Şimdi Ara

Üniversiteyi Bırakıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef üniversiteyi bırakıyorum arkadaslar.Nedenide maddi sıkıntı..Babam iflas etti herşeyimiz gitti.Okulu dondursam bile devam edemem.Bu yüzden okulu bırakıp askere gidicem.Çocukluktan beri hayalini kurduğum bölüme gidiyordum.Bugüne kadar okul anlamında ne istediysem başarmıştım.İngilizce eğitim alıyordum daha 1.sınıf bile bitmemişti yaşım 20.Hedefim 1 yada 2 yıla Avrupa'da Almanca eğitim veren bi okula geçiş yapmaktı.Ama kader işte.Bırakın geçiş yapmayı kendi okulumu bile biteremicem.Belki 3. 4. sınıf olsam zorlarım ama daha 1.sınıfım.Resmen hayattan unutamayacağım bi tokat yedim.Aklımın ucundan bile geçmezdi okulu bırakmak.Hayallerim vardı,hedeflerim planlarım vardı ama hepsi yalan oluyo.Bende en çok korktuğum şeyi yaşıcam artık.Askere gidicem gelicem ve sıradan bi işe girip sıradan bi hayatım olucak.Herseyne uzatmaya gerek yok.Bunu kimseyle paylaşamadım belki çekindim utandım o yüzden buraya yazma gereksinimi duydum.Hayatımda daha önce hiç bu kadar kötü olmamıstım.

• allah kolaylık versin dondur üniversiteyi durumunuz düzelince tekrar devam edersin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einsteinwashere -- 8 Ağustos 2013; 15:42:32 >
  • Geçmiş olsun inşallah düzelir her şey. Bence dondur ilerde daha çok pişman olma.
  • Hocam umarım bu sorunun düzelir, Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere

allah kolaylık versin dondur üniversiteyi durumunuz düzelince tekrar devam edersin ?

Amin saol.. İlk aklımda o vardı benim ama özel bi üniversitede burslu okuyorum.Yani okulu dondurmak için bile ücret gerekiyor.Ayrıca ailem okula ara verirsem tekrar devam edemeyeceğimi düşünüyorlar.
  • çok zor durum... hangi üniversite hangi bölüm?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MalıArapFaiktenAlıyoduk

Geçmiş olsun inşallah düzelir her şey. Bence dondur ilerde daha çok pişman olma.

Saol inan imkanım olsa okumak benim en büyük hayalim..Bi de çocuklugundan beri meraklı oldugum bi bölüm.Okuma benim için büyük bi zevk..Ayrıca kurdugum hayaller,yaptıgım planlar,arkadas cevrem vs. hepsi okulla alakalı.Yani benim için inanılmaz bi durum.Bayram olmasına ragmen hala odamdan dısarı cıkmadım.Gözlerim kıpkırmızı,ailem görüpte daha çok üzülmesin diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun hocam bende aynı durumla karşı karşıya gelmiştim, eş dosttan borç aldım. allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

çok zor durum... hangi üniversite hangi bölüm?

Dogu Akdeniz Üniversite'si Mekatronik Mühendisliği burslu..Oturdugum ev yine yol masrafı vs. vs...Gerçekten cok zor bi durum çocukluk hayalimdi bu bölüm.Ayrıca amacım yurt dısına geçiş yapmaktı ama kader işte..
  • Dondurmak içinn gereken ucret ne kadar

Para toplasak belki 1 yilda durumunuz duzelir devam edebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçarakayakafaatanadam

geçmiş olsun hocam bende aynı durumla karşı karşıya gelmiştim, eş dosttan borç aldım. allah yardımcın olsun

Saol..Eş dost desen hepsi kendine müslüman..Enişteler amcalar mühendisler üst düzey yöneticiler var.Diğer taraftan prof amcalarım var ama dediğim gibi kendine müslüman hepsi.Babamın amcasının oglu diyodu okulu kazansın bursu bizden merak etmeyin gibilerinden kazandıktan sonra dediği şey devlet burs veriyo gidip alsın oldu.
  • Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum ama sizin gibi bölümünü bu kadar seven hayalleri olan biri için umutlar bu kadar çabuk tükenmemeli belki 1-2 sene sonra yeniden başka bir üniversite ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Edison

Dondurmak içinn gereken ucret ne kadar

Çok saol ama durumda biraz olsa düzelme ihtimali olsa zaten bizimkiler yine sağdan soldan borc bulup yollamaya çalısırlar ama ihtimal olmadıgı için bırakıyorum..Babam iflas etti gibi bayramdan sonra işte son bi durum değerlendirmesi yapıcak ve %80-90 kapatıcak dükkanı.Dükkan kapanınca zaten borçlar bi ton var.Benim eğitim hayatımda biticek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holden Caulfield

quote:

Dogu Akdeniz Üniversite'si Mekatronik Mühendisliği burslu..Oturdugum ev yine yol masrafı vs. vs...Gerçekten cok zor bi durum çocukluk hayalimdi bu bölüm.Ayrıca amacım yurt dısına geçiş yapmaktı ama kader işte..

üniversite den yetkili birine anlat durumunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: LizOzOM

Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum ama sizin gibi bölümünü bu kadar seven hayalleri olan biri için umutlar bu kadar çabuk tükenmemeli belki 1-2 sene sonra yeniden başka bir üniversite ?

Yaşım 1-2 ay sonra 21 olucak artık yaşımda geldi baya bi arkadaslarım bitiriyo bile üniversiteyi.Tekrar kazanmam için dersaneye gitmem şart açıkçası ki okulu bırakırsam askerlik var geldikten sonra da çalışmam lazım mecburen dersaneye gitsemde gitmesemde yaş olucak 24-25..Artık çok geç olucak ki o zamanlar bile durumun ne derece olucagını bilmiyoruz.Ayrıca hani benim hedefim sadece bi üniversite okumak değildi.Çok büyük düşünüyordum.İngilizce eğitim alıyorum üstüne Almanca istiyordum Avrupa'da..Master istiyordum.Ve işimi sevdiğim ve daha 1.sınıf olmama rağmen araştırma yapıp çok şey bildiğim için çok iyi yerlere geleceğimi düşünüyordum ama olmadı işte hepsi hayal olarak kalıcak.

• quote:

quote:

Çok saol ama durumda biraz olsa düzelme ihtimali olsa zaten bizimkiler yine sağdan soldan borc bulup yollamaya çalısırlar ama ihtimal olmadıgı için bırakıyorum..Babam iflas etti gibi bayramdan sonra işte son bi durum değerlendirmesi yapıcak ve %80-90 kapatıcak dükkanı.Dükkan kapanınca zaten borçlar bi ton var.Benim eğitim hayatımda biticek.

Egitim masraflari karsilamak icin vakiflardan burs almayi denedin mi?

Yillik kac bin lira peki ucret

Allah bir cikis kapisi acar elbet

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

quote:

quote:

üniversite den yetkili birine anlat durumunu

Üniversite %51 devlet %49 özel.Eğitimine bişey demiyorum çok üst düzey ama diğer yanları için aynı şeyi söyleyemem.Ticarethane gibi yönetiliyor okul.Normalde okul kendi yemeği 2-3 liradır ama bizim okulda 9-10 lira.

• quote:

quote:

quote:

KYK ya başvurdum ama onun bursunu almam kefiller falan cart curt toplu para nerdeyse ilk dönemin sonuna doğru elime geçiyor.Ayrıca daha 1.sınıfım bile bitmedi.Yani 1.sınıf not ortalamam bile yok.Özel sektörlerde çok başarılı bi not ortalaması istiyor ve dediğim gibi okudugum okulda ne kadar burslu olsamda %49 özel diye geçtiği için millet burs vermeye yanaşmıyor.

İnsallah bi kapı açar.Bu ayın sonuna kadar hallolursa hallolur yoksa eğitim hayatım biter.Yaşım 18 falan olsa eyvallah derim 2-3 yıla tekrar hazırlanırım ama benim zaten yaşım 21.Askere git gel iş bul para biriktir ailene yardım et derken yaş olucak 25.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tender Branson -- 8 Ağustos 2013; 16:04:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

KYK ya başvurdum ama onun bursunu almam kefiller falan cart curt toplu para nerdeyse ilk dönemin sonuna doğru elime geçiyor.Ayrıca daha 1.sınıfım bile bitmedi.Yani 1.sınıf not ortalamam bile yok.Özel sektörlerde çok başarılı bi not ortalaması istiyor ve dediğim gibi okudugum okulda ne kadar burslu olsamda %49 özel diye geçtiği için millet burs vermeye yanaşmıyor.

İnsallah bi kapı açar.Bu ayın sonuna kadar hallolursa hallolur yoksa eğitim hayatım biter.Yaşım 18 falan olsa eyvallah derim 2-3 yıla tekrar hazırlanırım ama benim zaten yaşım 21.Askere git gel iş bul para biriktir ailene yardım et derken yaş olucak 25.

dostum şimdi yapman geekn şey ne bilmiyorum ama benimde durumum şöyle iki yıldır hazırlıktayım özel üniversite eylülde sınavım var kalırsam bi bakıma biticek ailem ipimi kesicek yani...

bende stresliyim anlıcagın seninkiden farklı ama dua et.. benim içinde..

şimdi üni okurken aynı anda 2ci üni okunuyor biliyorsun.. şuan senin ikinci üniyi seçme hakkın var bu birincisi.. açık üni istedigin bölüme şuan geçebilirsin..

herkez normal okumuyorya açık öğretimdede güzel bölümler var.. gir birine gir bi işede ailenede yük olmassın aynı anda üni için kurslar oluyor yazıl birine ders başı 200 250 felan ödücen zaten 2 3 ders alsan yeticek zorları...

ve şuan hazırlıkmı bitti senin eger öyleyse ikinci bir yol daha var.. geçmişte yaptıgın puanla ingilizceden başarısız oldugunu düşündügün için tercih yapma hakkın var eylülde tercihler oluyor onu yap.. %50 burs olduguna göre iyi kötü puanın vardır yaz bi bölüm gelir nasipse en kötü son tercihlere açık öğretim yaparsın.. kesin gelir.. 8 tercih hakkın olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: adem-123

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum şimdi yapman geekn şey ne bilmiyorum ama benimde durumum şöyle iki yıldır hazırlıktayım özel üniversite eylülde sınavım var kalırsam bi bakıma biticek ailem ipimi kesicek yani...

bende stresliyim anlıcagın seninkiden farklı ama dua et.. benim içinde..

şimdi üni okurken aynı anda 2ci üni okunuyor biliyorsun.. şuan senin ikinci üniyi seçme hakkın var bu birincisi.. açık üni istedigin bölüme şuan geçebilirsin..

herkez normal okumuyorya açık öğretimdede güzel bölümler var.. gir birine gir bi işede ailenede yük olmassın aynı anda üni için kurslar oluyor yazıl birine ders başı 200 250 felan ödücen zaten 2 3 ders alsan yeticek zorları...

ve şuan hazırlıkmı bitti senin eger öyleyse ikinci bir yol daha var.. geçmişte yaptıgın puanla ingilizceden başarısız oldugunu düşündügün için tercih yapma hakkın var eylülde tercihler oluyor onu yap.. %50 burs olduguna göre iyi kötü puanın vardır yaz bi bölüm gelir nasipse en kötü son tercihlere açık öğretim yaparsın.. kesin gelir.. 8 tercih hakkın olcak

Adem arkadaşı vallahi taktir ettim. Ancak bukadar guzel bir yol gosterilebilirdi.

Boyle yardimlasmayi bilen bir toplum oldgumuzda hersey daha guzel olacak eminim.

Universiteyi birakmayi dusunen arkadasa da nacizane teklifim karamsarligini istunden atmasi yönünde. Gun doğmadan neler doğar diye bir söz var dur bakalim hersey bitti gitti deme. Allah yardım eder çalışan kuluna.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.