Şimdi Ara

Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlem bios güncellemesinden ibaret ama bilgisayarın ısınma öyküsünü anlatmak istedim bu sorunu yaşayan arkadaşlar için.

Bilgisayrı ilk aldığımdan beri yüksek sıcaklıklarda çalışıyor aldığım ikinci günü götürecektim ama ikinci gün daha serin çalışmaya başladı sıcaklık değerleri hep böyle dalgalanmalar izledi, bazen 45-50 derece arasında çalışıyor bazende 55-70 arası sıcaklık değerlerinde. 10-15 dereceye varan bu sıcaklık farklılıkları yüzünden bir türlü karar veremedim sorun olup olmadığına.

Ayın 25 inde bilgisayarın yine yüksek sıcaklık değerlerinde çalışması aklıma takıldı, sorunun güç yönetimi ile alakalı olabileceğini düşündüm ayarlamalar yaparken bilgisayarı çok kez yeniden başlattım bu süre zarflarında sıcaklıkları sürekli gözlemliyordum ve fan sesine dikkat kesiliyordum, sorunun güç yönetimi programı ile de alakalı olmadığını fark ettim ancak dikkattimi çeken şey masaüstünde fan bazen çalışıyordu genelde de çalışmıyordu, masaüstü sıcaklık değerlerini incelerken sıcaklık 65-66 derecelere kadar çıksa bile fan çalışmıyordu 70 lere geldiğinde kısa çalışıyor düştüğünde yine hemen duruyordu,
    bazen bilgisayarı yeni başlattığımda fanı çalışıyor buluyordum sıcaklık değerlerini incelediğimde ise 44 48 lerde dolanıyordu, demekki bilgisayar 44-48 derecelerde çalışabiliyor öyleyse 65 derecelere kadar sıcaklık yükseldiğinde fan neden çalışmıyordu, bu sorunu bios güncellemesi ile çözmüş olabileceklerini düşenerek bir bios güncellemesi yaptım 3 yeniden başlatmamda da fan windows açıldıktan bir süre sonra çalışmaya başladı, ancak dikkattimi yine çeken bir şey oldu , cpuid hwmonitor sıcaklık izleme uygulamasında TZ00 yazen değer 45 ile 50 derece arasına ulaştığında fan çalışmaya başlıyordu,bios güncellemesinden sonra bunu fark ettim sıcaklık bu değerlere ulaşmadan fan yine çalışmıyor yarın yine test edicem testin sonucuna göre bilgisayarın bu sorununu gerekli yerlere ileteceğim.
    Planladığım gibi bu sabah bilgisayarı test etmek için açtım bilgisayarın sıcaklık değeri 42 43 seviyesindeydi 50 ye yükseltemek için arkaplanda bir oyun açtım önceden bahsettiğim TZ00 değeri 50 olduğu anda işlemci fanı çalışmaya başladı yaklaşık 20 dk'dırda sıcaklık 40 dereceye kadar düşmesine rağmen durmadı sanırım sorun bios güncellemesi ile çözüldü.

masaüstünde fan çalışırken

masaüstünde fan çalışmazken

Aşşagıdaki bios güncellemesini deneyerek olumlu sonuç aldım, bu sorunu yaşıyan arkadaşlar bios güncellemesini denedikten sonra da onların sorunu çözülüyorsa sorun biostan mıi demekte hata olmaz sanırım.

http://support.lenovo.com/tr_TR/downloads/detail.page?DocID=DS035727

not:Bios güncellemesi her nekadar sıradan bir işlem olsada problem yaşama riskine karşı sorumluluk sizlere ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med_cezir91 -- 28 Ağustos 2013; 1:11:53 >

• benimki en fazla 62-64e geliyor.
    update yapınca bir sorun oluştu mu
  • 62-64 e nerde geliyor masaüstünde ise linkteki bios güncellemesini uygula ben uyguladıktan sonra bilgisayar 50 den yukarı çıkmaz oldu masaüstünde
  • denedim onaylıyorum beyler kardeş çok teşekkür ederim sana biosu güncelledikten sonra ne ısı kaldı nede harddiskten cızırtı sesi
  • Bu cevap beni mutlu etti ama şimdi aklıma takılan başka bir şey var, bu bilgisayarı sıfır alıyoruz iyi de para verdik hadi bizler az çok bir şeyler anlıyoruz sorun olup olmadığı konusunda, ona göre uğraşıyoruz.
    Bilgisayardan pek anlamayan diğer kullanıcılar için bu olayı düiünürsek onlar bilgisayarlarının ısındığının farkına varamayacak var sa da normal diyecek geçecekler büyük ihtimalle madem bios ile bu sorun çözümlenmiş neden bios güncellemelerinde ısı sorunu çözümü gibi bir ibare yok ya da nasıl böyle sorunlu bioslu ürünleri satıyorlar.
  • öyleyse bu gece ben de güncelleyeceğim biosu.
    yarın buraya yazarım.
  • güncelledim. şuan hava serin zaten yarın denerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deneyimleremi göre hava serinliği 4-5 dereceden fazla etkilemiyor, sonuçta kışında farklı bir şey olmayacak bilgisayarımızı sokaklarda kullanmayacağız hatta ben yurtta kalıyorum oda oldukça sıcak ve nem sıfır, bios güncellediyseniz bir oyun açın tz00 yazan değer 50 yi aştıktan sonra kapatın göreceksinizki fan durmayacak.
  • hocam iyi günler bu konuda açtıgınız bios güncellemesini yaptım ancak bana faydası dokunmadı bilgisayarın sag tarafı hiç ısınma yapmazken bios güncellemesini yaptıktan sonra ısı yapmaya ve bilgisayar bazı bazı tıkanmaya başladı bios güncellemesini nasıl kaldırabilirim bilgin var mı?
  • Sıcaklık değerlerinizi burdan ekran görüntüsü olarak paylaşın ancak en az 10 dk lık bir ölçüm olsun ki sağlıklı bir veri oluştursun, birde bios güncellemesi yapmadan önce sıcaklık problemi yaşıyormuydunuz güncellemeden önceki sııcaklık değerlerini de yazarsanız iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Sıcaklık değerlerinizi burdan ekran görüntüsü olarak paylaşın ancak en az 10 dk lık bir ölçüm olsun ki sağlıklı bir veri oluştursun, birde bios güncellemesi yapmadan önce sıcaklık problemi yaşıyormuydunuz güncellemeden önceki sııcaklık değerlerini de yazarsanız iyi olur.

hocam şöyle söyleyeyim bios update i kuradan önce hiçbir sıcaklık sorunum yoktu ancak kurduktan sonra bilgisayarın mousepad ın sag tarafında ısınma olmaya ve film izlerken takılmalar olmaya başladı o yüzden geri kaldırmak istiyorum
  • Bios güncellemesini geri alma olayını araştırmadım isterseniz siz araştırın konuya katkı sağlamış olursunuz, madem sıcaklık sorununuz yoktu neden bios güncellemesi yaptınız madem yaptınız neden hemen sıcaklık değerlerini incelemeden geri dönme uğraşına girdiniz, bilgisayarı açıp bakmadım ama mouse padin sağ tarafında sıcaklık yapacak bir donanım olmadığını zannediyorum, gelişmeleri yine aktarın
  • bios güncellemesi oncesi sıcaklık değerlerim
  • bios güncellemesi sonrası sıcaklık değerlerim farklı programlara aitler ancak işlemci değerleri kıyaslanabilir

• quote:

Bios güncellemesini geri alma olayını araştırmadım isterseniz siz araştırın konuya katkı sağlamış olursunuz, madem sıcaklık sorununuz yoktu neden bios güncellemesi yaptınız madem yaptınız neden hemen sıcaklık değerlerini incelemeden geri dönme uğraşına girdiniz, bilgisayarı açıp bakmadım ama mouse padin sağ tarafında sıcaklık yapacak bir donanım olmadığını zannediyorum, gelişmeleri yine aktarın

1- sıcaklık sorunum yoktu ancak güncelleme iyi olur diye düşündüm
    2- sıcaklık değerlerine bakmama dahi gerek yoktu zira daha önce ısınma yapmayan bölümde sıcaklık vardı sıcaklıgı anlamak için illa program lazım değil

üslubunuz hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okvnoe

quote:

Bios güncellemesini geri alma olayını araştırmadım isterseniz siz araştırın konuya katkı sağlamış olursunuz, madem sıcaklık sorununuz yoktu neden bios güncellemesi yaptınız madem yaptınız neden hemen sıcaklık değerlerini incelemeden geri dönme uğraşına girdiniz, bilgisayarı açıp bakmadım ama mouse padin sağ tarafında sıcaklık yapacak bir donanım olmadığını zannediyorum, gelişmeleri yine aktarın

1- sıcaklık sorunum yoktu ancak güncelleme iyi olur diye düşündüm
    2- sıcaklık değerlerine bakmama dahi gerek yoktu zira daha önce ısınma yapmayan bölümde sıcaklık vardı sıcaklıgı anlamak için illa program lazım değil

üslubunuz hoş değil.

Hangi bakımdan ?

• fn olayı çözüldümü bu bios ile?
  • fn olayi bir sorun degilki cozulsun tercih bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİOS GÜNCELLEMEDEN ÖNCE FAN SADECE ISININCA DEVREDEYDİ ,1.18 YENİ VERSİYON BİOS GÜNCELLEMESİNDN SONRA FAN HİÇ DURMUYOR EN AZ DEVİRDE SÜREKLİ ÇALIŞIR DURUMA GELDİ. ÖNCEDEN HAFİFTEN ISI VARDI AMA PC DAHA SESSİZDİ ŞİMDİ SES ŞİDDETİ ÇOK AZ DA OLSA ARTTI .
  • Zaten olması gereken şeyde buydu, yukardaki konuyu erinmeden okuduysan böyle olacağını anlamaış olman gerekirdi, bios güncellemesinden önce sıcaklıklar 70 e çıkana kadar masaüstünde fan çalışmıyordu bios güncellemesinden sonra makine masaüstünde sıcaklığın 50 nin üstüne çıkmasına izin vermiyor. Bence sistemin yüksek sıcaklıklarda sessiz çalışarak ömrünün kısalmasındansa düşük sıcaklıklarda sesli çalışarak daha sağlıklı çalışması çok daha önemlidir, kaldıkı fan seside oldukça düşük kalıyor diyer makinelerle kıyaslandığında.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.