Şimdi Ara

Xperia SP ve Xperia L Benchmark Skorları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
16.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xperia SP nin 2 çekirdekli yeni nesil Krait tabanlı işlemcisinin Galaxy S3 ün 4 çekirdekli eski Cortex A-9 tabanlı işlemcisinden daha kötü olduğunu düşünen arkadaşlar vardı, bir de yeni Xperia lardan almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması için böyle bir konu açıp herkesi bilgilendirmenin daha iyi olacağını düşündüm.

Xperia SP - Tüm Özellikler
    CPU - Qualcomm Snapdragon S4 Pro MSM8960T
    Dual core, 1700 MHz, Krait
    GPU - Adreno 320
    RAM - 1 GB
    FİYAT - 1.250 TL ( http://www.btsony.com/asp/product/3225/Sony-Xperia-SP-Cep-Telefonu-Siyah ) ( http://www.btsony.com/asp/product/3223/Sony-Xperia-SP-Cep-Telefonu-Beyaz )

Xperia L - Tüm Özellikler
    CPU - Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8230
    Dual core, 1000 MHz, Krait
    GPU - Adreno 305
    RAM - 1 GB
    FİYAT - 850 TL ( Xperia L hepsiburada.com )

Galaxy S3 - Tüm Özellikler
    CPU - Exynos 4412
    Quad Core 1.4 GHz Cortex-A9
    GPU - Mali-400MP
    RAM - 1 GB
    FİYAT - 1.350 TL

LG Optimus 4X HD P880 - Tüm Özellikler
    CPU - Nvidia Tegra 3
    Quad-core 1.5 GHz Cortex-A9
    GPU - ULP GeForce
    RAM - 1 GB
    FİYAT - 1.300 TL

Benchmark Skorları

Quadrant, Antutu, Egypt HD, BrowserMark 2 ==> Yüksek skor daha iyi
    Benchmark Pi, Sunspider ================> Düşük skor daha iyi

Xperia SP için benchmark skorları

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_sp-review-924p5.php

Kaynaklar:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190454
    http://www.fonearena.com/blog/68039/sony-xperia-sp-benchmarks.html
    http://www.gsmarena.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 8 Haziran 2013; 21:46:25 >

• Testler doğruyu söylemiş. Şarj olarakta daha iyi olacaktır. Çünkü kullanılan işlemci 28nm. Ayrıca ekran boyutunun küçük olması hem şarj hem performans olarak geri dönecektir. Akıllı telefon pazarında gördüğümüz en dengeli telefonlardan biridir kesinlikle SP.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

SONY ERİCSSON ARŞİVİM T100 K550 K660 K700 K750 K800 K850 C902 C905 W550 W700 W715 W800 W810 W902 W995 AİNO SATİO VİVAZ XPERİA X8 XPERİA X10 XPERİA RAY XPERİA MİNİ HD XPERİA NEO XPERİA ARC S SONY XPERİA P XPERİA ACRO S XPERİA İON XPERİA L XPERiA Z Z1 COMPACT
    Z5 COMPACT Z4 japan XZ 64gb XZ PREMİUM Xz1 Xz2 Premium
  • Arkadaşlar nexus 4 ile sp arasında performans olarak aşırı bir fark olur mu sizce? Birkaç karşılaştırma mevcut internette ama ingilizce maalesef.

Orijinalden alıntı: bboymurat

Arkadaşlar nexus 4 ile sp arasında performans olarak aşırı bir fark olur mu sizce? Birkaç karşılaştırma mevcut internette ama ingilizce maalesef.

Aşırı bir fark olmaz, Nexus lar saf android arayüzü kullandığı için telefonlar çok hızlıdır ama bir o kadar da görsellik çok zayıftır. SP ise şu anda en başarılı arayüzlerden biri olan Xperia Z nin arayüzünü kullanır.
    Nexus 4, üst düzey bir telefondur, fiyatı uygundur, ama arayüz, kamera, müzik kalitesi gibi multimedya özlelikleri olarak Xperia Z ve SP den geride kalmaktadır. Saf android arayüzü kullandığı için ve 4 çekirdekli S4 Pro işlemcisi kullandığı için sadece çok hızlıdır o kadar. Telefon alırken kriter sadece hız olmamalıdır, zaten Xperia SP hızlı bir cihazdır testlerde göründüğü gibi, arayüzde takılmaların olacağını zannetmem A15 tabanlı 1.7 GHz lık S4 Pro işlemcisinden bahsediyoruz, arayüz çok önemlidir telefondan alacağınız tatmin duygusunu en üst seviyeye arayüz getirir, ve Nexus 4 ün kamerası malesef başarısızdır, Xperia SP nin Exmor RS sensörlü kamerasının yanında hiç şansı yoktur. Özetlersek, benim için sadece hız önemli başka bişeye bakmam derseniz Nexus 4 alın, yok abartı derecede hız istemem arayüzü kamerası müzik kalitesi ekranı da iyi olsun derseniz Xperia SP alın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4x HD ya da Galaxy S3
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Ekrandan dolayı ebat olarak ben Lyı tercıh edıyorum yararlı vı konu olmus kraıt sınıfı cpuların esprısı nedır avantajı neyden dolayı ne oluyor bu bılen bır arkadas varmı

Krait, Snapdragon yongaseti serisinin son üyesi olan S4 yongasetlerinin diğer adıdır. Yani Krait için Snapdragon yongaseti serisinin en son üyelerinin serisi diyebiliriz. Daha performanslıdırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 12 Mayıs 2013; 1:29:03 >

Orijinalden alıntı: Avorlair

quote:

Orijinalden alıntı: bboymurat

Arkadaşlar nexus 4 ile sp arasında performans olarak aşırı bir fark olur mu sizce? Birkaç karşılaştırma mevcut internette ama ingilizce maalesef.

Aşırı bir fark olmaz, Nexus lar saf android arayüzü kullandığı için telefonlar çok hızlıdır ama bir o kadar da görsellik çok zayıftır. SP ise şu anda en başarılı arayüzlerden biri olan Xperia Z nin arayüzünü kullanır.
    Nexus 4, üst düzey bir telefondur, fiyatı uygundur, ama arayüz, kamera, müzik kalitesi gibi multimedya özlelikleri olarak Xperia Z ve SP den geride kalmaktadır. Saf android arayüzü kullandığı için ve 4 çekirdekli S4 Pro işlemcisi kullandığı için sadece çok hızlıdır o kadar. Telefon alırken kriter sadece hız olmamalıdır, zaten Xperia SP hızlı bir cihazdır testlerde göründüğü gibi, arayüzde takılmaların olacağını zannetmem A15 tabanlı 1.7 GHz lık S4 Pro işlemcisinden bahsediyoruz, arayüz çok önemlidir telefondan alacağınız tatmin duygusunu en üst seviyeye arayüz getirir, ve Nexus 4 ün kamerası malesef başarısızdır, Xperia SP nin Exmor RS sensörlü kamerasının yanında hiç şansı yoktur. Özetlersek, benim için sadece hız önemli başka bişeye bakmam derseniz Nexus 4 alın, yok abartı derecede hız istemem arayüzü kamerası müzik kalitesi ekranı da iyi olsun derseniz Xperia SP alın.

İlginize teşekkür ederim hocam.

Zaten nexus 4 tasarım olarak da bana hiç cazip gelmedi. Sizin açıklamanızdan sonra pek tereddütüm kalmadı. Çünkü benim için ses kalitesi, kamera ve tasarım çok daha önemli. Onun dışında stabiliteyi koruduğu müddetçe kafii olacaktır. Sağolun tekrar.

• rica ederim SP sizi fazlasıyla tatmin edecek :)

Orijinalden alıntı: Sheitani

Testler doğruyu söylemiş. Şarj olarakta daha iyi olacaktır. Çünkü kullanılan işlemci 28nm. Ayrıca ekran boyutunun küçük olması hem şarj hem performans olarak geri dönecektir. Akıllı telefon pazarında gördüğümüz en dengeli telefonlardan biridir kesinlikle SP.

Kesinlikle. SP benim gibi 130X70 cmden büyük telefon istemeyenler için hem büyük ekran sunuyor hem uzun şarj süresi. Kalınlık olarak biraz fazla ama sıkıntı yok.

Elbette eksikleri olacaktır fakat bana lazım olan özellikleri gayet iyi. Ayrıca iki çekirdekle böyle performanslar alması da çok güzel. Fakat bütün telefonların teste girdiğini sanmıyorum LG motorola listede hiç yok nedense.

Yine de fiyatı hala biraz pahalı diye düşünüyorum. Xperia Z paralel ithalat 1450lere düştükten sonra buna bu fiyat bence fazla. Sağdan soldan 200TL indirimle alabilirsem alacağım o ayrı.

• 1gb'li telefon almayın aldırmayın. 500 TL de olsa almayın elinizde patlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufo

1gb'li telefon almayın aldırmayın. 500 TL de olsa almayın elinizde patlayacak.

Niye? S3 de de 1 GB ram var. 60 milyon'un elinde patladı mı?

iPhone 5 de kimsede patlamadı One x te ve S3 te. Ram miktarı sürekli artacak o zaman kimse telefon almasın. Teknolojinin sonu yok.
    Ayrıca test sonuçları çok iyi çıkmış. Tasarımı da harika.

mesele RAM değil, RAM ekstra hız sağlamaz işlemci önemlidir, kaldı ki 1gb RAM gayet yeterli ben 512mb RAM lik Sola kullanıyorum da Ram den yana şikayetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 18 Mayıs 2013; 19:16:44 >

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

quote:

iPhone 5 de kimsede patlamadı One x te ve S3 te. Ram miktarı sürekli artacak o zaman kimse telefon almasın. Teknolojinin sonu yok.
    Ayrıca test sonuçları çok iyi çıkmış. Tasarımı da harika.

iphone ios kullanıyor. Konu ile alakası yok. Eski albealar da multijet o zaman. Aha bu kadar alaka.

çarpıtmayın mevzuyu.

Parası olan 1 gb telefon almasın. Parası olmayan da beklesin biriktirsin vs..
  • quote:

yapmayın allah aşkına. JB 800 mb yiyor dolduruyor zaten heryeri. HEsap makinası açsan tıkanıyor alet.

optimizasyonla alakalı bir durum her telefonda farklıdır mesela benim Xperia Sola stok ICS rom ile 70-80mb falan boş RAM kalıyordu, Xperia Miro'da ise 250mb, ROM değiştirdim 100-150 civarı boş RAM var, yazılımsal optimizasyon ile alakalı boş RAM miktarı, Xperia SP yi kullandım Sony Center da teptim resmen telefonu bana mısın demedi şu ana kadar kullandığım arayüzü en hızlı telefondu.

yapmayın allah aşkına. JB 800 mb yiyor dolduruyor zaten heryeri. HEsap makinası açsan tıkanıyor alet.

O senin aletinle ilgili hocam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.