Şimdi Ara

900 D ile SIVI SOĞUTMA MACERASI....FİNAL...YOUTUBE EKLENDİ 14 KASIM 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
5
Favori
3.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu görülen lüzum üzerine tarafımdan silinmiştir. arg-ist

http://forum.donanimhaber.com/m_106811822//tm.htm#106811822

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 11 Nisan 2016; 18:07:34 >

• Biraz sıkìş tepiş ama süper olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arg ist in sıvı soğutma ile imtihanı biraz yavaş gel evi su basicak

• Harika olmuş kıskandım ama ben ya
    Ama o kasada o 680 yalnız kalmış ona bi tane kardeş lazım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *RedLine™

Biraz sıkìş tepiş ama süper olmuş

valla, aslında soğütulacak bir şey de yok kasada 1 CPU blok +1 ekran kartı.. soğutacak blok olmadığından 3 radyatörü bile taktırmadım (nereye takacaksak...)

bu kasaya gönlümce ...
    CPU+ MB+RAM+ ve sli ekran kartı ile .2x480 +1x240 +1 x360 rad ile 2x pompalı ,2x rezervuarlı bir sistem kurmaya kalsam vay halime.

sıvı soğutma forumlarındaki içine bile girerim bu kasanın deyip,yaylalar yaylalar diye türkü söyleyenler çınlıyor kulaklarımda...

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: *RedLine™

Biraz sıkìş tepiş ama süper olmuş

valla, aslında soğütulacak bir şey de yok kasada 1 CPU blok +1 ekran kartı.. soğutacak blok olmadığından 3 radyatörü bile taktırmadım (nereye takacaksak...)

bu kasaya gönlümce ...
    CPU+ MB+RAM+ ve sli ekran kartı ile .2x480 +1x240 +1 x360 rad ile 2x pompalı ,2x rezervuarlı bir sistem kurmaya kalsam vay halime.

sıvı soğutma forumlarındaki içine bile girerim bu kasanın deyip,yaylalar yaylalar diye türkü söyleyenler çınlıyor kulaklarımda...

Güzel olmuş kasa öyle çok büyük değil aslında caselabs lara göre.

Zaten aynı anda anak 2x480 2x240 takılabilir en çok onun içinde alt tarafa ya 480 ince olacak yada 2 radyatöre aynı anda push pull yapılmaması gerekiyor.

• Büyük heyecanla takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Zaten aynı anda anak 2x480 2x240 takılabilir en çok onun içinde alt tarafa ya 480 ince olacak yada 2 radyatöre aynı anda push pull yapılmaması gerekiyor.

valla kasa küçük değil dostum ... mukayese için ölçüler burda..

Caselabs STH10…………………..819x675x286mm
    LD V8 …………………………………720X650X22Omm
    Corsair 900D……………………….692X650X252mm

ama kasada anlamadım çözemediğm bir şey var. sanki büyük yapılmış, sonradan kırpılmış gibi...örneğin yüksekliğe 5 cm eklese birçok sorun ortadan kalkardı. tabi kasanın genişliğininde25 cm yerine böyle bir kasada 28-30 cm olması şartı ile..
  • quote:

quote:

ama kasada anlamadım çözemediğm bir şey var. sanki büyük yapılmış, sonradan kırpılmış gibi...örneğin yüksekliğe 5 cm eklese birçok sorun ortadan kalkardı. tabi kasanın genişliğininde25 cm yerine böyle bir kasada 28-30 cm olması şartı ile..

Kasa bana göre çok büyük sınıfında değil ama normalde değil tabiki, cosmos 2 den küçük olduğunu öğrenince şaşırmıştım baya. Yükseklik üstteki radyatör yeri için 13-14cm olsa güzel olurdu hem en büyük radyatörler bile sığardı hemde 6cmlik radyatör konunca sıkıntısız olurdu anakartta çok yaklaşmazdı. Birde alt bölmeye mid plate yapınca çok az yer kalıyor bu konuda kesinlikle haklısın hatta neredeyse yer kalmıyor hiç hortum döndürmek büyük sıkıntı olur bunun yerine kasa 2cm daha uzayabilirdi yada 1 tane hdd slotundan vazgeçip 2-3cm yükseltebilirlerdi anakart kısmı sorun çıkartmaz zaten. Birde hdd slotlarının arkası boş olması sinir bir olay en azından takılıp çıkartılabilen bir şey olsa güzel olurdu bu şekilde olunca 5.25liklere giden kablolarıda diğer kabloların yanından geçirmek gerekiyor ve kablo kalabalığı oluyor orada.

Caselabs ld gibi tam bu işler için yapılmış kasaları saymazsak hala iyilerden(burada bulunabilecek en iyi kasa bana göre hala), birde phanteks primo çıktı o da değişik bir kasa bakmadıysan bakmanı tavsiye ederim aslında pek güzel değil ama değişik fikirlerle yapılmış güzel mi olmuş yada olmamış mı karar veremedim

• quote:

quote:

quote:

Kasa bana göre çok büyük sınıfında değil ama normalde değil tabiki, cosmos 2 den küçük olduğunu öğrenince şaşırmıştım baya. Yükseklik üstteki radyatör yeri için 13-14cm olsa güzel olurdu hem en büyük radyatörler bile sığardı hemde 6cmlik radyatör konunca sıkıntısız olurdu anakartta çok yaklaşmazdı. Birde alt bölmeye mid plate yapınca çok az yer kalıyor bu konuda kesinlikle haklısın hatta neredeyse yer kalmıyor hiç hortum döndürmek büyük sıkıntı olur bunun yerine kasa 2cm daha uzayabilirdi yada 1 tane hdd slotundan vazgeçip 2-3cm yükseltebilirlerdi anakart kısmı sorun çıkartmaz zaten. Birde hdd slotlarının arkası boş olması sinir bir olay en azından takılıp çıkartılabilen bir şey olsa güzel olurdu bu şekilde olunca 5.25liklere giden kablolarıda diğer kabloların yanından geçirmek gerekiyor ve kablo kalabalığı oluyor orada.

Caselabs ld gibi tam bu işler için yapılmış kasaları saymazsak hala iyilerden(burada bulunabilecek en iyi kasa bana göre hala), birde phanteks primo çıktı o da değişik bir kasa bakmadıysan bakmanı tavsiye ederim aslında pek güzel değil ama değişik fikirlerle yapılmış güzel mi olmuş yada olmamış mı karar veremedim

üstü 13-14 cm çıkardımı CASELABS STH 10 olur ben okada rda istemedim 5-6 cm daha ilave etse altta hortumlara yer kalırdı üstte ise anakartın üstüne basmazdı grometler işe yaradı..

phantekse baktım 65x60x25 cm ölçü ile küçük bir kasa değil..ama hdd cage ve 5.25 ler için kasanın yarısı gitmiş .. artık bu bölümler kullanılmamaya başladı hele su soğutmacılar hemen söküyor..

Phanteks in en çok hoşuma giden tarafı arkadaki kısmın kasadan küçük tutulması olayı kasayı çok küçük göstermiş kim tasarladı ise eline sağlık. 25 cm kasa kalınlığı 20 cm görünüyor . caselabs gibi 30 cm lik kasalarda çok iyi bir çözüm olur . çalışma odasına konmuş eski tel dolap görüntüsü kalkar ortadan..

900 D de HDD cage arkasının açık kalması ayrı bir rezalet ama ben oraya güzel bir çözüm buldum eklerim fotoğrafları gelince....

• Beklemedeyiz

• 800D ve 900D arasında ki fark gerçekten çok fazlaymış Kasa çok güzel bu arada
  • ali rıza abimin sayesinde topladık 900 d yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut.plt

ali rıza abimin sayesinde topladık 900 d yi

biz de senin sayende 900 D gördük .. yüz görümlüğü istemezsin bizden artık..
  • Mahmut hocam 800D''yi sattınız mı

• Güzel olmuş hocam . Siyah - Kırmızı uyumu süper
  • Efsane bir şey olmuş güle güle kullan :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

üstü 13-14 cm çıkardımı CASELABS STH 10 olur ben okada rda istemedim 5-6 cm daha ilave etse altta hortumlara yer kalırdı üstte ise anakartın üstüne basmazdı grometler işe yaradı..

phantekse baktım 65x60x25 cm ölçü ile küçük bir kasa değil..ama hdd cage ve 5.25 ler için kasanın yarısı gitmiş .. artık bu bölümler kullanılmamaya başladı hele su soğutmacılar hemen söküyor..

Phanteks in en çok hoşuma giden tarafı arkadaki kısmın kasadan küçük tutulması olayı kasayı çok küçük göstermiş kim tasarladı ise eline sağlık. 25 cm kasa kalınlığı 20 cm görünüyor . caselabs gibi 30 cm lik kasalarda çok iyi bir çözüm olur . çalışma odasına konmuş eski tel dolap görüntüsü kalkar ortadan..

900 D de HDD cage arkasının açık kalması ayrı bir rezalet ama ben oraya güzel bir çözüm buldum eklerim fotoğrafları gelince....

Gerçi üstü 13 14cm çıkartınca bazı hazır sıvı soğutma setleride sorun çıkartır borularından dolayı ama en azından biraz daha radyatör alanı olmalıydı.

phanteks kesinlikle ufak bir kasa değil ama çok işlevsel hdd cage lerin sorun değil o çıkınca oraya radyatör takılır vede hem önden üfleyecek şekilde hemde kasanın anakarttın arkasında kalan kapak tarafından üfleyebiliyor, 5.25likler de çıkabiliyor ama onu çıkarınca direk kasanın ön tarafındaki hepsi çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam vidalıydı orası ondan sorun olmuyor. Bende şu anda 1 tane 5.25lik kullanıyorum oda fan kontrolcü ama onu bile sistemden çıkartsam sıkıntı olmaz çok olması gereken bir şey değil ondan sökülmesi daha iyi oluyor. Arka kısımda baya geniş alan bırakmışlar pompa koymak için falan özel yeri var psu da saklanmış hoş olmuş, ben tam karar veremedim hoşuma gitti mi gitmedi mi diye orasının, bakınca güzel duruyor zaten radyatör konulcak oraya ondan psu da gözükmemesi hoş olmuş. Caselabs garip duruyor o kadar genişlik bırakmalarına gerek yok pek aslında onun yerine arkayı genişletseler de olur.

900D yi inceleyemedim ondan bakamadım, eğer orada vida için delik varsa plexi den kesmen kolay olur ama yoksa uğraştırır biraz.

Bu video baya iyi olmuş tüm pozitif ve negatif yönleri var.

• Poyri dostum...

" Gerçi üstü 13 14cm çıkartınca bazı hazır sıvı soğutma setleride sorun çıkartır borularından dolayı ama en azından biraz daha radyatör alanı olmalıydı. " demişsin . bu ölçüde hazır sıvı kullanan olursa ne denir...
    Ferrari alıp tüp taktırmaya benzer yav...
  • Bizim gibi kullanmayan cok var yurt disi forumlarinda h100 takan baya var. Bu kasayi neden almislar onu anlamak zor goruntu icn herhalde.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.