Şimdi Ara

HD-7850 kartı ve besleme sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün itibariyle eskiyen Hd-4850 kartmı değiştirip yerine Asus Hd-7850 2GB kartı taktım ama bugün bir test yapayım
    dedim. 3DM06 , 11 , vantage , Cinebench testleri yaparken tüm testlerde ekran görüntüsü bozulmasıyla birlikte kilitlenmeler yaşadım.

Tüm günü ekran kartına harcadım.Skyrim yükleyip bir deneyeyim dedim, onda da aynı sonucu verdi,bozukgrafik ve donmalar.
    Normal günlük kullanımda sorun yok ,oturdum 2 saat Quake3 oynadım yine sorun yok.İşlemci testi yaptım sorun yok ama
    kartı zorlayan oyunlarda ve ekran kartı test programlarında bozuk grafik ile donma hatta kilitlenme sorunu yaşıyorum.

Neyse, kasayı bir kontrol edeyim dedim, 6 lı molex kabloya bakınca 3lü olduğunu gördüm ve elimdeki diğer kabloyu kullanayım dedim
    baktımki o da 5li ama mecburiyetten taktım ve yine aynı sorun.. Sorum şu; Hd-7850 kartlar 6lı kablonun altısından gerçekten güç çekiyor mu
    sorun bu mu yani? Güç yetersizliğimi acaba tüm sorun???

Yaw kocaman karta o kadar para döküyoruz, molex kablo dediğin nedir ki
    20 cm kadar birşey, bunu maliyeti ne kadar ki? Neden koymazsınız kutu içriğine şu ittiri moktan kabloyu.

Donanım şu şekilde;

Fsp Bluestorm 550W
    Amd Fx-8320 // Asus M5a97 // 16 GB Ram // Asus Direct Cu Hd-7850 2GB // 3 adet HDD

---------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 24 Ekim 2013; 23:23:53 >

• nodar kullanıcısına yanıt
    kablo psudan çıkar zaten ekran kartından değil (monitör bağlantı kablosu değil o )
    vga dan bağlıyorsan monitöre yapacak bişey yok o serinin sorunudur ekran dalgalanması yapar
    kaç fps alıyorsun monitörün yenileme hızından yüksekse vsync aç
    bağlantı kablosunun 6 pinli olması şart yoksa yeteri kadar besleyemezsin kartı

sorun psu değişince büyük ihtimalle düzelecek gibi duruyor 500W 80+ psu işinizi görür

Kullandığım psu; Fsp Blue Storm II-550W ve 2006 yılında almıştım o zamandan bugüne neler neler değişti ama psu hep aynı kaldı
    çünkü hep işimi gördü.O zamanlar ekran kartları bu kadar güç çekmediği için psu üreticisi tahmin hakkı kullanmak zorunda değildi,
    Aslında bu ekran kartı üretenleride ilgilendiren bir durum.

İşin gücün yoksa gittigidiyora gir molex kabloyu bul, satın al, havale yap, kargo masrafı, elli kuruşluk kablo, olacak 15 tl..
    Yine de İlgilendiğin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 24 Ekim 2013; 23:54:37 >

Orijinalden alıntı: nodar

Dün itibariyle eskiyen Hd-4850 kartmı değiştirip yerine Asus Hd-7850 2GB kartı taktım ama bugün bir test yapayım
    dedim. 3DM06 , 11 , vantage , Cinebench testleri yaparken tüm testlerde ekran görüntüsü bozulmasıyla birlikte kilitlenmeler yaşadım.

Tüm günü ekran kartına harcadım.Skyrim yükleyip bir deneyeyim dedim, onda da aynı sonucu verdi,bozukgrafik ve donmalar.
    Normal günlük kullanımda sorun yok ,oturdum 2 saat Quake3 oynadım yine sorun yok.İşlemci testi yaptım sorun yok ama
    kartı zorlayan oyunlarda ve ekran kartı test programlarında bozuk grafik ile donma hatta kilitlenme sorunu yaşıyorum.

Neyse, kasayı bir kontrol edeyim dedim, 6 lı molex kabloya bakınca 3lü olduğunu gördüm ve elimdeki diğer kabloyu kullanayım dedim
    baktımki o da 5li ama mecburiyetten taktım ve yine aynı sorun.. Sorum şu; Hd-7850 kartlar 6lı kablonun altısından gerçekten güç çekiyor mu

20 cm kadar birşey, bunu maliyeti ne kadar ki? Neden koymazsınız kutu içriğine şu ittiri moktan kabloyu.

Donanım şu şekilde;

Fsp Bluestorm 550W
    Amd Fx-8320 // Asus M5a97 // 16 GB Ram // Asus Direct Cu Hd-7850 2GB // 3 adet HDD

---------

power kac senedir kullanılmakta ?
    su an okudum 2006 da almışsınız powerı bilfill sureklı calıstıysa o power,
    gerektiği voltajı veremiyor.
    sorun bu kadar basıt.
    powerlar yıllar ıcınde eskırler. vede gerçek guc cıkısının naltında değerler verırler. sizin sorununuz tamamen power. yeni power ile değiştiriniz sorununuz ortadan kalkıcaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Ekim 2013; 4:40:41 >
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı

• Cevabınız için teşekkürler, uykuda tutmadı oturdum nette 3 - 4 saatten beri psu araştırması yapıyorum.
    Voltaja maruz kalan tüm elektronik cihazlardaki elemanlar ısıya ve gerilime bağlı olarak kimyasal değişim geçirip ilk günkü
    veriminden düşmeye başlar ama gerçeği mecburen kabullenmek zorunda kaldım... 2006 yılında almıştım ve hiç sorun yaşatmamıştı.
    Artık bu bahaneyle yeni psu almanın vakti geldi.

Orijinalden alıntı: nodar

Dün itibariyle eskiyen Hd-4850 kartmı değiştirip yerine Asus Hd-7850 2GB kartı taktım ama bugün bir test yapayım

Donanım şu şekilde;

Fsp Bluestorm 550W

---------

geçen hafta bende aynı kartın sapphire markalı fabrika çıkışlı overcloklu versiyonunu aldım, benim asıl problemim ekran dalgalanmasıydı fakat aynı sizin dediğiniz gibi grafik isteyen oyunlarda bozuk görüntü ve karttan yeterli performans alamadım. Ekran kartını alırken güç kaynağını yenilemiştim 500 W 80 plus güç kaynağı taktırdım. Benim sistemim sizinki kadar kuvvetli değil ben ona yormuştum. İnşallah siz güç kaynağını değiştirdiğinde sorununuz çözülür umarım. Anakartın güç iletme ve veri yollama kapasitesinin de etkileyeceğini düşünüyorum. Bence bir arkadaşınızdan güç kaynağını değiştirip bir görmenizde fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eikkk

geçen hafta bende aynı kartın sapphire markalı fabrika çıkışlı overcloklu versiyonunu aldım, benim asıl problemim ekran dalgalanmasıydı fakat aynı sizin dediğiniz gibi grafik isteyen oyunlarda bozuk görüntü ve karttan yeterli performans alamadım. Ekran kartını alırken güç kaynağını yenilemiştim 500 W 80 plus güç kaynağı taktırdım. Benim sistemim sizinki kadar kuvvetli değil ben ona yormuştum. İnşallah siz güç kaynağını değiştirdiğinde sorununuz çözülür umarım. Anakartın güç iletme ve veri yollama kapasitesinin de etkileyeceğini düşünüyorum. Bence bir arkadaşınızdan güç kaynağını değiştirip bir görmenizde fayda var.

Saol, anlaşabilirsem forumdan ikinci el bir 750w modüler psu almak üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 25 Ekim 2013; 19:44:59 >

• eski ekran kartı hala var gibi gözüküyor ; ve aygıt yöneticisinde yeni ekran kartını görebiliyorsunuz.
    sistemdeki kayıt defterindeki tüm eski catalyst bilgilerini ; eski karta ait tüm donanım vendor bilgilerini siliniz.

düzelmesi gerekir.eski kart hala aygıt yöneticisinde yok gözükmesine rağmen hala orda görünüyor.
    hayalet kart olarak hala var.

forumda bununla ilgili bir yazı hatırlıyorum ; pek emin değilim ama.

dediğimi yapınız ; ama önce catalysti kaldırınız ; kayıt defterini temizleyiniz. en son catalyst sürümünü kurunuz.

düzelmesi gerek. bu arada o powerın rahatlıkla yetmesi gerek.

şayet problem devam ediyorsa temiz windows kurmadan önce acronisle sisteminizin yedeğini dvdye alıp (yada başka bir yedek programıyla ) temiz windows kurup sürücüyü kurup bir deneyiniz.

boşu boşuna psuya para vermeyiniz.

eğer problem yoksa temiz windowsta her şey normaldir.şayet temizde problem varsa kartı iade ediniz.

ve eski yedeği tekrar hddye geri döndürünüz.

görüntüdeki bozulma video ram problemine benziyor ; oyunlarda olup idle da vsde olmuyorsa video seyrederken olmuyorsa ; sorun video ramdadır derim.

şayet psu yetmiyorsa kartın performansı düşer ; görüntüde bozulma olmaz ; 130 watlık gpu için kart 80 watt verir ; tabikide performans %20 -50 oranında düşer.

psu zamanla kaliteli olsa bile kendini korumaya almazsa eğer aşırı ısınmadan nanay olabilir.
    kalitesizse sistem yanabilir.psu yanabilir.

fsp psu ile 7870 bile çalıştırmanız gerekir diye düşünüyorum . psu yu incelemedim.sanırım 500 wattlığına bakmıştım.

kaliteli ve tavsiye edildiğini okumuştum.

o psuyu değiştirmenize gerek yok . zaten 550 wattlık haliyle yetmesi gerekir yahu . hemde kapasitör yaşlanma oranı onda 5 yada 10 sene olması gerekir. 5 sene geçse belki çıkış 10-20 watt anca düşer.belkide düşmez.en son üretilen 3-4 senelik kaliteli psularda bu olaya 5-10 sene garanti veriyorlar.adam sana 8 sene kullansan kapasite yaşlanmasından güç aynı kalır diyor yahu.

birde ;

şayet psu güç çıkışları ; çift kanallı ise kanal dağılımını donanımlara iyi paylaştırmazsanız böyle problemler çıkabilir.yetersiz güçten bozulmalar olur derdim ama psunun kendini korumaya alıp resedi basması gerekir diye düşünüyorum.

• Banada pek power sorunu gibi gelmiyor hocam. Geçen hafta yeni ekran kartı aldım ve hiç sorun yaşamadım. Sistem özelliklerimi yazayım, siz kıyaslayın kendinizle.

Phenom 2 X4 965 BE 3.4Ghz @ 4.0Ghz overclok (124watt Cpu)

2 x DDR3 1333Mhz ram @ 1600Mhz overclock

XFX HD6950 2GB @ HD6970 Modlu 1536 Shaders @ 1000Mhz Gpu 5800Mhz ram hızı (277 watt max)

Corsair CX 400 Watt 12V kanalı 30 Amper

Benim sistemde power sorunu yaşamıyorum :)

Orijinalden alıntı: turbocat1

eski ekran kartı hala var gibi gözüküyor ; ve aygıt yöneticisinde yeni ekran kartını görebiliyorsunuz.
    sistemdeki kayıt defterindeki tüm eski catalyst bilgilerini ; eski karta ait tüm donanım vendor bilgilerini siliniz.

düzelmesi gerekir.eski kart hala aygıt yöneticisinde yok gözükmesine rağmen hala orda görünüyor.
    hayalet kart olarak hala var.

forumda bununla ilgili bir yazı hatırlıyorum ; pek emin değilim ama.

dediğimi yapınız ; ama önce catalysti kaldırınız ; kayıt defterini temizleyiniz. en son catalyst sürümünü kurunuz.

düzelmesi gerek. bu arada o powerın rahatlıkla yetmesi gerek.

Sürücü olayını önceden sağlama almıştım, yeni kartı takmadan sürücüeri kaldırıp HD-7850 yi takınca yeni sürücüleri kurdum zaten,oradan sorun olduğunu sanmıyorum.
    Yukarıda da belirtmiştim, benim psu(Fsp Blue Storm 550W) 2006 yılında alınma yani 7 seneden beri kullanıyorum ki içindeki elemanların sürekli voltaja maruz kalmasından
    dolayı bir hayli nitelik kaybı yaşadığını tahmin ediyorum.Bu psu çok işlemci, ram, hdd, ekran kartını eskitti.
    Aslında Eski kartı(Gigabyte HD-4850 akasa neo fanlı) çıkarmasam sorun yok.Şimdiye kadar hiç sorun gösteren bir durum yaşamadım.

Örnek vermek gerekirse; Revo Uninstaler ile genel bakım ve tarama yaparken yeni indirdiğim bir mkv filmi açıp kalitesini kontrol edeyim dedim ekran bozuldu,
    yueşil pikseller çıkmaya başladı.
    3DMark06 , 3DMark11 , Vantage , Cinebench ile kartı test edeyim diyorum, olmuyor.. Yine yeşil pikseller ve donmalar ve müdahele etmediğimde pc kilitleniyor.
    Ama cinebench de cpu testinde sorun çıkmıyor, sadece opengl testinde sorun var... Ha bu arada pc'de W7 64 ve 32 bit yüklü her iki sistemde de aynı sorunları
    yaşadım.

• ihş ALLAH ; yeni powerı almadan okur ; sonuçta cebinden para çıkmadan problemi çözmek ; diğer yandan extra masraf olayı var.

ekran kartı değişimlerinde bilinen problemlerden biri zaten ; bir çok insan hemen yeni donanımlara yönelir.
    araştırmadan sabretmededen böyle davrandıkları için olur.

pcden anlamasalar bile ki bende zamanında anlamıyordum ; tak çıkart yaparak , araştırarak inanın artık genelde donanım teknisyenlerine ; ihtiyaç duymuyorsunuz.

forumlar iyiki var ; işi bilmesek bile öğreniyoruz ; para cepten çıkmıyor . hemde ALLAH rızası için karşılık gözetmeden yardım olayı var.

hocam video seyrederken oluyorsa ekran kartını yollayın bence ; sonuçta psu yetmese bile o psu idleda video seyretmede problem çıkartmaz.

ekran kartını yollayınız ; hiç formatla uğraşmayın bence. tahminen video ram çipi arızası var.üretim hatası.

idle da boşta görüntü var iken video seyrederken oluyorsa ; mkv -avi vs vs farketmez aklıma video ram çipi yada gpu yarı bozuk derdim ben .

gpu üretim hatalıda olabilir.

değiştiriniz ; yeni aldıysanız zaten geri almaları lazım. farklı model farklı firmanın kartını alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 25 Ekim 2013; 20:56:54 >

• Psu dan olduğunu sanmıyorum en basit şekilde occt(linkpack ,gpu veya psu) yi eğer biliyorsanız 12 v kanalını yük altında takip edin kaç volta kadar düşüyo.
    Yalnız fsp nin bu modelinde 6 pin güç çıkışı olması lazım neden molex çevirici kullandınız, ve 3*2 pin molex in ikisini de bağladınız varsayıyorum.
    Psu nun 7 yıllık olması arıza olmadığı sürece sıkıntı olmaz, sadece verimliliği biraz düşmüştür

Yeni almışsınız sonuçta başka pc de de kartı deneyip bakın ,sorun kartta gibi

avidede nanay diye tahmin ediyorum ; mkvde dxva açık değilse işlem gücü cpuya binecektir. açıksa gpuya biner. dxva problemi olsa diyecem ;

avi ve diğer formatlardada nanay diye tahmin ediyorum.

kart nanay ; arızalı sanırım.

birebir değişim yada farklı marka ; yada para iadesi.geciktirmeden yapınız.sonuçta yeni almışsanız bekleme sorununuz kalmıyor ; yoksa 1 ay sonra 20 gün teknis servisi ; üretici firmayı beklersiniz.

Haa bu arada Quake3 saatlerden beri oynuyorum sıkıntı yok. Demekki Dx6 fazla benzin yakmıyor,hatta kokluyor diyebiliriz.
  • BUgün forumdan aldığım Corsair 300R kasa geldi ve montajı yaptım.Bir aksilik çıkmazsa psu da salı günü elimde
    olur.Yeni kasayı takınca cinebenchi çalıştırdım ve bu sefer sorunsuz tamamladı testi, daha sdonra 3dmark 11 ve 3Dmark06'yı
    çalıştırdım.Bu sefer her iki test de yine hata verdi ama yaklaşık 1 dakika sürdü hiç olmazsa! Daha önce en fazla 15 saniye sürüyordu.

Yeni kasayla sonucun biraz da olsa değişmesi ilginç.Daha önceki kasa 300R'nin yarısı kadar ve çok dar bir kasa idi.Psu ya gelince, onu da değiştirmek
    için bir bahane oldu.Zaten öteden beri aklım modüler psu'lardaydı.Salkım saçak kablolardan artık bıkmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 26 Ekim 2013; 23:43:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Psu dan olduğunu sanmıyorum en basit şekilde occt(linkpack ,gpu veya psu) yi eğer biliyorsanız 12 v kanalını yük altında takip edin kaç volta kadar düşüyo.
    Yalnız fsp nin bu modelinde 6 pin güç çıkışı olması lazım neden molex çevirici kullandınız, ve 3*2 pin molex in ikisini de bağladınız varsayıyorum.
    Psu nun 7 yıllık olması arıza olmadığı sürece sıkıntı olmaz, sadece verimliliği biraz düşmüştür

Yeni almışsınız sonuçta başka pc de de kartı deneyip bakın ,sorun kartta gibi

occt yi indirip çalıştırdım, yaklaşık 6 - 7 dakika sürdü test ve sonra ekranı kilitledi. 12v kanalı ortalama 11.68v den aşağı hiç düşmedi. Unigine_Heaven ile de
    yaptığım testten öncekiler gibi kötü sonuç aldım.Sanırım kart arızalı ama psu da yolda zaten psu gelsin bakayım da sonrada değişime gönderirim.

• Ekrandan ss almak istedim ama test programlarında bunu yapmak mümkün olmadı.Onun yerine cep tel ile ekranı çekmeyi tercih ettim.

3DMark 06'da ki sonuç:

------------------------------------------

Unige Heaven deki sonuç;

-----------------------------------------------------

Vantage'de ki sonuç;

----------------------------

• nodar kullanıcısına yanıt
    ekran kartı 6 pin ile çalıştırıyon yoksa 4 pin mi

power değiştir 6pin tak ati catalist 13.9 indir dene
  • Powerdan böyle birşey yapmaz hocam. Bir aralar HD4870 vardı arkadaşımda. Referans tasarım olan model. Aynı sorunu bizde yaşıyorduk ve biosunu güncelledik sorun düzeldi

kartınızda problem yani
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.