Şimdi Ara

Mide Bulantısına Kalıcı Çözüm var mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karayolları beni tutuyor. Minibüsünden otobüsüne otomobiline kadar. Otobüs ve minibüsler midem bulanmasın diye boş olsa dahi ayakta gitmek durumunda kalıyorum mide bulantısı oluşmasın diye.Bazen hiç olmuyor bazen de fena bsatırıyor. Tabi bu yolun durumuna göre aracın durumuna göre ve trafiğe hatta havaya göre bile değişiyor.

Mesela sıcak bir havada daha fazla midem bulanıyor. Yine bir minibüste oturuyorum diyelim içerdeki havasızlık kalabalık dışarıdan gelen sıcaklık bir de aracın sürekli dur kalk yapması beni mahvediyor. Zaten bu dur-kalklar midemi taşıran son damla.

Bu bulantı o kadar illet ki ehliyet bile almıyorum sırf bunun için. Bunun ilaçları vs var da geçici anlık yani içiyorsun artık kaç saatse o kadar etki ediyor. Tabi yan etkileri de oluyor uyku ve sersemlik getiriyor.

Yahu öyle adamlar görüyorum ne sarsıntı ne dur-kalk ne arabanın içinin havasız oluşu ne yollar ne virajlar ne benzin,mazot,lpg kokusu ne arabanın yaşı ne hijyeni hiçbir şey etkilemiyor hiçbir bulantı olmuyor. Bu insanlara imreniyorum keşke böyle bir sorunum olmasa.

Bunun için kalıcı bir çözüm var mı merak ediyorum. Ne bileyim bir operasyon, bir aşı vs veya başka yollar.

• Çok uzun yazmamışımdır umarım. Güncel.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Reflün olabilir mi?

Sanmam yani öyle olsa mide bulantısı niye karayollarında yolculuklarımı beklesin ki. Kendimi bildim bileli var bu ve sadece karayollarında araçlarda oluyor. Bir trende, tramvayda, metroda ya da bir vapurda böyle bir şeyin mümkünü yok. Uçağı denemedim ama olacağını da sanmıyorum.

Bu bulantı yukarıda saydığım durumlara göre değişiyor biraz da psikolojik ama esasen vücut yapıyor sonrasında psikolojiye yansıyor daha da bulanıyor tabi bazen yatıştırıyorum kendimi. Ama uzun yolculuklarda veya 1-2 saatlik oturarak geçirdiğim bir yolculukta bazen vücut kimyam o kadar değişiyor ki istifra etmesem de kendimi beter hissediyorum, ateş basıyor kendimi dışarı atıyorum bir taraftan hafif üşüyorum bir taraftan da rahatlamaya çalışıyorum.

Ablamda da var bu benden daha da kötü. Ama abimde, babamda, annemde yok.

Babamda da önceden böyle bir şey varmış bir gün kaza eseri bir miktar benzin midesine inmiş o gün bugündür hiç midem bulanmıyor; benzin iç geçer, diyor

Kimisi mide bulantısını bir şeylere odaklanarak geçiştiriyormuş doğrudur işe yarıyor ama iyi kontrol etmek lazım bazen vücut psikoloji falan dinlemiyor. Otobüsle şehirler arası yolculuk yaparken koltuğu yatırabildiğim kadar yatırıyorum ki yolculuk sırasında bir sakatlık olmasın nasıl olsa ilk mola da kendimi dışarı atınca yine rahatlamaya çalışmak zorunda kalacağım.

Çok sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Mayıs 2013; 22:15:47 >

• Tamamen düşündüklerinle bünyenin işbirliği sayesinde oluşan bir rahatsızlık. Sen havayı sıcaklığı kalabalığı , tanımadığın insanların ter kokusunu , tutunduğun demirlerin kirliliğini düsünüyorsun. Bunları bünyene temas ettiğini düşündûkçe rahatsız oluyorsun. Bünyende doğal olarak ortamdan çıkmak istiyor. Çıkamıyorsa da midendekileri dışarı atarak sindirim sistemini ve dolaşım sistemini rahatlatmak istiyor. Sana ônerim yanînda soğuk bir şişe su ve ıslak mendil taşıman. Hoşuna giden baskın kokulu bir esans da taşırsan o an mide bulantını geçirirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cinali1

Tamamen düşündüklerinle bünyenin işbirliği sayesinde oluşan bir rahatsızlık. Sen havayı sıcaklığı kalabalığı , tanımadığın insanların ter kokusunu , tutunduğun demirlerin kirliliğini düsünüyorsun. Bunları bünyene temas ettiğini düşündûkçe rahatsız oluyorsun. Bünyende doğal olarak ortamdan çıkmak istiyor. Çıkamıyorsa da midendekileri dışarı atarak sindirim sistemini ve dolaşım sistemini rahatlatmak istiyor. Sana ônerim yanînda soğuk bir şişe su ve ıslak mendil taşıman. Hoşuna giden baskın kokulu bir esans da taşırsan o an mide bulantını geçirirsin.

İşin psikolojik yönünü çok iyi açıklamışsınız. Islak, özellikle de keskin kolonyalı mendiller rahatlık veriyor ama bana kalıcı ya da uzun vadeli çözümler lazım tabi varsa. Şehirlerarası bir otobüse binince istifra etmemek o duruma gelmemek için otobüse aç susuz biniyorum.Özellikle de otobüse binmeye yakın veya otobüsle seyahat sırasında yemiyorum içmiyorum. Sıvılardan kaçınıyorum her sarsıntıda, frende, virajlarda savrulmada midem için hiç iyi olmuyor. Bu kadarla da kalmıyorum kesinlikle sakız çiğnemiyorum veya tükürük üretecek herhangi bir şey yemiyorum, çiğnemiyorum çünkü o da sıvı o da bir faktör. Hatta bazen boğazlarım kuruyor yutkunmuyorum bile. Benim için karayolları yolculuğu tam bir işkence. Şehirlerarası otobüs ve otomobille uzun en azından 1 saati geçen yolculuklarda sıkıntı başlıyor. Çünkü ikisinde de oturmak zorundasın ayakta durman mümkün değil. He otomobilde yine camı açar kafayı çıkarırsın tabi şansına iğrenç bir kamyonun leş eksozundan çıkan pis gaz suratına da gelebilir o ayrı ama otomobil kısmen daha iyi. Zaten diğer şehiriçi karayolu ulaşımında ayakta takılıyorum midem o zaman bulanmıyor.

• Bünyen hantal bence. Evde vücut geliştirme egzersizleri yapmalısın. Haftada en az 3 kez koşu yada yürüyüş yapmalısîn. Sürekli araç kullanmak bûnyeni hantallaştırmış. Bence kendine bir bisiklet al ve 30-40 km sür. Terle yorul. Bôylece bünyen dayanıklılığını arttırır. Ben haftada 4gün bisiklet sürüyorum. Gidiş geliş 40 km buluyor. İlk başlarda terliyordum ve çabuk yoruluyordum ama şimdi zorlanmıyorum bile.

Daha Fazla Göster
  • kaç yaşındasın?

aynı durum bende de vardı. uzun yolculuklarda 10-15 kez çıkardığımı bilirim. bazen öne oturmak işe yarıyordu. birde dur-kalk dediğin gibi çok önemli bir faktör. çok tetikliyor. birde arabanın eski veya yeni model oluşu da önemli bir faktör. amortisör sistemi iyiyse bulantıyı aza indirgeyebiliyor. ben 18 yaşımı geçtikten sonra anlamsız bir şekilde düzeldi. 20 saat yolculuk da yapsam sorun olmuyor. otobüste arka taraflarda oturuyorsam bazen olabiliyor ama uyuyarak geçiştiriyorum. en önde oturmak en garantisi. bide mide bulantısı için damar yolundan ya da kasa vurulan iğneler var . onlardan kullanabilirsin uzun yolculuklarında. belki senin de belli bir yaştan sonra düzelir. çnkü dünyanın en berbat şeyi yol tutması...

• Yaş 24. Hantallıkla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum ama denemek lazım. Ben belki tıbbi ve kalıcı olarak bir tedavisi vardır ümidiyle konu açmıştım. Yazanlara teşekkürler daha başka şeyler eklemek isteyenler varsa yazsın tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Mayıs 2013; 17:14:14 >

• sirke iç 3 yemek kaşığı sonra bana dua et

• bende yok ama arkadaşımda var 3 saatlik şehir dışı yolculukta kusmadan asla gelmezyolculukta ve öncesinde tuzlu şeyler yenilmeli arkadaşım yeni keşfetti çerez olarak beyaz nohut yersen mideyi bastırıyor ve kusmana engel oluyor bir denemelisin

@defendus
    Göz bozukluğu derken?

@Tardis*
    Tuzlu şeyler bir yere kadar faydalı oluyor. Diğer önlemleri almazsam tuzlu şeyleri ağızdan tahliye etmek zorunda kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Mayıs 2013; 14:22:52 >

kafana fazla takmamaya calis eger bir sorunun varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 3 Haziran 2013; 20:25:57 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.