Şimdi Ara

Donanım Haber Torrent Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kulübümüzün amacı torrent teknolojisini insanlara sevdirmek, torrent teknolojiyle ilgili bilgileri ve gelişmeleri insanlara aktarmak, torrent sitelerinin davetiyelerini paylaşmaktır.
    Forumda birçok ayrı forum sitesi için topic açılmış bunlarıda derleyip toplamış oluruz.

Kulübümüze üye olmak isteyen ismini yazdırabilir. Forum için imzayı hazırlayabilecek bir arkadaş olursa süper olur. (NOT: dany-alee imzayı yapıyor.)
    Torrent Nedir?

Torrent son dönemlerin büyük dosyaları transfer edilmesi için kullanılan oldukça güvenli ve hızlı bir paylaşım sistemidir. Her P2P de olduğu gibi bu P2P üzerindede illegal paylaşımlar yapılmaktadır. Bunların yanında internetten oyun demoları, oyunların büyük aaaaa dosyları (BF2 için 400mblik aaaaaler), Trailerlar, Freeware programlar ve bedava dağıtıma sahip (NASA da torrent dağıtım sistemini kullanrak bazı programları inidrmenizi sağlıyor) programları daha hızlı ve daha etkin indirebilirsiniz.

Doğrudan indirmekten farklı olarak, dosyayı indirirken diğer kullanıcılara da sunar. Torrent protokolü, çoğunlukla büyük boyutlardaki dosyaların paylaşımında kullanılır.

Torrent indirebilmek için Flashget, Azureus, BitTorrent, μTorrent , LimeWire vb istemci yazılımlara ihtiyaç vardır. Ayrıca dosyaları indirebilmek-paylaşabilmek için Torrent dosyası denilen, uzantısı .torrent olan 2-500Kb büyüklüğünde dosyaları indirmeniz gerekmektedir. Güncel yöntemlerde magnet link adı verilen linkler aracılığıyla .torrent dosyasına ihtiyaç kalmamıştır. sitede tıklanan özel bir link torrent'in herhangi bir tracker'a bağımsız şekilde dosyaları peer kaynak paylaşımı üzerinden indirmeye olanak vermiştir.

Torrentin Ne Farkı Var
    Torrenti diğer indirme yöntemlerinden ayıran en büyük fark; dosyayı çekme hızınızı dosyaları çeken kişilerin ve dosyanın popülaritesinin yönlendiriyor olmasıdır. Yani bir dosya nekadar popülerse o kadar çok kişi o dosyayı çeker ne kadar çok kişi o dosyayı çekiyorsa o dosyanın Peers sayısı o kadar artar ve nekadar çok peers varsa dosyayı çekme hızınız o derece artar. Seeder lar anahtar rol üstlenmelerine rağmen leecher'larda büyük öneme sahiptir. Torrent dosya paylaşım tekniğidir, sadece download'a dayalı diğer dosya yöntemlerinden oldukça farklıdır. (**** benzeri dosya dağıtım şebekeleri gibi) Bu nedenle bazı dosyaları zor bulabilir, bazı dosyalarıda çok yavaş çekebilirsiniz. Torrent herzaman tam hızda download'ı garanti etmez, o dosyayı hızlı çekmenizin formülü pek karışık olmayan bir şekilde anlayabilirsiniz.

-Dosyanın boyutu
    -Kaynakların, istemcilere oranı.
    -Toplam eş sayısı (kaynak+istemci)

Bu formülü ise temel olan tek bir neden sağlar: Dosyanın popülaritesi Dosya nekadar popüler ise o kadar çok kişi çeker ve o kadar çok kişi seed eder. Buda yoğun talebi karşılamak için yeterli kaynak oluşturur. yani Torrent kelimesinin anlamı olan sel gibi büyümeye devam eder ve bir süre sonra kendi kendine yeten yaşayan ve ölen bir yapıya bürünür. Torrent sistemi kendini telif hakkı savunucularına ve telif haklarının sahibi şirketlere karşı otomatik denilebilecek ve zahmetsiz sayılabilecek şekilde de koruyabilmektedir.Örneğin klasik indirme metodlarında içeriği barındıran sunucular kapatıldığında veya engellendiğinde içeriğin paylaşılması imkansızdır.Muhakkak ki o içeriğe sahip birinin içeriği başka bir sunucuya (****,hotfile vb.) yüklemesi gerekir.Torrentte ise durum biraz daha farklıdır ve kolaydır.Ana içerik belkide milyonlarca kullanıcıda bulunduğundan dolayı paylaşılmak istenildiğinde bir tracker ve içeriğin torrent dosyasının bulunması yeterlidir.İçeriği paylaşıma açmak isteyen kişi sadece torrent uzantılı dosyayı gerekli programa ekler.Bu ilk bakışta çok önemsiz ve basit bir ayrıntı gibi görünse de torrent ağlarında paylaşılan dosyaların büyüklüğü dikkate alındığında bunun ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır.Bu şekilde telif hakları ihlalinden dolayı kapanan dünyanın en büyük trackerlarından birinin kullanıcıları site kapanmadan önce sitede barındırılan milyonlarca torrent dosyasını indirmişler ve daha sonra anlatılan yöntemi kullanarak paylaşımdaki dosyaların aktif kalmasını sağlamaya çalışmışlardır.

Bazı Torrent Terimleri

-Seed: (İngilizce: Tohum) Torrent protokolünde kaynak anlamına gelir. Dosyanın tümüne sahip ve paylaşımda bulunduran kişilere seeder denir.
    -Leech: (İngilizce: sülük) Torrent protokolünde sömürücü, dosya indiren manasına gelir. Dosyayı çeken kişiler aynı zamanda dosyanın kısmi bir bölümüne sahip olduklarından Leecher diye anılırlar. Bir diğer anlamda ise dosyayı paylaşmayı sevmeyen dosyanın Paylaşılmasına engel olan kişilere Leecher denilir.
    -Peer: (Teknik İngilizce: eş) Dosya üzerinde veri transferinde bulunan herkes, kaynak ve sömürücülerin genel adı.
    -Reseed: Daha önce indirilmiş bir Torrent ile çekilen dosyaların bir süre sonra tekrar paylaşmaya verilen isimdir. Bu işlem Hash kontrolü gerektirir. Torrent ile çekilen dosyaların en ufak bir değişikliğe bile uğramamış olmaları gerekmektedir.
    -Hash: Torrent dünyasında ingilizcedeki anlamından tamamen farklı kullanılır. (bkz. Hash) Aktarımı tamamlanan dosyanın sağlaması alınarak orijinal dosyanın sağlaması ile kontrol edilir. Bu ayrıca torrent dosyasına özel olduğu için onu benzersiz (unique) kılar.
    -Tracker: Torrentin bağlandığı basit bir sunucudur. Torrenti çeken Peerler Trackere dosya hakkında bilgi gönderirler, Diğer Peerler ise Trackere bağlanarak kimde hangi dosyanın hangi parçalarının olduğunu öğrenirler. Tracker üzerinden kesinlikle dosya transferi gerçekleşmez sadece Kaynak paylaşılır. Kim nekadar dosya çekti ve ne kadar yükledi gibi İstatislik bilgilerinide barındırabilir.Sayısı ne kadar fazlaysa indirme o kadar hızlı olur.
    -DHT: Distributed Hash Table Peerler arası Kaynak paylaşımı diye özetleyebileceğimiz bir özelliktir. Trackerden bağımsız kaynak bulma işini üstlenir. Private (özel) Trackerlarda kullanılmaması gerekmektedir.
    -Download: Torrent sistemi aracılığı ile diğer kullanıcılardan Dosya indirme işlemine verilen isim.
    -Upload: Torrent sistemi aracılığı ile diğer kullanıcılara Dosya gönderme işlemine verilen isim.
    -Ratio: Bir Torrentin (aslında torrent ten çekilen dosyaların) Upload işleminin Download işlemine oranıdır. Bu özellik Private (özel) Trackerlarde özellikle önemlidir. Sağlıklı paylaşımı ve Hit&run olayını ortadan kaldırmak ve dosyaların daha yüksek hızlarda sunulmasını sağlamak için kullanılan bir özelliğe verilen isimdir. Genel olarak Torrent dünyasında paylaşımcıyım diyebilmek için 0,5 Ratioyu yakalamanız gerekmektedir, Yani 10 Mb Download'a 5 Mb Upload yapmanız gerekmektedir. Public (genel) Trackerlarde ise tamamen Torrent ruhuna ve kullanıcının insafıyla alakalı bir yaptırımdır.
    -Hit&run: Türkçe anlamı Vur ve Kaç olan kelime, benzer bir anlamda Torrent Dünyasında da kullanılmaktadır. Dosyayı çekip hemen paylaşımdan kaldırma işlemine ve kaldırana verilen isimdir. Torrent dünyasında kesinlikle sevilmezler. Ve istenmeyen bir olaydır.

Bazı Torrent Programları
    TorrentFlux
    BitTorrent
    μTorrent
    Azureus
    Deluge
    Bitcomet
    Bitlord
    Ktorrent
    Rufus

Üyelerimiz
    e2emre
    dany-alee

Geçici İmzamız

[center][image]http://i.imgur.com/Ea6zk5k.png[/image][/center] 
    [center][i][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_82310424/tm.htm]Donanım Haber Torrent Müdavimleri[/link][/b][/i][/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e2emre -- 13 Ekim 2013; 21:50:30 >

• Yararlı bilgiler teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifbuyukisler

Yararlı bilgiler teşekkür ederim.
    Ben bu torrenti çok seviyorumda eskiden ne güzel son hızda indirirdik şimdi tracker felan uğraştırıyor ve çok zor şekilde indirme yapıyoruz . geçenlerde nfs most wanted indirmeye calıstım 3-4 gün dedi şaştım yani :)
  • Kanser34 kullanıcısına yanıt
    türk torrent siteleri malesef öyle ama zamunda.net gibi sitelerde en saçma sapa torrentin bile 20-30 seederı oluyor. Yabancı sitelerden oyun-film-mp3 çekebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e2emre

türk torrent siteleri malesef öyle ama zamunda.net gibi sitelerde en saçma sapa torrentin bile 20-30 seederı oluyor. Yabancı sitelerden oyun-film-mp3 çekebilirsiniz.

Aa ne güzelmiş :) Bilgisayarı yenileyince indirme yapacagım birçok oyunu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanser34

quote:

Aa ne güzelmiş :) Bilgisayarı yenileyince indirme yapacagım birçok oyunu :D

Alıntıları Göster
    h33t sitesine ne oldu :/ ?

• quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

bazen öyle oluyor siteye girilmiyor. h33t programların torrentlerini bulabileceğiniz bir sitedir bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

bazen öyle oluyor siteye girilmiyor. h33t programların torrentlerini bulabileceğiniz bir sitedir bu arada.
    H33t den haber yok mu :S
  • quote:

http://www.ibtimes.com/h33t-down-again-torrent-host-h33teu-domain-seized-same-way-h33tcom-1412360

site kapanmış sanırım tam olarak fazla ingilizceden anlamıyorum bir bak istersen
  • quote:

quote:

http://www.ibtimes.com/h33t-down-again-torrent-host-h33teu-domain-seized-same-way-h33tcom-1412360

site kapanmış sanırım tam olarak fazla ingilizceden anlamıyorum bir bak istersen

süperdi o site be :S

• quote:

quote:

quote:

süperdi o site be :S

Alıntıları Göster
    Yararlı paylaşım, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BABA

Yararlı paylaşım, teşekkürler.

Alıntıları Göster
    turktorrent davetiyelerim var ..müzik ve film kasabileceğim torrent davetiyelerinizle takas olur arkadaşlar.. pm atmanız yeterli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardagul

turktorrent davetiyelerim var ..müzik ve film kasabileceğim torrent davetiyelerinizle takas olur arkadaşlar.. pm atmanız yeterli..

Alıntıları Göster
    Elimden geldiği kadar her türlü yardımı sağlarım size torrent konusunda.

Ufak bi tavsiye vereyim takas işine bulaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SaLiH

Elimden geldiği kadar her türlü yardımı sağlarım size torrent konusunda.

Ufak bi tavsiye vereyim takas işine bulaşmayın.

Alıntıları Göster
    davetiye atacağız işte karşılıklı .ne sakıncası olabilirki:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardagul

davetiye atacağız işte karşılıklı .ne sakıncası olabilirki:)

Alıntıları Göster
    Torrentin temelinde paylaşım ruhu vardır. Verdiğiniz davetiye karşılık beklemeden gönderin, bu size ileride artı olarak geri dönecektir.

Türk torrent sitelerinde takas belki sorun olmaz ama yabancı siteler takas yaptığınızı öğrenince hesaplarınız banlanacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SaLiH

Torrentin temelinde paylaşım ruhu vardır. Verdiğiniz davetiye karşılık beklemeden gönderin, bu size ileride artı olarak geri dönecektir.

Türk torrent sitelerinde takas belki sorun olmaz ama yabancı siteler takas yaptığınızı öğrenince hesaplarınız banlanacaktır.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bana turktorrent davetiyesi lazım bu konuda yardımcı olabılecek arkadaslar varmı??Gerekırse arena-tr davetıyem var takas yapabılırız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0MY

Arkadaslar bana turktorrent davetiyesi lazım bu konuda yardımcı olabılecek arkadaslar varmı??Gerekırse arena-tr davetıyem var takas yapabılırız...

Alıntıları Göster
    torrrent engelini nasıl aşarız
  • Merhaba arkadaşlar,
    Torrent bir paylaşım kültürüdür. Beni de eklerseniz sevinirim. Bana Türk filmi indirebileceğim iyi bir torrent sitesi önerebilirseniz sevinirim. Artık pek takip edemiyorum.

İyi forumlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: retchop

Merhaba arkadaşlar,
    Torrent bir paylaşım kültürüdür. Beni de eklerseniz sevinirim. Bana Türk filmi indirebileceğim iyi bir torrent sitesi önerebilirseniz sevinirim. Artık pek takip edemiyorum.

İyi forumlar...
    Bizim Türk torrent siteleri vip manyağı olmuş. dünyanın en iyisi zamunda da bile olmayan birşey şu vip olayı, kota olayı falan. maalesef utanarak söylüyorum bizim ülkemizdeki zihniyet herşeyi paraya çevirme zihniyeti. ülkemizdeki yerli onlarca torrent sitesini toplasanız bir zamunda etmez. çeşit desen yok doğru düzgün seed desen yok üstüne üstlkük birde utanmadan kota koyuyorlar o da yetmyor benim pcdeki arşivden az arşivleri var bunun için kota istemiyorsanız vip üyelik geçirelim diyorlar. adamlar herşeyi ticarete döküp kolay para kazanma derdindeler çoğu paylaşım sitesi öyle bizdeki. Yabancı ülkelerdeki paylaşım yardımlaşması bizde yok. bugün davinci şifresi isimli filmin Türkçe ses dosyasını indirmek için uğraştım fakat çoğunun ya linki kırık ya uyumsuz ya da ''VIP'' üyelik istiyor. Yani Türkçe ses dosyasını indiremedim. ''VIP'' nedir abi ya ? be kansız herif sanki dublajı kendin yaptın. neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 16 Mart 2014; 12:31:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanat Günesi

Bizim Türk torrent siteleri vip manyağı olmuş. dünyanın en iyisi zamunda da bile olmayan birşey şu vip olayı, kota olayı falan. maalesef utanarak söylüyorum bizim ülkemizdeki zihniyet herşeyi paraya çevirme zihniyeti. ülkemizdeki yerli onlarca torrent sitesini toplasanız bir zamunda etmez. çeşit desen yok doğru düzgün seed desen yok üstüne üstlkük birde utanmadan kota koyuyorlar o da yetmyor benim pcdeki arşivden az arşivleri var bunun için kota istemiyorsanız vip üyelik geçirelim diyorlar. adamlar herşeyi ticarete döküp kolay para kazanma derdindeler çoğu paylaşım sitesi öyle bizdeki. Yabancı ülkelerdeki paylaşım yardımlaşması bizde yok. bugün davinci şifresi isimli filmin Türkçe ses dosyasını indirmek için uğraştım fakat çoğunun ya linki kırık ya uyumsuz ya da ''VIP'' üyelik istiyor. Yani Türkçe ses dosyasını indiremedim. ''VIP'' nedir abi ya ? be kansız herif sanki dublajı kendin yaptın. neyse

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimenov -- 12 Eylül 2016; 18:00:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.