Ekran kartı stok fan, işlemci intel 6xx serisi stok fan
İşlemci Conroe Engineering sample E6700, 2.66GHZ, 4MB Cache. Özellikle anakart ve ekran kartı sample olduğu için birçok problem yaşadım. Öncelikle anakart, biosu biraz problemli, ram timingleri ayarları yok. Vddr'ı değiştirince bir sürü problem ortaya çıkıyor. Sabit 5-5-5-15 timingleri ile 750MHZ'yi geçmemeye çalıştım. Ekran kartının driverı beta. Driverına tweakleri yapıp onaylayınca kabul ediyor ama ayarlara tekrar girdiğimde orjinal ayarları koruyor. Bazen istediklerini kabul ediyor, bazen etmiyor. Intel 975 Chipset board ilede kullandım, sadece en son bios ile çalıştı. Daha düşük bioslarda ekrana görüntü bile gelmedi. Gigabyte anakartta ise 3dMark2001 puanı çok düşük kaldı. Bir bios update ile bütün bunların giderileceğinden eminim. Boardun kendisi çok güzel. Oldukça tatmin edici voltaj aralığı var her parça için.
Şimdilik superpi veriyorum. Windows ile ilgili birkaç problem yaşadım fakat yedek 2 tane windows olduğu için gece boyunca benche devam edeceğim. Stok fanla alınan bu değerler sizi pek fazla tatmin etmeyebilir. Klimalı bir ortamda ve iyi bir soğutucu ile 4GHZ rahat görür. Bench yaptıkça değerleri koyacağım.
Superpi 1M @ 3540 MHZ ( 5-5-5-15 )
Conroe E6700 ES 2.66 GHZ
Gigabyte GA-965P-DQ6 965 chipset
Corsair 8500 2x512MB DDR2-1000 ( 5-5-5-15 )
X1900 CF
80GB SATA2 Samsung
1kw PC Power&Cooling
Ekran kartı stok fan, işlemci intel 6xx serisi stok fan
7950 ile birçok problem yaşadıktan sonra X1900 ile devam ettim. 7950 duruyor. Bioslar ve driverlar iyileştiğinde el atabileceğiz. Aşağıda verdiğim test sonucları tek ekran kartı, kart tamamen default çalışır durumda. Windowsa yada ekran kartının driverina hiçbir tweak yapılmadı. Kendi makinanıza taktığınızda ve E6700 işlemcinizi stok fan ile 3.5GHZ'de çalıştırdığınızda alacağınız değerler. ( Benim işlemcim stepping 4, sizlere ulaşacak olan işlemciler stepping 5 olacak. Bu yüzden daha iyi değerler alacaksınız ). Hava ile daha fazla kasmayacağım. Farklı testlerde ve biraz daha alışmak için birkaç test daha yapacağım o kadar. Birçoğunuz bundan daha yüksek puanlar alacaksınız. Ben işlemciyi zorlamıyorum, ramler ise çok kötü değerlerde çalışıyor.
Testler devam edecek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbsoluteZero -- 23 Haziran 2006; 2:55:30 >
inş windows problemleride düzelir ve ln2 ilede biraz yüklenirsin alete kolay gelsin
LN2 ile yüklenebilmem için bütün bu bios, memory problemlerinin giderilmesi gerekiyor. Asus board gelen kadar bu board ile biraz daha upraşacağım, ama bu problemler ile şu anda fazla birşey çıkaramayacağı açık.
ve sonunda ilk conroe TR testleri.. 3500mhz yi az görenlermi var acep hava ile nereye kadar yolu var deneme imkanı oldumu? 3000-3100 derse yemede yanında yat.. alıp hava ile kullanacak arkadaşlar açısından yaralı olacağı kanısındayım..
aklımdan geçiyordu bugün murat özsay ve conroe bir araya gelse ne olur diye ama sorunlardan pek bir fırsat bulunamamış oyuncakla oynamaya anlaşılan neyse sabredelim daha iyileri çıkacak inşallah
murat abi senin 975 çipsetli bad axe olan bord ile süper pi testi yapamadınmı?
Yaptım.. Bad Axe'in bütün modları yapılmış durumda tam el attım söle birkaç saatliğine, gigabyte'tan board geldi. Artık ortaya karışık birşeyler yapacağız.
Stok fanla alınan bu değerler sizi pek fazla tatmin etmeyebilir. Klimalı bir ortamda ve iyi bir soğutucu ile 4GHZ rahat görür. Bench yaptıkça değerleri koyacağım.
ve sonunda ilk conroe TR testleri.. 3500mhz yi az görenlermi var acep hava ile nereye kadar yolu var deneme imkanı oldumu? 3000-3100 derse yemede yanında yat.. alıp hava ile kullanacak arkadaşlar açısından yaralı olacağı kanısındayım..
Conroe almayı düşünenler nasılda belli oluyor. Sanırım işlemciyi almadan önce Türkiyeye sağlam bi anakart gelmesini beklemek gerekecek. Yoksa işler zor
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//