Şimdi Ara

Subaru XV rodaj denen olay

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhabalar xv nin kitapcigini okuduysaniz bolum 8 de araci ilk 1600 km zorlamayin diyor bende buna uymaya calisiyorum ancak bugun isyerinde test etmek istediler bende bindim arkadasin yanina ciktik mersin yoluna gazi kokledi aracim bu arada daha 1100 km de rodaji tamamlamadi hic 6000 devir altina inmedi birde yol yokus cikiyorsunuz basti araliksiz 180 e kadar sonra sehir icinde aldi L ye bi köklüyo bir fren bir köklüyo bir fren haliyle sesimide cikaramadim ayip olmasin diye bunun 1100 km deki araca bir zarari olmusmudur cevaplarinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Subaru araçları 1600km rodaj süresince kitapçığında nasıl kullanılacağı yazılı. Arkadaşınız da olsa aracı bilmeyen birisine vermeyin. XV kullanan arkadaşlar konuyu daha vakıflarhttp://forum.donanimhaber.com/m_67821168/mpage_6/tm.htm Mersin de ikamet ediyorsanız Okar Otodan Subaru servisi Seray Hanım'dan bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cstadem

    Subaru araçları 1600km rodaj süresince kitapçığında nasıl kullanılacağı yazılı. Arkadaşınız da olsa aracı bilmeyen birisine vermeyin. XV kullanan arkadaşlar konuyu daha vakıflarhttp://forum.donanimhaber.com/m_67821168/mpage_6/tm.htm Mersin de ikamet ediyorsanız Okar Otodan Subaru servisi Seray Hanım'dan bilgi alabilirsiniz.

    Hocam kitapcikta denilen 4000 rpm geçmeyin diyo simdi arkadasa dedim bole bole 2000 deviri geçirme dedim dinlemedi napiyon filan desek bozulur ben mersinde ikamet etmiyorum karaman dayim mersine 300 km denemek icin mersin yoluna cikti baya yokus cikisli bir yol benim sormak istedigim bu zorlamadan sonra bir sorun olmusmudur veya olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşım bozulacağına arabam bozulsun demişsiniz :)

    Rodaj süresinde yapılmayacak herşeyi yapmışsınız. Allahtan işler eskisi gibi değil yoksa pistonlarla servis servis gezerdiniz. Yeni arabalarda kapakları yakma vb gibi sorunlar olmuyor artık, zaten tam anlamıyla rodaj bile denmiyor yeni araçlar için. Fakat bu süreçteki kullanım aracın ilerideki yakıt sarfiyatını etkiliyor diyorlar. Gözle görülür bir arıza farketmediyseniz panik yapmayın derim. Arkadaş da düşman gibiymiş maşallah. Gerekirse kızın insanlara, daha kötü şeyler olabilir...
  • Merak etmeyin hiçbirşey olmaz.. Bahsettiğiniz kullanım tarzı zaten genel olarak çok uygun değil ancak 20km böyle gidildiği için araç bozulsa 10000km de pert olurdu. Zaten üreticiler motorları min klerenslerle ürettikleri için eskisi gibi motoru kasması gibi bir durum yok. Yeni araçlarda rodaj sadece tedbir amaçlı. Zaten aracınızda full sentetik yağ olması lazım ilk bakım 12000kmde ve bu tarz kullanımlardan etkilenecek olsa 2000km mineral yağla dolaştırılırdı. Genel olarak tavsiyem rodaj bitince 3000km bir yağ değişimi olur.

    İçiniz rahat olsun, Subaruya biniyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sordum normalde nasıl kullanıyorsanız oyle kullanın hatta uzun yolda 1-2 defa yuksek devirde kullanın dediler.
  • Sadece yağ değişimi için servise gitmenize gerek yokki? Servise sorun hangi yağ kullanılıyor aracınız için gidin bir benzincide değiştirin. Kimseye deklere etmenize gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 31 Ağustos Cumartesi günü Ankara Subaru buluşması var.

    Saat 15 te Bayraktar Ankara Yetkili Serviste Buluşma olacak.

    Tüm Subaru severleri bekliyoruz..

    Detayları www.subaruclubtr.com adresinden takip edebilirsiniz.

  • 1100 km yeter rodaj için 1600 kmde yağ değişimine gidersiniz sağına soluna bakarlar onada gerek varmı bilmyiorum biz motor yaptırdığımzda motorun içinde kalan ufak metal tozları zarar vermesin diye 1000kmde yağ değiştiriyoruz 0 araçlarda böyle bir şey olacağını sanmıyorum.gönlünüz rahat olsun.hayırlı sürüşler kazasız belasız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilim Hamamı

    1100 km yeter rodaj için 1600 kmde yağ değişimine gidersiniz sağına soluna bakarlar onada gerek varmı bilmyiorum biz motor yaptırdığımzda motorun içinde kalan ufak metal tozları zarar vermesin diye 1000kmde yağ değiştiriyoruz 0 araçlarda böyle bir şey olacağını sanmıyorum.gönlünüz rahat olsun.hayırlı sürüşler kazasız belasız :)

    Öncelikle teşekkürler ALLAH herkese kazası belasız sürüşler versin servis biraz uzak olduğu için aracı aldığım satış danışmanıyla görüştüm yağı erken değiştirmeye gerek yok dedi ilk bakımda değiştiririz dedi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay.bykygc B kullanıcısına yanıt
    Elbette, eskiyağ komple boşaltılıp yerine yenisi konulması gerekiyor..
  • ya bende yeni dizel aracımı aldım daha arabayı doğru dürüst sürme imkanım olmadan bir tanıdık motoru çalıştırırkenden soğuk motor ile ilk vites ani ve devirli hızlanması beni çok rahatsız etti inşallah zarar vermemişizdir :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.palmer -- 4 Mart 2014; 17:56:01 >
  • Arkadaşlar subaru xv düşündüğüm bir araçtı ama ama servis ve yedek parça olayını okuyunca tırstım...
  • Konu sahibi arkadaş konuya bekleniyor nedir hocam son durum araçta motorda oldu mu bir sıkıntı? yada tam tersi motor daha ciğerli mi oldu?
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Araç 40 bini geçti çok şükür bi sıkıntı yok bundan önceki araçlarım hep dizeldi ve alır almaz basardım hatta xv den önce 1.6 105 dizel linea vardı servisde sesine hayranlardı ses ciğerden geliyodu ancak bu ilk benzinli aracım olunca bi an bi zarar olurmu olmaz mı bilemedim çok şükür olmadıda daha ciğerli oldumu tabi ama sebeb farklı ilk bakımda daha ince yağ koydular sanki araba hızlanırken rahatladı üst devirlere daha rahat çıkıyo gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay.bykygc -- 3 Aralık 2014; 23:08:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam tşk cevap için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.