Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.389
Cevap
40
Favori
202.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeş ne kadara almıştın? @cartel21
  • ben de benzer özelliklerdeki şu laptop'u almak istiyorum. acaba önerir misiniz? fiyatı sizce uygun mudur? ya da gtx 850m için ekstra para vermeye gerek var mıdır? gerçi gtx760m olan cihazı satın alabileceğim bir site bulamadım :) cevaplarsanız sevinirim :)

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-v3-772g-notebook-core-i5-4210m-26-ghz-12gb-1tb-173-2gb-w81-notebook.html?srt=PU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1warsangel1 -- 13 Temmuz 2014; 19:16:04 >
  • Hocam dün bu cihazı aldım Vatandan. Henüz sistemi test etmem tamamlanmadığı için ısınma ve performans konularında çok detaylı yorum yapamıyorum ne yazık ki. Ama yine de şu ana kadar gözlemlediğim, genel izlenimimi aktarayım. Merak ettiğiniz detaylar olursa sormaktan çekinmeyin. Zaman buldukça cevaplayabilirim.

Kötü yanları:

• Makina altın renginde geldi. Resimdeki gibi siyah değil. Belki renk seçenekleri vardır ama bu renk daha hoş oldu sanırım; onu mağazadan bir soruşturun.
    • Kullanılan ekran şu[1] model. Ekran 1080p değil, ilk fırsatta iyi bir modelle değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce 15.6"lik bilgisayarımda ekranını 1080p %95 gamut bir ekranla değiştirmiştim. O cihazın ekranından buna geçince ekran cidden çok kötü geldi. Ekranin parlak olmasi benim icin cok buyuk bir eksi oncelikle. Ayrica ekran sanki hiç kalibre edilmemiş gibi duruyor. Diğer ekranımla karşılaştırdım, renklerin birbiriyle alakası bile yok ve ayrıca ekran solgun duruyor. Izleme acisi da iyi degil.
    • Caps Lock tuşu için kasa üzerinde bir gösterge koyulmamış. Eksikliğini direk hissediyorsunuz.
    • Wi-fi, bluetooth için kasa üzerinde ayrı tuşlar isterdim ama klavyede fn tuşu ile ulaşabildiğiniz bir uçak modu tuşu bulunuyor.
    • Klavye arka aydınlatmalı değil.
    • Sadece bendeki bilgisayarda mı bu sorun bilemiyorum ama, touchpadde bir boşluk var. Üzerinde parmağınızı koyduğunuzda sallanıyor. Alırken bunu bir soruşturun... Touchpad kullanımında herhangi bir sorun yok ama. Multi-touch da destekliyor.
    • Makinede HM86 çipseti bulunmakta. Dolayısıyla RAID desteği bulunmuyor.
    • S/PDIF çıkışı yok. Kulaklık çıkışının frekans tepkesi çok kötü.

[1]http://www.panelook.com/N173FGE-E23_Innolux_17.3_LCM_overview_20842.html

İyi yanları:

• Prime95 ve IntelBurnTest ile yapilan testlerin sonucunda, bilgisayar en yüksek 90°C'ye çıktı. Oyunlarda çıkabildiğim en yüksek değer ise 75°C. Testleri yazın yaptığımı da göz önüne alırsak, oldukça iyi.
    • 2.6-3.2GHz hızındaki i5-4210m 35W TDP işlemci. Bu işlemci oyuncular için fazlasıyla yeterli, render ya da simülasyonla uğraşanlar için ise bilgisayar güncellemeye açık. G3 soketli işlemcinin yerine Üzerinde şu listedeki[1] i7 işlemcilerden biri takılarak performansta en üst düzeye geçiş yapabilirsiniz.
    • Makinada 12GB(8+4G) RAM bulunuyor. 4 adet DDR3 RAM yuvası var. RAM'ler daha sonra değiştirilerek 32GB'a yükseltilebilir. Sanal makineyle çalışanlar için biçilmiş kaftan.
    • NVidia GTX 850m grafik kartı bu bilgisayarı seçmemdeki temel etmen. Yeni Maxwell mimarisine sahip grafik biriminde PCI-E 3.0 arabirimi ile birlikte 128 bitlik veriyoluna sahip 2GB GDDR5 bellekler kullanilmiş. GTX760m ile farkına şu linkten[2] bakabilirsiniz. Aralarındaki fark benchmark skorlarindan anlaşılıyor. Sırf Maxwell mimarisini kullandığı için bile seçilebilir. Ancak GTX760m de kötü bir grafik kartı değil. Bilgisayarda yapacağınız işe göre iki kartı da seçebilirsiniz. Ancak şunu aklınızda tutun; artık bu tarz modellere mxm soketli ekran kartı kullanılmadığından ekran kartını değiştirme olanağınız yok. Bu bilgisayarı upgrade etmeyi düşünerek aldığım için GTX 850m'i seçtim.
    • Klavye çok iyi. Tuşlar arası boşluk ideal ve numerik tuşlar ile birlikte Home, PageUp, PageDown tuşlarının da olması oldukça işe yarıyor. Arka aydınlatma da olsaymış, tadından yenmezmiş.
    • Estetik konularda pek yorum yapamayacağım ama şunu diyebilirim, kasa kalitesi kesinlikle paranızın karşılığını veriyor. Kasa aluminyuma benziyor ama tam emin değilim. Kaplamadan da aluminyuma benzetmiş olabilirim. Klavyenin olduğu kısım alüminyum, gerisi alüminyum görünümlü plastik. Kapakta bir kaç kısım biraz çizildi. Alttan siyah renkli plastik görünüyor.
    • 1Gbps hızındaki Network adaptörüne sahip. (Normalde standart olması gerekirken çoğu üretici bu detaya önem vermiyor.)
    • Wlan kartı Atheros AR5BWB222(AR9462), a/b/g/n bandında çalışabiliyor ve n bandında 300Mbit 2.4/5GHz dualband iletişim destekliyor. Ayrıca bu kart Bluetooth 4.0 EDR(3Mbps)'a da ev sahipliği yapıyor. Henüz bir sıkıntı yaşatmadı.
    • Makina ses konusunda beklentileri karşılıyor. Klavyenin üstünde konumlandirilmiş stereo hoparlorlere sahip. Magazada MSI GE70(Forumda sesi çok methediliyordu. 4 adet hoparlöre sahip 17.3" oyun bilgisayarı) ile karşılaştırma yaptım. GE70 farkını hissettiriyordu ama bence iki sistem de 17.3" bir bilgisayar için yetersiz. Alt frekanslarda ikisi de 150Hz'in altına indiğinde söndü. Gürültülü ortamda olmasına rağmen sesi yeterince iyi duyuluyordu.
    • İki adet 2.5" hdd slotu mevcut. Bir de DWD-RW'nin olduğu kısım var. Caddy kullanarak buraya da hdd takılabilir. 2.5"lik slotlar Sata 3 (6Gbps) Boştaki 2.5" slot SATA2(3Gbps), HDD'nin olduğu 2.5"lik slot SATA3(6Gbps), mSATA(PCI-e) slotu SATA3(6Gbps), Dvd sürücünün olduğu kısım ise Sata 1 (1.5Gbps). 2.5" SSD alacak olursanız, mevcut HDD ile yerlerini değiştirin ki performans kaybı yaşanmasın.
    • Kasa üzerinde sırf tüketiciyi çekmek için koyulmuş dokunmatik tuşlar ya da oraya buraya koyulmuş gereksiz ışık yok. Kasanın sade ve şık bir tasarımı var.

[1] Link 1
    [2] Link 2

Çift HDD Slotu, tam boyut PCIe-x1 ile yarım PCIe-x1 ve 4 adet Ram yuvasına arka kapaktan erişilebiliyor:

4 Adet Ram yuvası ve Yarım PCIe-x1 yuvaya takılı AR5BWB222:

Kulaklık çıkışının frekans tepkesi:

Resmin kaynağı:http://www.digitalversus.com/laptop/acer-aspire-v3-772g-p16855/test.html

Stress test sonuçları:
    IntelBurnTest v2.45:

Prime95:

CPU-Z:

GPU-Z:

HW64 Summary:

Bilgisayarın HW64 çıktısı:
    http://dl.dropboxusercontent.com/u/41792030/ACER-V3-772G-i54210m-GTX850m/Specs.HTM

Resimleri göremeyenler için imgur yedeği:http://imgur.com/a/p2lk2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 31 Ekim 2014; 5:26:14 >

• alixka kullanıcısına yanıt
    80 TL bi indirim ile 2730 Lira'ya aldım hocam ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfaunl

Hocam dün bu cihazı aldım Vatandan. Henüz sistemi test etmem tamamlanmadığı için ısınma ve performans konularında çok detaylı yorum yapamıyorum ne yazık ki. Ama yine de şu ana kadar gözlemlediğim, genel izlenimimi aktarayım. Merak ettiğiniz detaylar olursa sormaktan çekinmeyin. Zaman buldukça cevaplayabilirim.

Kötü yanları:

• Makina krem renginde geldi. Resimdeki gibi siyah değil. Belki renk seçenekleri vardır ama bu renk daha hoş oldu sanırım; onu mağazadan bir soruşturun.
    • Kullanılan ekran şu[1] model. Ekran 1080p değil, ilk fırsatta iyi bir modelle (şunun gibi[2]) değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce 15.6"lik bilgisayarımda ekranını 1080p %95 gamut bir ekranla[3] değiştirmiştim. O cihazın ekranından buna geçince ekran cidden çok kötü geldi. Ekranin parlak olmasi benim icin cok buyuk bir eksi oncelikle. Ayrica ekran sanki hiç kalibre edilmemiş gibi duruyor. Diğer ekranımla karşılaştırdım, renklerin birbiriyle alakası bile yok ve ayrıca ekran solgun duruyor. Izleme acisi da iyi degil.
    • Caps Lock tuşu için kasa üzerinde bir gösterge koyulmamış. Eksikliğini direk hissediyorsunuz.
    • Wi-fi, bluetooth için kasa üzerinde ayrı tuşlar isterdim ama klavyede fn tuşu ile ulaşabildiğiniz bir uçak modu tuşu bulunuyor.
    • Klavye arka aydınlatmalı değil.
    • Sadece bendeki bilgisayarda mı bu sorun bilemiyorum ama, touchpadde bir boşluk var. Üzerinde parmağınızı koyduğunuzda sallanıyor. Alırken bunu bir soruşturun... Touchpad kullanımında herhangi bir sorun yok ama. Multi-touch da destekliyor.
    • Makinede HM86 çipseti bulunmakta. Dolayısıyla RAID desteği bulunmuyor.

[1]http://www.panelook.com/N173FGE-E23_Innolux_17.3_LCM_overview_20842.html
    [2]http://www.panelook.com/B173HW01%20V5_AUO_17.3_LCM_overview_13872.html
    [3]http://www.panelook.com/B156HW01%20V4_AUO_15.6_LCM_overview_686.html

İyi yanları:

• 2.6-3.2GHz hızındaki i5-4210m 35W TDP işlemci. Bu işlemci oyuncular için fazlasıyla yeterli, render ya da simülasyonla uğraşanlar için ise bilgisayar güncellemeye açık. G3 soketli işlemcinin yerine Üzerinde şu listedeki[1] i7 işlemcilerden biri takılarak performansta en üst düzeye geçiş yapabilirsiniz.
    • Makinada 12GB(8+4G) RAM bulunuyor. 4 adet DDR3 RAM yuvası var. RAM'ler daha sonra değiştirilerek 32GB'a yükseltilebilir. Sanal makineyle çalışanlar için biçilmiş kaftan.
    • NVidia GTX 850m grafik kartı bu bilgisayarı seçmemdeki etmem. Yeni Maxwell mmarisine sahip grafik biriminde 2GB GDDR5 bellekler kullanilmiş. Ayrıca PCI-E 3.0 arabirimi ve 128 bitlik veriyoluna sahip. GTX760m ile farkına şu linkten[2] bakabilirsiniz. Aralarındaki fark benchmark skorlarindan anlaşılıyor. Sırf Maxwell mimarisini kullandığı için bile seçilebilir. Ancak GTX750m de kötü bir grafik kartı değil. Bilgisayarda yapacağınız işe göre iki kartı da seçebilirsiniz. Ancak şunu aklınızda tutun; artık bu tarz modellere mxm soketli ekran kartı kullanılmadığından ekran kartını değiştirme olanağınız yok. Bu bilgisayarı upgrade etmeyi düşünerek aldığım için GTX 850m'i seçtim.
    • Klavye çok iyi. Tuşlar arası boşluk ideal ve numerik tuşlar ile birlikte Home, PageUp, PageDown tuşlarının da olması oldukça işe yarıyor. Arka aydınlatma da olsaymış, tadından yenmezmiş.
    • Estetik konularda pek yorum yapamayacağım ama şunu diyebilirim, kasa kalitesi kesinlikle paranızın karşılığını veriyor. Kasa aluminyuma benziyor ama tam emin değilim. Kaplamadan da aluminyuma benzetmiş olabilirim.
    • Kasa üzerinde sırf tüketiciyi çekmek için koyulmuş dokunmatik tuşlar ya da oraya buraya koyulmuş gereksiz ışık yok. Kasanın sade ve şık bir tasarımı var.
    • 1Gbps hızındaki Network adaptörüne sahip.
    • Wlan kartı Atheros AR5BWB222(AR9462), a/b/g/n bandında çalışabiliyor ve n bandında 300Mbit 2.4/5GHz dualband iletişim destekliyor. Ayrıca bu kart Bluetooth 4.0 EDR(3Mbps)'a da ev sahipliği yapıyor. Sanırım antenler iyi konumlandırılmış, henüz bir sıkıntı yaşatmadı.
    • Makina ses konusunda beklentileri karşılıyor. Klavyenin üstünde konumlandirilmiş stereo hoparlorlere sahip. Magazada MSI GE70(Forumda sesi çok methediliyordu. 4 adet hoparlöre sahip 17.3" oyun bilgisayarı) ile karşılaştırma yaptım. GE70 farkını hissettiriyordu ama bence iki sistem de 17.3" bir bilgisayar için yetersiz. Alt frekanslarda ikisi de 150Hz'in altına indiğinde söndü. Gürültülü ortamda olmasına rağmen sesi yeterince iyi duyuluyordu.

[1] Link 1
    [2] Link 2

Bilgisayarın HW64 çıktısı:
    http://dl.dropboxusercontent.com/u/41792030/ACER-V3-772G-i54210m-GTX850m/Specs.HTM

CPU-Z:

GPU-Z:

HW64 Summary:

Sırf i7 işlemci alacam diye GT 750 M ekran kart'lı modeli seçtim başka alternatif yok GTX 760 vardı o da i5'di , Fİyat ne hocam kaç'a aldın bu arada ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cartel21

quote:

Orijinalden alıntı: sfaunl

Hocam dün bu cihazı aldım...

Sırf i7 işlemci alacam diye GT 750 M ekran kart'lı modeli seçtim başka alternatif yok GTX 760 vardı o da i5'di , Fİyat ne hocam kaç'a aldın bu arada ?

Hayırlı olsun hocam. Kötü bir seçim yapmamışsınız. En azıdan ekranınız FullHD Vatan'dan haftasonu indiriminden 2418 liraya aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 14 Temmuz 2014; 3:19:04 >
  • cartel21 C kullanıcısına yanıt
    4gb ekran karti full hd gt750m 16gb ram i7 4702qm suan media markt da 2600 lira arkadaslar haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alixka -- 14 Temmuz 2014; 15:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alixka kullanıcısına yanıt
    ooo iyi düşmüş Fiyat benim Sistemin aynısı ... Güle güle kullan şimdiden kardeşim ...
  • cartel21 C kullanıcısına yanıt
    Alalı bir hafta oldu ama elime geçmedi daha maalesef. ekran florasanında titreme vardı (led lerde florasan olduğunuda bu sayede öğrenmiş oldum) başka mağazadan getirtmelerini bekliyorum. teşekkürler bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alixka -- 15 Temmuz 2014; 4:44:56 >
  • Arkadaslar garanti istanbulda hangi semtte adresi verebilcek varmi ???

• SMS İNFOCOM YENİ SAHRA MH. SÜTÇÜYOLU CD.NO:62/1 ATAŞEHİR / İSTANBUL
  • sfaunl kullanıcısına yanıt
    hocam artıları ve eksilerini beraber değerlendirecek olursak siz bu cihazı önerir misiniz f/p açısından? 2400 lirayı hakeder mi bu cihaz? zaten şuan için vatan, bimeks vs mağazalarda bundaki kadar iyi ekran kartı olan cihaz bulamadım. msi falan var ama onlar da 3 milyar ve üzerinde.

ayrıca bir sorum daha olacaktı size. cihazın oyun performansı nasıl? daha doğrusu oyunlarda ısınma problemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1warsangel1 -- 17 Temmuz 2014; 18:22:51 >
  • Kesinlikle öneririm hocam. 2400 Liraya alınabilecek en iyi cihaz bence. Yukarıda da bahsettiğim gibi güncellemeye de açık bir cihaz. Şu anda Ebay'den yaklaşık 300 dolar verip i7-4712mq alabiliyoruz. Elindeki i5 işlemciyi de sahibinden satarsın 200 liraya. AUO'nun 1080p B173HW01 ekranını da 50-60 dolara alabiliyoruz. Bunları da güncelleyince cihaz tamamlanmış oluyor.

Oyun konusunda çok yorum yapamayacağım. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim ama elimde GTA EFLC ile GRID 2 vardı. Onları denedim. Grid'de max ayarlarda, anti-aliasing açıkken 60 fps aldım. GTA IV'de ise 20fps civarlarındaydı. Ama GTA düzgün optimize edilmediği için, cpu ağırlıklı çalışan bir oyun olduğundan dolayı bu düşük fps. GTA'da CPU kullanımı %100, GPU ise %40-50 arasındaydı.

Isınma konusunda bilgisayarı henüz tam performans çalıştırma fırsatı bulamadığım için çok yorum yapamayacağım ama bahsettiğim oyunları oynadığımda sıcaklık 50-60 dereceyi geçmedi. Bu sıcak yaz günlerinde, ortam sıcaklığının 30 derece olduğunu düşünürsek bence çok iyi. Bilgisayarın fan sesini henüz duymuş değilim. Ayrıca bu düşük sıcaklıklara Maxwell mimarisine sahip GPU'nun katkısı çok yüksek. Cihaz yük altında değilken kızılötesi sıcaklık sensörü ile bir test yaptım. Odanın sıcaklığı 28.5 dereceydi, bilgisayardın üstünde en sıcak nokta 30 derecede duruyordu. O da fanın olduğu kısım. Aynı odada Core2Duo işlemcili bir makinede, yük altında değilken 50 derece idi.

• sfaunl kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler verdiğin bilgiler için hocam :)
  • DONANIM HABERDE BAŞKA BİR BİLGİSAYAR ALIM MACERASI: YENİ ANLATMIŞ ARKADAŞ...bir arkadaşın yaşadıkları bu sayfaya bir bakın derim ben..... http://forum.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=94711713&toStyle=tm&jsonedmentions={%22items%22:[]}&returnTo=http://forum.donanimhaber.com/m_94711713/tm.htm

quote]Orijinalden alıntı: Kovan

BİRAZ UZUN ANCAK DİKKATLİCE OKUMANIZI RİCA EDİYORUM. ASIL KONU MESAJIN SONUNDA GEÇİYOR.

Merhaba.

Öncelikle başlığın adını neden bu şekilde "kibar" olarak ifade etmeye çalıştığıma deyinmek istiyorum. Aşağıda da uygun bir dil kullanarak anlatmaya çalışacağım tecrübeyi bir diğer deyişle mağduriyeti mümkün olduğunca abartmadan ve sakin bir şekilde yazmaya çalışacağım. Amacım kesinlikle bir markayı karalamak değil. Olduğu gibi yaşadıklarımı anlatacağım ve değerlendirmesini okuyucuya bırakacağım.

22.06.2014 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan TOSHIBA P50-A-14H dizüstü bilgisayar aldım. Eve gelip kutuyu açtığımda ekran çıtası ile ekran arasında kabul edilemeyecek bir açıklık olduğunu farkettim. Bu sorun cihazın ekranını kapattığınızda çıtırtılı seslere neden oluyor ve yekpare bir tasarıma yakışmıyordu. Ayrıca bahsettiğim aralık toz ve kirin girebileceği kadar büyüktü. Aynı gün doğrudan Vatan Bilgisayar'a gittim ve üretim hatasını gösterdim. Söylediğimin doğru olduğunu ve değiştireceklerini söylediler. Aynı model bilgisayarın yenisi verildi. Bu defa aldığım cihazı birlikte kontrol etmeyi teklif ettim. Yeni cihaza baktığımızda aynı sorunun onda da olduğunu gördük. Satış danışmanı arkadaşımız 2 farklı bilgisayar daha açtı ve aynı sorun onlarda da vardı. Üretim hatasının tüm seride olabileceğini düşünerek ne yapmamız gerektiğini sordum. Toshiba'dan sorumlu arkadaş beni başka bir markaya yönlendirmeyi teklif etti. Oysa ben tüm hevesimi kaybetmiştim ve para iadesi istiyordum. Ancak para iadesi yapamayacaklarını ve alışveriş çeki vereceklerini söyledir. 3000TL'lik bir alışveriş çeki sanırım kimsenin hoşuna gitmez ancak ne dediysem paramı geri vermelerini sağlayamadım. Sonuç olarak sağduyulu taraf ben oldum ve alışveriş çekini kabul ettim. Alışveriş çekini alıp Vatan Bilgisayar'dan ayrılacağım sırada acil olan bilgisayar ihtiyacımın giderilemdiğinin idrakine vararak geri döndüm.

Daha önce de aklımda olan ASUS N550JV modelini almaya karar verdim. Ancak bu defa cihazı kontrol etmelerini ve sıkıntı yaşamak istemediğimi tekrar tekrar, altını çize çize ifade ettim. Eve geldiğimde ilk farkettiğim kutu içeriğinin eksik olduğuydu. Kutu içerisinde olması gereken CD ve kablo kelepçesi yoktu. Ancak artık bu küçük detaylara kafa yoramayacak kadar yorulmuştum. Cihazı bir süre şarj ettikten sonra full dolunca kullanmaya başladım, kontrol için cihazı 1-2 saat pilde kullandım ve tekrar şarja taktım. Bir anda fanlar tam kapasite çalışmaya başladı. Çok fazla ses çıkıyordu. bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Tekrar çalıştırdım ve tekrar şarja taktım ancak cihaz şarj olmuyordu. Tekrar ve tekrar denedim cihaz şarj olmadı. Pil ledinin yanıp söndüğünü farkettim. Kullanma klavuzuna baktım ve anlamının pil durumunun kritik seviyede boş anlamına geldiğini öğrendim. Ancak cihazın pili %85 doluydu. Daha cihazın tamamını inceleyemeden tekrar kutuladım ve ertesi gün tekrar soluğu Vatan Bilgisayar'da aldım. Bu arada teknolojik cihazlarda yaşadığım talihsizliklerin nedenini sorguluyordum. Bu defa para iadesi istediğimi söyledim. Cihazı teknik servislerinde kontrol edeceklerini söylediler. İncelemenin ardından, evimde arıza veren pilin düzgün çalıştığını söyledir. Nasıl oldu anlayamadım ancak pil düzelmişti. Pilin düzeldiğini öğrenince artık benim için de sıkıntı kalmadığını düşünerek aynı cihazı alıp tekrar eve döndüm. Sonuçta amacım sıkıntısız bir cihaz kullanmak, zorluk çıkarmak değil. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir süre kullanamadığım bilgisayarı 3-4 gün sonra tekrar çalıştırdım. Bu defa tam bir inceleme yaptım ve cihazın ekranında 4'ü çift şeklinde yan yana olacak şekilde 5 adet ölü piksel olduğunu farkettim. Ölü pikseller bir kenara ekranda çok fazla bulutlanma vardı ve gece kullanımında çok rahatsızlık veriyordu. Önceleri bu sorunu kabul etmeye ve alışmaya çalıştım ancak olmuyor, alışılmıyor. Ekran problemi resmen kullanımınızı taciz eden bir sorun.

1 haftalık memnuniyet süresi dolduğu için ASUS teknik servisine gittim. Çünkü 1 ay içerisinde yaşayacağınız sorunlar konusunda değişim iade raporunu teknik servisten almam gerektiğini öğrendim. Ertesi gün ASUS'tan aradılar ve bana aynen şu cümleyi söylediler.

"Beyefendi cihazınızda bulunan ekran kusurlarını biz de gördük ve cihazın kusurlu olduğunu tespit ettik. DOA kapsamında cihazınızı değiştirecektik ancak malesef değiştiremiyoruz, çünkü cihazınız daha önce teknik servisimizde onarım görmüş" dedi. Nasıl olur, sıfır aldığım bir bilgisayar daha önceden nasıl tamir görmüş olabilir dedim. "Siz cihazı 22 Haziran'da almışsınız ancak cihaz Matıs'ın 27 sinde tamir görmüş, dolayısıyla cihazınızı değiştiremiyoruz ama onarabiliriz" dedi. Nasıl olur, sıfır aldığım cihaz, kullanılmış olmak bir kenara tamir görmüş.

Teknik servise bir rapor tutturdum ve tekrar Vatan Bilgisayar'a gittim. Vatan hiç bozuntuya vermeden, kısa bir diyaloğun ardından, bu defa hemen para iadesi yaptı.

Daha önce dediğim gibi, hiç bir yorum katmadan olduğu gibi anlatmaya çalıştım ve sonuçta da yorum yapmayacağım.

OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. EĞER İSTERSENİZ SERVİS RAPORU VE ALIŞVERİŞ FATURASININ FOTOKOPİSİNİ ÇEKMİŞTİM.BURADA YAYINLAYABİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzlucam -- 20 Temmuz 2014; 15:39:27 >

• notebokk alacaklar bu sayfayı bir okusun derim .... http://forum.donanimhaber.com/m_94711713/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzlucam

notebokk alacaklar bu sayfayı bir okusun derim .... http://forum.donanimhaber.com/m_94711713/tm.htm

Arkadaşlar bu tarz sorunlarla uğaşmak istemiyorsanız bilgisayarı aldığınızda yapacağınız ilk iş HDD'nin kullanım süresine bakmak olsun.
    CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz. Örneğin benim cihaz: (Evet, aldığımdan beri makine hiç kapalı durmadı )

http://imgur.com/C2tDZaL

Serviste HDD'si değiştirilmediyse eğer, cihazın daha önce kaç kere açılıp kapandığını veya kaç saat kullanıldığını görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 19 Temmuz 2014; 13:08:38 >

• Aldiktan sonra hard diske baksak ne olacak kime derdimizi anlatacagiz is isten gecmis olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: buzlucam

Aldiktan sonra hard diske baksak ne olacak kime derdimizi anlatacagiz is isten gecmis olur...

Seçenek sunduk işte. Tüketici mahkemesine gidersin alırsın hakkını... Ya da en azından öğrenmiş olursun...
  • Oncelikle merhaba . Ben 850m modelini düşünüyorum. Takip ediyorum fakat cogunlukla bir sorun var. Sorunlu bir pc mi arkadaslar ? Tavsiye eder misiniz ? Simdiden yardımcı olan arkadaslarima tesekkur ederim.

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.