiliyor ve burada konuştuğunuz bir guard dan 1-2 görev ve guard ın arkasındaki tabelaya tıkladığınızda yine 1-2 görev daha alıyorsunuz.
    Guard Thomas
    G.Thomas Goldshire'ın doğusunda yine burayada Goldshire'dan aldığınız bir görevle gidip buradan da 2-3 görev daha alıyorsunuz.
    Eastvale Logging Camp
    Burasıda G.Thomas'ın daha doğusundaki bir oduncu kampı burada da 5-6 tane görev bulabilirsiniz.


    Stormwind



    Burası 3 ana şehirden (Stormwind-human, Darnasus-elf, Ironforge-dworf ve gnome) bir tanesidir.
    Büyük şehirlerin özelliği buralardan görevler alabileceğiniz gibi diğer küçük kamp, köy, kasabalarda bulamayacağınız bir çok olanağın olması.Burada bütün skill trainerları bulabilirsiniz. Şehirin içerisinde guardlara sağ tıklayarak istediğiniz yerin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.
    Bu şehirde bir Gryphon Master ve bir banka bulunmakta yukarıda verdiğim Sw haritasında "G" olarak işaretlenmiş bu kişiyle konuşup Sw şehrinin uçuş noktasını açarsanız başka şehirlere Gryphon ile gidebilirsiniz, “B” olarak işaretlenmiş yerde de banka var üzerinizde ki fazlalıklarıda buradaki bankaya koyabilirsiniz.

    Karakterlerini yeni açanlar meslek (profession) seçimlerini yapıp bu meslekleri buradan öğrenebilirler. (Alchemy,blacksmithing,enchanting, engineering, herbalism, leatherworking, mining, skinnig, tailoring, bu skillerden en fazla 2 tanesini seçebilirsiniz, bir skill seçtikden sonra isterseniz bu skilli silip başka bir skill de seçebilirsiniz.). Bu yeteneklerinizi seçerken meslek-hammadde ilişkisine dikkat edin.Mesela blacksmithde yapacağınız her eşya için sizden mining yeteneğiniz ile toplayacağınız maden ister.(mine-bs,alch-herbalism,skinning-leatherw gibi). Ayrıca 2. yan skillerinizide (secondary skills)burada öğrenebilirsiniz(First Aid, Cooking, Fishing -isterseniz bu 3 skilli de aynı anda öğrenebilirsiniz.).


    Ayrıca The Dwarven Distrit'te bir metro bulunmakda bu metro sizi cücelerin şehri olan Ironforge'a götürmekte.If'ye ilk kez gidecekler için en hızlı yol burası.If'ye de gittiğinizde oradaki uçuş noktasını açarsanız bir sonraki if yolculuğunu Gryphon lada yapabilirsiniz.

    Dun Morogh dwarf ve gnomeların başlangıç şehri human karakteri olanlar Westfall’dan karakterlerini kasmaya devam edebilirler




    Level: 0-10
    Gnome ve Dwarf ırkları bu bölgede oyuna başlar, level 10 civarına kadar bu bölgede karakterinin geliştirebilir. (Bu bölgedeki isimleri sarı gözüken yaratıklar siz ona saldırmadan size saldırmayacaktır, kırmızılar ise size saldırabilir.)
    Coldridge Valley
    Oyuna başladıgınız ilk bolge level 6 civarına kadar burdaki görevleri yapıp Kharanos’a ilerleyeceksiniz.
    Kharanos
    Burda Dun Morogh diyarında level 10 civarlarına kadar yapabileceğiniz bir çok görev ile karşılacasaksınız, level 15’e kadar yayapabileceğiniz trainler için her sınıfın eğitmenleri bu bölgede bulunmakta.
    Brewnall Village
    Kharanos’ta yapacagınız görevler ile etkileşim içerisinde, görevler alacagınız ve bir çok git-gel görevi yapacağınız bölge, ufak bir köy.
    Gol’Bollar Quarry
    Bu bölge; Troggların işgal ettiği bir maden, madenin üstünde bir madenci köyü bulunmakta, level 8-10 aralıgında madenci köyünden alabileceğiniz bir kaç görevi burda yapmaktasınız. Ayrıca madencilik (Miner) meslegini secen arkadaşlar burda olcukca fazla maden bulabilir ve yeteneğini geliştirebilir.
    Helm’s Bed Lake
    Bu bölgede ironforge’tan alacagınız warrior ve paladin görevlerini yapmaktasınız, Troggların ve Dark Iron Dwarfların kontrolunde ki bir bölge Loch Modan’a yolculuk sırasında uğranabilir.
    North Gate Outpost
    Burda sizing tek bir görev bulunmakta bunuda orda ki bir gözcüden almaktasınız, Loch Modan’a yolculuk sırasında uğranabilir.
    South Gate Outpost (biraz güneyi)
    Loch Modan diyarına gecmenizi sağlayacak geçit

    Ironforge
    Giriş
    İç

    Burası 3 ana şehirden (Stormwind-human, Darnasus-elf, Ironforge-dworf ve gnome) bir tanesidir.Cücelerin Dun Morogh dağlarına inşa ettiği bu mükemmel şehire oyunun ilerleyen zamanlarında sık sık geleceksiniz.
    Büyük şehirlerin özelliği buralardan görevler alabileceğiniz gibi diğer küçük kamp, köy, kasabalarda bulamayacağınız bir çok olanağın olması Burada bütün skill trainerları bulabilirsiniz. Şehirin içerisinde guardlara sağ tıklayarak istediğiniz yerin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.
    Gryphon Masterla konuşup If şehrinin uçuş noktasını açarsanız diğer flight pointini açtığınız şehirlere Gryphon ile gidebilirsiniz.Burada ki banka sayesinde üzerinizdeki fazlalıkları bankada saklayabilirsiniz.

    Karakterlerini yeni açanlar meslek (profession) seçimlerini yapıp bu meslekleri buradan öğrenebilirler. (Alchemy,blacksmithing,enchanting, engineering, herbalism, leatherworking, mining, skinnig, tailoring, bu skillerden en fazla 2 tanesini seçebilirsiniz, bir skill seçtikden sonra isterseniz bu skilli silip başka bir skill de seçebilirsiniz.).Bu yeteneklerinizi seçerken meslek-hammadde ilişkisine dikkat edin.Mesela blacksmithde yapacağınız her eşya için sizden mining yeteneğiniz ile toplayacağınız maden ister.(mine-bs,alch-herbalism,skinning-leatherw gibi). Ayrıca 2. yan skillerinizide (secondary skills)burada öğrenebilirsiniz(First Aid, Cooking, Fishing -isterseniz bu 3 skilli de aynı anda öğrenebilirsiniz.).

    Bu şehrin en büyük özelliği burada bir Action House (AH) olması.Bankanın tam karşısındaki bu yerde oyuncular her türlü BOE* eşyalarını açık artırma yoluyla satıyorlar.
    BOE= Binds when equipped = Eğer bir silahın yada zırhın (elbise,kalkan dahil) üzerinde bu yazıosa bunu giydiğiniz an size zimmetlenir.Bu andan itibaren sadece vendora satabilirsiniz.Ama bu eşyayı kullanmazsanız başka playerlara satabilir yada verebilirsiniz.
    BOP=Binds when picked up=Bu eşyaları çantanıza aldığınız andan itibaren size zimmetlenir ve başkasına veremezsiniz sadece vendora satabilirsiniz.Zaten çantanıza almak istediğinizde size bir uyarı cıkar ve bu bop olduğu size söylenir.Boss’lardan düşen itemler ve tamamladığınız görevlerin ödülleri genellikle bop’tur.

    Ah’deki npc’lerden biriyle konuştuğunuzda bir pencere açılır ve bu pencerede isteğe göre alım satım yapılabilinir.Eşyaların açık artırma yoluyla satıldığı unutulmamalı eğer bid’e girerseniz (teklif de bulunma) sizden yukarıda bir teklif veren cıkmazsa (bu bekleme süresi 24 saate kadar cıkabılır) o eşyayı verdiğiniz fiyat önerisiyle siz alırsınız.Ancak bana çok lazım açık artırma riskine giremem veya bana bu eşya şimdi lazım diyorsanız buyout seçeneği ile bu eşyayı direk alabilirsiniz.Burada aldığınız eşya sizin mailbox’ınıza (posta kutusu) geliyor çantanıza düşmesini beklemeyin.

    Ayrıca The Tinker Town’da bir metro bulunmakda bu metro sizi insanların şehri olan şehri olan Stormwind’e götürmekte.Sw'ye ilk kez gidecekler için en hızlı yol burası.If'ye de gittiğinizde oradaki uçuş noktasını açarsanız bir sonraki if yolculuğunu Gryphon ilede yapabilirsiniz.


    Loch Modan :


    Level: 10-20
    Loch Modan görevleri biraz zordur, burda grup olusturma, arkadas edinme gibi vasıflara ihtiyacınız oalcaktır. Size tavsiyem Valley of Kings’ten (Southern Guard Tower) tan aldıgınız görevleri tamamlamanız ve Ironforge üzerinden Stormwind’e , ordanda Westfall diyarına geçmeniz, Level 17 oldugunuzda bu bölgeye geri dönebilirsiniz.

    Thelsamar
    Loch Modan diyarında bulunan kasaba, burdan bircok gorev alcak ve Loch Modan’ın ayrı ayrı bolgelerinde yapacaksınız.
    Valley of Kings (Southern Guard Tower)
    Bu bölgede Loch Modan diyarının bir cok bolgesinde bulunan Trogg’ları avlamak ile ilgili bir çok devamlılığı olan görev alacaksınız
    Küçük Kamp
    Bu bölgede bir kişiden alacağınız 2-3 görev bulunuyor.(Çoğu Loch Modan’indeki gölün orta kısımındaki adacıklarda yapılıyor)
    Ironband Exacavation Site
    Bu bölgede bir kamp bulunmakta , bu kamptan gene bir kac gorev alacaksınız, burden alacagınız gorevler sizi biraz zorlamaya baslayacaktır. Level 17-20 aralıgında bu bolgede olun.
    Mo’Grosh Stronghold
    Oyuna yeni başlayan biri olarak ilk toplu elit yaratıklarla burda karşılacasaksınız, Mo’Grosh klanında bulunan Ogre’lerin elinde tuttugu bir bolge, birkaç sınıf görevi ve Thelsamar’dan alacagınız gorev sizi bu bölgeye surukleyecek, yalnız gitmemenizi tavsiye ederim
    Stonewrought Dam
    Dwarf’ların en harika yapılarından bir olan baraj, bu bölgede sadece 1 tane görev bulunmakta, ama manzarayı ve yapıyı görmek açısından ugramınız gerekir.
    Algaz Station (Northern Guard Tower)
    Bu bölgede’de aynı sekilde bir kac level 12-15 aralıgında görev bulunmakta, ayrıca ilerleyen zamanlarda Wetlands diyarına geçisinizi sağlamakta.

    Westfall


    Level: 9-20
    Westfall Elywnn Forest'ın hemen batısındaki ilk bölgedir. Elywnn'de görevleri tamamladıkdan sonra lev 9-12 civarı bu bölgeye geçilebilir.
    The Jansen Stead
    Burası Westfall'a Elwyyn'den girişte karşınıza çıkan ilk çiftlik. Burada 2 kişiden 3-4 tane görev alabilirsiniz.
    Sentinell Hill
    Westfall ile ilgili ana görevler burada.Ayrıca burada birde flight point var bu fp'yi açarak sw ye buradan gryphon ile gidebilirsiniz.
    The Westfall Lighthouse
    Burası SH'nin batısında denizin yaklaşık 50 içinde bir deniz feneri buradaki adamdan o civarla ilgili 3-4 görev bulabilirsiniz.

    Deadmines


    ( Instance ) Level: 15-22 Kordinatlar:42,71
    Westfall'un güneyinde yer alan bu instance girebileceğiniz ilk instance. Sentinell Hill ve Sw’den alacağınız görevleri burada yapacaksınız.Bu instance’ın sonuna kadar ilerleyebilmek için en az 4 kişi olmalısınız(1 healer ve 1 rogue yada mage şart).Baştan sona 1-2 saat süreceği için yetecek kadar cephane, yemek ve su almalısınız.Ayrıca çantanızda da buradan lootlaycağınız eşylar için yer olması size avantaj sağlar.
    Bu görev sizden Van Clef'in kellesini istiyor, buraya giremnizi öneririm hem güzel exp kazanırsınız hemde görevlerin ödülleri sizi 10-15 level idare edebilecek nitelikde.

    *Instance ların girişlerindeki meeting stonelara tıklayarak buraya girecek grup bulabilirsiniz.Ama guildımızdaki officerlık sistemi sayesinde yardım edecek kişi(ler) arama ile vakit kaybetmiyorsunuz.Officerlık sistemi ile ilgili daha çok bilgi için

    Redridge Mountains


    Level:15-24
    Burası E.Forrest'ın doğusundaki bölge.Görevleri aşağıda linkdeki yerlerden alabilirsiniz.
    Guard Parker
    Bu Lakeshire yolu üzerindeki bu guarddan 1-2 görev alabilirsiniz.
    Lakeshire
    Bir ally kasabası.Bir taverna ve bir flight point var fp’iaçmayı unutmayın!
    Ayrıca roguelar için burada lockpick skillinizi 100 e kadar kasabileceğiniz bir yer var.Alther's Mill de odun kesme makinelerinin olduğu yerde 5 kilitli kasa var bunları devamlı açarak skillinizi 100 e getirebilirsiniz.

    The Stockades

    ( Instance ) Level: 23-26 Kordinatlar:41,57
    Stormwind şehri instance'ı.Aşağıdaki linkde Stockade işaretli.

    Bura ile ilgili görevlerin bir kısmını Stockade’in kapısında bekleyen guarddan alabilirsiniz.Burası Deadmines a göre daha küçük ve daha seri şekilde ilerlenebiliyor.

    Duskwood


    Level:20-40
    Elywnn Forest'ın güneyi.Burada her ne kadar level 20-40 arası denilse de kendi seviyenize uygun görevler bitince Wetlands'e gidip burada devam etmelisiniz.
    Darkshire
    Burada bir taverna ve flight point bulunmakta.Aşağıdaki bölgelerde Duskwood ile ilgili diğer görevler var.
    The Hushed Bank
    Wathcer Dodds
    Abercrombie

    Wetlands


    Level:20-34
    Menethil Harbor
    Burada bir taverna ve flight point bulunmakta.Ayrıca buradaki limandan Kalimdor’a (Dustwallow Marsh’a ve Darkshore’a).Aşağıdaki bölgelerde Wetlands ile ilgili diğer görevler var.
    Greeenwarden
    Rockweaver
    Dun Modr
    Dun Modr'da 4-5 tane elite görev bulunmakta burayı atlamamanızı öneririm iyi exp geliyor.

    Gnomeregan
    ( Instance ) Level:24-33 Kordinatlar:25,40
    Bu instance Ironforge'u da içinde bulunduran Dun Morogh'un en batısında yer alıyor. Bura ile ilgli görevlerin çoğunu(5-6 tane) Ironforge'dan Tinker Town bölümünden alabilirsiniz.
    Aşağıda bu instance’ın içinin ayrıntılı bir haritası var.


    Stranglethorn Vale


    Level:30-45
    Burası ally-horde karışık bir bölge o yüzden dikkat edilmesi gerekir.Burada bulunan Arena’da 3 saatte 1 tane kutu çıkıyor ve bu kutudan rare veya epic item düşebiliyor, yalnız Arena’ya girildiğinden itibaren kutuya ulaşmak için hordeları geçmeniz gerektiği gibi allyları da geçmeniz gerekecek çünkü arena da sizinle party veya raidde olmayan herkese saldırabilirsiniz tabii onlarda size saldırabilir J .
    Rebel Camp
    Haritanın en üstünde yer alıyor.Duskwood'dan gelişte sağ tarafda kalıyor.
    Nesingwary's Expedition
    Bootybay
    Burada ally ve hordelar birlikte gezebiliyolar yanlız buraya friendly (reputation açısından)olan bir horde a saldırırsanız oranın güvenliğinden sorumlu goblinler size saldıracaktır!
    Burada bir flight point ve taverna bulunmakta.Burada bir limanda bulunmaktadır buradaki gemi ile Kalimdor’a(Barrens’a-horde şehri-) gidebilirsiniz.

    Ayrıca burada Zul'Gurub adında bir instance yer almaktadır bilgi için

    Scarlet Monastery
    ( Instance ) Level:30-40 Kordinatlar82,37)
    Burası Under City in bulunduğu bir Undead şehri olan Tirisfal-Glades bölgesinde yer alan girilmesi gereken instancelardan biri.
    Aşağıda ki linkde kuzey doğuda yer alıyor.


    **Eğer level 40 olduysanız artık bineğinizi alabilirsiniz demektir.
    (human-horse,elf-tiger,dwarf-ram(keçi gibin birşey) gnome-mechanical strider ayrıca warlock ve paladine ler lev 40 bineklerine para vermiyolar kolay bir class göreviyle binekleri alıyorlar)
    Reputation’unuza göre bineğin size maliyeti 90-100g arası değişir.Eğer sahip olduğunuz miktar bir binek almaya yetmiyorsa bunu loncada ki senato üyelerinden herhangi birine bildirirseniz onlar size yardımcı olacaklardır.

    **Eğer level 40 olduysanız ve First Aid yeteneğiniz 225 olduysa Kalimdor'da Theramore Isle bölgesinde Foothold Citedal binasında Doctor Gustaf VanHowzen'den ()Triage görevini alıp yaparsanız yeteneğinizi 300'e çıkarabilirsiniz.Giderken yanınıza 100 civarı rune cloth alırsanız bir daha git gel yapmakdan kurtulursunuz. Bu görevle ilgili bilgi için

    Badlands


    Level:35-55
    Loch Modan'ın hemen güneyindeki bu arazide büyük bir kamp yada toplu halde görev veren bir npc yok farklı alanlarda 2şer -3er görev veren kişiler var.Bunlar:
    Sigrun Ironhew
    Garek
    Rigglefuzz
    Lotwil Veriatus



    Uldaman

    ( Instance ) Level: 35-45 Kordinatlar:45,13
    Badlands'ın kuzeyinde yer alıyor.Loch Modan'dan inerken hemen sağda.



    Arathi Highlands


    Level:31-55
    Burası ally-horde karışık bir alan.Alanın doğusunda hordeların Hammerfall adında bir kampı bulunuyor.
    Refuge Point
    Burası Arathi'de toplu görevlerin bulunduğu bir ally bölgesi. Burada bir flight point bulunmakta. Ayrıca bu bölgeden battlegrounda bir girişde bulunuyor.
    .

    Hillsbrad Foothills


    Level:20-43
    Arathi Highlands'in batısı.Burası ally-horde karışık bir alan.Alanın doğusunda hordeların Tarren Mill adında bir kampı bulunuyor.
    Southshore
    Hillsbrad Foothill de toplu görevlerin verildiği ally bölgesi.
    Burada bir flight point bulunmakta.
    **Burada bir görevde gerekli olan Hilman’s Cloack’u leatherworkerlar yapmakta guildden yada AH’den bulabilirsiniz.


    Tanaris


    Level:43-55
    Kalimdor'un sağ en alttaki şehir.Ally ve horde karışık.2 tarafında kendine ait bir kampları yok.Gadgetzan adında güvenliği goblinlerin sağladığı bir alan var. Ayrıca Gadgetzan'ın kuzey batısında Zul'Farrak adında bir instance var.Buraya bence en kısa şekilde buraya ulaşmak için Dustwalllow Marsh'dan atlayın denize Tanaris'e kadar yüzün.(Fazla açılmayın derin yerlerde karakter boğuluyor)
    Steamwheedle Port
    Buradan 4-5 tane kolay yapılan ve iyi exp veren görev bulabilirsiniz.
    Gadgetzan
    Burada birer taverna, banka ve flight point bulunmakta.Burada ayrıca ally ve hordeların kullandıkları tek AH'de bulunmakta.Bir master engineerda bu bölgede bulabilirsiniz.



    Zul'Farrak
    (Instance) Level: 43-47 Kordinatlar:39,20
    linkde ki tanaris haritasında sol üst köşede gözüküyor.
    Eğer Mallet of Zul’Farrak’ a sahip değilseniz son bossu kesemezsiniz.
    Ferelas


    Level:40-55
    Feathermoon Stronghold
    Ally şehri. Bu bölge ile ilgili birçok görevi burdan alıyorsunuz. Ayrıca Master Alchemistte bu şehirde bulunuyor.Ana kara ile bağlantısını bir gemir ring servis yöntemiyle sağlıyor.Bir flight point var.
    The Lower Wilds
    Bu bölgede flight point var.
    Forgotten Coast
    Buradaki küçük kaptan 2-3 tane görev alabilirsiniz(Görevlerden 1 veya 2 si tamamladıkca tekrar yapılabiliyor ancak ilk seferden sonrakiler için görevi tamamlasınızda xp vermiyor.)

    The Hinterlands


    Level:42-55
    Burada allyların ve hordeların birer kampları bulunyor.
    Aerie Peak
    Allyların bu bölge ile ilgili alınacak çoğu görevi burada.Ayrıca burada bir flight point bulunuyor.
    Revantusk Village
    Horde kampı.


    Felwood


    Level:51-60
    Ashanvale'ın kuzeyi.Ulaşmak için Ashenvale'dan geçmelisiniz.Ally-Horde karışık bir bölge.
    Emerald Senctuary
    Horde ve allyların ortak quest aldığı bir kamp.
    Talonbranch Glade
    Yukarıdaki linkde işaret edilen bölgenin hemen sağ tarafında küçük bir ally kampı var ve burada Felwood’daki tek flight point var.
    Essence of Water
    bu bölgedeki Toxic Horror’ların içinden %7 şansla Essence of Water düşüyor tanesi ortalama 7-10g civarı satılıyor eğer sizden başka kesen yoksa (o bölgede toplam12-13 tane var ) para ve xp yı aynı anda kasmak isteyenler için ideal.


    The Sunken Temple
    (Instance) Level: 43-47 Kordinatlar:70,54
    Swamp of Sorrows da merkezdeki küçük ada.


    Un'Goro Crater


    Level:49-55
    Burası Tanaris'in batısında Silithus'un doğusunda kalıyor.Ally ve hordeların kampları bulunmuyor.Flight point yok.
    Marshal's Refuge



    Western Plaguelands


    Level:54-60
    Burada level 58+ instance’I olan Scholomance (linkdeki yarımada) olmasından dolayı horde ve allyların sık sık karşı karşıya geldiği bir yer.
    Chillwind Camp
    Bu kampta WP ile ilgili bütün görevler bulunuyor.Bir flightpoint var.Bu kampda alacağınız bir görevle buraya devamlı reputation artırabiliosunuz bu sayede vendorunda bulunan rare receipeleri ucuz fiyata alabiliyorsunuz (Receipe’ler bop)


    Eastern Plaguelands


    Level:55-60
    Burada da level 58+ instance’I olan Stratholme (linkde en kuzeyde) olmasından dolayı horde ve allyların sık sık karşı karşıya geldiği bir yer.
    Light's Hope Chapel
    Ally ve hordeların birlikte kullandıkları bir kamp.Bir flight point yer alıyor. Bu kampda alacağınız bir görevle buraya devamlı reputation artırabiliosunuz bu sayede vendorunda bulunan rare receipeleri ucuz fiyata alabiliyorsunuz (Receipe’ler bop)
    Tirion Fordring
    Burada 2-3 tane görev bulabilirsiniz


    Silithus


    Level:55-60
    Kalimdor’un en sol alt kesimindeki bölge.Epic eşya düşürme şansının en yüksek olduğu bölgelerden bir tanesi. Haritanın merkezinde Cenarion Hold isimli bir ally-horde ortak bölgesi yer alıyor.Daha fazla bilgi için
    Cenarion Hold
    Bu bölge ile ilgili çoğu görev buradan alınıyor. Ally – horde ortak bir alan.Bir flight point var.
    Rutgar Glyphshaper
    3-4 tane görevin yer aldığı küçük bir kamp.

    Bu yol sizi en az 56-57 seviyesine getirmiştir.Tabii ki lev 55-56 civarında BRD ye girebilirsiniz ama orası şimdiye kadar girdiğiniz instancelara nazaran biraz daha zorlayıcı ve ayrıntılı.Ama bir DOA üyesiyseniz 56-57 seviyesi strat, scholo, dm, lbrs, hatta ubrs ye guild ile birlikte girebilirsiniz.




  • Cooler benim yorumum sana deildi sadece ben de düşüncemi anlattım bana göre q yapmak mantıksız(en ii si apostle)abi şaka yapıom böle bi topic açtıın ii oldu aslında eline sağlık ama yine de "/4 LFG APOSTLE" de ii fikir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylvanas -- 31 Temmuz 2006; 17:42:18 >
  • elıne saglık guzel bılgıler..bende bole bırsey koycaktım ama gerek kalmadı sagolasın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sylvanas

    Cooler benim yorumum sana deildi sadece ben de düşüncemi anlattım bana göre q yapmak mantıksız(en ii si apostle)abi şaka yapıom böle bi topic açtıın ii oldu aslında eline sağlık ama yine de "/4 LFG APOSTLE" de ii fikir..


    yaw questsız nasıl atlıcaklar sırf grındle olmaz dur adamların kafayı bulandırma..ben ılk oyuna basladıgımda level 44 gnome mage yapmıstım tabı yaparken sapıttım 3 4 level yuksek questlere gırdım grupla..sora teke dusunce bı baktım ben daha quest yapamıyorum bırak adamlar ılk questlerı ogrensın yapmayıda baktılar bayıcak kafalarına gore grınd yaparlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotine® -- 31 Temmuz 2006; 17:44:54 >




  • nie ki? apostle ler çok ii ex verio ya abi alla alla tabii ki q şart ya ama aslında sadece full dungeon yapsak da q dan daha ii olabilir ya da q kadar ii olabilir hem para kazanırız hem ex hem de item oyuna başlamadan önce 5 yakın arkınla başlayacan oyuna 5 iniz sürekli dungeon yapacaksınız itemleri de aranızda paylaşıp artanları satarsınız ortak bi de para oluşturursunuz mis gibi abi aslında ii fikir gibi ama ii para veren ve ii item veren q ları da yapmak gereki haritaya gelince onu zaten açarsın çok sorun olmaz bi de class q larını kesinlikle yapmak lazım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sylvanas

    nie ki? apostle ler çok ii ex verio ya abi alla alla tabii ki q şart ya ama aslında sadece full dungeon yapsak da q dan daha ii olabilir ya da q kadar ii olabilir hem para kazanırız hem ex hem de item oyuna başlamadan önce 5 yakın arkınla başlayacan oyuna 5 iniz sürekli dungeon yapacaksınız itemleri de aranızda paylaşıp artanları satarsınız ortak bi de para oluşturursunuz mis gibi abi aslında ii fikir gibi ama ii para veren ve ii item veren q ları da yapmak gereki haritaya gelince onu zaten açarsın çok sorun olmaz bi de class q larını kesinlikle yapmak lazım...


    hatırlamısken 5 kısı dedınde hemen yenı baslayanları uyarım... herzaman questlerınızı tek yapmaya calısın.. yapabıldıgınızı tek yapın.. sakın party kurmayın.. yapamadıgınız vakıt part kurun yada partye katılın... solo gıtmek herzaman daha hızlı level almak ve daha cok xp almak demektır...

    instance olayı ıcın bu tam tersı...tek basınıza zaten yapamazsınız..yaparken en az 5 kısı bulup yapın...




  • abi benim fikrim aslında mantıklı ve çok da güzel bi fikir uygulanabilir denemek lazım aslındaayrıca mantıksız bi yanını da çok görmüom..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylvanas -- 31 Temmuz 2006; 17:58:06 >
  • add-onn u beyenmedim nasi silecem ?
  • addon klasorunu ıcındekı tum dosyaları sıl.. tekrar oyuna gır...bukadar...
  • bıdı bıdı lar baya hoşuma gitti
    güzel bir çalışma en azından gereksiz topic açılmasını önler...(umarım)
  • eline sağlık güzel bir başlangıç, umarım devamı gelir
  • questing gayet yersiz bence ,

    olay grinding + instance'dır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eureeka

    questing gayet yersiz bence ,

    olay grinding + instance'dır...



    zuhahalvl 1 de 2 oyuncu başlasın biri quest yapsın diğeri senin dediğin şekilde yapsın,o zaman belli olur fark zaten
  • quest yapmayla farmı karşılaştırmak çok saçma zaten..quest yaparken de seve seve mob kesiyosun..questle aldığın extra xp ve itemda o sürede yapabileceğin farmdan daha iyidir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.