Şimdi Ara

Hangi işlemci solidworks programını kaldırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben laptop almayı düşünüyorum.Okulda solidworks 2013 görüyoruz dolayısıyla bende bu programı kullanacağım. Pek anlamıyorum bilgisayar işinden acaba i5 işlemci yeterli olur mu hangi markalar iyidir bu tür programlar için başka nelere dikkat etmeliyim çok acil yardımcı olursanız sevinirim bütçem en fazla 2000 şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amine_iclal -- 7 Ekim 2013; 2:22:38 >

• Programı fazlasıyla kaldırır.Bu 3d modelleme programı render işlemi yapılmayacaksa i5 yeterlidir render işlemi işlemciye çok yüklenen bir işlem ve i7 tavsiye edilir ama bu programı sadece çizim için kullanacaksanız i5 yeter.Render işlemi 3 boyutlu çizimlerde en ufak detaya kadar iner gerçeğe yakın hale getirmeye yarar.
  • i7 al kardeş .bitirme projesinde falan bildiğin herşeyi üretilecekmiş mantığında istiyorlar.Uzun saatler boyu çizim + montaj yaparsan i5 yetersizdir.

Sana tavsiyem lenovo y510p(daha gelmedi pazara) yada asus n550jv dell xps 15 yada xps 17

Bu laptopların en ucuzu 2500 liradan başlar.Ve mutlaka ssd al bu bilgisayarlardan birine.

Ama şöyle birşeyde var sadece dersi geçeyim basit parçalar çizcem dersen herhangi bir i5 de işini görür.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:36:48 >
  • Solidi İ3 de çalıştırır ama bu zamanda İ5 veya İ7 almak daha doğru.
  • Öncelikle teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla onlar da bana lenovo dell ve asus önerdiler başka bi yerden ise samsung hp önerdiler sizce hangileri daha iyi kararsız kaldım.
  • amine_iclal A kullanıcısına yanıt
    2000 tl altı i7 makineler var donanım olarak lenovo biraz önde sizin gibi sadece programlar üzeine iş yapacak için uygun i7 makineler var mesela;
    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z500-59-367617-notebook-pmu263353?ref=akakce&v=1.86.2 donanım olarak iyi yalnız freedos yani işletim sistemi yok bir arkadaşınıza yada bilgisayarcıya yükletirsiniz.Diğer bir seçenek;
    http://www.sadecenotebook.com/samsung-350v5x-s05tr-core-i7-3630-240-ghz-4-gb-750-gb-2-gb-vga-156-freedos-pmu254161?ref=akakce&v=1.96.8
    Asus'un bu fiyata i7 makinesi var ama işlemcisi ultrabook işlemcisi ve i5 seviyesindehttp://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550cc-xo105d-notebook-pmu274565?ref=akakce&v=1.52.5

• daha önce farklı bir konuda da aynı şeyi söylemiştim tekrarlamakta fayda var, bu tarz programlar eğer sadece işlemciye yüklenicekse 2 çekirdek kullanarak işlemciye boost yaptırırlar, dolayısıyla en iyi performansı alacağın işlemci en yüksek turboboost değerine sahip işlemci olucak. 2. nesil bir i7 almak yerine 3. nesil bir i5 solid works icin daha hızlı işlem yaptırabilir örnek vericek olursak . bütçene göre en yüksek turboboost değerine çıkabilen işlemciyi tercih etmelisin. solid workste hiçbir zaman multitasking söz konusu olmuyor yapacağın iş neyse o anda render yapıyor senin için dolayısıyla sürekli olarak 2 çekirdek kullanıyor. Aynı şey oyunlarda da geçerli, misal bilinçsiz tüketiciler i7 alırsam oyun coşar almışken en iyisini alayım derler ama hiçbir oyun 4 çekirdek için kodlanmaz hepsi 2çekirdek+ boost yaparlar bunu intelin turbo boost değerini gösteren programıyla da test edebilirsin, hangi uygulamayı çalıştırırsan çalıştır eğer o an bilgisayarda başka bir iş yükü yoksa ya da o program multitask kullanmıyorsa iş yükü arttıkça boost artar hatta oyunlarda boost değeri her zaman maximum rakama çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 12 Ekim 2013; 2:17:33 >

• Teşekkürler tekrardan dün bir lenovo gördüm teknosanın turuncu indiriminde i5 işlemci z500 8 gb ram2 gb ekran kartı 1600 tlidi bugünse gitti gidiyorda bi üst modelini gördüm yine lenovo z580 i7 işlemci 6gb ram 2 gb ekran kartı bu da 1600 tl düşündüğümüzde bu daha mantıklı geliyor sonradan ram taktırmak daha kolay diye düşündüm ne dersiniz.
  • amine_iclal A kullanıcısına yanıt
    İ7 olanı alın yukarda da yazmıştım zaten uzun süre kullnırsınız.Arkadaş diyor ama mühendis arkadaşlar render gibi işlemlerde i7 olması gerektiğini söylüyorlar i5 kullanalar uzun süre beklemişler işi sağlama alın i7 alın.
  • peki lenovonun bahsettiğim modellerinin yani z500 ve z580 in i7 işlemcili bilgisayarlarını aynı fiyata buldum hangisini seçmeliyim özellik farkı olarak z580 6gb ram z500 8 gb ram
  • z500 olanı alın
  • Tamm çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristyna

daha önce farklı bir konuda da aynı şeyi söylemiştim tekrarlamakta fayda var, bu tarz programlar eğer sadece işlemciye yüklenicekse 2 çekirdek kullanarak işlemciye boost yaptırırlar, dolayısıyla en iyi performansı alacağın işlemci en yüksek turboboost değerine sahip işlemci olucak. 2. nesil bir i7 almak yerine 3. nesil bir i5 solid works icin daha hızlı işlem yaptırabilir örnek vericek olursak . bütçene göre en yüksek turboboost değerine çıkabilen işlemciyi tercih etmelisin. solid workste hiçbir zaman multitasking söz konusu olmuyor yapacağın iş neyse o anda render yapıyor senin için dolayısıyla sürekli olarak 2 çekirdek kullanıyor. Aynı şey oyunlarda da geçerli, misal bilinçsiz tüketiciler i7 alırsam oyun coşar almışken en iyisini alayım derler ama hiçbir oyun 4 çekirdek için kodlanmaz hepsi 2çekirdek+ boost yaparlar bunu intelin turbo boost değerini gösteren programıyla da test edebilirsin, hangi uygulamayı çalıştırırsan çalıştır eğer o an bilgisayarda başka bir iş yükü yoksa ya da o program multitask kullanmıyorsa iş yükü arttıkça boost artar hatta oyunlarda boost değeri her zaman maximum rakama çıkar.

Size Bir sorum olucak

Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci

Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

Yazdıklarınıza binayen sizce hangısını tercıh etmelıyım

Ekran kartı olarak quadro 2000 karar kılmıs bırısi olarak işlimci olarak ne önerirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.