Şimdi Ara

Dağ fare doğurdu 2 CORSAİR 900 D sıvı soğutma üzerine..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 haziran tarihli eleştiri yazımızı kasanın detaylı fotoğrafları ve teknik ölçülere dayanarak yapmıştık.
    http://forum.donanimhaber.com/m_76656441/tm.htm

Burada ise sıvı soğutmaya bu kasayı alacaklar için incelemeye çalışacağız.
    Acaba fotoğraf ve ölçü üzerinden genel görünümü eleştirmekle çokmu insafsızlık ettim diye düşündüğümde oldu..
    Forumdan mmt arkadaşımıza aldığımız 900 D ye sistem kurarken kasayı etraflıca kurcalama fırsatımız oldu.. arkadaşımız kasaya çok detaylı bir sistem kurmadığı halde gördüğümüz sorunları yansıtacağım sizlere. Mmt arkadaşımızda kasanın ıvırzıvırlarını bitirip fotoğrafladığında mod bölümüne ekleriz..
    Kasa malzemesi ve geneli ile güzel kasa. Fakat teknik hatalarla ve eksiklerle dolu…Nelermi .. işte gördüklerimizden bazıları…

İnsan bu büyüklükte ve bu sınıfta bir kasa deyince, hele sıvı soğutmaya yönelik kasa deyince kasanın 3ayrı bölüm olmasını istiyor.
    Örneğin 900 d den çok farklı ölçülerde olmayan LD V8 kasada bile alt kısımda yeterince hacım var.

Dağ fare doğurdu 2   CORSAİR  900 D sıvı soğutma üzerine..

radyatörünüzü rahatça konumlandırabiliyorsunuz , bu bölümde 480 lik rad kullanabiliyorsunuz, isterseniz aynı zamanda 2 tane PSU kullanbiliyorsunuz , hortumlarınızı döndürecek yeterince boşluk var.
    biraz daha abartırsak Caselabs STH10 kasada

alt bölüm yine çok rahat, resimde görüldüğü gibi alt ve üst bölümde istenen kalınlıkta ,istenen büyüklükte radyatörü PUSH-PULL kullanabiliyoruz. Altta ve üstte 2 psu montaj yeri mevcut..
    radyatörlerin üzerinde PSU lar için 10 cm lik yer olduğundan hortumlar çok rahat döner , kablolar çok raha düzenlenir ve saklanır , hatta istenirse pompalar burada saklanabilir..
    üst bölümde aynı ölçülere ve imkanlara sahip.. radyatörleriniz her iki bölümdede ister diklemesine isterseniz yatay oarak konumlandırabiliyorsunuz..
    Mukayese etmek istersek kasaların ölçüler şöyle:

Caselabs STH10…………………..819x675x286mm
    LD V8 …………………………………720X650X22Omm
    Corsair 900D……………………….692X650X252mm

bütün bunlara baktıktan sonra 900D de

1-Üstteki radyatör veya radyatörler için ayrı bir bölüm.ama bunu bulamadık kasada üste bir 480 takarak geçiştirmişler olayı..Bu nedenle bu çapta bir kasada 480 lik radyatörünüzü kasanın içinden gelen sıcak hava ile soğutmak zorundasınız…
    Halbuki Caselabs da isteseniz radyatörleri yatay konumlandırıp kasanın içindeki hava ile soğutabiliyorsunuz . ama radyatörler dikey konumlandırıp ara bölmeleri kapatığınızda radyatörle soğuk hava ile soğutuluyor..
    900 D Yİ monsta ile push pull kullanırım diye alan ne yapar bilmem ÜSTTEKİ radyatörün yarısı anakartın üzerine doğru uzarken arkada yapılmış bir yığın grometi de kapatır..kablolar aralardan geçsede hortumları saklamak için burdan geçirmek çok zor olacaktır..
    Alttaki bölümde ise radyatörleri kablosuz modem gibi hortumsuz kullanmak zorunda kalırsınız..
    2-Ortadaki anakart bölümü rahat tutulmuş olumsuz söyliyecek bir şey yok ama…eğer HDD cage bölümleri sökülmezse pompaya yer bulmak iyi beceri ister . anakartla, ortada olmayan orta bölme arasında kalan mesafe az tutulmuş … bir 3-5 cm daha yükseklik isterdi..
    Kasada alt rad ve psu bölümü ile orta bölüm, anakart bölümü arasında bölme yapılmamış . kasanızın içinin böyle görülmesini istermisiniz

veya corsairin önerisi... böylemi görünsün istersiniz..

firma kendi tanıtım için koyduğu fotoğraflarda rakor ve hortum bağlantılarınız ancak böyle yapabilirsiniz demek istemiş herhalde…
    merdi kıpti sirkatin söyler hüner eylerken (çingenenin kabadayısı marifetlerini anlatırken yaptığı hırsızlıkları sayarmış…)

buraya kendiniz bir bölme yaptığınızda arada çok az mesafe kalıyor . yukardan gelen hortumu bu aralıkta döndürmek imkansız…
    halbuki Caselabs tada LD de de radyatör üzerinde yeterince boşluk mevcut..
    alt bölmee psu ile rad arasında da çok az bir aralık kalıyor . burada çalışmak çok zor.
    Fotoğrafta PSU nun 85 mm radyaörün 60mm olduğunu göz önüne alırsak ortada X ile işaretli yayla kadar…. bir alan kalıyor … at koşusu yaptırırsınız…halbuki 250 mm olan kasa genişliği 280 çıkarılsa bu bölüm çok rahatlardı.. bunun daha sonra söyliyeceğimiz yerlerdede faydası olurdu…
    Kasanın üstünden alt bölümüne bir hortum inmek zorunda kalsanız aradaki dar alana rast getirmek zorundasınız arka ya kaçarsanız psu ya veya küçük radyatöre . öne gelirseniz öndeki büyük radyatöre geliyor hortum döndürmek imkansız..

kasanın slot tarafındaki psu yuvası sabit olarak yapılmış(işaretli bölüm)

halbuki buna nazaran çok daha küçük ve ucuz bir kasada tj07 de burası için çıkarılabilir 2 tane kapak yapılmış tek veya 2 psu kullananlar için..ve bunlar söküldüğü zaman psu lara istediğiniz gibi ulaşabilirsiniz

Kazara psu yu sökmeniz gerekse arakada radyatörü ve fanları taşıyan alt çıtayı (işaretli çıta) dolayısıyla fanları ve radyatörü de sökmek zorundasınız.

insan bu ölçülerde bir kasada MB tray arkasında en az 4-5 cm bir boşluk arıyor ama boşuna aramayın .. kablolar varken gizleme istediğiniz bir hortumu burdan geçirmek zor.. hele kablolar tekli sleeve yapılmışsa…kasa geniş tutulmuş olsa 2-3 cm burasıda çok rahat olurdu..

Örneğin Caselabs ve LD nin arkasında bunun için yeterli boşluk bırakılmış 3 fotolarda açıkça görülüyor..

tanıtım fotolarına ve yapılan kasalara bakarsanız 480 lik radyatörünüzü rahat rahat takacak yerler var..
    ama kazın ayağı öyle değil üstteki radyatör 5.25 yuvasına girdiği için sağda ve soldaki çıkıntılar kımıldayacak alan bırakmıyor radyatörü döndürüp oraya oturtmak bin bir dert..
    hele alltaki radyatör ise .., sağ tarfta fan veya rad taşıyıcısı ile milimetrik geliyor UT60 ların altındaki tahliye tapası bile sorun oldu yerine oturtana kadar .resimde rad haznesi ile fanın durumu hele parlayan tahliye tapasının hali ortada….

Corsair kasanın ön yüzüne , buraya rad takabileceğimizi belirtmiş..

480 lik rad taktığımızda bu bölümde fan bile sorun yaratırken buraya 360 lık birrad takabilmek iyi beceri ister sanırım....

kaldıki kullandığımız radlar 60 mm kalınlıkta radlar daha kalın radlarda vay montajı yapanın haline
    radyatör kapakları bütün forumların diline düştüğü kadar var o kadar inceki hazır yufka ile yapmışlar sanki açar-kapatırken hele kasada montaj yaparken dikkat derim çok kolaylıkla eğilecek bükülecek deforme olacaktır..

kasanın üzerinde delikli plaka saçtan kesilmiş gibi duruyor dediğim mesh … pek öyle değilmiş kenarları düzeltilmiş pek ele dokunmuyor .. ama zaten bu meshi elle çıkarmak mümkün değil . yandan 5x10 cm lik bir takozla çekiçleyip çıkarabilirsiniz gerektiğinde.., böylece ellerinize de bir şey olmaz….

kasaya sıvı soğutma kurarken 2. Bir rezervuarı nasıl koyarım diye baktım. Anakartın yanindaki boşlukta çok zor .. şartları zorlayıp koysanızda bu sefer kablolarla başınız derde girecektir . ne yapılabilir diye araştırdığımda corsairin itirafını gördüm . corsair bile 2 rezervuar koymak gerektiğinde bunları 5.25 çekmecelerinin arkasına asmayı tercih etmiş . nekadar doğru bilemem ama ben rezervuarlarımın ikisininde görülmesini isterim böyle bir kasada ama mümkün değil buşekilde takarsak sadece biri görünecek..

hep olumsuzlukları sayıyoruz ama iyileştirmelerde yapılmış. Örneğin kötü 800 D tecrübesinden sonra plastik akasamı biraz düzeltmişler gibi geldi bana..
    kasa sanki herşeyi içine koyacak gibi tasarlanmış sonra büyük oldu deyip kırpıla kırpıla bu hale gelmişe benziyor .
    örneğin 900 D nin tanıtımında kullanılan sıvı soğutmalı bi kasa örneği..
    siz 650x252x692 mm ölçülerinde sıvı soğutma için üretildiği belirtilen bir kasada sıvı soğutmayı böyle mi yapmak istersiniz… bu ölçekte bir sıvı soğutma yapmak için bu büyüklükte bir kasaya gerek varmı acaba ,bunu bir düşünün bakalım..
    Biz sıvı soğutma kurduğumuz kasada mmt nin mevcut donanaımını kullandık . 2 tane UT60 480 ile tek pompa ve tek loop basit bir sistem kuduk ama alt bölümde bayağı zorlandık bu kasaya 3-4 rad ile 4-5 bloklu bir sistem kurmak istemem doğrusu ….
    Forumlarda koca kasa almışın içine dünyayı koyarsın diyenlerin kulakları çınlasın…

Birde aklıma takılan bir şey Corsair örnek sıvı soğutmalarında hep fittings le (rakor-uzatma ve dönerli , açılı uzatmalarla) yapıyor.. neden olabilirki ..
    kasada hortumu kavisle döndürmek imkanı olmadığı içinmi dersiniz acaba....

diğer konularda kasa havalandırması . Geniş HDD imkanları + bir yığın extralar hepsi mevcut.
    Söylemek istediğim yine aynı corsair gibi bu işin ustası bir firma bu hataları yapmamalı , kopya çekerken biraz dikkat etmeli idi .. çoğunlukla yanlış cevapları kopya çekmiş . corsairden bu büyüklükte ve bu fiyat çizgisinde daha iyi bir kasa beklemek hepimizin hakkıydı diye düşünüyorum..kullanacaklar hayrını görsün….

kasayla ilgili uygulama çalışması şu linktedir :

http://forum.donanimhaber.com/m_83143791/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 27 Ekim 2013; 19:13:26 >

• Baştan sona okudum emeğine sağlık abi.Benim kasayı görme imkanım olmadı.Ama resimlerinden ve senin yorumlarından da anlaşılacağı gibi 4 5 bloklu bir sistem kurmak zor.
    Alttaki radyatör psu bölmesini ayrı zannediyordum oda eksi puan bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Baştan sona okudum emeğine sağlık abi.Benim kasayı görme imkanım olmadı.Ama resimlerinden ve senin yorumlarından da anlaşılacağı gibi 4 5 bloklu bir sistem kurmak zor.

evet geniş sıvı soğutma kuracakların uzak duracağı bir kasa bence.. umutlar boşa çıktı.... bizde 900 olmadı der ,1000 D yi bekleriz . bu arada millet caselabs peşinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Baştan sona okudum emeğine sağlık abi.Benim kasayı görme imkanım olmadı.Ama resimlerinden ve senin yorumlarından da anlaşılacağı gibi 4 5 bloklu bir sistem kurmak zor.

evet geniş sıvı soğutma kuracakların uzak duracağı bir kasa bence.. umutlar boşa çıktı.... bizde 900 olmadı der ,1000 D yi bekleriz . bu arada millet caselabs peşinde..

Sth10 abi kasanın tanımı(Benim gibilere göre)
    Yani sırf bu yüzden belkide 10 senelik kasamı haala kullanıyorum alternatif yok.
  • arg-ist kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kasa hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim.Çok şık duruyor vitrin gibi olumlu veya oluumsuz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: BMW M3 POWER

Hocam bu kasa hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim.Çok şık duruyor vitrin gibi olumlu veya oluumsuz ne dersiniz?

Dostum söylediğiniz gibi şık bir kasa ..
    ama başlangıçta yol ayrımını bulmak lazım,
    amaç bütün kullanışsızlığına rağmen güzel bir küp kasa ise gerçekten güzel..
    ama işi biraz geniş tutarsanız çok daha kullanışlı olanlar geniş imkan verenleri var caselabs serilerinde

Caselabs MERCURY S5
    http://www.caselabs-store.com/mercury-s5-case/
    380mm x 308mm x 483mm ölçülerinde
    360 lık radları kullanabiliyor.

MERCURY S3 biraz daha küçüğü
    http://www.caselabs-store.com/mercury-s3-case/
    380mm x 268mm x 382mm
    240lık radayatör kullanabiliyor.

bu kasaların ölçülerine baktığımızda

Corsair Carbide Series® Air 540 ın ölçü olarak ufak olmadığını görüyoruz.

415mm x 332mm x 458mm ama imkan bakımından sınırlı .maximumu 240 veya 280 rad takabiliyoruz..extra özellikler bütün corsairlerde olduğu gibi bol..
    amaç masa üzerinde görselliği ağar basan bir küp kasa yapmak bunu başarmışlarda.

kasa küp olunca derinlik artıyor ve bu derinlik artışı MB tray arkasında hdd lerin hatta radyatörlerin yerleşmesine imkan veriyor.

aslında bu İŞ magnum serileri ile çift derinlikle başladı
    MAGNUM M8
    MAGNUM M10
    MAGNUM MH10
    MAGNUM T10
    MAGNUM TH10 serilrinde zirve yaptı şimdi rakipler bunları kullanıyor .

Verdiğiniz bilgiler içiin öncelikle teşekkür ederim,gösterdiğiniz kasalar boyut olarak gerçekten çok fark ediyor şimdi kafam biraz karıştı,sanırım bizzat gidip canlı canlı görmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hocam üste 240 ön tarafa 360 lık rad. rahat sığıyor hatta pompa ve rez.yan tarafa konularak daha temiz bir görüntü oluyor..

kullanıcı sayfaları,

http://forum.donanimhaber.com/m_75959781/tm.htm

http://www.overclock.net/t/1404897/corsair-carbide-air-540-owners-club-gallery

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.