Fujitsu Siemens Amilo Pro V 2045 ile yaşanan maceraları duymayan kalmamıştır heralde.Ben de bunun yanına tabi eğer site yöneticilerimizin gazabına uğramazsa bazılarının hala savunmaya çalıştığı teknosa ile yaşadıklarımı anlatacağım.
Ekim 2005 te aldığım bahse konu cihaz arıza servis tüketici hakem heyeti ve mahkeme aşamasından sonra (daha doğrusu davayı açtım tebligat fujitsuya ulaşınca iade kararı verdiler öncesinde çıt yok yani) fujitsu iade alacaklarını bana 01/06/2006 da bir yazıyla bildirdi.Ben de durumu teknosaya bildirdim.teknosadaki yetkisiz yetkili arkadaş bana kendilerine bir bilgi gelmediğini ama kendisinin ilgileneceğini söyledi.
05/06/2006 yani dün mağazaya gittim.Yetkisiz yetkili arkadaşın olmadığını bana başka bir yetkisiz yetkilinin yardımcı olacağı söylendi.Ona da tüm hikayeyi anlattım.Kimlerle görüşebileceğini fujitsu siemens ve teknosaya malı veren index'teki yetkililerin telefon numaralarını verdim.Telefonumu alıp ilgilenecekleri masalını bir kez daha dinledim.Şimdi sizlere benden iade için neler istediklerini yazıyorum.
Fatura 2 nüshasıda olacak olmazsa iade alamayız. Kredi kartıalışveriş makbuzu olacak olmazsa olmaz.(Malum insanlar alışverişten sonra bunları atabilirler.Oldu atmadınız benim gibi ama malum bunlar termal kağıtlar sürede 9 ay olunca üstündeki yazılar uçabilir.O zaman iade edemezsiniz.Ya ben dava açmıştım ama, olsun biz alamıyoruz.
kredi kartınız olacak olmazsa iade alamayız.Peki kredi kartımı iade ettim,kullanmıyorum vs. o zaman iade alamayız.
ok bütün buları tamamladınız.şimdi iade edebilirmiyiz.HAYIR çünkü bize daha iade için onay gelmedi.Ne zaman gelecek peki ? Siz bizi aramayın biz sizi ararız.Oldu siz bizi aradınız,o zaman zaten yetkisiz yetkililer ya başka bir balık avlıyorlardır(Bkz son günlerdeki popüler teknosa reklamı.Balıkçı teknosa balıklar müşteri rolünde) ya tuvalettedirler veya yemeğe çıkmışlardır.Olmazsa bugün izinliler.
Üzgünüm ama daha bitmedi.Siz cihazı taksitlemi almıştınız cevabınız evetse yandınız o zaman.Çünkü sevgili teknosa ödemeyi kredi kartınıza taksitle yapacak.Nasıl mı?Siz de cihazı taksitle iade edin o zaman kardeşim. Şimdi parayı Ekim ayından bu yana bankaya yatırdım.İade sonucu kalan taksitler silinir.Sizin ödedikleriniz de taksitler halinde hesabınıza geçer.Beğenmediniz mi? teknosa müşterisini sever ve korur.Koşulsuz müşteri memnuniyeti size yeni bir notebook satmayı teklif ederler.Tabi bu süreci tekrar yaşamayı göze alabilirseniz.
Tüm bu yazdıklarım gerçek şüphesi olana her türlü ispat edilir.Tabi filmin sonu hariç.Yani şu anda cihazı iade edip tüm iyi dileklerimi yüzlerine söyleyip yeter bu kadar uğraştığım deyip,yine teknosa ve diğer sa ların önünden bile geçmeyin diye arkadaşlarımı uyarmakla mı yetineyim, yoksa dava gününü bekleyip ve dava açan diğer arkadaşlarla organize olup bize kaybettirdikleri zaman,para (tabi öyle hakem heyetleri,avukatlar,bilikişi atamaları bunlar ucuz şeyler değil) ile ilgili diğer davalarla bunların suyunu mu çıkarayım?
Hala karar veremedim.Benim pozisyonumda olup birleşip voltranı oluşturalım diyen kardeşler! Fikirlerinizi bekliyorum.Hala karar arifesinde olup herhangi bir malı alacak olan arkadaşlar teknosayı bir daha düşünün.
Bende bu süreçte düşünüp kararımı vereceğim...Sevgilerimle...
Halen Teknosa'yı savunan birileri çıkarsa bunların akli ananeleri yerinde olmadığı için önce forumdan çıkarıp sonrada ihbar edersek. Hayırlı bir iş yapmıç oluruz.
quote:
Orjinalden alıntı: ozdemiralp
Halen Teknosa'yı savunan birileri çıkarsa bunların akli ananeleri yerinde olmadığı için önce forumdan çıkarıp sonrada ihbar edersek. Hayırlı bir iş yapmıç oluruz.
SANA YÜREKTEN KATILIYORUM KARDEŞ
Kader Arkadaşım,
Malesef aynı şeyleri katmerli olarak bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Bugün duruşmam vardı ve dava 1 ay sonraya ertelendi. Bilirkişi incelemesi yapılacak vs. Ama şu gerçek ki 7 aydır durmadan mücadele ediyorum. Senin bana çok yardımın oldu teşekkür ederim. Bende elimden geldiğince mağdurları bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum ama sonuçta ben huzurlu olacağım. Mahkeme süreci devam ettiğinden yaşadıklarımı yazamıyorum ama mahkeme tamamlanınca inanki film gibi bir yazı dizisi çıkacak ortaya. Bu yola çıkacak tüm arkadaşlar benden sonuna kadar destek bulacaklardır. Herkese hukuk mücadelesinde başarılar dilerim.
Kardeşim çok sağol.Asıl senin bizlere çok yardımın dokundu.Gerçekten Allah(c.c) razı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: YUSUFM
Kader Arkadaşım,
Malesef aynı şeyleri katmerli olarak bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Bugün duruşmam vardı ve dava 1 ay sonraya ertelendi. Bilirkişi incelemesi yapılacak vs. Ama şu gerçek ki 7 aydır durmadan mücadele ediyorum. Senin bana çok yardımın oldu teşekkür ederim. Bende elimden geldiğince mağdurları bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum ama sonuçta ben huzurlu olacağım. Mahkeme süreci devam ettiğinden yaşadıklarımı yazamıyorum ama mahkeme tamamlanınca inanki film gibi bir yazı dizisi çıkacak ortaya. Bu yola çıkacak tüm arkadaşlar benden sonuna kadar destek bulacaklardır. Herkese hukuk mücadelesinde başarılar dilerim.
Bu arada arkadaşlar başlangıç yazımdaki istenenlere teknosadaki kardeşler bir ek daha yaptı.
Ürünün kutusu hadi bunu anladık diyelim.
Asıl bomba geliyor.Ürünün köpüklerini istiyorlar.
Gülüyorum artık, başka bir şekil yok buraya koyabileceğim, neremle güldüğümle ilgili
Zaten problem orada Teknosa için müşteri satana kadar ondan sonrası önemli değil.
Kardeş anladığım kadarı ile sen geri iade edebileceksin tüm yazdığın zorluklara rağmen :) Sizin yaşadıklarınızın değişik versiyonlarını yaşadım, yaşamaktayım. Burada karar senin ama, voltranı oluşturalım derim ben.
zeus iade etsemde farketmez.mesele iade edeyim kurtulayım meselesi olmaktan çıktı.ya burda kraldan fazla kralcılar var.ya da krallar bu işin farkında bilerek kralcıları yetiştiriyor.kısacası benim amacım faydalı olabilmek yoksa notebook'u iade etmişim ne olacak zaten her türlü zarar.Voltran meselesine gelince dediğim gibi her türlü varım.Yapmak istediğin bir şekil varsa at bir pm görüşelim.
birde ortak dava açalım derim. kool sen durumu araştır, zeus manisada, ben manisadayım, sen izmirdesin, eğer başka dava açmak isteyen mağdurlar varsa birleşelim ortak dava açalım.
Fujitsu Siemens Amilo Pro V 2045 ten şikayeti olan arkadaşlar ortak dava açmak için mesajlarınızı bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: koolandgang
zeus iade etsemde farketmez.mesele iade edeyim kurtulayım meselesi olmaktan çıktı.ya burda kraldan fazla kralcılar var.ya da krallar bu işin farkında bilerek kralcıları yetiştiriyor.kısacası benim amacım faydalı olabilmek yoksa notebook'u iade etmişim ne olacak zaten her türlü zarar.Voltran meselesine gelince dediğim gibi her türlü varım.Yapmak istediğin bir şekil varsa at bir pm görüşelim.
kulaklık aldım bozuk cıktı onu bile yenisiyle değiştirmediler kulaklıktan ses gelmiyo ama genede bozuk değil
arkadaslar dizüstü almadan önce çok araştırdım fujitsu ve teknosa hikayeleri ni mevcut sitelerden okudum korkunç birşey kabus gibi.birinci sınıf ülkelerde tüketiciye böyle şeyler heralde yapamıyorlardır.neyse almak istedigim ve fiyat/performans bu laptopta kesişti.karartıp gözümü başıma gelecekleri bilerek vede bile bile lades diyerek aldım aleti hala korkuyorum her an su koyacak diye.kolay gelsin dostlar ...eklemeliyim teknosaya hiç yaqkışmıyor bu tur davranışlar.
hayırlı olsun diyemelim başka ne denebilir. yolun teknik servis ve mahkemelerden uzak olsun
quote:
Orjinalden alıntı: ricardozonta
arkadaslar dizüstü almadan önce çok araştırdım fujitsu ve teknosa hikayeleri ni mevcut sitelerden okudum korkunç birşey kabus gibi.birinci sınıf ülkelerde tüketiciye böyle şeyler heralde yapamıyorlardır.neyse almak istedigim ve fiyat/performans bu laptopta kesişti.karartıp gözümü başıma gelecekleri bilerek vede bile bile lades diyerek aldım aleti hala korkuyorum her an su koyacak diye.kolay gelsin dostlar ...eklemeliyim teknosaya hiç yaqkışmıyor bu tur davranışlar.
FİLMİN SONU (UMARIM VOLUME 2 ÇIKMAZ)
Köpüktü kutuydu derken nihayetinde cihazı almayı kabul ettiler.Fakat iş para vermeye gelince "SA olarak böyle birşey bünyelerine uymuyor anlaşılan.Biz nakit olarak veremeyiz kartınıza geçeriz dediler.Buna da tamam dedik ama siz nasıl ödediyseniz biz de öyle öderiz.Siz 8 taksit vermişsiniz.Biz de 8 ay da hesaba geçeriz dediler.İyi de ben zaten parayı ödemişim şimdi de cihazı geri veriyorum.Neden taksitle alıyorum vs... dedimse de duvardan sektim.Tam ortalık alev alacakken teknosa da görmeye alışık olmadığım veya sadece satana kadar görebildiğimiz bir tavırla bir kişi yetkili olduğunu durumu takip ettiğini ne kadar haklı olduğumuzu vs....ifade etti.Hızımı kesmekle birlikte duygusallığımı da kesti.Ne kadar istemesemde mantık yoluyla ve tamamen artık uğraşmamak (en azından kendim için, ihtiyacı olan herkese her türlü tecrübe aktarılır) için hp pavilion 5157 ea ile tabi ki farkını vererek takas ettim.Şimdi bu yaşadıklarıma bakıp şöyle diyorum.
İNŞALLAH BİR DAHA teknosanın ÖNÜNDEN GEÇMEYECEĞİM. Belki ancak böyle korunabilirim.Öyle ya son dönemdeki reklamlarında dedikleri gibi teknosa müşterisini KORur.
hayırlı olsun dostum. darısı başımıza. 3. mahkeme önümüzdeki ay bakalım daha ne kadar devam edecek teknosa nın ısrarı.
quote:
Köpüktü kutuydu derken nihayetinde cihazı almayı kabul ettiler.Fakat iş para vermeye gelince "SA olarak böyle birşey bünyelerine uymuyor anlaşılan.Biz nakit olarak veremeyiz kartınıza geçeriz dediler.Buna da tamam dedik ama siz nasıl ödediyseniz biz de öyle öderiz.Siz 8 taksit vermişsiniz.Biz de 8 ay da hesaba geçeriz dediler.İyi de ben zaten parayı ödemişim şimdi de cihazı geri veriyorum.Neden taksitle alıyorum vs... dedimse de duvardan sektim.Tam ortalık alev alacakken teknosa da görmeye alışık olmadığım veya sadece satana kadar görebildiğimiz bir tavırla bir kişi yetkili olduğunu durumu takip ettiğini ne kadar haklı olduğumuzu vs....ifade etti.Hızımı kesmekle birlikte duygusallığımı da kesti.Ne kadar istemesemde mantık yoluyla ve tamamen artık uğraşmamak (en azından kendim için, ihtiyacı olan herkese her türlü tecrübe aktarılır) için hp pavilion 5157 ea ile tabi ki farkını vererek takas ettim.Şimdi bu yaşadıklarıma bakıp şöyle diyorum.
İNŞALLAH BİR DAHA teknosanın ÖNÜNDEN GEÇMEYECEĞİM. Belki ancak böyle korunabilirim.Öyle ya son dönemdeki reklamlarında dedikleri gibi teknosa müşterisini KORur.
Dostum inşallah seninki de hayırlısıyla sonuçlanır...
quote:
hayırlı olsun dostum. darısı başımıza. 3. mahkeme önümüzdeki ay bakalım daha ne kadar devam edecek teknosa nın ısrarı.
quote:
sağol. inşallah kazanacağım. başka şey düşünmüyorum. bugün başka bir davada amilo pro v2045 için şahitlik yaptım. mahkemeye başvuranlar her geçen gün artıyor, bakalım sonu toplatmaya gidecek mi?
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar geçmiş olsun hepinize ama teknosanın bütün dükkanları böyle değil.size başımdan geçenleri anlatayım. ilk olarak creative adsl modem aldım. gittim geri verdim. parayı iade ettiler. sonra gene zoom adsl modem aldım gene geri verdim. gene para iadesi. daha 1 ay önce sony fotoğraf makinası ve 6630 aldım. çok memlunum. adamlara alırken sormuştum teknik bişeyde ne olur diye değişim bile yapabileceklerini söylediler. yani insandan insana fark var. ordaki çalışanlarla ve dükkan sahibinin bu işle ilişkisi var. son olarak bu teknosa aydında. aranızdan kimse çıkıp şöyle demesin reklam falan sen oranın çalışanısın . vallah işini dürüst yapana teşekkürü borç bilirim.
dün allahın belası teknosadan hp yazıcı aldım, kadın karttan parayı çekti falan sonra vade farkı oldugunu söyledi, saolsun...
Yusuf, benim makineyi teknosa index'ten almış.Orda bir bayanla görüştüm Dilek Hn. zannedersem.Ben aradığımda başkasıyla görüşüyordu benim telefonuda alınca ister istemez kulak misafiri oldum diğer telefona 01/06/2006 da teknosanın bu işlerden sorumlu kişisi kemal ...... beye bilgi verildiğini ve artık teknosa bayilerinin kendisini aramaması gerektiğini iade alacaklarını söyledi.Benim duyduğum bu.Fujitsu daki müge hanımda bu işlerle ilgilenen kişi problem çıkarmadıklarını söyledi.Sana takmışlar bunlar dostum.Ama seninkini ve diğer problemli olanları da değiştirecekler.Belki de hepsini bile toplayabilirler.Zira teknosadaki çocuklarda bu işten gerçekten çok sıkıldıklarını ve müşteriyle birebirde çok problem yaşadıklarını söylüyorlar.Kısacası herkes şikayetçi.Aslında fujitsu daha fazla uzatmadan bunları toplasa hem kendisi hem de bayileri için çok iyi olacak.Dün benim 5157 yi forumda tararken birisi everest te hdd nin fujitsu göründüğünü söyleyince irkildim.Baktım şükür ki benim ki hitachi çıktı.Yani bu markayla benim işim olmaz da daha kullanmayanları zehirlemeden toplasalar belki kurtulurlar.Yoksa burda işleri çok zor....
quote:
sağol. inşallah kazanacağım. başka şey düşünmüyorum. bugün başka bir davada amilo pro v2045 için şahitlik yaptım. mahkemeye başvuranlar her geçen gün artıyor, bakalım sonu toplatmaya gidecek mi?
quote:
quote:
quote:
malesef teknosa artık benimle bağlantıya geçmiyor. olay tamamen teknosa avukatında oda olayı fujitsuya sallıyor bakalım sonuç nereye varacak.
quote:
Yusuf, benim makineyi teknosa index'ten almış.Orda bir bayanla görüştüm Dilek Hn. zannedersem.Ben aradığımda başkasıyla görüşüyordu benim telefonuda alınca ister istemez kulak misafiri oldum diğer telefona 01/06/2006 da teknosanın bu işlerden sorumlu kişisi kemal ...... beye bilgi verildiğini ve artık teknosa bayilerinin kendisini aramaması gerektiğini iade alacaklarını söyledi.Benim duyduğum bu.Fujitsu daki müge hanımda bu işlerle ilgilenen kişi problem çıkarmadıklarını söyledi.Sana takmışlar bunlar dostum.Ama seninkini ve diğer problemli olanları da değiştirecekler.Belki de hepsini bile toplayabilirler.Zira teknosadaki çocuklarda bu işten gerçekten çok sıkıldıklarını ve müşteriyle birebirde çok problem yaşadıklarını söylüyorlar.Kısacası herkes şikayetçi.Aslında fujitsu daha fazla uzatmadan bunları toplasa hem kendisi hem de bayileri için çok iyi olacak.Dün benim 5157 yi forumda tararken birisi everest te hdd nin fujitsu göründüğünü söyleyince irkildim.Baktım şükür ki benim ki hitachi çıktı.Yani bu markayla benim işim olmaz da daha kullanmayanları zehirlemeden toplasalar belki kurtulurlar.Yoksa burda işleri çok zor....
quote:
quote:
quote:
quote: