Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.085
Cevap
199
Favori
1.008.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da karda fink atan Subaru XV'ler, güzel bir video olmuş..

Tamam anladık Subaru gidiyor da, ben hayatta karda böyle süremem herhalde, sürücüler de bu işi biliyor olmalı..

Karda Subaru XV test.. tıklayın
  • sayın sucar2012

Subaru XV doğru bir kara vermişsiniz. şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucar2012

Selamünaleyküm, Merhabalar arkadaşlar

Bu konu başlığı altındaki yazışmalarda çokça istifade ederek, XV araştırmamdaki en önemli soru işaretimi oluşturan yakıt sarfiyatı konusunu ya da korkusunu kafamdan attım ve inşallah önümüzdeki hafta bir XV Elegance sahibi olacağım.
    Güzel paylaşımlar yapan herkese kendi adıma teşekkür ederim.
    Esasen Mart belki daha öncesinden beri Tiguan alma hevesinde idim, ancak o tarihlerde 63 bin TL olan 1.4 4x4 düz vitesi Tiguan nerede ise 75 bin TL ye dayandı kur artışları nedeniyle. İmza kısmında o zamanlar hedeflediğim Tiguan bile hala duruyor, az mesaj yazan hatta yazmayan biri olarak, kalmış orada :)
    XV ise otomatik olması, AWD stabilitesi ve bir çok artısı ile birden öne çıktı araştırmalarımda ve izlediğim videolarda.
    Forumu da sonuna kadar okudum 2-3 gün içinde ve fikrimi netleştirdim, yukarıda da dediğim gibi inşallah ikinci el bir XV sahibi olacağım.

Araştırmalarım esnasında rastladığım bir video incelemeyi de youtup linki vererek istifadenize sunayım, rastlamadım linklerin içinde doğrusu. Türkçe güzel bir inceleme yapmış Otofan programı :

Subar XV Otofan İncelemesi ... tıklayın

Paylaştığınız video'daki yorumcu beyfendinin de Subaru telaffuzundan sonra artık dayanamacağım arkadaşlar şunu bir düzeltelim lütfen :)
    Subaru markası ''Subaaaaru'' diye okunmaz, yazıldığı gibi okunur, ama Türkiye'de 100 kişiden 99'u yanlış telaffuz etmekte. Hayır İtalyan olsak anlıyacağım adamlar herşeyi uzatıyor. Mesela Sbarro (bir italyan soyadı sanırım) diye malum fast food markası var ve ''Zbaaaaro'' diye okuyorlar, acaba biz de orayla mı karıştırıyoruz diye bir teori atayım (Hoş, Sbarro da italyan isimli bir Amerikan markası) :)

Sonuç olarak Subaru sahibi Japonlar ''subaru'' diyor. Hatta Subarunun 1. piyasası olan amerikalılar, ingilizler falan ise bizim uzattığımız ''A'' harfini telaffuz dahi etmiyor (sübru gibi telaffuz ediyorlar)

Neyse, yıllardır bir yerlerde bunu söyleyeyim diyordum söyledim rahatladım. Subaru yazıldığı gibi okunmakta ... uzun bir ''aaa'' yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Link234

quote:

Selamünaleyküm, Merhabalar arkadaşlar

Bu konu başlığı altındaki yazışmalarda çokça istifade ederek, XV araştırmamdaki en önemli soru işaretimi oluşturan yakıt sarfiyatı konusunu ya da korkusunu kafamdan attım ve inşallah önümüzdeki hafta bir XV Elegance sahibi olacağım.
    Güzel paylaşımlar yapan herkese kendi adıma teşekkür ederim.
    Esasen Mart belki daha öncesinden beri Tiguan alma hevesinde idim, ancak o tarihlerde 63 bin TL olan 1.4 4x4 düz vitesi Tiguan nerede ise 75 bin TL ye dayandı kur artışları nedeniyle. İmza kısmında o zamanlar hedeflediğim Tiguan bile hala duruyor, az mesaj yazan hatta yazmayan biri olarak, kalmış orada :)
    XV ise otomatik olması, AWD stabilitesi ve bir çok artısı ile birden öne çıktı araştırmalarımda ve izlediğim videolarda.
    Forumu da sonuna kadar okudum 2-3 gün içinde ve fikrimi netleştirdim, yukarıda da dediğim gibi inşallah ikinci el bir XV sahibi olacağım.

Araştırmalarım esnasında rastladığım bir video incelemeyi de youtup linki vererek istifadenize sunayım, rastlamadım linklerin içinde doğrusu. Türkçe güzel bir inceleme yapmış Otofan programı :

Subar XV Otofan İncelemesi ... tıklayın

Paylaştığınız video'daki yorumcu beyfendinin de Subaru telaffuzundan sonra artık dayanamacağım arkadaşlar şunu bir düzeltelim lütfen :)
    Subaru markası ''Subaaaaru'' diye okunmaz, yazıldığı gibi okunur, ama Türkiye'de 100 kişiden 99'u yanlış telaffuz etmekte. Hayır İtalyan olsak anlıyacağım adamlar herşeyi uzatıyor. Mesela Sbarro (bir italyan soyadı sanırım) diye malum fast food markası var ve ''Zbaaaaro'' diye okuyorlar, acaba biz de orayla mı karıştırıyoruz diye bir teori atayım (Hoş, Sbarro da italyan isimli bir Amerikan markası) :)

Sonuç olarak Subaru sahibi Japonlar ''subaru'' diyor. Hatta Subarunun 1. piyasası olan amerikalılar, ingilizler falan ise bizim uzattığımız ''A'' harfini telaffuz dahi etmiyor (sübru gibi telaffuz ediyorlar)

Neyse, yıllardır bir yerlerde bunu söyleyeyim diyordum söyledim rahatladım. Subaru yazıldığı gibi okunmakta ... uzun bir ''aaa'' yok :)

Subaaaru'yu yanlış söylemiş ama inceleme güzel olmuş çamurda çökekte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cstadem

sayın sucar2012

Teşekkür ederim, inşallah hayırlısı olur.
    Ben doğa fotoğrafı da çektiğim için, hafif arazi de yapıyorum zaman zaman.
    Özellikle onun için de bu aracı tercih ettim.
    Alır almaz AT lastik takma düşüncesindeyim bir yandan da, umarım araç beni yanıltmaz ve tüketimi de 10 litre filan olmaz :)
  • quote:

quote:

sayın sucar2012

Alır almaz AT lastik takma düşüncesindeyim bir yandan da, umarım araç beni yanıltmaz ve tüketimi de 10 litre filan olmaz :)

Doğa fotoğrafçısıysanız Xv sizin için en uygun seçim gibi, nedenlerine gelince:
    1- Aracın görünümü çok özel (unique ) ve çoğu insan için estetik açıdan tatmin edici.
    2- Az bulunması sebebiyle hem ilgi çekecektir, belkide biraz özgünlüğü ifade edecektir.
    3- ve en önemlisi bu fiyat aralığında bulamayacağınız 4x4 olması hemde dünyanın kabul ettiği 4 çeker uzmanından.
    Ne diyelim inşallah en kısa sürede incelemeniz ve resimlerinizle bir başlık açarsınız, birde hafif arazideki deneyimlerinizi aktarırsanız bize yazılarınızı keyifle okumaktan, resimlere iç geçirmekten başka birşey kalmaz ...
    Edit: Hocam imzanızdaki sitedeki resimler iyimiş, Çok beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 25 Ağustos 2013; 19:12:35 >

• quote:

quote:

sayın sucar2012

kararınız hayırlı olsun, AT lastik konusunda sıkıntı çekebilirsiniz uzun zamandır yurt içi yurt dışında aramadığımız yer kalmadı eğer üzerindeki jantla düşünüyorsanız şu anda at lastik konusu biraz zor, 225-55-17 at lastik zaten yok çapta 1cm büyüterek 215-60-17 alabilirsiniz ondada sadece falken marka at lastik var oda şuanda türkiyede fabrika kuracağı için türkiye distribütörlüğü yok(önceden vardı) bir tek izmirde bir firmanın elinde var ondada 2 adet kalmış.. daha büyük ebatta araca sığmıyor, bu söylediklerim jant 17inç kalırsa, jant çapını düşürürseniz seçenekler bi hayli artıyor

• Orijinalden alıntı: Link234

Orijinalden alıntı: berkay.bykygc

arkadaşlar xv kullananlar yada bilgisi olanlara birkaç sorum var cevap verebilirseniz sevinirim.
    bayram sonrası cvt 0km bir xv aldım birkaç sorum var sorun olup olmadığını bilmiyorum ilk olarak park yeri ararken gazı bıraktığımda 10 km altında bir uğultu oluyor frene hafif dokununca kesiyor frenden ayağı çekince tekrar yapıyor tamamen durduktan sonra bir problem yok tahminimce motor devri düştüğü için yapıyor dedim.ikinci sorum 2000devir yada 2500 devirli hızlanmalarda çok hafifde olsa vites geçişini hissettiriyor.diğer sorum park ederken örneğin d den r ye aldık veya tam tersi ve gaz vermeden ayağımızı frenden çektik biraz sarsıntı yaparak hareket ediyor biraz fazla oldu ama affınıza sığınarak son sorum geçenlerde sadece bir defa oldu park etmeden önce çok hafif hareket ederken r ye aldım bir problem olurmu tek bir seferden saygılarımla.
    öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasib etsin
    10km ve altında araç durana kadar duyduğunuz uğultu cvt şanzımanların aldığı en büyük eleştiri olan düşük hızdaki uğultu sesidir hele sakin sessiz bir sokakta yoldaki yaya motor sesini duyup çekilmez o görevi şanzıman üstlenir, sizin gaz tepkimenize göre şanzımandaki kasnağın hareketleri bazen hızlı veya tutarsız olabiliyor ilerliyen kullanımlarınızda gazı bıraktığınızdada bazen geçiş hissi yaşayacaksınız kasıp bırakır gibi gelecek araç, bunlar gayet normaldir, çok fazla dinleyip kafanıza takmayın akıcı bir şekilde 0-160mümkünken sarsıntılı bir 0-160 yapabilirsiniz, sarsıntıyı hissetmemek için akıcı bir gaz pedalı basışı gerekli. son sorunuz olan d'den r ye alma konusuda sürekliliği olmadıkça sıkıntı olmaz özellikle aracınız çok yüklü olduğu zaman şanzımandan krank miline baskı fazla olur ille yapacaksanızda aracınızda yük yokken yapın :) aracınız tekrar hayırlı olsun

• Lastik işinin zor olabileceğini düşünmemiştim doğrusu, o halde işimiz zor, ben orjinal cantı bozmam çünkü :)
    Kar lastiği de yoktur o zaman buna :)
    Teşekkürler detaylı bilgi için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba
    Bende uzun zamandır forumu takip etmekteyim, xv nin tarzı ve iç dizaynı oldukça beğeniyorum. Ancak benzinli olması ve 2009 - 2011 dizel forester ların yeni kasası çıktığı için fiyatının xv nin fiyatına inmesi kafami oldukça karıştırdı. Sorum şudur,, forester dizel alınmaya degermi,, yoksa otomatik vites herseymidir,,, son olarak xv nin şehir içinde yakıt tüketimi nedir... Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varolomer V kullanıcısına yanıt
    Lastikleri araştırıyorum da;

Acaba diyorum, cant çapı aynı kalsa, taban büyüse mesela, 235 olsa, yanak da büyüse 65 olsa, bu lastikle bu araç düzgün yürür mü?

Yürüse mesela Lassa Competus A/T var, 315 TL görüyorum nette, yine mesela Pirelli Scorpion ATR var, olmaz mı acaba bu kombinasyon..
  • gilgamess kullanıcısına yanıt
    Onu ben de düşündüm, hatta daha uygun fiyata görünen Forester'ler var, ama onları bu forumlarda sanıyorum tartışmış arkadaşlar, 4 ileri olanlar çok yakıyor hem, hem 2 bin motorda 1-3 yaş arası vergi farkı yaklaşık 1400 TL, yaklaşık 6 depo benzin eder çeyrekten full yaparak, e ben ayda zaten bir depo anca kullanıyorum, 6 ay bedava yakıt demek sadece vergi farkı, bu yüzden ben XV kararı verdim.
  • sucar2012 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz ölçü aracın üzerindeki lastik ölçüsünden 58mm çapta daha büyük yani araca sığması imkansız, önceki mesajdada belirttiğim gibi at işi üzerindeki jantla şuanda mümkün değil ucu ucuna sığan tek ebat 215-60-17 tek marka tek model at lastik, türkiyeye özel olarak getiren bi firmaya kayıt oluşturdum eğer getirtme durumları olursa bilgi verecekler bende size bilgi veririm, kış lastiği pek sıkıntılı gözümüyor aracın üzerindeki lastik ölçüleri genelde yüksek performans araçlarında kullanılan bir ölçü "w" sınıfı lastik dolu (hız sınırı 270) yani yaz lastiği konusunda çeşit çok aynı şekilde kış lastiği konusundada çeşit çok ama suv sınıfı kış lastiğindede çok fazla alternatif yok, suf sınıfı kış lastiklerindede çekişin dengesi açısından normal binek lastiklerine göre kış lastiklerinin desenlerinde ufak tefek farklılıklar var, tavsiyem binek araçlar için üretilmiş kış lastiği seçmemeniz, binekte bu ebata seçenek çok fazla ama sürekli 4 çeker olduğu için araç suvlar için üretilmiş kış lastiği seçin, ondada seçenek fazla değil ama hatırı sayılır kalitede lastikler mevcut..

• quote:

Orijinalden alıntı: gilgamess

Herkese merhaba
    Bende uzun zamandır forumu takip etmekteyim, xv nin tarzı ve iç dizaynı oldukça beğeniyorum. Ancak benzinli olması ve 2009 - 2011 dizel forester ların yeni kasası çıktığı için fiyatının xv nin fiyatına inmesi kafami oldukça karıştırdı. Sorum şudur,, forester dizel alınmaya degermi,, yoksa otomatik vites herseymidir,,, son olarak xv nin şehir içinde yakıt tüketimi nedir... Teşekkürler...

4x4 alınacaksa mutlaka otomatik olmalı. Ben kendim şuan XV otomatik kullanıyorum ama aile olarak yıllardır neredeyse Subaru'nun her modelini kullandık. Tam da sizin sorunun cevabını verebilecek bir karar aldık geçen gün. Peder bey 2010 Forester dizel kullanmakta. Geçenlerde güneyde dağlık bir arazide tırmanırken epey engebeli bir yerde manuel forester (arazi vitesi de yok) yerine otomatik kullanmanın daha sağlıklı ve stabil olmasına karar verdik ve dün forester'ı verip bir adet sıfır 2013 outback dizel-otomatik aldık. Yarın teslim alacağız artık.

Yani demem o ki 20 yıldan fazladır Subaru kullanıyoruz ve bundan sonra sanırım arazi vitesi olmayan manuel Subaru kullanmayız. Bu arada Daloğlu otomotiv Nur Tünay hanıma satıştaki ilgi alakası için teşekkürler.

• Üstteki yazıma şunu da ekliyeyim: Ülkemizde 4x4 araç sahiplerinin bir çoğu aracını kara, araziye falan pek sokmaz. Asfaltta kullanır malumunuz. Bence her şartta 4x4 önemli, hatta asfaltta bile. Hatta Subaruların önemli bir marifeti de asfaltta yol tutuşudur. O nedenle eğer amaç arazi değilde şehir kullanımı ise otomatik şart değil tabiki. (Araziden kastım offroad değil hafif arazi şartlarıdır)
  • yüzde yüz katılıyorum...4x4 olmayan araca binmem arkadaş
  • Arkadaşlar merhaba xv almaya karar verdim biliyorsunuz. önümüzde ki hafta İstanbul a gidip almayı düşünüyordum hatta fiyat ı falan bağlamıştık telefonda fakat bugun aklıma geldi ve bayraktar a mail attım XV 2.0İ Premium getirebilirmisiniz diye sordum hemen aradılar ve bir kaç gün içinde japon ya ile görüşüp fiyat bilgisi veririz kabul ederseniz aracın gelmesi 4 ay sürer dedi bende tamam dedim ve fiyat vermelerini bekliyorum umarım düzgün bi fiyat çıkar 2.0 almayı çok istiyorum hayırlı günler hepinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaliakti

Arkadaşlar merhaba xv almaya karar verdim biliyorsunuz. önümüzde ki hafta İstanbul a gidip almayı düşünüyordum hatta fiyat ı falan bağlamıştık telefonda fakat bugun aklıma geldi ve bayraktar a mail attım XV 2.0İ Premium getirebilirmisiniz diye sordum hemen aradılar ve bir kaç gün içinde japon ya ile görüşüp fiyat bilgisi veririz kabul ederseniz aracın gelmesi 4 ay sürer dedi bende tamam dedim ve fiyat vermelerini bekliyorum umarım düzgün bi fiyat çıkar 2.0 almayı çok istiyorum hayırlı günler hepinize

Tahminim 100.000 e yakın bir fiyat vereceklerdir :(
  • quote:

Arkadaşlar merhaba xv almaya karar verdim biliyorsunuz. önümüzde ki hafta İstanbul a gidip almayı düşünüyordum hatta fiyat ı falan bağlamıştık telefonda fakat bugun aklıma geldi ve bayraktar a mail attım XV 2.0İ Premium getirebilirmisiniz diye sordum hemen aradılar ve bir kaç gün içinde japon ya ile görüşüp fiyat bilgisi veririz kabul ederseniz aracın gelmesi 4 ay sürer dedi bende tamam dedim ve fiyat vermelerini bekliyorum umarım düzgün bi fiyat çıkar 2.0 almayı çok istiyorum hayırlı günler hepinize

Bayraktar daha stoğundaki aracı satmayı beceremiyor, bir de siparişle özel araç getirecekmiş :) Hadi görelim bakalım pek inanamadım açıkcası.

Bugün babamın Outback'i teslim alırken servisteki usta bahsetti, eğitime gitmiş dün, orada SUbaru XV dizel 2.0 kullandırmışlar. Öyle ballandırdıki tadı damağında kalmış sanırsam :) Asıl Türkiye'de 2.0i değilde 2.0D görmek lazım. Bu arada ''2.0 motor XV getirirsek satışı 130.000 TL civarı olur o yüzden getirmiyoruz'' demişti bana bir distribitör yetkilisi geçen seneki otomobil fuarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Link234

quote:

Bayraktar daha stoğundaki aracı satmayı beceremiyor, bir de siparişle özel araç getirecekmiş :) Hadi görelim bakalım pek inanamadım açıkcası.

Bugün babamın Outback'i teslim alırken servisteki usta bahsetti, eğitime gitmiş dün, orada SUbaru XV dizel 2.0 kullandırmışlar. Öyle ballandırdıki tadı damağında kalmış sanırsam :) Asıl Türkiye'de 2.0i değilde 2.0D görmek lazım. Bu arada ''2.0 motor XV getirirsek satışı 130.000 TL civarı olur o yüzden getirmiyoruz'' demişti bana bir distribitör yetkilisi geçen seneki otomobil fuarında.

5,300,000 japon yeni fiyat verdiler Türkçesi 110 bin lira eylül ayının 5 ine kadar sipariş verirsem 4 ay içinde elimde olacağını söylediler 2.0 dizel 130 bin lira dan aşağı olmaz bunu alayımmı bi fikir verirseniz sevinirim teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.