Bildirim
Opel Frontera
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Tabi dogal olarak daha pahalıdır ama problem olcagını sanmam sonuc olarak opel ve bir alman -
Aracın mekanik aksamının yedek parcasını bulmak oldukca zor. Bende 97 Frontera var... Tabi servise soylenip, hasırt bir fiyata parcaya sahip olabiliyorsunuz, ama cıkma veya sagdan soldan bulmak neredeyse imkansız oluyor... Arac her arıza yaptıgında tamiri 2-3 gun parca bulunana kadar uzuyor... Ve Dandik dundik parcalar gene oldukca pahalıya geliyor... Frontera sahibi olarak kimseye Frontera tavsiye etmem!! -
Evet, parça işi seni sıkıntıya sokar. Opel ama sürümü çok fazla olmayan bir model neticede... -
bu arabaların dizeli var mı ya?
yani 92-94 modellerin.
ilk defa duyuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: edebi
Opel Frontera dizel 4x4 araçların yedek parça bulma problemi var mıdır?( 1992-94 modelleri için )
Bİr de bu araçların binek otomobillerle arasında yedek parça fiyat farkı var mıdır? kullanan bilen arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum?
-
çok yakıyor die duydum lpg takanlar war -
OPEL Fronterayı tavsiye etmem.Nedenlerine gelince aracın pek bir özelliği yok, yakıt tüketimi fazla, arazi özelliği yok.Üretimine son verilmiş -
Sorunlu bir otomobil olarak biliyorum duyduklarım ole gercekten ole mi bilemem ama... -
gerçekten çok yakıyor.. piyasadakilerin bir çoğu lpg li -
aman arkadaşlar boşverin frontera yı bizde 96 model sport versiyonu vardı,gaza basarsın gitmez,frene basarsın durmaz,yolda bi çizgide götüremezsin arabayı kamyon gibi bişeydi yakışıda cabası
-
Yok sizin Fronterada bir problem varmıs derim... Bendeki frontera'nın Yol tutusu ve freni mukemmel... Benim SAAB kadar iyi frenleri... Yol tutusu da aracın maksimum hızı 140 oladugu icin cok cok basarılı... 120 ile cogu sehirler arası yolun virajını alıyor... Direksiyonu uzun sure kendi haline bırakabiliyorsunuz... Arazide de arabayla verilen kalın tabanlı asfalt lastikleri kullanmadıgınız surece cok iyi. (ben Dar tabanlı arazi lastigi kullanıyorum, Ve cok sık offroad'a gidiyorum... Tabii ki bir Lada'nın, Eski kasa Toyota landcruiser'ın veya eski kasa Land-ROverın yerini tutamaz, ama tatmin edici.) bunun dısında arac cok yakıyor... 2.2'si var bende sehir icinde 13.5 litre yakıyor... Arac asırı hantal... Ici bos... Cok sık arıza yapıyor... Daha bin tane sey sayarım kotu oldugu... Ama yukarıda iyi dedigim seyleri gercekten iyi... Ama ASLA DEGMEZ!!!
Araziye gitmeyecekse hic hic degmez... Ben sehirde pek kullanmıyorum jipi. Her kullandıgım zaman da sinirim bozuluyor... "Ulan simdi SAAB'ı kullanıyor olsaydım, su yaktıgım benzinle 5000 devirde kullanıyor olurdum, 2. viteste 90, 3. viteste 160'la gider, 0-100'e 17 saniyede degil, 7.5 saniyede cıkardım..." Seklinde dusunuyorum... Aynı sekilde uzun yolda cok yavas hızlanması arac sollamada problem olusturuyor, cok ruzgar sesi yapıyor, 5. viteste yokus cıkamıyor, yol durumu kotu ise de cok sarsıyor... Bence kotu bir araba...
-
frontera nın pek fazla donanımı yok. e benzinli lpg taktıran var demek ki çok yakıyo. karar senin bu tamamen benim görüşlerim.e biraz da eski senin dediğin, muhtemelen yedek parça sıkıntın olmaz ama $ sıkıntısı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa28 -- 3 Temmuz 2006; 13:17:43 > -
Arkadaşlar bende frontera sahibiyim. benimde aracımla ilgili sıkıntım oldu ama burda çok haksız eleştirilerde olmuş.. öncelikle yedek parça sorunu diye bir şey yok. Öncelikle bilmeyenler olabilir bu araç isuzu honda ve opel ortak üretimidir. Isuzu rodeo/amigo, honda passport, opel frontera, vauxhall frontera (ingiltere) adları altında tüm dünyada satıldı. hatta GM lisanslı olarak Jianling Landwind X6 olarak Çinde üretilmekte.
sadece kaporta parçaları pahalı.
benzinli motor için parçalar bol çünkü motoru (motor kodu= x22xe) opel omega ve vectra ile aynıdır. dolayısıyla orjinali ithal ve yerli yan sanayisi boldur. Ucuza çoğunu temin edebilirsiniz. Tüm markalarda olduğu gibi orjinal parçaların bazıları mantıksız düzeyde pahalı. Ben daha yeni motor toplattım, tüm su devirdaimini ve ve elektrik tesisatını yenilettim. Çoğu binek araçtan daha uygun bir masraf çıktı.
Dizel motorlar Opel markası taşısa dahi İsuzu motorlarıdır. Dünyada ölmeyen motor diye tanınmaktadır. Bunun ile ilgili youtube da bir videoda var. Parçaları opel parçacılarından temin edilebildiği gibi isuzu parçacılarından da temin edilebilinir.
Yürüyen aksam tamamen isuzu tasarımıdır. Ülkemizde isuzu ve opel menşeili parçalar olduğu gibi amerikan malı yan sanayiler daha ucuz ve dayanıklıdır. Motorla birlikte ön takımda yaptırdım. isteyen arkadaşlara özelden hangi parçalar değişti ve işçilik dahil ne kadar ödediğimi söyleyebilirim.
Gelelim yakıt tüketimine. motorum kötü durumda iken 0,41 krş/ km (15 lt/100km) civarı yakıyordum. Yapıldıktan sonraki rakam 0,38 ykr civarı oldu (11lt/100km).. evet halen fazla ama unutmayalım ki 2.5 tonluk bir araç ve onu taşıyan bir 2.2 lt motordan bahsediyoruz. Arazi taşıtı süreceksek benzin ve vergi gibi dezavantajları göze almalıyız. Satış fiyatı ve rakiplerine oranla frontera bu konuda daha iyidir.
Aracın pek özelliği yok denmiş ama benim aracımda bir tek televizyon yok onuda yakın zamanda takacağım4 cam elektrikli camlar, elektrikli ayarlı aynalar, immobilizer, deri koltuklar, elektrikli sanruf vb...
Not: aracım 1998 model 5 kapı, piyasada eski kasa denilen Frontera A dır.
Yaşımın genç olması ve hevesli görünmem nedeniyle oto tamircilerinin bana yaşattıkları, beni de bu arabadan soğuttu ama daha sonra düzgün bir usta ile aracı yeniden topladık. Şimdi çok keyif aldığım bir araç haline geldi. Üstelik çok az bir masrafa diğer fronteralardan 8 cm daha yükseldi. Ama deneyimim şu opel aracınızı opel özel servisinde yaptırın (yetkili değil özel servis). Vaktiniz varsa parçayı kendiniz alın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelian -- 3 Mart 2009; 9:47:44 >
-
RUMELİAN ARKADAŞIM SENİNLE İRTİBAT KURMAK İSTERİM.SENİNİ BİLGİ VEDE TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK İSTERİM. a.sehirli@hotmail.com -
nicke bak: opel frontera alacağım -
2006 yılının konusuna msj atıyoruz ya...
hortlatmayın kardeşim şu konuları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 29 Nisan 2010; 20:30:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: OPEL FRONTERA ALACAGIM
RUMELİAN ARKADAŞIM SENİNLE İRTİBAT KURMAK İSTERİM.SENİNİ BİLGİ VEDE TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK İSTERİM. a.sehirli@hotmail.com
O Nasıl Bir Nick Öyle :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: rumelian
Arkadaşlar bende frontera sahibiyim. benimde aracımla ilgili sıkıntım oldu ama burda çok haksız eleştirilerde olmuş.. öncelikle yedek parça sorunu diye bir şey yok. Öncelikle bilmeyenler olabilir bu araç isuzu honda ve opel ortak üretimidir. Isuzu rodeo/amigo, honda passport, opel frontera, vauxhall frontera (ingiltere) adları altında tüm dünyada satıldı. hatta GM lisanslı olarak Jianling Landwind X6 olarak Çinde üretilmekte.
benzinli motor için parçalar bol çünkü motoru (motor kodu= x22xe) opel omega ve vectra ile aynıdır. dolayısıyla orjinali ithal ve yerli yan sanayisi boldur. Ucuza çoğunu temin edebilirsiniz. Tüm markalarda olduğu gibi orjinal parçaların bazıları mantıksız düzeyde pahalı. Ben daha yeni motor toplattım, tüm su devirdaimini ve ve elektrik tesisatını yenilettim. Çoğu binek araçtan daha uygun bir masraf çıktı.
Dizel motorlar Opel markası taşısa dahi İsuzu motorlarıdır. Dünyada ölmeyen motor diye tanınmaktadır. Bunun ile ilgili youtube da bir videoda var. Parçaları opel parçacılarından temin edilebildiği gibi isuzu parçacılarından da temin edilebilinir.
Yürüyen aksam tamamen isuzu tasarımıdır. Ülkemizde isuzu ve opel menşeili parçalar olduğu gibi amerikan malı yan sanayiler daha ucuz ve dayanıklıdır. Motorla birlikte ön takımda yaptırdım. isteyen arkadaşlara özelden hangi parçalar değişti ve işçilik dahil ne kadar ödediğimi söyleyebilirim.
Gelelim yakıt tüketimine. motorum kötü durumda iken 0,41 krş/ km (15 lt/100km) civarı yakıyordum. Yapıldıktan sonraki rakam 0,38 ykr civarı oldu (11lt/100km).. evet halen fazla ama unutmayalım ki 2.5 tonluk bir araç ve onu taşıyan bir 2.2 lt motordan bahsediyoruz. Arazi taşıtı süreceksek benzin ve vergi gibi dezavantajları göze almalıyız. Satış fiyatı ve rakiplerine oranla frontera bu konuda daha iyidir.
Aracın pek özelliği yok denmiş ama benim aracımda bir tek televizyon yok onuda yakın zamanda takacağım4 cam elektrikli camlar, elektrikli ayarlı aynalar, immobilizer, deri koltuklar, elektrikli sanruf vb...
Yaşımın genç olması ve hevesli görünmem nedeniyle oto tamircilerinin bana yaşattıkları, beni de bu arabadan soğuttu ama daha sonra düzgün bir usta ile aracı yeniden topladık. Şimdi çok keyif aldığım bir araç haline geldi. Üstelik çok az bir masrafa diğer fronteralardan 8 cm daha yükseldi. Ama deneyimim şu opel aracınızı opel özel servisinde yaptırın (yetkili değil özel servis). Vaktiniz varsa parçayı kendiniz alın...
Ben internette Opel fronteranın defransiyelinin aleminyum olduğunu okudum. Doğru mu? Gerçi ben inanmadım. Sizi bulmuşken sorayım. Teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZNGN 61
quote:
Orijinalden alıntı: rumelian
Ben internette Opel fronteranın defransiyelinin aleminyum olduğunu okudum. Doğru mu? Gerçi ben inanmadım. Sizi bulmuşken sorayım. Teşekkür ederim.
Yok, bildigim kadariyla degil.. Ama saglam ve lsd kilitli difransiyeli vardir.
-
opel frontera;
2.2 diesel,
1999 model,
metalik gri,
240 000km, alacağım.
fiyatı 23 bin tl bazı yorumlar beni bu arabayı almaktan soğuttu ama; güzel bi araç olduğuna hala inanmak istiyorum akıl verin banaaaaa
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X