< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cLone]:: -- 16 Mayıs 2007; 20:14:48 >
1- öncelikle fotoğrafları ışık düzeyi yeterli mekanlarda tatmin edici. Ben 10 X 15 ebatlarında fotoğrafçıdan baskı alıyorum ve gayet memnunum 2- Bir çok yerde videonun iğrenç olarak nitelendiğini okuyorum.evet video mükemmel değil ama kendi ekranında izlediğinizde hele ki fluoresan ışık yanan bir ortamda çekmişseniz çok güzel 3- Kesinlikle bir sorun yok ve olacağını da tahmin etmiyorum . Çok sağlam bir yapıda . Telefonun arka kapağını açtığınızda mekanizmanın birbirine geçme cam menteşesi gibi olduğunu farkediyorsunuz. Evdeki pencere bozulursa bu da bozulur
4- Değişebilir kapak olmayışı bence eksi. Ama bence en büyük eksi döner mekanizmayı foto moduna alıp çekim yaparken bazı ayarları (mesela gece moduna geçiş) Ana ekrandaki seçme tuşu ve joystikten yapıyorsunuz . O sırada 90 ' dönmüş yapıdaki telefonda o araya parmağınızı sokup bu işlemi yapmak çok zor ve sinir bozucu.
son olarak kulaklığa değineceğim. Kutudan çıkan orjinal Nokia kulaklık tam bir rezalet . İnan ki 1 YTL lik çin malı kulaklık bile alsan daha iyi ses veriyor. Keza ben ucuz yollu bir philips kullanıyorum ve inanılmaz harika ses alıyorum.
Unutmadan telefonu belinizde kılıfla kullanacaksanız mıknatıslı kılıfları kullanamazsınız bilginiz olsun. Manyetik alana **** verip kamera modu açılıyor
Genel yorumum symbianlı telefonlar kullanan biri olarak 100 üzerinden 80 veriyorum ( yani bu al pişman olmazsın demek bir nevi)
viper37 arkadasim sana cok tesekkur ederim. cok guzel bir aciklik getirmissin. doner mekanizma olayinda hic kimse taviz vermiyor, bu cok sevindirici bir durum, bu gune kadar kimse kotu yorumunu yapmamis. ama saniyorum ust bolgeyle alt bolgeyi birbirine baglayan bir bant data kablosu var o ilerde ariza verebilir diye geliyor aklima. birde yakalamis oldugun bir eksi var dikkatimi cekti, 90' dondurup kamera modunda iken gece gorusune gecmekte telefonun arasina sokup joystikle ayar yapmak zor oluyor demissin, hemen benim aklima bir kisa yol geldi saniyorum 1 tusu gece moduna atanmis bir ksayol tusu. ben bundan ziyade birde sunu sorayim, peki 90' donuk halindeyken araya parmak sokup foto cekmek zor oluyormu. ve eklemek istiyorum, bir kac foto ve bir tanede video yollayabilirmisin.
foto çekerken araya parmak sokmak gibi bir durum yok. Zaten müzik dinleme tarafındaki play tuşu direkt çekim tuşu haline geliyor aynı zamanda ileri geri tuşları da zoom oluyor. Bu arada kamera ile ilgili kısayol tuşu da yok haberin olsun şu an bizzat denedim. Resim eklemek için eve geçmem lazım şu an int. cafedeyim. Yine belirtiyorum ilk defa üzerinden 3 gün geçtikten sonra bir telefondan sıkılmadım ilginç. Hatta daha da sevmeye başladım
belirttği konularda viper37'ye katılıyorum ve eklemek istiyorum: yana bulunan data kablosu ve kulaklık girişinin kapağı gövdeden bağımsız olduğundan kaybolma riski taşıyor bence. telefonun sesini de övmeden geçemiyeceğim, eşimde W550i var ve onun hoparlör sesi süper, ama bu 3250'nin de ondan aşağı kalır tarafı yok. hatta bana basları daha iyi veriyor gibi geldi
Dostum bu telefonu kullanmadım artı cevaplarınıda bilmiyorum ama çok kaliteli bi topic açmışsın sıradan devrik cümlelerle iki dakkada sırf laf olsun diye açılmış bi topic değil hazırlanmış özenle bezenle resimlerle bezenmiş ve bilgi alma amaçlı derdini çok iyi anlatan istediği bilgileri çok iyi yazan bi topic olmuş tebrik ediyorum.. Keşke herkes senin gibi topicler açsa o zaman forum kirliliğinden sanırım kimse şikayet etmez
-kulaklik giris tusu bagimsiz benimde dikkatimi cekti. peki ne yapiyorsunuz siz, baska bir yerde mi muhafaza ediyorsunuz.
-bir soruda soyle sorayim ki bunu cok merak ediyorum, foto cekim saniye araligi nedir. ornegin bir foto cektiniz, ama yanlis kare! tekrardan goruntu gelmeliki bir sonraki kareyi kaybetmemek icin. bu gunluk hayatta en sik karsilastigimiz anlardir. telefonun bu ve bunun gibi durumlerda tepkisi ne oluyor, insani cildirtacak cinstenmi. cunku 2mp lik bir fotoyu kaydetmek o kadar kolay olmasa gerek.
-ayrica telefon video cekimlerinde hic uzun sureli video cektiniz mi. en az 10 dakikalik falan. bunu soruyorum cunku cogu telefonlar video cekimi suresi arttigi zaman, goruntu ve ses birbirinden ayri gidiyor, fark edilir derecede saniye farklari oluyor. hele birde videoyu cokca durdurup tekrar uzerinden devam edince iyice kafayi yiyor. buna ne diyeceksiniz pek, nokia 3250 bunu yapiyormu.
-birde paket icerigini sorayim renge gore paket icerigi degisiyormu. ornegin gri nokia 3250 telefonla birlikte 512 mb hafiza karti ile birlikte gelirken, siyah nokia 3250 telefonun kutusundan 128mb hafiza karti ve bir adet data kablosu ciktigini duydum. bu bir duyum, gercek yonunu bilmedigim icin danisayim dedim. zira benim icin data kablodu daha cok onem tasiyor. yukselticek olsam zaten 1gb ile degistiririm.
Orjinalden alıntı: serkangsk Dostum bu telefonu kullanmadım artı cevaplarınıda bilmiyorum ama çok kaliteli bi topic açmışsın sıradan devrik cümlelerle iki dakkada sırf laf olsun diye açılmış bi topic değil hazırlanmış özenle bezenle resimlerle bezenmiş ve bilgi alma amaçlı derdini çok iyi anlatan istediği bilgileri çok iyi yazan bi topic olmuş tebrik ediyorum.. Keşke herkes senin gibi topicler açsa o zaman forum kirliliğinden sanırım kimse şikayet etmez
uzgunum bu konuda pek bir mutevazi olamayacagim. cunku bende bu isin icerisindeyim ve bulmak istedigim gibi bir duzen yaratmaya calisiyorum. demiyorumki herkes benim gibi topic acsa, bu yine neyse. ortada oyle bu topiclere kan kusan arkadaslar varki, ben bunlara sikayetci oluyorum. biliyorsan iyiyi guzeli, ornek olursun insanlara. goruyorsunuz benim duzenimi, ama ben bu gune kadar, hic bir kimseye, boyle topic acilmaz demedim, yani sira cok insandan da duydum, bunlar yanlis seyler.
ben burada bir seyin kalici olmasi icin varim. nasilki kendimi dusunup boyle bir topic actiysam, gun ve gun takip edip sorularimin cevabini almaya calistiysam ki, ayni derecede bir baska kisinin de bir bakisla topic icerigini anlamaya calismasina ozen gosterdim.
saygilarimla.
-fotoğraf çekiminde makinenin ikinci fotoğrafı çekmeye hazır hale gelmesi yaklaşık 3 sn. sürüyor. ancak bu çekilen fotoğrafı göstermesini istersen geçen süre. eğer çekilen fotoğrafı göstermesini istemezsen bu süre 2sn. de altında
-hiç video çekmediğim için birşey söyleyemeyeceğim.
-benim bildiğim genpa, kvk garantili olan telefonlarda 128mb hafıza kartı ve data kablosu geliyor (renk farketmez) 512mb kart çıkanlar ise grey garanti diye biliyorum (eğer yanlışım varsa doğruyu bilen biri düzeltsin)
evet biliyorum, ayarlar seceneginde cekilen fotoyu gosterme ve gostermeme sevenekleri mevcut. ben zaten hic bir zaman gostermesini istemedim telefonun. eger bu ayarda ard arda fotograf cekme suresi, fotograf basina 2sn. aliyorsa, gercekten tatmin edici. ayrica sanirim soylediginiz dogru, yani 512 mb kartin cikmasi grey garantilerde oluyor olabilir. peki elinizdeki fotograflari boyutunda oynama yapmadan ekleyebilirmisiniz.
peki telefonu kac turlu pozisyonda fotograf cekmemize izin veriyor. yani 90' ama, bu 90' donusun yonu fark ediyormu, her iki taraftada cekilebiliyormu, her iki taraftada otomatik kamera moduna giriyormu, eger girmiyorsa bir kamera moduna gectigimizde fotograf cekimine izin veriyormu.
normal fotograf cekimi bu pozisyonda karsiya denk gelir kamera, ekran ise bize donuktur.
peki bu pozisyonda ise kamera ve ekran bize donukken kendi resmimizi cekmemize izin veriyormu.
Evet camera lensi bize doğru iken çekime izin veriyor. Boşuna mı 270 derece döndürülür diyorlar. 180 derece sola çevriliyor, 90 derece de bizim tarafımıza. İlk 90 derece karşıya - tersine bize doğru tutarsan gene 90 derece - ve dier 90 derece de müzik moduna geçiş. Nisan - Mart ayından beri bu telefonu incelediğim için telefona sahip olmasamda özelliklerini ezbere biliyorum:D Burdada sormak istiyorum SİZCE VATAN COMPUTER DAN MI ALMALIYIM TELEFONU, BOZULMA RISKI VARMI YADA BOZUK CIKMA ???!!!
demek izin veriyor, cok iyi o zaman. bana sorarsan nokia shoptan al derim ama hala yuksek fiyattan satiyorlar.simdilik kvk en makulu gorunuyor, her ne kadar almak istemesemde. peki vatan computer ne kadar fiyata satiyor.
Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır; itimadın ve itaatın olduğu yerde Disiplin; disiplinin olduğu yerde Huzur; huzurun olduğu yerde Başarı vardır...
evet takip ediyorum, ama sanirim yine kvk bayinden alinacak, benimkisi.
yapma drmmr kardes, symbian diyoruz, kolaymi bunun hastaligi. sadece kullanmak degil bizim isimiz, inceleyip, kurcalamak, mekanizmasina kadar. kullanmadigimiz bir yeni nesil telefonlari kaldi onada 3250 ile baslangic yapmak istiyorum iste, mazur gorun.
en iyisi de bu 3 mesajın filan varsa yeni isen eger millet daha cok yardım ediyo :( en iyisi yenii nick almak :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmmr -- 6 Temmuz 2006; 20:46:39 >
benimki biraz dolambacli oldu ama! kvk nin biraz borcu ciktida bana, onu odemelerini bekliyorum, gidip kendime bir nokia 3250 alacagim. darisi sana arkadas. 16 subattan itibaren takibimde telefon. benim bir inceleme listem var, boyle kafayi taktigim, modelleri isaretliyorum, cikinca da aliyorum. pek cabuk degistirmeye firsatim olmuyor ama, iste hayat, yeniliklerle dolu. bizim kanimizda da teknoloji yatinca kendimizi alamiyoruz. sarisi basina arkadas.
amma gizliden fotograf bekleyenler varmis. madem oyle bizi yanliz birakmayin. manzara genis cekimleri yayimlayin.
yok ondan değil mesela van_hoijdonk arkadaşımız 3250 topiğine bir sürü resim eklemişti hepsinde o kırmızımsılık vardı gündüz dışarıdaki fotoğraflarda bile bulursam eklerim şimdi güzel telefon ama fotoğrafta böyle bir sorun var işte
evet tüm 3250 fotolarında var. ama sanırım ışıktan kaynaklanan birşey. çünkü ışık ne kadar parlaksa kırmızılık da o kadar belirgin oluyor
sanırım onunla ilgili sen de eklersen sevinirim attra'dan alıntı; bu fotoğrafta da belirgin kırmızımsılık ama burda diğer fotoğraftaki gibi kötü durmuyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT_1905 -- 6 Temmuz 2006; 22:48:07 >
bu resim mobilmania.cz den olsa gerek. ama cok, gercekten cok net cikmis, ozellikle kirmizi olacak yer olan ortasi, parlak olmus,
ama saniyorum bu eski model symbianlarin fotograflarinda yaptiklari, ortasini net, etrafini noise cektigi gibi birsey olsa gerek.
Malesef beyler bu tip renklenmeler butun cep telefonlarında var. Cmos olarak kullanılan algılayıcıların polarizasyonla buyuk foto cekmesinden dolayı efektif olarak algılayabilecegi boyutun üzerindeki boyuttan kaynaklanan bir durumdur. Kısaca fotografın orta kısımlarında renkler daha canlı ve gercek renge yakınken fotografın ortasında bir daire oldugunu dusunun bu daire dısında kalan bolumlerse daha solu ve gri tonlarında olur.
evet dikkat ettimde yukaridaki resimler de, resmen sanki ortada bir fonus ortasi pembe budra serpilmis gibi. ilginc! peki kullananlar, siz cektigin fotograflari, ozellikle aile olsun, manzara olsun, bilgisayariniza attiginizda, goruntu sizi rahatsiz ediyormu.
evet dikkat ettimde yukaridaki resimler de, resmen sanki ortada bir fonus ortasi pembe budra serpilmis gibi. ilginc! peki kullananlar, siz cektigin fotograflari, ozellikle aile olsun, manzara olsun, bilgisayariniza attiginizda, goruntu sizi rahatsiz ediyormu.
dostum maalesef senin eklediğin fotoda da kırmızılık var yerlere dikkatlice bak benden kaçmaz
Orjinalden alıntı: [cLone]:: evet dikkat ettimde yukaridaki resimler de, resmen sanki ortada bir fonus ortasi pembe budra serpilmis gibi. ilginc! peki kullananlar, siz cektigin fotograflari, ozellikle aile olsun, manzara olsun, bilgisayariniza attiginizda, goruntu sizi rahatsiz ediyormu.
dostum maalesef senin eklediğin fotoda da kırmızılık var yerlere dikkatlice bak benden kaçmaz
uzulerek soyluyorum ki evet var! hemde tabelanin altinda, sadece tabela beyaz oldugu icin oraya vurmamis. napalim artik nokia da bunu boyle yaratmis.
Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır; itimadın ve itaatın olduğu yerde Disiplin; disiplinin olduğu yerde Huzur; huzurun olduğu yerde Başarı vardır...
video istiyorum arkadaslar, bir 3250 videosu izlemek istiyorum, bakalim bu meret nasil video cekiyor. idare edebilecek mi bizi. acik havada, manzaraya yonelik varsa videolariniz lutfen ekleyin.
hocam videolarını pc'de izleyeceksen boşver bu telefonu yani şöyle söyliym k750 daha iyi video çekiyo k750'nin video kalitesini biliyorsun sanırım
Orjinalden alıntı: [cLone]:: video istiyorum arkadaslar, bir 3250 videosu izlemek istiyorum, bakalim bu meret nasil video cekiyor. idare edebilecek mi bizi. acik havada, manzaraya yonelik varsa videolariniz lutfen ekleyin.
hocam videolarını pc'de izleyeceksen boşver bu telefonu yani şöyle söyliym k750 daha iyi video çekiyo k750'nin video kalitesini biliyorsun sanırım
k750, masallah videosunuda, fotografinida hatiri sayilir derecede bilirim. nokia 3250 den kaliteli mercege sahip, o da belli. fiyatida 600 olmus gayet makul, acaba ben alirmiyim, almam sanirim. aslinda 176x144 QCIF kameradan birsey bekleyemezsin ama napalim, olsun. varsin videosuda kotu olsun, pek video ceken ve izleyen biri degilim, bu isler icin yeterince kameralarim var ama merak ettim yani, normal sartlar altinda ne tur bir video cekimi var. istersen sen bir k750 videosu gonder elimde bulunsun, ayni sekilde nokia 3250 karsilastirmasi yaparim.
Orjinalden alıntı: [cLone]:: video istiyorum arkadaslar, bir 3250 videosu izlemek istiyorum, bakalim bu meret nasil video cekiyor. idare edebilecek mi bizi. acik havada, manzaraya yonelik varsa videolariniz lutfen ekleyin.
k750, masallah videosunuda, fotografinida hatiri sayilir derecede bilirim. nokia 3250 den kaliteli mercege sahip, o da belli. fiyatida 600 olmus gayet makul, acaba ben alirmiyim, almam sanirim. aslinda 176x144 QCIF kameradan birsey bekleyemezsin ama napalim, olsun. varsin videosuda kotu olsun, pek video ceken ve izleyen biri degilim, bu isler icin yeterince kameralarim var ama merak ettim yani, normal sartlar altinda ne tur bir video cekimi var. istersen sen bir k750 videosu gonder elimde bulunsun, ayni sekilde nokia 3250 karsilastirmasi yaparim.
maalesef normal bir video yok hep eş-dost var yarın çeker atarım sana
Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905 maalesef normal bir video yok hep eş-dost var yarın çeker atarım sana
anladim. peki tamam, ama nunutma olurmu, k750 videosu.
3 haftadır bu telefonu kullanıyorum.Döner mekanizma bi süre kullanıldıktan sonra alk kısımdaki oynama biraz daha belirginleşiyor fakat problem çıkaracağını sanmıyorum.Daha öncede belirtilmişti kasa yapısını beğenmedim.Kaliteli bi kasa yapısına sahip değil.Bunun dışında diğer özellikleri iyi
CooLdEmoN arkadas, ben ilk defa senden duydum mekanizmadan sorun yasayan, hemde 3 hafta itibariyle, aslina bakarsan bu korkutucu bir rakakm. acaba cok mu fazla donderiyorsun.
birde arkadaslar nedir bu nokia 3250 fotograflarinin ortalama boyutu. 2mp itibariyle.
bu telefon biraz daha ince olsaydı satış patlaması yapardı .özzelliklerine göre fiyatı rakiplerine göre çok ii . ACABA BU TELEFON RESİM ÇEKERKEN DÜZELTMESİ SÜRESİ İÇİN BEKLİOMU.BİDE KISA SANİYELİK ÇAĞRILARDA ZİL DEVREYE GİRİOMU?
Orjinalden alıntı: tecnologtecnolog bu telefon biraz daha ince olsaydı satış patlaması yapardı .özzelliklerine göre fiyatı rakiplerine göre çok ii . ACABA BU TELEFON RESİM ÇEKERKEN DÜZELTMESİ SÜRESİ İÇİN BEKLİOMU.BİDE KISA SANİYELİK ÇAĞRILARDA ZİL DEVREYE GİRİOMU?
oncelikle telefon kalin degil arkadaslar, fotogtaftan oyle gorunuyor. bakin istatistikler. NOKIA 3250 103.8 x 50 x 19.8 mm NOKIA 3230 109 x 49 x 19 mm NOKIA 6630 110 x 60 x 21 mm NOKIA 6680 108.4 x 55.2 x 20.5 mm NOKIA n70 108.8 x 53 x 21.8 mm NOKIA n91 113 x 55 x 22 mm
telefon kalin olmamakla birlikte, kisa oldugu icin , toplu gosteriyor kendini. ve de digerlerine nazaran yukaridan assagidan incelip, bukulup, kalinlasmadigi icin, direk dikdortgen prizma gibi durdugu icin goz yanilmasi diyebiliriz. ama ele alinca kesinlikle degil.
duzeltme suresi derken, cekilen fotografin uzerine yenisini cekmek icin ne zaman goruntu geliyor demek istedin sanirim, bunu bende sordun ve 2sn. altinda dediler. vallahi soyle bi dusunun ce 2ns. bile yeter , altina gerek yok. kisa cagrilarda zil sesi cikiyormu demissin, bence buda guzel bir soru, umarim yanitlanir, cunku diger symbianlardan biliyoruz, telefona once arayanin ismi, sonra zil sesi geliyor, belkide bu yavasliktan kaynaklaniyor olabilir, eger nokia 3250 soylenen kada hizliysa, cagriyla es deger zamanda zil sesi cikiyordur.
birde arkadaslar nedir bu nokia 3250 fotograflarinin ortalama boyutu. 2mp itibariyle.
Ben bikaç teknoloji özürlü arkadaşın eline verdim.Ters tarafa döndürmeye çalıştılar sonra bu durum ortaya çıktı ama çok fazla rahatsız etmiyo.Bu mekanizma hakkında bilgi sahibi olan var mı?Yani ufak bi zorlamayla bozulabilecek bişey midir?
Orjinalden alıntı: CooLdEmoN Ben bikaç teknoloji özürlü arkadaşın eline verdim.Ters tarafa döndürmeye çalıştılar sonra bu durum ortaya çıktı ama çok fazla rahatsız etmiyo.Bu mekanizma hakkında bilgi sahibi olan var mı?Yani ufak bi zorlamayla bozulabilecek bişey midir?
o zaman yandik desene, cunku o arkadaslar dan bende cok. bi sekilde uzak tutmak lazim artik. zaten ben oyle pek cevirecegimide sanmiyorum. cebimden bile cikartmam ama, peki bu durum bile nereye kadar gorurecek. mekanizmasida birbirine gecirmeli ve ortada 1 adet bant data kablosu var, aslinda esnemeye dayanikli birsey yapmak zor olmasa gerek ama bilemiyorum, neyse gevsesin onada raziyiz, yeterki ekran ile tus takimi bagimsiz olmasinda.
dogru soyluyorsun. en azindan nokianin pazarlama stratejisi, ozellikleri yeterince mevcut, yepyeni bir telefon, fakat gel gelelim aciklari da hayli mevcut. ama alicam evet, cunku 1.000 ytl ye kadar en yeni telefon bu, en azindan simdi. benim gayemde yeni nesil bir telefon kullanmak, (3rd ed). yillarca ayni sistem dondu dondu, farkli telefonlara yerlestirildi, bakalim bu sistemin getirileri nedir.
rica ederim evet 176x144 15 fps 3gp. olarak en iyi videoyu k750/w800/w810/w550 çekiyo 3250'de van_hoijdonk sölemişti videoları telefon hafızasına mı ne kaydedince dona dona oynatıyomuş sanırım tam bilmiyorum ama öyle birşey sölemişti