Şimdi Ara

TR İLK CONROE TESTLERİ / UPDATE #1 3Dmark puanları eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• CHIP TEST MERKEZİNİN KATKILARI İLE

• Conroe E6700 ES 2.66 GHZ
    • Gigabyte GA-965P-DQ6 965 chipset
    • Corsair 8500 2x512MB DDR2-1000 ( 5-5-5-15 )
    • Nvidia 7950 GX2 1GB GDDR3 RAM
    • 80GB SATA2 Samsung
    • 1kw PC Power&Cooling
    • Ekran kartı stok fan, işlemci intel 6xx serisi stok fan

İşlemci Conroe Engineering sample E6700, 2.66GHZ, 4MB Cache. Özellikle anakart ve ekran kartı sample olduğu için birçok problem yaşadım. Öncelikle anakart, biosu biraz problemli, ram timingleri ayarları yok. Vddr'ı değiştirince bir sürü problem ortaya çıkıyor. Sabit 5-5-5-15 timingleri ile 750MHZ'yi geçmemeye çalıştım. Ekran kartının driverı beta. Driverına tweakleri yapıp onaylayınca kabul ediyor ama ayarlara tekrar girdiğimde orjinal ayarları koruyor. Bazen istediklerini kabul ediyor, bazen etmiyor. Intel 975 Chipset board ilede kullandım, sadece en son bios ile çalıştı. Daha düşük bioslarda ekrana görüntü bile gelmedi. Gigabyte anakartta ise 3dMark2001 puanı çok düşük kaldı. Bir bios update ile bütün bunların giderileceğinden eminim. Boardun kendisi çok güzel. Oldukça tatmin edici voltaj aralığı var her parça için.

Şimdilik superpi veriyorum. Windows ile ilgili birkaç problem yaşadım fakat yedek 2 tane windows olduğu için gece boyunca benche devam edeceğim. Stok fanla alınan bu değerler sizi pek fazla tatmin etmeyebilir. Klimalı bir ortamda ve iyi bir soğutucu ile 4GHZ rahat görür. Bench yaptıkça değerleri koyacağım.

Superpi 1M @ 3540 MHZ ( 5-5-5-15 )

• Conroe E6700 ES 2.66 GHZ
      • Gigabyte GA-965P-DQ6 965 chipset
      • Corsair 8500 2x512MB DDR2-1000 ( 5-5-5-15 )
      • X1900 CF
      • 80GB SATA2 Samsung
      • 1kw PC Power&Cooling
      • Ekran kartı stok fan, işlemci intel 6xx serisi stok fan

7950 ile birçok problem yaşadıktan sonra X1900 ile devam ettim. 7950 duruyor. Bioslar ve driverlar iyileştiğinde el atabileceğiz. Aşağıda verdiğim test sonucları tek ekran kartı, kart tamamen default çalışır durumda. Windowsa yada ekran kartının driverina hiçbir tweak yapılmadı. Kendi makinanıza taktığınızda ve E6700 işlemcinizi stok fan ile 3.5GHZ'de çalıştırdığınızda alacağınız değerler. ( Benim işlemcim stepping 4, sizlere ulaşacak olan işlemciler stepping 5 olacak. Bu yüzden daha iyi değerler alacaksınız ). Hava ile daha fazla kasmayacağım. Farklı testlerde ve biraz daha alışmak için birkaç test daha yapacağım o kadar. Birçoğunuz bundan daha yüksek puanlar alacaksınız. Ben işlemciyi zorlamıyorum, ramler ise çok kötü değerlerde çalışıyor.

Testler devam edecek..

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 23 Haziran 2006; 2:55:30 >

• Hadi bakalım kolay gelsin hocam desene bu gece uyutmayacaksın bizi
    • sonunda...

inş windows problemleride düzelir ve ln2 ilede biraz yüklenirsin alete kolay gelsin
    • quote:

Orjinalden alıntı: ~WELi~

sonunda...

inş windows problemleride düzelir ve ln2 ilede biraz yüklenirsin alete kolay gelsin

LN2 ile yüklenebilmem için bütün bu bios, memory problemlerinin giderilmesi gerekiyor. Asus board gelen kadar bu board ile biraz daha upraşacağım, ama bu problemler ile şu anda fazla birşey çıkaramayacağı açık.
    • Ve sonunda Conroe Türkiyede Türkün elinde
      Problemlere rağmen spi Türkiye rekoru çoktan kırılmış. Daha iyileri gelecektir.
      Kolay gelsin.
    • murat abi senin 975 çipsetli bad axe olan bord ile süper pi testi yapamadınmı?
    • ve sonunda ilk conroe TR testleri.. 3500mhz yi az görenlermi var acep hava ile nereye kadar yolu var deneme imkanı oldumu? 3000-3100 derse yemede yanında yat.. alıp hava ile kullanacak arkadaşlar açısından yaralı olacağı kanısındayım..
    • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
      Daha Fazla Göster
    • aklımdan geçiyordu bugün
      murat özsay ve conroe bir araya gelse ne olur diye
      ama sorunlardan pek bir fırsat bulunamamış oyuncakla oynamaya anlaşılan
      neyse sabredelim daha iyileri çıkacak inşallah
    • quote:

murat abi senin 975 çipsetli bad axe olan bord ile süper pi testi yapamadınmı?

Yaptım.. Bad Axe'in bütün modları yapılmış durumda tam el attım söle birkaç saatliğine, gigabyte'tan board geldi. Artık ortaya karışık birşeyler yapacağız.
    • quote:

Stok fanla alınan bu değerler sizi pek fazla tatmin etmeyebilir. Klimalı bir ortamda ve iyi bir soğutucu ile 4GHZ rahat görür. Bench yaptıkça değerleri koyacağım.

@865pe bu değerler "stok fan" ile alınmış
    • helal olsun usta....devamını bekliyoruz
    • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

ve sonunda ilk conroe TR testleri.. 3500mhz yi az görenlermi var acep hava ile nereye kadar yolu var deneme imkanı oldumu? 3000-3100 derse yemede yanında yat.. alıp hava ile kullanacak arkadaşlar açısından yaralı olacağı kanısındayım..

Conroe almayı düşünenler nasılda belli oluyor.
      Sanırım işlemciyi almadan önce Türkiyeye sağlam bi anakart gelmesini beklemek gerekecek. Yoksa işler zor

• ya abi yapılan tüm conroe testleri neredeyse modlu bad axe ile.bence bad axe ile daha gzl sonuçlar alınabilir gibi.xtremesytemsdekiler genellikle bad axe kullandılar bildiğim kadarıyla ve sonuçlar gayet tatmin ediciydi...
    • quote:

quote:

Stok fanla alınan bu değerler sizi pek fazla tatmin etmeyebilir. Klimalı bir ortamda ve iyi bir soğutucu ile 4GHZ rahat görür. Bench yaptıkça değerleri koyacağım.

@865pe bu değerler "stok fan" ile alınmış

nasıl gözümden kaçtı yahu halbuki üstte yazmıs murat kardeş intel stock cooling 3500mhz

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

ve sonunda ilk conroe TR testleri.. 3500mhz yi az görenlermi var acep hava ile nereye kadar yolu var deneme imkanı oldumu? 3000-3100 derse yemede yanında yat.. alıp hava ile kullanacak arkadaşlar açısından yaralı olacağı kanısındayım..

Conroe almayı düşünenler nasılda belli oluyor.
      Sanırım işlemciyi almadan önce Türkiyeye sağlam bi anakart gelmesini beklemek gerekecek. Yoksa işler zor

benimde kafama en çok bu takılyor.sağlam bi anakart lazım ancak ilk gelen anakartların fiyatları 200-250 dolar+kdv gibi bi fiyat olacakmış.bu durumda anakart, alacağım e6300den daha pahalı olmuş oluyor.şöyle p5ld2 gibi işimizi görecek sağlam anakartlar çıkmadan pek fazla elleşmemek lazım conroe ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 22 Haziran 2006; 1:15:36 >

• benim yanlız Core 2 Duo Conroe E6600 ES 8mb L2 görünce kafam iyiden iyiye karıştı
    • quote:

benim yanlız Core 2 Duo Conroe E6600 ES 8mb L2 görünce kafam iyiden iyiye karıştı

abi o deli bişey yaw.daha conroeye kavuşamadık ki sıra ona gelsin
    • quote:

ya abi yapılan tüm conroe testleri neredeyse modlu bad axe ile.bence bad axe ile daha gzl sonuçlar alınabilir gibi.xtremesytemsdekiler genellikle bad axe kullandılar bildiğim kadarıyla ve sonuçlar gayet tatmin ediciydi...

Olay boardda değil, olay işlemcide. Ben Bad Axe board ile 965 işlemciyide test ettim ama 350 FSB civarında stabilite yakalamak için kuzey köprüsüne daha fazla voltaj lazım oluyordu. Conroe işlemci ile nasıl oluyorsa çok yüksek FSB'lere çıkabiliyorsun. Belki kısa pipelar yüzünden. Bir diğer sebep ise başka board yoktu conroe kullanılabilecek. Sonuçta bad axe'in conroe modlarıda rev302 ile rev304'ün karşılaştırılması sonucu ortaya çıktı. Herkez Asus P5W DH board bekliyor. Bad Axe'teki problemleri uğraşmayan bilemez. Ben 3.6GHZ Full stabil Bad Axe'te stok fan ile birkaç spi değeri aldım. Emin ol birçok board bad axe'ten daha fazlasını yapabilecek. Zaten 1.75v üzerisine izin vermiyor board. Bu yüzden 5GHZ sınıra dayanıldı.

• quote:

benim yanlız Core 2 Duo Conroe E6600 ES 8mb L2 görünce kafam iyiden iyiye karıştı

O cpu-z'de görülen kod. İşlemcinin kodu E6600 değil. Dikkat edersen everesttede Merom x 4 olarak görmüş. Aslında bu işlemci 4MB cache olarak çıkacaktı. Ama AMD'yi iyicene sindirmek için iki tane Allandale çekirdeği değil iki tane Conroe çekirdeği kullanma kararı alınmış.
    • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

quote:

ya abi yapılan tüm conroe testleri neredeyse modlu bad axe ile.bence bad axe ile daha gzl sonuçlar alınabilir gibi.xtremesytemsdekiler genellikle bad axe kullandılar bildiğim kadarıyla ve sonuçlar gayet tatmin ediciydi...

Olay boardda değil, olay işlemcide. Ben Bad Axe board ile 965 işlemciyide test ettim ama 350 FSB civarında stabilite yakalamak için kuzey köprüsüne daha fazla voltaj lazım oluyordu. Conroe işlemci ile nasıl oluyorsa çok yüksek FSB'lere çıkabiliyorsun. Belki kısa pipelar yüzünden. Bir diğer sebep ise başka board yoktu conroe kullanılabilecek. Sonuçta bad axe'in conroe modlarıda rev302 ile rev304'ün karşılaştırılması sonucu ortaya çıktı. Herkez Asus P5W DH board bekliyor. Bad Axe'teki problemleri uğraşmayan bilemez. Ben 3.6GHZ Full stabil Bad Axe'te stok fan ile birkaç spi değeri aldım. Emin ol birçok board bad axe'ten daha fazlasını yapabilecek. Zaten 1.75v üzerisine izin vermiyor board. Bu yüzden 5GHZ sınıra dayanıldı.

kolay gelsin.işin çok zor o zaman.yeni testleri dört gözle bekliyoruz

• 
    Sayfa: 12345
    Sayfaya Git
    Git
    sonraki
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.