Şimdi Ara

::::MITSUBISHI TAKIMI:::::::(Takım yenileniyor...) (163. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
14
Favori
338.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba nasılsınız? Herkese Mitsubishi'leriyle güzel günler dilerim..

Orjinalden alıntı: nightmare115

arabayı ikinci el olarak aldığımdan dolayı tereddüt ediyorum. sürüşe göre nasıl yaktığını çözdüğümde içim rahat edecek.

maşallahın var senin araba resmen koklamış. geçen hafta kulağım dapodaydı, hüüp diye bi ses gelecek diye. adeta içiyor gibi gelmişti.

tamamen sıfırlayıp yakıtını görsem içim rahat edecek.

sana da zahmet verdim. çok teşekkürler

kardeş ne demek. yardımcı olabildimsa ne mutlu.
    bu arada bu gin git gel 15.1 km yol yaptım şehir içi. biraz da hızlı sürdüm. 10 litre görünüyordu. yüreğini ferah tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 25 Mart 2008; 21:38:52 >

• @ sinir küpü hocam.gittiğim km ile bilgisayarın depodaki yakıtla gideceğim yol hesabı tutuyor. normal yaktığına kanaat getirdim. ruhsatı yenilemeden tüp içn fatura kestirsem mi diye düşünüyordum. artık vazgeçtim. hep performans düşmediiği söylense de inanasım gelmiyordu. motoru yıpratmaya gerek yok, kuru gazla gideceğime alırım benzinimi varsın içsin. :)

shell'e gidip 97 oktanlı alacağım bakalım o zaman safranboluya çıkış rampasında 5 leyebilecekmiyim onu merak ediyorum. birde bakıyomuşum 15lt/100km tam komedi olur

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    Carisma 2002 1.6 16v Comfort
  • dün honda jazz topiğine takıldım biraz...oradakiler jazz dünyanın en az yakan benzinlisi diye hava atıyorlar ancak bu arada en iyi sıralı otogaz en iyi nerde takılır ve taktırırsak ne kadar tasarruf ederiz onun da hesabını yapıyorlar...umarım aramızda bu tipler yoktur...
  • abi biraz amortisman, garanti, performans ve aracın yıpranması konularını düşünen bir kişi bir de colt sahibi ise bence düşünecek bir şey yok. diğer yandan aramızda garantisi biten çok fazla kişi de yok sanırım. belki bu da etkilidir.
    yakıt tüketimi olarak düşündüğünüz zaman zaten gerek yok bence. bir sıralı otogaz kaça takılıyor. ben dizel-benzin hesabı yaparken kötü düşünüp kilometrede 10 kuruş fark koyup yapmıştım. o halde bile senede 15000 km yapsak 1500 ytl fark yapar ki az km yapan kişler için değmeyeceği açık. bu durum ga ziçin de geçerli bence. ben ikinci el araçları takip ediyorum çoğunun km si düşük zaten. yani colt sahipleri genelde çok yol yapmıyorlar. sonuç olarak gaza gerek duyan da fazla olmaz.
    hayırlı günler.
  • arkadaşlar malum 1 nisan itibariyle kaza yerinde maddi hasarlı kazalarda kaza tesbit tutanağı tutulacaktır...konuyla iligi tutanak örneği,boş tutanak sayfası ve açıklama sayfalarını indirin...mümkünse boş tutanaktan aracınızda 1-2 tane olsun...inşallah kullanma zorunda kalmayız.

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kazatespittutanagi/

• quote:

Orjinalden alıntı: nightmare115

@thekingsong bi resim yok mu bizde bi görelim nasıl olduğunu.

sana söz Cuma günü foto eklicem :) takip et burayı

Daha önceden araç bilgisayarı üzerinden kişiselleştirme olayı hakkında araştırma yapacağımı söylemiştim, yaptımda! Ama :). Sonuç beklemede kalmak oldu. Evet temsayı aradım başka bir servise gidin olmadı bizi arayıp araç başında yardımcı olalım dediler lakin geçen yılın en iyi servisi seçilen yıldızlarda ısrarla aracı bilgisyara bağlamadı, servise girdikten çıkana kadar sanki arıza için gitmişim muamelesi gördüm. Ya ben anlatamadım yada onlar "arkadaşım colt arızamı yapar, dengesizmisin nesin" fikriyatından kendilerini kurtaramadılar. Ben kişiselleştirme diyorum şunu istiyorum diyorum, onlar araçla tur atıyor yada "bu işte böyle, dahası olmaz, farklı" diyolar falan, dedim tamam sağolun, çıktım.
    Yani benim gittiği her iki servistede elemanların bu kişiselleştirme olayından haberleri yok yada vakit kaybetmek istemiyorlar. Bende onları zorlamak durumunda değilim, sonuçta temsa muhatabımız, madem böyle bir olanak var teknisyenlere de eğitim vermeliler bence, az ingilizcem yada almancam olsa yabancı formlardan nelerin yapılıp yapılmadığını öğrenip damlayacam servise ama dil nanay :). Neyse gene telefona yüklendim pazartesiye kadar temsa bana dönecek bakalım sonuç ne olacak. Yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.
    Herkese mutlu günler.

• Merhaba Mitsubishi'ciler,
    http://forum.donanimhaber.com/m_22153100/tm.htm linkindeki almayı düşündüğüm araçların içinde Colt da var. Bir göz atar ve benim isteklerim doğrultusunda diğer araçlarla karşılaştırıp yorum yapabilirseniz sevinirim. teşekkürler.
  • Benim colt da dün farkettim oldukça eğimli bir yerde durdum elfrenini çektim araç da normal vitesteydi.Aracı durdurdum ayagımı frenden çeker çekmez araç hafif hafif kaymaya başladı.Zor yetiştim valla:(

Böyle bi durumla karşılaşan var mı?Napmak lazım ki??
    Normal de yada eğimin de aşırı olmadııg yerde araçda bi sorun yok ama eğim artınca tırstım valla dün.

düz yerde bende farketmemiştim. evin önüne çıkıp kapıları kapatmak için tam inecekken gırç diyerekten bi hareketlenme oldu.

normalden fazla asılmak lazım. normal asılıyorum sonra aklıma geliyor tekrar en az bi diş daha attırıyorum.

başka arabaya binsem kesin el frenini yerinden sökeceksin yavaş ol ne istiyorsun el frenimden derler

• @nightmare ve @pascuu
    benim araç da artık neredeyse dik konuma getirince durmaya başladı. adam gibi çekiyorum el frenini sonra gırç bir ses kayıyor.
    Servise gidip el freninin telini gerdirmek gerekiyormuş. saırım bu çok soğuklarda gergin halde dururken iyice uzama yaptı. çünkü yük altındayken bir de soğuma sebebiye çekme gerilmesi uygulanınca plastik deformasyon olmuş olabilir. bu malzemenin mukavemetini çok etkilemez. yani tel kopar filan diye düşünmeyin. uzamış işte.
    ben de ilk fırsatta gidip gerdireceğim.
    Hayırlı günler
    Gider gerdiririz telimizi.Sağa sola kaçar son mazallah al başına durup dururken bela.
    Çünkü bu araçta otomatik pompa olduğu için arıza ya sebep verebiliyormuş.
    Zaten benzini bitirmemeniz gerekiyor o zamanda katalizör arızası olyormuş

ayrıca benzinlikte smart yazıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.