Şimdi Ara

Kendime göre 10 haftalık program yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
9
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir lisenin yaz programını kendime göre düzenledim ve sizinle paylaşmak istiyorum

Programın özelliği

Her hafta belli konular var ve o hafta o konuları bitirmek zorundayım. programın arkasında kalırsam geçen sene başıma gelen bıkma durumunu yaşayacagım için fazla zor olmayan bir program yaptım.

mesela 1.hafta matematik dersi önemli bir konu ise haftalık ders saatini fazla tuttum geometri dersim kötü oldugu için genelde en fazla ders saati ona ayırdım en basit konuda bile :)
    sözel derslerde ise test çözmeyi planlıyorum konu eskiğim olmadığı için
    ve her akşam yatmadan önce 20 tane paragraf sorusu çözmeliyim dedim kendime ve 1 hafta oldu ve aksatmadığım için 140 tane soru çözdüm ygs gününe kadar siz düşünün :)

HAFTALIK DERS PROGRAMIM

1)http://imageshack.us/a/img822/6931/zb2w.jpg

2)http://imageshack.us/a/img407/3863/3rl1.jpg

10 Haftaya ayırdım ve gördüğünüz gibi her hafta programım farklı ama genel olarak aynı kimliğini koruyor o haftanın derslerine göre şekillendirdim sadece

Programda günde 3 ders var

İlk dersi : 08.30 - 11.30 arasına koydum Sayısal derslere ağırlık verdim
    İkinci Dersi: 15.00 - 17.00 arasına koydum ve fazla yormamak için kendimi sözel derslerde test çözmeye ayırdım
    Üçüncü Ders: 20.30 - 23.30 da bitiyor ve yine sayısal dersleri koydum kendime göre en iyi algıladıgım saatler bunlardı sizde farklılık gösterebilir tabikide..

Şimdide gelelim 10 haftlalık ders programında dersleri nasıl ayarladım

http://imageshack.us/a/img12/1711/79u5.jpg

http://imageshack.us/a/img694/2476/iut3.jpg

http://imageshack.us/a/img189/8429/vrsd.jpg

Kendime göre böyle hazırladım tarih coğrafyada konu eksiklerim yok ama sadece göz geçirmek için yazdım hep test çözecegim şimdiden her iksiindende 1 kitap bitti bile :)
    sıkılacaksın diyenler ben geçen sene çok sıkıldım diyip kendimi kandırdım ve sonucu ne oldu hüsran arkadaşlarım üniversiteye gidecekken ben dershane yollarında olacagım o yüzden sıkıldım demeyin kendinize kendime o yalanı söylememeyi ders edindim..

Şimdi programa gelirsek

6.haftadan sonra dershane başlıyor . 6 haftadan sonra dershaneye 8.30 da girip akşam 7 de çıkacagım için 2 de derslerimiz bitecek bende 2 ile 4 arasında sosyal testlerimi çözücem kendime günlük koydugum plandaki gibi . geri kalan saatlerde ise sayısal çalışacagım . biraz sıkıntılı 4 hafta olacak ama sonra rahatlayacagım konuların bittiğini görünce.

Ve dershane başladıgı için ilk haftalardaki konuları hem tekrar etmiş olacagım dershane ile :))
    Benim programım böyle yorumlarınızı bekliyorum :)

Önerilerim ise

Paragraf çözemiyorsanız ;

Paragraf Soruları Nasıl Çözülür - İskender Şehsuvaroğlu kitabını okumanız ve ardından doğruışık yayınlarını alıp her gün 20 tane paragraf sorusu çözmeniz

BEN BU PROGRAM İLE EKİMİN ORTASINDAN SONRA LYS KONULARINI ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAGIM. ÇÜNKÜ OCAKTAN SONRA YAPARIM BEN BUNU DİYORSUNUZ AMA MEZUNA KALAN BİRİ OLARAK OLMUYOR KURTARMIYOR

EN ÖNEMLİSİ BU SENE HAYATINIZDAN ERTELEMEYİ ÇIKARIP ATIN

• Abi Programını Okudum Gayet Başarılı Bir Program Olmuş Umarım Hedeflediğin Yeri Kazanırsın.Ben Mersin Sosyal Bilimler Lisesine Gidiyorum.Bizim Okulumuzun Metodu Hazırlık + 4 Yıl Olduğu İçin Bu Sene Hazırlık Sınıfını Bitirip 9.Sınıfa Geçtim.Ygs Matematiğin Neredeyse Hepsinin 9.Sınıftan Olduğunu Öğrendim Bu Sene Nasıl Bir Ders Çalışma Programı İzlemeliyim.Önerilerin Nelerdir.Sen Nasıl Çalıştın ?
  • BlackLewel B kullanıcısına yanıt
    ben 9 , 10 ,11 de çalışmadım :D

kitap oku en önemlisi ve günlük tekrar yap yeter 11.sınıfa kadar fazla yorma kendini eğlenmene bak o günlerini arayacaksın cünkü
  • aliogutcen A kullanıcısına yanıt
    Forum Donanım Haberde Okudukça Gaza Geliyorum Ondan Heralde :) Günlük Tekrar Dediğin Gibi Önemli Konuyu Unutmasam Ve Test Çözerek Pekiştirsem Güzel Bir Sene Geçiririm Umarım :)
  • BlackLewel B kullanıcısına yanıt
    sen bilirsin ama 9.sınıfta eğlenmene bak dediğim gibi :D
  • Bende aynen böyle bir program yaptım.Mezunum.Çok faydalı olacağını düşünüyorum.Ekim sonuna kadar YGS bitmiş LYSdede ilerlemiş olacağım planlarıma göre.Uygulayabilirsem çok güzel olacak.Başarılar dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir hata yaptım (+18) [Edit]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bune aga günde 8 saat çalışma var. Ben 2 saat zor çalışıyom günde Çok fena bilgisayar bağımlısıyım ne yapmam gerek
  • Güzel program benim programımla hemen hemen aynı olmuş inşallah bu sene halledeğiz bu işi
  • Ya o bilgisayarı bırakmak zorunda oldugunu kabullenirsin ya da benim gibi mezun olup arkadaşların üni. Giderken sen hazırlanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

ben 9 , 10 ,11 de çalışmadım :D

kitap oku en önemlisi ve günlük tekrar yap yeter 11.sınıfa kadar fazla yorma kendini eğlenmene bak o günlerini arayacaksın cünkü

Hocam 11.sınıfa tavsiyen varmı kaynak kitap önerisi bile olur

• Roman deneme köşe yazısı oku sonra mat1 konularına bir bak

• yararlanmak isteyen olur diye uppp
  • Güzel olmuş hocam, yalnız bir sorum olacak. Bu programda dersane tekrarlarını araya mı sıkıştıracaksın? Nasıl olcak o eski konulara dönüş?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İste onu bende düşündüm programda biraz değişiklik yaptım sabahki dersi matı dershanem 1 de baslıyo 2 den 5 e kadar onu calısıcam 6 -7 arası sosyal testi cozucem ve akşam işte 8.30 11.30 arasıda . Son dersi calısıcam en 1 saat herhalde tekrar için yeterli olur diye düşünoyurm ki mesela matematik 2 gün konu anlatımı olsa 2 gün test cozmek icin zamankm oluyor o 2 gundede dershanenin verdigi testleri cozerim jaftalık kendi ödevim dışında

• quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

Ya o bilgisayarı bırakmak zorunda oldugunu kabullenirsin ya da benim gibi mezun olup arkadaşların üni. Giderken sen hazırlanırsın

çok sert ama bir o kadar da haklı
  • Geçen sene beni uyaran kimse olmamıştı belki arkadasa yardımcı olmuşumdur

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

bune aga günde 8 saat çalışma var. Ben 2 saat zor çalışıyom günde Çok fena bilgisayar bağımlısıyım ne yapmam gerek

madem bilgisayar bağımlısısın sende internet üzerinden ders izle :D

• quote:

bune aga günde 8 saat çalışma var. Ben 2 saat zor çalışıyom günde Çok fena bilgisayar bağımlısıyım ne yapmam gerek

ben de öyleydim interneti kapattırdım arada mobile yapıyorum paket kafam rahat günde 4 5 i rahat deviriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: betha_1907

quote:

ben de öyleydim interneti kapattırdım arada mobile yapıyorum paket kafam rahat günde 4 5 i rahat deviriyorum

bende okul açılınca kapattıracam interneti inş çalışabilirim o zaman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.