Şimdi Ara

MSI GE60 değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun zamandan sonra yeni bir pc almak istiyorum.Bundan önce hep dandik pcler kullandım ama artık düzgün bir şey almanın zamanı geldi.Önce sistem toplamayı düşündüm fakat baktım ki bu konuda fazla cahilim.Ayrıntıları pek bilmediğimden MSI GE60'a gözüm takıldı.Sizce değer mi?Veya sistem mi toplamam gerekir?Sistem toplama konularına baktım da çeşitli görüşler var.Yardımcı olursanız sevinirim.Özellikle işlemci ile ilgili çok çeşitli görüşler var intel mi amd mi vb. siz neler önerirsiniz yoksa MSI GE60 almalı mıyım? Açıkçası uzun ömürlü olmasını istiyorum en az bir 5 yıl dayanacak bir pc olması lazım.Yani oyun için alacağımdan 5 yıl sonraki oyunları bile çalıştırabilecek şekilde bir pc olabilirse gerçekten iyi olur.

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
  • Ben yaklaşık 2-3 hafta kadar önce 2000TL'ye MSI GE60 0ND-459XTR aldım. Piyasadaki coğu oyunu sorunsuz bir biçimde 1080p çözünürlükte oynatıyor. Ayrıca oyun oynarken fanı turbo moduna alırsan en ufak ısınma hissetmiyorsun. Kasası plastik ve biraz kalın bir laptop, bunlar senin için önemsizse gönül rahatlığıyla alabilirsin. 5 sene de gayet idare eder diye tahmin ediyorum.

GE60 taki GTX 660M ,güç olarak mevcut masaüstü ekran kartlarında HD7550 ye yaklaşabilen ama yine de ondan yüzde 15 civarı düşük bi karttır.

Hal böyle iken bu makina ile bırakın 5 seneyi, bugünün güncel oyunlarını yüksek ayarlarda nasıl oynıyacaksınız.

Sizin için mantıklı olan ,masaüstüdür.

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Hocam öldürmüşsün 660'ı 7550 de hakaret olmuş resmen:)

Öldürmedim,zurna klavye sürtmüş gene.

HD7750 yazacaktım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinoo

Arkadaşlar merhaba uzun zamandan sonra yeni bir pc almak istiyorum.Bundan önce hep dandik pcler kullandım ama artık düzgün bir şey almanın zamanı geldi.Önce sistem toplamayı düşündüm fakat baktım ki bu konuda fazla cahilim.Ayrıntıları pek bilmediğimden MSI GE60'a gözüm takıldı.Sizce değer mi?Veya sistem mi toplamam gerekir?Sistem toplama konularına baktım da çeşitli görüşler var.Yardımcı olursanız sevinirim.Özellikle işlemci ile ilgili çok çeşitli görüşler var intel mi amd mi vb. siz neler önerirsiniz yoksa MSI GE60 almalı mıyım? Açıkçası uzun ömürlü olmasını istiyorum en az bir 5 yıl dayanacak bir pc olması lazım.Yani oyun için alacağımdan 5 yıl sonraki oyunları bile çalıştırabilecek şekilde bir pc olabilirse gerçekten iyi olur.

bence değmez çünkü GE70 artık çıktı yani stokta olmamasına rağmen yakında gelir az beklemeni tavsiye ederim eski ürünlere hiç tahammülüm yok piyasanında yok . beni dinle sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Arkadaşlar merhaba uzun zamandan sonra yeni bir pc almak istiyorum.Bundan önce hep dandik pcler kullandım ama artık düzgün bir şey almanın zamanı geldi.Önce sistem toplamayı düşündüm fakat baktım ki bu konuda fazla cahilim.Ayrıntıları pek bilmediğimden MSI GE60'a gözüm takıldı.Sizce değer mi?Veya sistem mi toplamam gerekir?Sistem toplama konularına baktım da çeşitli görüşler var.Yardımcı olursanız sevinirim.Özellikle işlemci ile ilgili çok çeşitli görüşler var intel mi amd mi vb. siz neler önerirsiniz yoksa MSI GE60 almalı mıyım? Açıkçası uzun ömürlü olmasını istiyorum en az bir 5 yıl dayanacak bir pc olması lazım.Yani oyun için alacağımdan 5 yıl sonraki oyunları bile çalıştırabilecek şekilde bir pc olabilirse gerçekten iyi olur.

bence değmez çünkü GE70 artık çıktı yani stokta olmamasına rağmen yakında gelir az beklemeni tavsiye ederim eski ürünlere hiç tahammülüm yok piyasanında yok . beni dinle sen.

Anladım hocam.Yani benim tercihim aslında masaüstü fakat sistem toplama olaylarından hiç anlamam ben.Sistem toplamak daha ucuza geliyor biliyorum fakat çok uğraştırıyor gibi.

Belirttiğim gibi uzun ömürlü bir pc almak istiyorum fakat illa sistem toplamam gerekli ise mecburen onuda yaparım.Tavsiyeleriniz var mıdır?

• O fiyata GTX760 ekran kartlı çok iyi bir bilgisayar toplayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

Anladım hocam.Yani benim tercihim aslında masaüstü fakat sistem toplama olaylarından hiç anlamam ben.Sistem toplamak daha ucuza geliyor biliyorum fakat çok uğraştırıyor gibi.

Belirttiğim gibi uzun ömürlü bir pc almak istiyorum fakat illa sistem toplamam gerekli ise mecburen onuda yaparım.Tavsiyeleriniz var mıdır?

yahu bende sandım ki zorunlu laptop alacaksın öyle birşey yoksa laptop almak enayiliktir düpedüz. sana durumun vehametini şöyle anlatayım kardeşim 1650 tllik toplama kasanın yaptığı işi laptopta yapmak istersen min 2.5bini gözden çıkarıcan ve gene masaüstüyle bir olamayacaksın.

sen bana bütçeni ver monitör dahilmi değilmi onu söyle ayarlayacağım sana parçaları vatandan gidip alcaksın orda ücretsiz birleştiriyorlar korkma zor değil ben sana her adımda yardımcı olurum rahat ol. imzama uğra bir ara.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yahu bende sandım ki zorunlu laptop alacaksın öyle birşey yoksa laptop almak enayiliktir düpedüz. sana durumun vehametini şöyle anlatayım kardeşim 1650 tllik toplama kasanın yaptığı işi laptopta yapmak istersen min 2.5bini gözden çıkarıcan ve gene masaüstüyle bir olamayacaksın.

sen bana bütçeni ver monitör dahilmi değilmi onu söyle ayarlayacağım sana parçaları vatandan gidip alcaksın orda ücretsiz birleştiriyorlar korkma zor değil ben sana her adımda yardımcı olurum rahat ol. imzama uğra bir ara.

Hocam bütçem 2000 - 2500 TL arası.Monitör dahil olursa iyi olur.Aşırı anime/film izleyen biri oldugum için en üst performansı almak isterim.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Notebook zorunluluğu yoksa masaüstü alınır

Hocam bütçem 2000 - 2500 TL arası.Monitör dahil olursa iyi olur.Aşırı anime/film izleyen biri oldugum için en üst performansı almak isterim.Yardımlarınızı bekliyorum.

MSI
    Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    307 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    245 TL

SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    574 TL

SAMSUNG
    23" S23B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    417 TL

Toplam : 2482 TL

Bu paraya en iyi F/P intel budur.

bjk__murat

• _____________________________
    eski nickim metin abi

• Hocam Amd mi iyidir Intel mi? Bir şey daha i7 daha iyi olmaz mı sizce? Bu arada teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 4 Ağustos 2013; 22:34:11 >

Bu paraya bu makina alınır,performansı tartışılmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Ağustos 2013; 22:39:48 >
  • Masaüstü tabiki daha iyidir laptop a bakılırsa dar alanda ısı oranını dengelemekle geniş alanda dengelemek aynı olmaz , intel işlemcilerde herzaman Amd den iyi olmuştur istisna bile aramıyorum , yani oyun oynayacaksan ve alanın var ayrıca mobil bi insan değilsen masaüstü en mantıklısı ama benim için masaüstü devri yakın tarihte kapandı ,makinemi sattım mobil olarak GE60 0nd serisinden bi cihaz almayı düşünüyorum , kısacası masaüstü senin için en iyi tercih.
  • Herkese teşekkür ederim arkadaşlar.metin abi 52 hocam sizin sistem daha cazip geldi bana.Özellikle ekran kartı.Hocam ayrıca 550W yerine 750 olsa daha iyi olmaz mı?Ve bu fiyata alabileceğim en iyi sistem bu ise en yakın zamanda alacağım hocam tekrar teşekkürler.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.