Şimdi Ara

DH Marvel Comics Fan Club

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
3
Favori
5.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  DH Marvel Comics Fan Club



    Marvel Comics, ABD'li çizgi roman yayımcısı şirkettir.Yayınlamış olduğu çizgi romanlar arasında Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam,Thor, Daredevil, Kaptan America, X-Men, Civil War ve Blade gibi ünlü seriler de vardır. 1960'lı yıllardan bu yana DC Comics'in yanında ABD'nin en büyük iki çizgiroman şirketinden biri olma özelliğini sürdürmüştür. 31 ağustos 2009 tarihinde The Walt Disney Company tarafından 4.000.000.000 $'a satın alındığı duyurulmuştur.

    Timely Comics Dönemi

    Aralık 1939‘da Timely Comics adı altında kuruldu. Şirketin kurucusu yayıncı Martin Goodman genel çizgiroman akımının aksine süper kahraman öyküleri yayınlamak istiyordu. Çizgiroman tarihinde altın çağ olarak adlandırılan dönem Superman’in evsahipliğini yaptığı Action Comics (Macera Çizgiromanı) dizisi ile başlar. Superman karakteri ile büyük başarı sağlayan National Comics isimli yayınevi (daha sonra adını DC Comics olarak değiştirecektir) başarısını 1939 yayına soktuğu bir diğer süper kahraman Batman ile devam ettirir. 1939 yılında Timely Comics ilk süper kahraman dizisi olan Namor’u yayınlar. Namor’un özelliği mitolojide sular altında kalan Atlantis’ten gelmesi ve insanlardan nefret etmesidir. Bir anlamda Namor çizgiroman tarihinin ilk anti-kahramanıdır. Namor ile başlayan atak Human-Torch (Alev Adam) ile devam eder. Bu iki kahraman ayrı öykülerde yer almasına rağmen aralarındaki sürtüşme ve kavgalar onlara belli bir popülerlik sağlar.

    Amerika’nın II. Dünya Savaşına girmesine Timely evreni de kayıtsız kalmaz. Namor ve Human Torch güçlerini Nazilere karşı kullanmaya başlar. Bunun yanında 30’lu yılların çizgiroman anlayışı ile günümüz anlayışı arasında ki en temel fark öykülerde süper kötülere yer olmamasıdır. Kahramanlar ya çılgın bilim adamlarıyla ya da bilidiğimiz suçlular ile karşılaşır. Amerika’nın savaşa girişinden altı ay sonra Joe Simon ve Jack Kirby Marvel evreninin en önemli karakterlerinden Kaptan Amerika’yı yaratır.(Stan Lee’nin ilk Marvel macerası Kaptan Amerika için diyalog yazmak olmuştur.)

    Savaşın ardında süper kahraman çizgi romanları ilgi çekmemeye başlamış, piyasanın merkezine western, melodram ve en çok korku öykülerine dayalı çizgiromanlar oturmuştu. Bu yıllarda Timely Comics’in yaptığı bir diğer yenilik de adını Atlas Comics’e çevirmesidir. Kid Colt ve Two Gun Kid bu dönemin en önemli karakterlerindendir.(İlginç detaylardan bir tanesi zaman atlaması sonucu vahşi batıdan günümüze gelen Two-Gun Kid’in İntikamcılar’a katılmasıdır)


    Atlas Comics ;

    Savaş sonrası Amerikan çizgi roman pazarı süper kahraman modasının düşmesini görüldü. Goodman'ın çizgi roman hattı daha büyük bir kısmı onları düştü ve hatta zamanında yayınlamıştı daha türlerinin daha geniş bir genişletilir, korku, Batılıların, mizah, komik hayvan, erkekler macera-dram, dev canavar, suç ve savaş çizgi roman sahip olan ve ormanda kitap, romantizm başlıkları, casusluk ve hatta ortaçağ macera, İncil'den hikayeler ve spor ekledi.

    Goodman, Atlas Haberler Şirket, onun sahip kafe-dağıtım şirketinin dünya logosunu kullanmaya başladı, çizgi roman üzerine başka bir şirket, Kable Haberler, Ağustos 1952 konularda onun çizgi roman dağıtmaya devam etti rağmen Kasım 1951-tarihli kapsayacak. Bu dünyanın marka birleşik bir hat Zenith Yayınlara Animirth Comics, 59 kabuk şirketler aracılığıyla aynı yayınevi, personel ve serbest çalışanlar tarafından söndürüldü.
    Yerine yenilik daha Atlas, bir süre televizyon ve film-Batılıların ve hakim savaş dramına popüler trendleri takip kanıtlanmış bir yol aldı, drive-in film canavarları başka bir zaman-ve özellikle hatta diğer çizgi roman, AK korku hattı. Atlas başarısız Human Torch (Syd Shores ve çeşitli şekillerde Dick Ayers, sanat), Sub-Mariner (çizilmiş ve en çok okunan haber Bill Everett tarafından yazılmış) ile, geç 1953 ortalarında 1954 süper kahramanları canlandırmaya çalıştı ve Captain America (yazar Stan Lee, sanatçı John Romita Sr).


    1970'li yıllar ;

    1970’li yıllarda özellikle X-Men yazarı Chris Claremont ve Daredevil yazarı Frank Miller’ın çalışmaları ile Marvel pazarda liderliğini sürdürür.Chric Claremont kapatılması gündemde olan X-Men serisini John Byrne ile beraber zirveye taşır. Yepyeni bir ekip ile okuyucunun karşısına çıkan Claremont daha yazdığı ilk öyküde ekipten bir karakteri öldürmekten çekinmez -hem de sonsuza kadar, bilirsiniz genelde çizgiromanda ölen karakter defalarca dirilir- diğer süper kahraman takımlarının aksine onun yazdığı öykülerde ekip içinde devamlı sürtüşme vardır. "Dark Phoneix Saga", "Days of Future Past" gibi yenilikçi ve en klasik X-men öyküleri hep Claremont zamanında yazılmıştır. Öyle ki kapatılması düşünülen X-Men serisi onlarca başka seriye ev sahipliği yapmıştır.(X-Factor, X-Force, Excalibur, Gen-X gibi ). Hatta son dönem Marvel editörlerinden Bob Harras: Yeni bir çizgiromanı yayına sokmanın en kolay yolu onu X-Men içinden başlatmak demiştir.

    Şu an yönetmen koltuğunda oturduğu Sin-City ile kendinden bahsettiren Frank Miller ilk çıkışını Marvel için Daredevil’ı yazarken yapmıştır. Okuyucuyu ilk şok eden hareketi kör avukatın bir suikastçi Elektra’ya aşık olması ile başlar. Bir yanda kendi adalet yargıları, bir yanda ise suçlu sevgilisine aşkı arasında kalan Matt Murdock/Daredevil’in alt üst olan psikolojisi hiçbir çizgiromanda olmadığı kadar derine inilerek ve de olabildiğince gerçekçi bir şekilde verilmiştir. Bunun yanında standart bir kötü karakter olan Kingpin’i adeta baştan yaratmıştır. Çizgiroman janrına aykırı olarak mafya ve suç dünyası ilk kez bu kadar gerçekçi olarak bir çizgiromanda yer alır.


    1990'lı Yıllar ;

    1960’lı yıllarda Steve Ditko, John Buscema gibi dikkat çekici çizerleri bünyasinde toplayan Marvel aynı hamleyi 80’lerin sonunda da başarı ile uygular. Jim Lee, Mark Silvestri, Erik Larse, Rob Liefeld ve Todd Mc Farlane çizim teknikleri ile çıtayı üst seviyeye taşırlar. Özellikle Mc Farlane tarafından yeniden düzenlene Örümcek Adam ve unutulmaz düşmanı Venom’un maceraları Marvel’ı satışlarda zirveye fırlatır. Nitekim 90’lı yılların başında Gümüş Çağı kapatan olay tekrar yaşanır. Yoğun editör baskısından bunalan bu ekip Marvel’dan ayrılıp Image Comics’i kurarlar ve sıradışı başarı kazanırlar.

    1990’lı yıllarda yeni nesil okuyucuların öykülere yabancı kalması ve takip etmekte zorlanmasını yüksek sesle dile getirmesinin ardından Marvel Ultimate serilerini yayına koyar. MTV gençliğine hitap eden-lakin yer yer çok sert politik mesajlar vermekten çekinmeyen- bilgisayar oyunu tadında ve akıcılığında bu seriler ile Marvel yeni nesli de yakalamış olur. Şu günlerde sinema uyarlamaları ile adından çokça bahsettiren şirket her şeye rağmen 60 yıldır yoluna devam ediyor.


    Marvel Evreninden Bir Kaç Resim

     DH Marvel Comics Fan Club




     DH Marvel Comics Fan Club


    Marvel Comics Karakterleri (TOPLU) ;



     DH Marvel Comics Fan Club



    Marvel Comics Karakterleri (İSİMLER)

    A
    Avcı Kraven

    B
    Bayan Marvel
    Baş düşman
    Black widow (karakter)
    Blade
    Bullseye

    D
    Daredevil (karakter)
    Deadpool

    E
    Elektra (karakter)

    G
    Gümüş Sörfçü

    H
    Howard Stark
    Hydro-Man

    J
    J. Jonah Jameson
    Joan The Mouse

    K
    Kaptan Amerika
    Kingpin
    Kızıl Cadı
    Kum Adam

    M
    Mary Jane Watson
    M (devam)
    Mr. Bumpo

    O
    Optimus Prime

    P
    Punisher

    S
    Scarlet Witch
    Su Adam

    U
    Uzay Şovalyesi Rom

    İ
    İğrenç Yaratık

    Ş
    Şahin (çizgi roman)
    Şahingöz

    Diğer Karakterler ;


    Fantastik Dörtlü Üyeleri ;

    Alev Adam

    Doctor Doom

    X-Men Düşmanları ;

    Mystique

    X-Men Üyeleri ;

    C
    Cyclops

    J
    Jean Grey

    R
    Rogue

    S
    Storm

    W
    Wolverine

    Örümcek Adam Karakterleri ;

    C
    Carnage (hayalî karakter)

    E
    Electro

    G
    Green Goblin

    K
    Kandöken

    N
    New Goblin

    S
    Scorpion
    Siyah Örümcek-Adam

    V
    Venom (çizgi roman)
    Vulture

    Ö
    Örümcek Adam

    Ş
    Şokçu


    Not: Karakterler alfabetik sıraya göre dizilmiştir.Listeden birini seçip ekle demeniz yeterlidir.Eğer Listede yoksa ismini söyleyiniz biz ekleriz.Ve İmzalardan birini kullanmanız gerekmektedir.

    Not: Marvel Comics DH ANA KONUSUDUR.Güncel kalması gerekmektedir.

    İmzalar : >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/c1/a9/a2/c1a9a27fd0aae2de994834cabc394426.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/3c/9a/c7/3c9ac78d20a15d8678e5fa9dfeda1ebd.jpg[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/30/4e/ad/304ead8732880d5cd84172b9e125c05d.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]





    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/ea/0b/59/ea0b59363a75cb1fd53188d48166ab38.jpg[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/69/09/fd/6909fdb066c0872c36f4e80f5e465206.gif[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]






    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/fc/a6/a2/fca6a26de0d6a2e67c1120e8971ca314.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/f5/4b/11/f54b11cbad74784a7318299d08a9d385.jpg[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]





    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/16/06/1e/16061e24872cd4f68c5ce2382bc95781.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]





    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/56/0e/d7/560ed7d6f09fac8163c02394162b7898.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/f7/46/c9/f746c920501b504aaa2ea7be9005b7ee.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/c3/96/cb/c396cb56c0ba5ad314b1ded8d83b675e.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]




    [b][center][image]https://store.donanimhaber.com/12/56/b0/1256b0312a5a1ac20e52bf257e54ee1c.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_79018339/tm.htm]Marvel Comics Fan Club[/link][/center][/b]



    HAYIRLI OLSUN

     DH Marvel Comics Fan Club



    Editlenecektir: (İMZALAR VE ÜYELER)..

    Not 3: Böyle bir konu eksikti ve bu eksikliği gidermek bizim görevimiz. Sizdende aramıza katılmanızı bekliyoruz ve imza kullanarak katkıda bulunmanızı rica ediyoruz " MARVEL EVRENİ "

    Kurucu: M.Dexter ..

    Not 4: Bir sürü eksik marvel karakteri mevcut sizden ricam onları eklemeniz ve bize yardımcı olmanız.İmzalar kullanıma açıktır..

     DH Marvel Comics Fan Club



    Marvel Comics Fan Club Üyeler
    i :

    Sonradan Eklenenler : Galactus ,Quicksilver,Thor,Nightcrawler,Warpath,Jubile,Hirako İchigo,She Hulk,Grey Hulk ,Sabertooth,Zero,Iron man,Hobgoblin,Green goblin

    1.)M.Dexter
    2.)Nightwish
    3.)Mecnun1302
    4.)Ne yapayım artık
    5.)AURIS
    6.)Senate-guard
    7.)im Vendetta
    8.)orucaslan
    9.)SpinnerKizaru
    10.)onlarburdalar
    11.)PeerNet*
    12.)trixier
    13.)_Marvel_
    14.)Marge Simpson
    15.)Ekulac
    16.)lalilum
    17.)TheDC
    18.)Le Parlé
    19.)ZeroSystem
    20.)christopher smith
    21.)rainbow05
    22.)Ken Adams
    23.)mehmetfahriguven
    24.)Suraz
    25.)SonictheHedgehog-MZ
    26.)DarkKnight!
    27.)Darui
    28.)Hesher 2
    29.)mrsteve
    30.)6aysonrabidahadeğişicem
    31.)Rhaegar Targaryen
    32.)luganoguz
    33.)Kobrakai
    34.)BioCookie
    35.)muccos
    36.)CatZ Dritzz
    37.)Creation Epic
    38.)YamukPena
    39.)yokedici_destroyer
    40)Weeaboosour
    41.)atsızsüvari
    42.)lalium
    43.)madarist
    44.)Buck*
    45.)Doctor Strange
    46.)DarkneZZ
    47:)Tetration



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Dexter -- 22 Mart 2015; 15:42:54 >







  • Ekle.
  • Ekle Iron man



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 3 Ağustos 2013; 23:06:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marvel - Hulk / DC - Batman
  • gambit,wolverine ,ghost rider,mr sinister,galactus,daredevil,thor..... daha var benmde fan ı olduğum
  • Bütün Üyeler Eklenmiştir ve Güncellenmiştir İmzayı kullanarak bize katkıda bulunabilirsiniz.
  • ekle:spiderman
  • Marvel Coomics'i internetten nerden okuyabilirim olayların başladığı zamanlar intikamcılar nedir ? Hiç bir şey bilmiyorum Ve ilgim artmaya başladı.
  • ekle hocam wolverine ve deadpool yokmu ?
  • Ekle
  • İmzalarda Küçük bir sorun mevcut 5 dk içinde halledilecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orucaslan

    ekle hocam wolverine ve deadpool yokmu ?

    hocam wolwerıne mevcut x-men kısmında deadpool'a rastlamadım DC de diyemi diye bakmadım araştırmam gerek hocam
  • Ekle Iron Man
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpinnerKizaru

    Marvel Coomics'i internetten nerden okuyabilirim olayların başladığı zamanlar intikamcılar nedir ? Hiç bir şey bilmiyorum Ve ilgim artmaya başladı.

    hocam sözlüklerde mevcuttur veya marvel fan club resmi internet sitesi diye varmı araştırman gerekli
  • Bildiğim kadarıyla çok daha fazla karakter var
  • Galactus ,Quicksilver,Thor,Nightcrawler,Warpath,Jubile,Hirako İchigo(yanlış hatırlamıyorsam),She Hulk,Grey Hulk ,Deadpool,Sabertooth,Zero....daha çok uzatabilirim ^^

    Ekle benide dostum.
  • ONUR üyesi olmak istiyorum. Tam bir Marvel fanıyımdır. Nickimden de anlaşıldığı gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Platinum IV

    Bildiğim kadarıyla çok daha fazla karakter var

    kesinlikle hocam belirttim zaten dikkatli notlara bakarsan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyor ben başlıca karakterleri tanıttım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.Dexter

    quote:

    Orijinalden alıntı: orucaslan

    ekle hocam wolverine ve deadpool yokmu ?

    hocam wolwerıne mevcut x-men kısmında deadpool'a rastlamadım DC de diyemi diye bakmadım araştırmam gerek hocam

    Deadpool Marvel'in en sevilen karakterlerinden biridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.