Şimdi Ara

lg 50ph670s plazma vs samsung 50es6100 led

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni seri lg plazma 50ph670s ve samsung led 50es6100 arasında kararsızım, ledteki beyaz rengi verebilme ve renklerin canlılığı daha iyi,plazmalardaki kirli beyaz biraz can sıkıcı ancak ph670s i biraz daha avantajlı fiyata bulmak mümkün

    siyah konusu da önemli tabi,elektrik tüketimi konusuna değinmezseniz sevinirim!umrumda olmaz
    özellikle samsung 50es6100 kullananların yorumlarına ihtiyacım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 28 Nisan 2013; 0:45:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam ben az önce samsung 40d6390 ı sahibinden üzerinden sattım ve lg plazma 50ph670s aldım detayları sormak istersen cevaplarım. kesinlikle tavsiye ederim yalnız Samsungta es seriiside güzel 6100 :S epey araştırmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazaksami

    Selam ben az önce samsung 40d6390 ı sahibinden üzerinden sattım ve lg plazma 50ph670s aldım detayları sormak istersen cevaplarım. kesinlikle tavsiye ederim yalnız Samsungta es seriiside güzel 6100 :S epey araştırmak lazım.

    a.s
    cevap gelmeyecek sanıyordum
    hayırlı olsun lg plazma,
    karanlık ortamda siyah seviyesi nasıl,
    beyazlar grimsi mi,renkler gerçekçi mi,smartını ve 3d başarısını pek önemsemiyorum

    es6100ü marketlerde gördüm,görüntü gayet iyi,renkler canlı ama karanlıkta film izlerken siyahları alaca karanlık,morumsu ise can sıkıcı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam , dün hem gündüz hem gece test ettim karanlık ortam iyi fakat parlaklık samsung kadar başarılı değil en canlı modda insanın gözlerini alan bir ışık seviyesi göremedim 21 m2 evde 50" tv den bahsediyorum.

    ama fiyat performans ve 3d farkı yeni smart (internet browser desteği var) ile düşünüldüğünde kesinlikle alınabilecek en uygun ürün.
  • teşekkürler,
    biraz da es6100 yorumu olsa süper olacak,
    forumda alanlar var ama fazla yorum yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50ph670s almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar biraz bahsedebilir mi almaya değer mi fiyat şu an 1900 tl tabiki birçok seçenek var fakat özellikleri hiç fena sayılmaz birkaç foto falan koyabilirmisiniz.
  • Ben de 50ph670s aldim ama tv nin ozelligimi yoksa benim aldigimmi bozuk bilmiyorum. Siyahlar aynen led tv deki gibi hafif gri. Bu normal mi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbirini almadım, samsung 51f5570 aldım

    @y_silhouette dinamik modu denedin mi
  • Butun renk ve ayar seceneklerini denedim. Eski televizyonum da plazmaydi ekranda yayin yokken simsiyah oluyordu, hatta bazen tv yi acik unuttugum bile oldu. Ama bu acik kalinca kendini belli ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk bir ay fazla verim alamazsin plazmadan pixeller iyice oturması gerek
    kontrs. renk parlaklık ayarlarını yükseltmeyin biraz kısarak 1 ay kadar öyle izleyin
    hatta ilk bir ay olabildiğince tv yı açık tut ama sabit görüntü vermemeye çalışın
    örneğin kanal logosu saatlerde aynı yerde kalınca iz bırakır bunun yerine
    http://tvcalibration.ru/wp-content/uploads/2012/10/BreakIn_Images.zip dosyadaki tek renk resimleri flashdiskten açıp bir kaç saat boş vakıtlerde panelı çalıştırın
    bu renklı resimlerde ölü pixel testi de yapabilirsiniz
    tv çalıştıkca verimi artacaktır görüntü iyileşecektir
    aynı sıfır araba motoru misali gibi düşünün
    beyazları pek iyi olmasada kısa zamanda alışacaksın led gibi parlak ekranı yoktur buda gözlerini yormadan tv yi daha yakından izlemenizi saglar ama gündüz cama karşı ise eger biraz yansıma yapar detay kaybı olur
    siyah seviyesi bir çok pahalı ledlerden daha iyidir
    sd kanallardaki karelenmeyi hızlı sahnelerdeki dagılmaları hissetmezsiniz, insan yüzlerindeki renkleri daha doğal verir (dinamik modda haric) zaten dinamik mod plazma ile ters düşer
    46 plazmam var 2,5 metreden sd kanallarım cam gibi hiç biri rahatsız edici değil halbuki bu mesafeden bir çok led paneli izleme imkanın pek yok 40-42 ince bile 3 metre sd mesafesi verilirken 46 inci 2,5 metreden izlemenin özellikle mac yabancı dizileri ve filmlerdeki zevkini siz düsünün.. :) yani 2,5 metreden 50 plazmada SD yayın izlersiniz ama 50 led izlemeniz çok zevksiz olur..

    Enerji tüketimide günde 8 saat çalışma ile aşağı yukarı aylık faturanızda 10-12 lira gibi fark olur
    eğer panel sabah 8-9 gece 11 12 çalışacak ise üstelik cama karşı konumlandırılmış ise perde kapalı halde bile epey yansıma yapar bunu göz önünde bulundurun
    öte yandan giriş seviyesi samsung led panellerin kronik led panel sorunları bilhayli fazla olacaktır
    bunların en önce geleni ışık sızması bulutlanma problemi kullanıcılar için oldukça rahatsız edici düzeyde
    özellikle es serisi samsunglar geçen yıl oldukça şikayet topladı
    linkte sorunların nasıl olduğu biraz anlatılmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_71301561/f_//tm.htm#71301561



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 5 Temmuz 2013; 11:41:01 >




  • arkadaşlar slm.bir arkadaşım bana özendi (50vt30 kullanıcısıyım) ve LG 60PH670S almayı planlıyor. Leg ve samsuneg konusunda tecrübem yok.yanında 3 adet gözlük, LG NB3520A s.subwoofer ile 3.000 tl demişler.şu an teknosag da 2800 +200 hediye çeki. tv nasıldır? renk kalitesi,tv kalitesi,fiyat hakkında yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malibu42 -- 11 Ağustos 2013; 23:43:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malibu42

    arkadaşlar slm.bir arkadaşım bana özendi (50vt30 kullanıcısıyım) ve LG 60PH670S almayı planlıyor. Leg ve samsuneg konusunda tecrübem yok.yanında 3 adet gözlük, LG NB3520A s.subwoofer ile 3.000 tl demişler.şu an teknosag da 2800 +200 hediye çeki. tv nasıldır? renk kalitesi,tv kalitesi,fiyat hakkında yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler

    herkeze selam...bizde bugün yarın LG 60PH670S serisinden almayı düşünüyoruz ama tv hakkında arama motorlarında hiç kullanıcı yorumu bulamadım..yeni bi ürün oldugu için mi acaba?
    2800+200 hediye çeki özelliklerine göre çok iyi deil mi?
  • 6PHh670S forum ist da 2799 TL, çok cazip geldi bende araştırayım dedim ama gerçekten internette yorum bulamadım. Kağıt üstünde özellikler iyi görünüyor ama bu serinin kronik sorunu varmı? klavye mouse bağlanabilirmi? siyah kalitesi nasıldır vs.. gibi cevaplara ihtiyaç var. Kullanan veya inceleyen varsa yorum rica ediyorum.
  • Değerli Arkadaşlarım yaklaşık 7 haftalık teknik araştırma, fiyat araştırması, deneme ve yanılma yöntemlerini bizzat kullanarak bundan 6 gün önce LG 50PH670S tvyi 2 adet kendi gözlüğü ile beraber Edirne MArgi Teknosa'dan 1679TL' ye aldım. Kıyaslama yapacağım televizyon 1 ay kadar önce kardeşimin S****** (reklam olmasın diye yıldız koyuyorum) marka led tvsidir. Aynen S****** marka telefonumda :) olduğu gibi aşırı yavaş ve kasıntılı. Kaldı ki S****** tv benm tvden 600 TL civarı daha fazla para ediyor. S****** tv ile yaklaşık 6 saat kadar mücadeleden sonra yan oda ki tüplü tv den program izlemeye devam ettim. Daha sonra başka bir arkadaşımın S****** marka fakat başka bir model LED TV sini inceledim. O da aynı aşırı kasıntılı. Sanki parası ödenmemiş futbolcular gibi keyifsizdi, kanımca TV izletmekten başka bir şey yapmak istemiyor gibiydi. S****** marka TV ler hakkında yaptığım yorumlar tamamen SMART fonksiyonları üzerinedir. Evet görüntü parlaklıları harika seviyede fakat SD yayınlardaki görüntü bir o kadar zayıf idi. Aslında o gün S****** marka tv almaktan vazgeçtim. Ve S****** marka telefonumu da ertesi gün elimden çıkardım. Sonra..? Evet sonrasında Edirne Margi Teknosa'da çalışan bir görevlinin inanılmaz sabrı ilestand da duran LG 42LA660S tv yi yaklaşık 1,5 saat boyunca bütün müşterilere rağmen ıcığı cıcığına varıncaya kadar kullandım ve tarif edemeyeceğim kadar hoşuma gitti.
    Sonra bu sitede bir kaç yerde daha açılmış olan PLAZMA mı? LED mi? sorusunun cevabını günlerce aradım. Ve benim için doğru cevabın PLAZMA olduğunu gördüm.
    Gittim aldım aşırı mutluyum. Üstelik alışma devresinde buradan ve çevremden bir kaç arkadaşımın tavsiyesi ile ışık ve kontrast ayarlarını yarılarda kullanmama rağmen görüntü çok başarılı. Sakın TEKNOMARKETLERİN IŞILTILI ORTAMINDA ZAYIF VE SOLUK KALAN PLAZMALARI ÖYLE DÜŞÜNMEYİN. Hatta kısmetse bugun 2 dijital yayın platformunu da bağlatacağım.
    TV nin artılarından bahsetmek yerine tespit ettiğim eksilerinden bahsedeyim;
    1. Ekran özelliğinden dolayıdır ki LED TV ye göre biraz daha fazla parlama, yansıma oluşuyor. Kısık ekran ayarlarıma rağmen perdeyi çekmem bu sorunu ortadan kaldırıyor. Sanırım ki 1-2 ay içinde perde yi kapatmadan da kullanabilirim diye düşünüyorum.
    2. Sihirli kumandası S****** marka tv nin kine göre inanılmaz daha pratik ve kullanışlı olmasına rağmen, büyük kumanda da kutudan çıksa süper olurdu.
    3. Çerçevesi daha dekoratif ve ışık ambianslı falan olabilirdi.
    4. LED TV ye göre biraz daha fazla ısınıyor gibi. Ama kendisi için sorun yoksa bana hava hoş :)
    5. EN BUYUK EKSİSİ İSE LG'NİN REKLAM SORUNU KARDEŞİM ADAM GİBİ REKLAM YAPINDA KALİTENİN FARKINA HERKES VARSIN DİYE HAYKIRASI GELİYOR İNSANIN.

    Bu arada LG E975 Optimus G' yi hatta 986'yı hatta G2'yi denemeden sakın telefon almayın diyorum..

    Unutmadan uygulama deposu oldukça geniş. telefonuma yuklediğim uygulama ile evde ikinci bir smart kumanda sahibi oldum.. Birebir aynı fonksiyonlar var.

    İYİ Kİ PLAZMA, İYİ Kİ LG almışım diyorum. :)


    Detay isteyen olursa fazlasıyla artılarından ve özelliklerinden bahsedebilirim.

    Saygılarımla.




  • HuRGeNeR@L kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kronik sorun tespit edecek kadar kullanmadım ancak A4 marka kablosuz fare ve klavyemi sorunsuzca tanıdı. bu arada Android telefon kullanıyorsan LG nin uygulamları ile telefonunu hem kumanda he3m fare olarak kullanabiliyoruz, hatta şu and bile kullanıyorum :)
    Siyah kallitesi de oldukça başarılı. Varsa soru cevaplamaya çalışayım ama genel fikrim yıllardır teknoloji konusunda S****** marka kullanıcı ve destekleyicisi biri olarak son 3-5 aydır LG'nin çok daha fazla öne çıktığını belirtmek isterim. ve benim tercihlerimde öncelikle TV ve telefondan başlarayak LG'ye döndü. bakalım geriye ıvır zıvır 2-3 cihaz kaldı onları da zamanla değiştirirsem tam olacak. :)
  • Unutmadan. :) Burada yorum yapmak suretiyle PLAZMA tv almamda katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • Plazmalar için Rodaj işlemi ve LCD ler için Olü pixel testi yapacagınız basit bir dosya
    dosya içeriğini flash diske atıp slayt formatında çalıştırmanız yeterli

    http://tvcalibration.ru/wp-content/uploads/2012/10/BreakIn_Images.zip
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Evet bu dosyayı TV'yi almadan 1 gün önce indirmiştim zaten :) sanırım yine siz paylaşmıştınız.
  • Vatanda yanindaki Samsung ve diğer LG kere gore rezil renkleri vardi.O tvnin ayarlariyla oynanmismi bilmiyorum ama cidden çok kötüydü.Sizce ben mi körüm TV mi dandik yoksa ayarlarda mi sorun var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumculuk vs hiç bana göre değildir ancak günlerdir tv almadan önce internette bir çok ama bir çok yorum okudum ve bu kadar insanın bilgisinden faydalandıktan sonra ben de yorum yapayım dedim. LG 50ph670s aldım. Bir ay önce biri bana aynı fiyata led varken aynı boyutta plazma alır mısın dese hayatta almam derdim. (Vestel 50pf7070 diğer seçeneğim idi) Bir çok yorumu okuduktan sonra plazmanın bana uygun olduğunu düşündüm . (Genellikle akşamları Tv izliyorum ) Bu gün gittim bimeksten aldım tv yi aynı gün lg servisi geldi 3 saat sonra kurdu tv yi .

    Blue ray filmi harika bir şekilde gösteriyor.
    Haraketli sahneler muhteşem olmasa da gayet tatmin edici.
    Karanlıkta renkler gerçekten doğal. Özellikle siyahlar.
    Ne kötü derseniz , yansıma var . Çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum , karanlıkta zaten harika.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.