Şimdi Ara

Galaxy S5 hem Android hem de Tizen işletim sistemli versiyonlar ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Galaxy S5 hem Android hem de Tizen işletim sistemli versiyonlar ile gelebilir





    Samsung'un Tizen işletim sisteminin geliştirmelerine devam ettiği ve ilk akıllı telefonun Ekim ayında tanıtılacağı bir süre önce gündeme gelmişti. Samsung'un gelecek yıl için daha iddialı planları olduğu belirtiliyor. 




    Sektörden gelen bilgilere göre Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S5 hem Android 4.4 KitKat hem de Tizen 3.0 versiyonları ile gelecek. Samsung'un yeni amiral gemisinin Android 4.4 KitKat taşıyacak olması kuvvetle muhtemel ancak Tizen işletim sistemi konusu biraz muallakta. 




    Zira Samsung'un Tizen işletim sistemini sadece alt seviye akıllı telefon pazarı için mi yoksa üst seviye pazar için de mi hazırladığı şimdilik belirsiz.




    Bu arada Galaxy S5 ile ilgili bazı iddialar da mevcut. Bunların başında kasa kalitesi geliyor. Samsung'un gelecek yıl premium bir tasarım anlayışını benimseyeceği biliniyor. Bunun ilk örneği ise Galaxy S5 olacak. 




    Galaxy S5 modelinde alüminyum ve magnezyum alaşımlarının karışımı bir materyal kullanılacak. İddianın en büyük desteği ise Samsung mühendislerinin Vietnam'da alüminyum ve magnezyum metallerinin kullanıım imkanlarını araştırmaya başlamış olması. 




    Diğer bir iddia ise kamera modülünde optik imaj dengeleme - OIS desteğinin kullanılacak olması. Samsung bu yıl hem Galaxy S4 hem de Galaxy Note 3 modelini es geçerek OIS özelliğine yer vermedi. Buna sebep olarak ise üretim sıkıntıları gösteriliyor. Ancak firma gelecek yıl üretim sorunlarını aşacak ve OIS ilk olarak Galaxy S5 modelinde kullanılmaya başlanacak. 




    Galaxy S5 modelinde ne tür bir donanım bulunacağını şimdiden kestirmek zor ancak dedikodu kazanı şimdiden kaynamaya başlamış durumda. 

     

     








  • Şahsen Tizen diye bir sistemin varlığını ilk defa görmüş oldum.

    Tizen'in oluşturulma süreci, Nokia'nın Microsoft ile anlaşıp MeeGo'yu geliştirmeyeceğini bildirmesi ve Intel'in Samsung ile anlaşıp, MeeGo'yu devam ettirme kararı almasıyla başladı.

    Böyle de enteresan bir çıkışı varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkenden basladi yine dedikodular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birgün google androidi sadece motorolaya özel kıldığında sap gibi açıkta kalmayalım diye deniyorlar tizen'i. ama başamayacaklar ve piyasa bu hale gelecek:

    apple - ios
    microsoft - windows phone 8
    google - android

    daha 6ay olmadı s4 çıkalı s5 çıkartıcaklar. artık kıyafet gibi telefon değiştiriyoruz şuan en garanti sistem apple ve microsoft
  • Tizen daha gelisme aşamasında oldugunu düşünüyorum. Intel de Tizene geliştirme ve üretim konusunda samsunga destek veriyor. Bir android kullanıcısının tizene gecicegini dusunmuyorum.Daha gelisme asamasinda gelecegi bilinmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    birgün google androidi sadece motorolaya özel kıldığında sap gibi açıkta kalmayalım diye deniyorlar tizen'i. ama başamayacaklar ve piyasa bu hale gelecek:

    apple - ios
    microsoft - windows phone 8
    google - android

    daha 6ay olmadı s4 çıkalı s5 çıkartıcaklar. artık kıyafet gibi telefon değiştiriyoruz şuan en garanti sistem apple ve microsoft

    Hocam dediklerinize harfiyen katiliyorum. Motorolayı google aldığını yeni sizden öğrendim.Tizenin tutacagini sanmiyorum.Samsungun Bada faciasi gibi olmasında.Surekli yeni telefon cikartmak yerine bir model uzerinde durulup modifikasyon yapilmayi kendi gorev edinmeli.Galaxy S3 sahibiyim bu telefon su anda unutulmus durumda 4.3 guncellemesinden haber yok destek 0 Kisacasi Herkez kesesine, zevkine göre telefon almali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    birgün google androidi sadece motorolaya özel kıldığında sap gibi açıkta kalmayalım diye deniyorlar tizeni. ama başamayacaklar ve piyasa bu hale gelecek: apple - ios microsoft - windows phone 8 google - android daha 6ay olmadı s4 çıkalı s5 çıkartıcaklar. artık kıyafet gibi telefon değiştiriyoruz şuan en garanti sistem apple ve microsoft


    benim anlamadığım şey çıksa bile değiştirmek mi gerekiyo???

  • Samsung'un Tizen mevzusu 3 günlük değil yaklaşık 2 yıllık bir mevzudur. Yani Samsung Tizen'le uğraşırken Galaxy S3 ve Galaxy S4 modellerini çıkardı. Milletin yeni duymuş olması bir şey değiştirmez.

    Mesela:http://www.itusozluk.com/goster.php/tizen

    "van den budenmayer" kullanıcı adıyla yazılan giriler bana aittir.

    ekşi sözlük'te entry'ler daha da öncesinde başlamış.

    Bununla birlikte Samsung ikide bir telefon çıkarıyor, kıyafet değiştirir gibi telefon değiştiriyoruz diyenlerin de ciddi ciddi bunları yazmadıklarını düşünüyorum.

    Evet, alt ve orta modeller sürekli farklılık gösteriyor. Ancak Galaxy S ve Note serisi üst seviye modelleri yılda bir defa çıkar; Galaxy S serisi ilkbaharda, Note serisi de yaz sonunda tanıtılır. Diğer çıkan cihazlar da bu cihazların yanına yaklaşabilecek cihazlar değildir.

    Tizen'le ilgili görüşüme gelince Samsung'un bir bildiği olduğunu düşünüyorum ve sonunun da Bada gibi olacağını sanmıyorum. Ayrıca Tizen'li versiyonu alacak olanlar mutlaka olacak. Yoksa siz her sene 15-20 milyon satan Galaxy S serisini alan herkesin, "Alıyorum çünkü bu telefonda Android var." diyerek aldığını mı sanıyorsunuz?

    Samsung'un Android'ten çekilmesi halinde neler olacağını düşünmesi gereken bir firma varsa o da Google'dır. Zira Google ve diğer firmalar Android'te ipleri o kadar saldı ki sistem artık sadece Samsung'un omuzlarında yükseldi ve bu seviyeye gelmiş gibi oldu. Android piyasasında aklını başına toplamazsa HTC ve Sony'den bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Sadece LG şu durumda bir şeyler yapabilecekmiş gibi görünüyor. Onların da bu işlerin sadece iyi cihaz çıkarmakla yürümediğini anlaması gerek. Yoksa Samsung çekildiğinde Motorola'yla, Nexus serisiyle, diğer markaların mevcut kafasıyla Android falan yürümez.




  • ekrem71 E kullanıcısına yanıt
    sadece tizen sistemi ile gelecek diye biliyorum hocam. ve çoğu yeni nesil telefonlarda da böyle olacak. samsung un en son android modeli s4 olacak diye duymuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1903yilmaz

    Tizen daha gelisme aşamasında oldugunu düşünüyorum. Intel de Tizene geliştirme ve üretim konusunda samsunga destek veriyor. Bir android kullanıcısının tizene gecicegini dusunmuyorum.Daha gelisme asamasinda gelecegi bilinmiyor.

    Erken konuşmamak lazım.

    Özellikle şu CyanogenMod ile ilgili çıkan haberler doğru çıkarsa ve bu şirketleşme düşüncesi diğer büyük geliştiricilere de bulaşırsa, cihaz üreticisi firmalar da güncelleme, sürekli cihaz çıkarma, cihazların arkasında durmama kafasını devam ettirirse özellikle kısıtlı bütçeye sahip aktif kullanıcıların Android'te kalması için pek bir neden kalmamış olur.

    Ha, kesin Tizen'e geçilir demiyorum. Yine de bir alternatif olur.




  • Jolla tarafından olsun Cynogen tarafından olsun haberler geliyor.Cynogen ve Jolla başarılı olursa bunada Tizen de katılırsa çok güzel bir ortam oluşur.Telefonlar artıyor sistemler yetersiz kalıyor özellikle android tarafında.Otomasyona bağlamadan doğru düzgün birkaç çalışan sistem olursa güzel olur.
  • Samsung Tizende ancak şu şekilde başarılı olur. Samsung radikal bir karar alıp önceki çıkardığı tellere tizen güncelleme si verecek. Örneğin şuan dünyada 70 milyon s3 45 milyon s2 kullanıcısı var s4 u vs saymıyorum bile. Sonuç olarak samsung 200 milyon civarı kullanıcı kitlesini Tizene geçirirse işte o zaman başarılı olur. Yoksa ben Android ve tizenli s5 çıkartacam derse kimse gidip tizenli cihaz almaz. Radikal karar almalısın samsung ya Android ile devam yada sadece tizenle devam edeceksin. Yoksa tizen bada gibi ölür.

  • Bir durun da daha erken.
  • Her sene aynı terane, S5 çıktığında "oval plastik leğen" yorumlarını görürsem hiç şaşırmam

  • görsellerini koymayın ya samsung onu çıkarıyor hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan motorolanın pazar payı kaçta, google androidi kendi tekeline alıcak
    motorola önce adam gibi telefon yapsın ve dünyaya acılsın. sadece abd pazarına ürün sunan firma ile mi tek başına kalıcak google?
  • 6 ayda bir model çıkaracağını sanmıyorum.
    Yeni S5 Nisan-Mayıs gibi gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google, nexus 4 gibi cihazı amerikada sırf çok satılsın diye ağresif bir fiyattan satan bir şirket,
    Hali hazırda android ile bol bol kazanan google sırf A ve B markası o şekilde ilerliyor diye öyle bir kadar alacak ki dünya üzerinde belki 500 den bile fazla olan markaya diyecek ki artık siz yolunuza ben yoluma :D Google arama motorudur asla tek yapamaz, illaki birileri bulur. Reklamcıdır sizi izler size sizin sevdiginiz şeyleri gösterir...
    İphone sevene iphone reklamları gösterir. İphone sevene tutupta bak buda android demez :D
    Google androidli cihaz kullanlsın diye bedava dağıtır deseniz olabilir. İnanılacak şeydir bak bu nexus 4 de zaten böyle birşeydi diyebiliriz.
    Motorola ya gelince tamamı satın alınmadı %63 luk büyük bir pay diyebiliyorum ki(yalnışsam düzeltin)bu satım alımdaki öncelik husus motorolaya ait 16000 den fazla patenti(yalnışsam düzeltin)kullanmak... Motorolayı satın alma amacı Apple gibi bir düzen kurmak olsaydı bunu zaten yapardı.

    Dipnot: Her android cihazından Ms güzel kazanıyor google ın kapalı kutu olmasını birinci sırada Ms istemez.





  • Versin Wave kullanicilarina Tizen'i en azindan iyi bi.baslangic yapmis.olur. Sifirdan baslamaktan iyidir. Su anda bada dan kalan guvensizlikle cogu insan Tizen e goz ucuyla bakacaktir nede olsa hep arka planda kalam bi sistemi kimse kullanmak istemez. Tizen basarili olmak istiyorsa Android den sonra gelen degil Androidle gelen bi sistem olmalidir.

  • O degilde temsili görseldeki tasarima hasta oldum.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.