Şimdi Ara

Wi-max vs Adsl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar wimax sistemi okuduğum kadarı ile bu yılın sonlarına doğru devreye girecek ve hızla yaygınlaşacakmış. Ben şahsen bu sistem geldiğinde adsl i kapatıp buna geçiş yapacağım.Böylelikle hem daha uygun fiyata daha ii bir bağlantım olacak,hem verdiğimiz paralar türk şirketlerine kalacak(bir çok türk şirketi wimax bağlantısı sunacakmış sanırım),hemde bu doany midir nedir ona "KAPAK" olacak(ntv olayı hala zihinlerimizde)

• wimax ve wireless farklı mimariler,şooleki intel anakarta amd takmaya çalışmak gibi,tabi senin dediğin bu ise!
  • Ayrıca bi router ile kablolu bağlantı kurar veya bir access point ile wimax ı wirelesse dağıtabilirsin sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Ayrıca bi router ile kablolu bağlantı kurar veya bir access point ile wimax ı wirelesse dağıtabilirsin sanırım.

dağıtılır dağıtılır wimax modemler çıkar 4 portlu kablosuz falan
    airties yapıyordu öyle bişeyler
  • Yanlız bir sorun var ,o da sanırım evin dışına harici anten koyulması gerekiyo bağlantının net ve kesintisiz olması için.Bu da herkesin uygulayabileceği bir şey diil sanırım.Bi de tahminimce büyük şehirlere öncelik verirler.
  • ayrıca ilk çıktığında her teknoloji gibi pek uygun bir fiyattan hizmete sunulacağını zannetmiyorum ama inşallah yanılıyorumdur.
  • Bence uygun bir fiyat koyarlar çünkü ADSL ile rekabet edemezler başka türlü. Umarım düşündüğüm gibi olur. Bir de bu TK taş koymaz inşallah bunların önüne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bide bunda kişi sayısının belli bir limiti varmı ,yoğunluk olayı filan,bi kaç yere baktım ama yazmıo.Mesela 3 ila 70mbps den bahsedilio ama bu olay kullanıcı artıncada aynı kalacak mı acep!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Arkadaşlar wimax sistemi okuduğum kadarı ile bu yılın sonlarına doğru devreye girecek ,sistem geldiğinde adsl i kapatıp buna geçiş yapacağım.hem daha uygun fiyata daha ii bir bağlantım olacak,hem verdiğimiz paralar türk şirketlerine kalacak.

yazından bi takım alıntılar yaptım, olacak edecek, yaparız gibisinden ifadeler kullanmışsın.bakıyorumda kendinde pek bi eminsin. sen kendini kandıradur, biz adsl ile yolumuza devam edelim ;) boş hayallerle kendini avut, fakat bizi yanıltma birader TK aldın babayı derse görürsün wi-max ı 50 sene sonra :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.ÇAKICI -- 21 Temmuz 2006; 12:42:39 >

• O biraz zor işte,çünkü burada chipsetleri(wimaxın) intel üretio ve modem veya aparatları satmak isteyen motorola ve siemens gibi devler var.Ayrıca bu işin Türkiye ayağında ise Çukurova grubu vb gibi şirketler var.Ve bunlar bizi ve diğer ülkeleri büyük pazar payı olarak görüyolar.Sanırsam kıytırık bi telekom bunlara karşı duramaz gibi gelio.Çünkü karşısında bu gibi devler varken hükümet bile ne kadar telekomun arkasında olsada,pes edeceklerdir.Tabi bunlar birer ihtimal ama gerçekleşmesi çok büyük ihtimaller.
    Sonunda kimin göreceğini grrz. Bu arada ben sadece bilgilenmek ve bilgilendirmek için yazı yazıorum.Bu ii niyetimi suistimal edeceksen sanada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 21 Temmuz 2006; 12:53:34 >

• WiMax 'ın bu sene sonunda başlayacağına hiç ihtimal vermiyorum.. Evet bir şekilde bu sistem Türkiyede başlayacaktır. Fakat bu sistemin Türkiyede başlaması en az 1 seneyi bulur bence. Bu iş TK'nın elinde olduğundan ihale altyapısını onlar hazırlayacaklar ve sürekli geciktiriyorlar bi sebeple. İhale tarihinin belirlenmesi, ihaleye girecek firmaların belli olması, teminat yatırmaları, ihalenin yapılması, ihale hakkında açılabilecek muhtemel davalar, kazanan firmaların altyapılarını kurma süreleri vs. bunun gibi durumları düşündüğünüzde 1 yıldan önce başlayabileceğine hiç ihtimal vermiyorum. Şu anda bile WiMax ile ilgili somut bir gelişme yok varın siz düşünün!

Artı birşey daha eklemek istiyorum. WiMax sisteminde kullanılacak olan frekans bandı 3.5GHz. Evet bunun ne önemi var diyebilirsiniz, şöyleki bu frekans bandı şuanda Türk Telekom'un malıdır. Ve de yanlış bilmiyorsam bu konu mahkemeliktir. Haliyle Türk Telekom'un frekans hakkını vermeyi geciktirmesi işine gelir. Ve bu frekans TK'ya geçmedikçede WiMax BAŞLAYAMAZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 21 Temmuz 2006; 15:37:23 >

• Superonline genel müdürü bugün cnbc-e kanalında bir programa katıldı. Wimax hakkında 2007 başında lisansların verilmesini umduğunu söyledi. Telekomunikasyon kurumu ile rekabet kurumunun biliçli olarak ağır hareket ettiğini, bu kurumların Türk Telekomun tekeline son vermeyeceği için hiç bir zaman adsl'de rekabet olamayacağını söyledi. Wimaxın alt yapı maliyetlerinin çok düşük olduğunu, kurulucak 28 verici istasyonu ile İstanbulun tamamına wimax vermek mümkün dedi. (Zaten her Turkcell baz istasyonuna bir verici yerleştirseler bütün Türkiye'ye wimax verilir.) En az 5mbit ve 10mbit hızlar verilebileceğini bu hızların adslnin yarı fiyatına olucağını söyledi. Kısacası tk lisansları verirse Türk telekom tekeli bitecek. Ancak maalesef tk hiç verecek gibi görünmüyor.

• Yaw şu ttye haksız rekabetten davamı acsak ne ,butun aboneler olarak.Acep işe yarar mı???
    Valla beni oole delirtiolar ki ne diyecegimi şaşrıorum,yine sapıttım....
  • wimax 2008 de anca gelir,hatta düz hesap 2010 u bulur
  • benim bildigim kadarıylda superonlin bu işe el attı we bu sene sonunda mı artık 2007 soonundamı ne isranbulnu tatamını kapsama alanına alcaklarmıs sadece 100 antenle ve tabiki faydalanmak için evede alıcı gibi bişy kurcaklarmıs adslden daha hızlı ve daha ucuz olcagın soyluyolar hadi bakam hayırlısı eger boyle olursa herkez için cok ii olcak
  • superonline sadece test yapıyor. ticari olarak bu işe başlaması için öncelikle telekominikasyon kurumunun lisans vermesi gerekiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: froyds

benim bildigim kadarıylda superonlin bu işe el attı we bu sene sonunda mı artık 2007 soonundamı ne isranbulnu tatamını kapsama alanına alcaklarmıs sadece 100 antenle ve tabiki faydalanmak için evede alıcı gibi bişy kurcaklarmıs adslden daha hızlı ve daha ucuz olcagın soyluyolar hadi bakam hayırlısı eger boyle olursa herkez için cok ii olcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ashc

Superonline genel müdürü bugün cnbc-e kanalında bir programa katıldı. Wimax hakkında 2007 başında lisansların verilmesini umduğunu söyledi. Telekomunikasyon kurumu ile rekabet kurumunun biliçli olarak ağır hareket ettiğini, bu kurumların Türk Telekomun tekeline son vermeyeceği için hiç bir zaman adsl'de rekabet olamayacağını söyledi. Wimaxın alt yapı maliyetlerinin çok düşük olduğunu, kurulucak 28 verici istasyonu ile İstanbulun tamamına wimax vermek mümkün dedi. (Zaten her Turkcell baz istasyonuna bir verici yerleştirseler bütün Türkiye'ye wimax verilir.) En az 5mbit ve 10mbit hızlar verilebileceğini bu hızların adslnin yarı fiyatına olucağını söyledi. Kısacası tk lisansları verirse Türk telekom tekeli bitecek. Ancak maalesef tk hiç verecek gibi görünmüyor.

iste olay ortada ama telekominikasyon kurumu buna asla yanasmaz cünkü bizim hükümetin temel unsuru halkı düsünmek degil sattıkları adamları zengin etmek...

zaten kendi halkını düsünen bi hükümet olsaydı koskoca ulastırma bakanı bile bu yabancılardan yana olmazdı

• Wimax tan çok şey bekliyosunuz. baş edemez diyosunuz ama adamlar parayı bir kere zula yaptı ne yapacakları belli olmaz ve wimax kablosuz bir sistem sanırım ve yağmur,kar vb. havalardan etkilenecekmi sizce kolay kolay bu pazardan ayrılmaz ama bir bakıma iyi olur rekabet buda her zaman tüketiciye yarar işallahta böle olur.
  • ya arkadaşlar bu wimax ülkemizde denenmiye çoktan başladı hatta kırsal alanlar için düşünülüyomuş daha da önemlisi kırsal alanlardaki okullarda kullanılmaya başlanmış geçen sene milli eğitim bakanı yozgatın boğazlıyan ilçesindeki bir okulla wimax ile görüntülü bağlantı sağlamıştı hatırlayan arkadaşlar olur onun için bence fazla uzun sürmez bunun devreye girmesi ama burası türkiye ne olacağı belli olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vurucu

ya arkadaşlar bu wimax ülkemizde denenmiye çoktan başladı hatta kırsal alanlar için düşünülüyomuş daha da önemlisi kırsal alanlardaki okullarda kullanılmaya başlanmış geçen sene milli eğitim bakanı yozgatın boğazlıyan ilçesindeki bir okulla wimax ile görüntülü bağlantı sağlamıştı hatırlayan arkadaşlar olur onun için bence fazla uzun sürmez bunun devreye girmesi ama burası türkiye ne olacağı belli olmaz

kırsal yerleri düsünen telekom, zaten doany gecen ntvde konusurken wimax'ı kabloların ulasılamadıgı yerlerde düsünüyoruz dedi.. o yüzden wimax telekomun öncelikli gündemleri arasında o yüzden de rakip istemiceklerdir ve kolay kolay superonline gibi kuruluslara lisans verilecegini düsünmüyorum malesef...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.