Şimdi Ara

Modemi Access Point Olarak Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşımın kablosuz sinyalini kendi evimde kullanmak istiyorum, sinyal çok düşük olduğu için sadece balkondan çekiyor. modemi balkona yerleştirip içeri dağıtmak istiyorum.
    elimde 3 tane modem var,
    airties rt-206
    tplink td-w801g
    zyxel p-660w-t1

modemlerin arayüzlerinde biraz uğraştım ama beceremedim.
    forumlardan falan da bakındım ama açıklayıcı bir anlatım bulamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

arkadaşımın kablosuz sinyalini kendi evimde kullanmak istiyorum, sinyal çok düşük olduğu için sadece balkondan çekiyor. modemi balkona yerleştirip içeri dağıtmak istiyorum.
    elimde 3 tane modem var,
    airties rt-206
    tplink td-w801g
    zyxel p-660w-t1

3 ü de ap, yani kabloluyu kablosuz yapar, sana repeater/menzil genişletici lazım.
    Hangisini alırsan al 8dB anten de al bir adet. Aldığının anteninin değişebilir olması gerekiyor tabi.Tavsiyem tplink alma yeter.
    Ucuz d-link alabilirsin. Karalı ve stabildir.
  • o gibi olaylarda benim tavsiyem kablo çekme imkanınız varsa kablo çekin routeri olan bi modemin ethernetine bağlayın kablosuzla dağıtım yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

quote:

arkadaşımın kablosuz sinyalini kendi evimde kullanmak istiyorum, sinyal çok düşük olduğu için sadece balkondan çekiyor. modemi balkona yerleştirip içeri dağıtmak istiyorum.
    elimde 3 tane modem var,
    airties rt-206
    tplink td-w801g
    zyxel p-660w-t1

3 ü de ap, yani kabloluyu kablosuz yapar, sana repeater/menzil genişletici lazım.
    Hangisini alırsan al 8dB anten de al bir adet. Aldığının anteninin değişebilir olması gerekiyor tabi.Tavsiyem tplink alma yeter.

bu şekilde repeater ile kablosuz modem gibi kullanacağım değil mi?
    bir de repeater'ı aldım, ayarları bu modemlerin ap ayarı gibi karman çorman mıdır, düz mantıkla yapılabilir mi?
    diğer modemin ayarlarından birşeyleri değiştirmem gerekiyor mu yoksa sadece repeater'ı mı ayarlayacağım?

• Pihor P kullanıcısına yanıt
    bir de şimdi fiyat baktım, vatanda 200 küsür lira yazıyor, şaka yapıyor olmalılar heralde değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pihor -- 10 Haziran 2013; 14:04:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

quote:

elimde 3 tane modem var,
    airties rt-206
    tplink td-w801g
    zyxel p-660w-t1

bu şekilde repeater ile kablosuz modem gibi kullanacağım değil mi?
    bir de repeater'ı aldım, ayarları bu modemlerin ap ayarı gibi karman çorman mıdır, düz mantıkla yapılabilir mi?
    diğer modemin ayarlarından birşeyleri değiştirmem gerekiyor mu yoksa sadece repeater'ı mı ayarlayacağım?

Alacağın repeterin universal repeater özelliği ( tüm şifreleme türlerini desteklemesi ) gerekiyor.
    Modeme hiç ayar yapmayacaksın. Repeateri pcye bağlayacaksın kablo ile sonra tarattırıp, tekrarlamak istediğin modemi sececeksin. Kaydedip güvenlik ayarlarından güvenlik ayarlarını gireceksin hepsi bu.
    Modemdeki şu 3 ayarı tekrarlayıcıya gireceksin.
    Kablosuz yayın kanalı ( genelde 6 ya da 11 dir, taratma yaparken orada yzar )
    Kablozuz şifreleme türü,
    Tabiki de şifre.

Bundan sonra aynı kablosuz ağı daha yüksek gücte görecek ve bağlanacaksın.
    Dur sana model önereyim.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/d-link-dap-1360-wireless-n-range-extender-300m-62836701?mpch=ads&ggap_s=ucuzu&ggap_m=ocs&ggap_n=ucuzu&scxid=14489-164755-2357-0

İşini rahat görür, ama dediğim gibi bir adet 8dB anten tak en az birtanesini.
    Daha iyisini almak istersen cisco ya yönel, ondan da iyi hp var.Tercih senin.
    Çin markalarında bana göre en iisi dlinktir.

• eyvallah, çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam şurada arkadaş repeater olarak kullanılabilir yazmış ama emin olamadım.
    işe yarar mı bu?
    link
  • quote:

hocam şurada arkadaş repeater olarak kullanılabilir yazmış ama emin olamadım.
    işe yarar mı bu?
    link

Yanlış yazmış AP/Router olarak kullanılabilir.
    Kabloludan kablosuza çevirir yani.
    Sana kablosuz/kablolu+kablosuz lazım.
    Benim önerdiğimi alırsan memnun kalırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.