Şimdi Ara

BF4 ve HD7850 1GB TAKILMA SORUNU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1GB HD7850 ekran kartımız var ve BF4 oynayamıyoruz GPU-Z programı ile ekran kartının bellek kullanımına baktığımızda 998MB kullanıyor. Yani ekran kartının bellekleri full dolu

1920x1080 çözünürlük ve ayarlar ultrada AA kapalı şelilde açıyoruz. Oyun fps 40-60 arası geziyor. Performans olarak çok iyi fakat sürekli oyunun duraksaması yüzünden birtürlü oynayamıyoruz.

Bilgisayarın harddisk ışığı hiç sönmüyor, sürekli işlem yapar gibi yanıp sönüp duruyor ve takıla takıla oynatıyor

İşlemci Phenom 2 X4 4.0Ghz (x3 ten çekirdek açarak x4 oluyor)
    4GB DDR3 ram
    750Watt power
    Asus HD7850 1 GB ekran kartı

Bu sistem ile oyunu oynayamıyoruz, duraksama yapıyor çok fazla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benim kendi sistemimde ise full ayarlar açık AA 4x açık hiçbir şekilde kasma yaşamıyorum.

İşlemci Phenom 2 X4 965BE @ 4.0Ghz
    4Gb DDR 3 Ram
    XFX HD6950 @ HD6970 modlu 2GB
    Corsair CX400 Single 30A Power

Durum bu şekilde arkadaşlar. İki sistemde hemen hemen aynı diyebiliriz. Benim tek farkım ekran kartımın 2GB olması. Aklımıza başka bir sorun gelmiyor ekran kartı dışında. 1GB diye yetmediğini düşünüyoruz. Çünki HD6970 2GB ile GPU-Z girdiğimde 1688MB ekran kartının bellek kullanımı görünüyor.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerousx -- 3 Kasım 2013; 12:12:14 >

• Anlık duraksamalar tamamiyle belleğin doluluğundandır.

Ekran kartı belleğine yüklenecek özellikleri düşürmelisiniz.
  • 1280x1024 de bile 1400 mb yiyen bir oyunu full hd de donarak oynaman normal.

Bende 1400 mb yiyo herşey ultra.
  • bende 2 gb versiyonu var 1.5 gb ram yiyo ulturada ayrica 5.5 gb ramda normal ramdan gidiyor oyun acikken
  • Bugün benim 6970 ile denicez ekran kartlarını değiştirip. Yada 7870 2gb var elimizde onunlada denicez. Acaba dioruz Harddiskimiz çok yorgun durumda, oyüzdenmi takılıyor
  • Hard disk'tende kaynaklı olabilir çünkü bendede bazı oyunlarda anlık donma oluyor bellek ve kartım fazlasıyla yettiği halde.Benim hard disk 4 senelik.
  • BeranSetaou kullanıcısına yanıt
    Anlık donma olsa öper başımıza koyarız. Özellikle aksiyonu yüksek sahnelerde, patlamalarda vs... sürekli duraksıyor hiç bir şey yapamıyorsunuz ve harddisk ışığımız sanki dosya kopyalar gibi yanıp sönüyor. Bugün sorunu bulucaz artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Anlık donma olsa öper başımıza koyarız. Özellikle aksiyonu yüksek sahnelerde, patlamalarda vs... sürekli duraksıyor hiç bir şey yapamıyorsunuz ve harddisk ışığımız sanki dosya kopyalar gibi yanıp sönüyor. Bugün sorunu bulucaz artık

Benimki 7/24 ışıgı yanıyo formattan sonra yanmıyor bi , driver şu bu yükledikten sonra kaldıgı yerden deva.

• o işlemciyle normaldir boşuna uğraşmayın
  • Valla bende sikintidan muzdaribim sanirim ram az olmasin dan kaynaklaniyor full icin en az 6 gb ram lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede 1 gb 7850 var. surekli anlik donmalar var. bunun sebebi bellekse bir sekilde ayni kartin 2 gb versiyonunu almaliyim.

• vram vram vram sorun oluşturan etken
  • Birinci ekran karim bellegi 2gb ve sistem bellegide 6 gb dan asagi olmamali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 3 Kasım 2013; 12:46:56 >
  • ben beklemedigim bi performans aldim bf4 de 6300 um ve 7850 ile (2 side o.c li)
  • Dangerousx kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı v-ram'inden olsa gerek
  • Şakamısın hocam Aynı işlemci bende de var. Ben niye sorunsuz oynuyorum ozaman? Konuyu daha dikkatli okuyun
  • 7850 1gb'ı bende almıştım bin pişman oldum i3-2100 7850 1gb 4gb ram ile bf3 crysis 3 gibi oyunlarda 1600x1200 high-ultra ayarlarda takılmalar kaçınılmaz oluyordu direk iade ettim 2gb aldım sorun filan kalmamıştı yanlış hatırlamıyorsam 1500-1600 mb civarı vram kullanıyordu bf3 'te 1600x1200 4xaa ultra ayarda
  • Bir tane daha 4GB uyumlu olanından takabiliyorsanız alın, hem diğer programlarda da yardımı olur. Hatta allbenchmark.com gibi az yer kaplayan benchmarkları geçici olarak ramdiske kurup daha çok puan alırsınız.
  • 2 gb 7850 ultrada hafif takılıyor
  • Ayni sikintiyi yasadim çözümolarak 4 gb RAM daha ilave ettim pcme oyun düzeldi
    Tek 4 gGB yetmiyor.Ekran karti belleği yetmiyor diye düşünüyordum ama sorun sistem belleğinin yetersizliği.
    7770 kullanıyorum 1440*900 çözünürlükte high ayarlarda takılma ortadan kalktı.980-990 mb ram doluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 3 Kasım 2013; 14:10:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.