Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 2 7' (3105) Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.248
Cevap
17
Favori
51.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uygun görürseniz bu cihazın ana konusu olarak burasını kullanalım çünkü diğer konu Galaxy Tab 2 nin genel konusu olduğundan 3110 ve biz aynı başlığı kullanmak zorunda kalıyoruz ben ilk mesaj olarak bu cihazın telefon aktifleştirme çözümünün basamaklarını yazıyorum siz devam edin lütfen...

    Evet arkadaşlar tablete 4.1.2 jb romu yüklemek için gerekli işlem basamaklarını anlatacak olursak kısaca aşağıdaki gibi özetleyebiliriz. ( Yazdıklarımın ana hatlarını X-slim arkadaşımın rom yüklemesinden sonra anlattıklarından oluşturdum üzerinede naçizane birkaç ekleme yaptım x-slime arkadaşıma teşekkürü borç bilirim. son olarak yaptığınız işlemlerin sorumluluğu size aittir unutmayın.)

    Galaxy Tab 2 7″ (p3105) Telefon Görüşmesi
    1. İlk olarak bilgisayarımıza Samsung KIES programını yüklüyoruz.(Odin samsung driverlarına ihtiyaç duyar o yüzden kies programını kuruyoruz daha sonra çalıştırmadan programdan çıkıyoruz. kiesin hangi ülkenin kiesi olduğunun bir önemi yok)
    2. Daha sonra güncel ODIN yazılımını indiriyoruz.(Mobil odin değil dikkatli olun)
    3. Cihazı Recovery moduna alıyoruz (Ses açma + güç tuşuna aynı anda basarak)
    4. Recovery modunda önce “wipe cache partition” işlemini yapıyoruz (ses açma yada kısma tuşu ile menüde ilerleyip ilgili seçeneğin üzerine gelince güç düğmesi ile onaylıyoruz.)
    5. Sonra, “Wipe data/factory reset” işlemini yapıyoruz. Yes‘i seçerek onaylıyoruz. Bu menünün kontrolleride ses ve güç butonlarıyla sağlanıyor.
    6. Daha sonra tekrar “wipe cache partition” işlemini yapıyoruz.(madde 4 ün aynısı)
    7. En son da cihazı yeniden başlatmak için, “reboot system now” işlemini yapıyoruz. (onaylamak için her defasında güç düğmesine basıyoruz)
    8. Cihaz açıldıktan sonra direk kapatıyoruz. (önce kurulum işlemini sürekli atla diyerek geçiyoruz kurulum bittikten sonra tableti kapatıyoruz.)
    9. Bu sefer cihazı Download moduna alıyoruz. (Ses kısma + güç tuşuna aynı anda basıyoruz android simgesi ve bir uyarı yazısı gelecek)
    10. Açıldıktan sonra, ses açma tuşuna basarak işlemi onaylayıp devam ediyoruz.
    11. Cihazı henüz bilgisayara bağlamayın.
    12. Bilgisayırınızda biraz önce indirdiğiniz Odin programını açın
    14. CF-Auto-Root-espressorf-espressorfxx-gtp3100.tar.md5 dosyasını ali çimen beyin verdiği adrestenhttp://www.cimenwd.com/dosya/CF-Auto-Root-espressorf-espressorfxx-gtp3100.tar.md5 indirip masa üstüne kopyaladıktan sonra Odin Programında PDA alanından seçin ve sonra tableti kablo ile bilgisayara bağlayıp id-com yazan yer sarı olunca yani odin tableti tanıyınca START düğmesine basarak tabletinize yükleyin. Tabletiniz kapanıp açılacak ve kendi kendine birkaç işlem yaptıktan sonra ROOT'lu olacaktır.
    15. Harici bir hafiza kartina al çimen beyin verdiği adresten indireceğiniz Mobile Odin ve Flash Kernel dosyasını kopyalayın
    16. Harici hafıza kartını tablete takın ve cihazı açtıktan sonra indirdiğiniz mobil odinhttps://hotfile.com/dl/230834684/d347cf8/MobileODINLite-v3.65.apk.html ve Kernel dosyasınıhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1187118&d=1341848203 tabletin dosya yöneticisinden açarak kur. (yönetici izni isterse verin)
    17. Sammobiledan indireceğin İtalya 4.0.4 ics firmwareni (p3100) zipten çıkar ve cihazın dahili hafızasına kopyala.(Problem olursa harici kartada kopyalayarak deneyin) link burada (http://terafile.co/224c11b60180 ) Triangle away programını kur çalıştır ve sayacı sıfırladıktan sonra kaldır.
    18. Mobile Odin programını tabletten aç. (önce senden tam yetki isteyecek onay verin) sonra Open File(tar.md5)'a basın ve cihaza attığınız İtalya firmware'ni seçin. Flash Firmware'a basarak Firmware'ı yükleyin. (Doğrulama sorduğunda skip diyerek geçin vakit kazanırsınız yada bekleyin dosya doğrulamasını yapsın ikiside aynı yere çıkar.)
    19. Eğer bir aksaklık olmazsa 5-10 dk içinde italya romunuz sorunsuz biçimde yüklenmiş olacaktır. cihazın kurulumunu bitirin ve hangi internet bağlantısını kullanıyorsanız (mobil veri ise yani cihaza sim kart takıp internete giriyorsanız sim kartınızı takıp mobil veriyi açın yok wireless kullanıyorsanız ona bağlanın )ve menü-ayarlar-güncellemelerden yeni güncellemeyi denetle deyip güncellemeyi bulmasını bekleyin burada dikkat edeceğiniz husus eğer mobil veri kullanacaksanız güncellemeleri denetle dediğinizde orada sadece wife yazan kısımdaki çentiği kaldırmak olacaktır yoksa güncelleme yapmadan menüden çıkar.
    20. Güncellemeleri denetlediğinde Önce 229 Mb’lık bir dosya indirecek onu yüklemesini bekleyin yükleme bitince kur deyip kurulumu bitirmesini bekleyin
    21. Cihaz tekrar açılınca güncellemelerin henüz bitmediğini belirten bir mesaj verecek vermezse siz biraz önceki gibi tekrar güncellemeleri kontrol edin cihaz güncellemeyi kontrol ettiğinde 448 Mb’lık bir güncelleme daha bulacak onu da kurun cihaz açılacak ve 4.1.2 ‘jb’ne yükseltilmiş olacaktır.

    Hadi hayırlı olsun

    Şimdide bir problem olursa yada servise vermeniz gerekirse cihazı orjinal hala nasıl getireceğimizi anlatalım.
    İlk olarak bu adresten orjinal rom indirilirhttp://terafile.co/05bf48c96681/P3105JVBLJ1_P3105TURBLJ1_TUR.zip daha sonra yüklediğimiz romu rootlayacağız ki triangle away yazılımı ile artan sayacımızı sıfırlayabilelim. cihaz rootlandıktan sonra internetten triangle away programını indirin (google playden indirirseniz ücret ister ama yazılımın yapımcısı aynı yazılımı kendi sitesinde ücretsiz veriyor) indirdiğiniz programı cihaza kurun daha sonra programı açıp reset counter yapın. ( söylemeden geçemeyeceğim baştan sona kadar yapacağınız işlemlerin sorumluluğu tamamen size aittir yapabileceğinize inanmıyorsanız denemeyin yada bilen birisinden yardım isteyin çünkü cihazın romunu değiştirirken var olan hiç açılmama riski orjinal romu yüklerkende vardır...) sonra indirdiğiniz orjinal romu masaüstüne açın. odin programını açın indirdiğiniz romu pda kısmına tanıtın. cihazı kapatıp download moduna alın (ses kısma+güç düğmesine aynı anda basın) gelen menüden ses açma tuşuna basıp cihazı usb kablosu ile bilgisayara bağlayın odindeki id com bölümü sarı olunca start diyerek yüklemeyi başlatın bitince wipe data cache yapın kullanmaya başlayın. (daha önce kies yazılımının son sürümünü bilgisayarınıza yüklediğinizi varsayıyorum.) ben bu yöntemle sayaç artmamış şekilde orjinal roma döndüm herhangi bir sıkıntı yaşamadım umarım sizde yaşamazsınız.

    son olarak cihazda flash içeriklerini görüntüleyebilmek için gerekli dosyayı buradan indirip cihaza kurun ve kendi internet tarayıcısından istediğiniz içeriği açıp kullanın.

    http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.47/install_flash_player_ics.apk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 17 Aralık 2013; 20:56:28 >











  • hocam o başlık çalışmadığı için bunu açtım konuyu bölüp parçalamanın bize faydası yok bizim için hangisi faydalı ise o başlık kalsın diğeri zaten kendiliğinden kapanır.
  • yükleme bitti Android OS yükseltiliyor diye uyarı yazısı çıkmıştı bitti ancak tablet ekran anomalleşti açılmıyor açma düğmesine basınca ekranın 1/3 ü kararmış kendi kendine açılmaya çalışıyor tablet kafayı yedi
  • şimdi işlemleri sil baştan yapsam düzelir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemilgir

    yükleme bitti Android OS yükseltiliyor diye uyarı yazısı çıkmıştı bitti ancak tablet ekran anomalleşti açılmıyor açma düğmesine basınca ekranın 1/3 ü kararmış kendi kendine açılmaya çalışıyor tablet kafayı yedi

    hocam felsefemiz şu "dont panik" şimdi güç düğmesine cihaz kapanıncaya kadar bas sonra cihazı recovery modunda birdaha aç oradan en başta yaptığın wipe cache ve wipe factory reset yap yeniden başlasın sonucu buradan yaz
  • Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?
  • Ellerine saglık hocam cok düzgün bir konu olmus burdan devam edelim artik :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?


    yeni romu (italyadan bahsediyorum) yüklemezsen yada onu yükleyinceye kadar evet cihazın rootlu olur ve sistem dosyalarına erişim açık olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-Slim

    Ellerine saglık hocam cok düzgün bir konu olmus burdan devam edelim artik :)

    Eyvallah hocam sizin sayenizde umarım desteğinizi esirgemezsiniz bizden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-Slim

    Ellerine saglık hocam cok düzgün bir konu olmus burdan devam edelim artik :)

    Eyvallah hocam sizin sayenizde umarım desteğinizi esirgemezsiniz bizden

    Her zaman burdayiz hocam ne demek böyle bir konu gercekten lazimdi cünkü diger konu epey bir karişikti heleki hazirci arkadaslar için cok iyi oldu direk okur yapar cikar gider




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?


    yeni romu (italyadan bahsediyorum) yüklemezsen yada onu yükleyinceye kadar evet cihazın rootlu olur ve sistem dosyalarına erişim açık olur

    Öyleyse italya 4.0.4 yüklendiği an tekrar sistem dosyalarına erişim yetkisi hiç dokunulmamış bir cihazınki gibi oluyor, doğru mu anlıyorum?
  • Bu hangı ulkenın rootu oluo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?


    yeni romu (italyadan bahsediyorum) yüklemezsen yada onu yükleyinceye kadar evet cihazın rootlu olur ve sistem dosyalarına erişim açık olur

    Öyleyse italya 4.0.4 yüklendiği an tekrar sistem dosyalarına erişim yetkisi hiç dokunulmamış bir cihazınki gibi oluyor, doğru mu anlıyorum?

    evet sadece download moda alınca cihaza yazılım yüklendiği anlaşılır o kadar yoksa sistem dosyalarına yeniden root atana kadar erişemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 26 Mart 2013; 22:30:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kriger

    Bu hangı ulkenın rootu oluo

    hocam ana başlığı okumadınız mı? Rooton ülkesi olmaz romun olur oda yukarıda yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 26 Mart 2013; 22:33:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?


    yeni romu (italyadan bahsediyorum) yüklemezsen yada onu yükleyinceye kadar evet cihazın rootlu olur ve sistem dosyalarına erişim açık olur

    Öyleyse italya 4.0.4 yüklendiği an tekrar sistem dosyalarına erişim yetkisi hiç dokunulmamış bir cihazınki gibi oluyor, doğru mu anlıyorum?

    evet sadece download moda alınca cihaza yazılım yüklendiği anlaşılır o kadar yoksa sistem dosyalarına yeniden root atana kadar erişemezsiniz.

    Bilgi için çok sağol.




  • kartel1 hocam kuruldu ilk güncellemeye geldi ülke Türkiye seçili kalacak mı italya mı yapacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemilgir

    kartel1 hocam kuruldu ilk güncellemeye geldi ülke Türkiye seçili kalacak mı italya mı yapacam


    hocam ne ülkesi hiçbirşey yapmadan kendisi güncellemelerden gerekli olan yazılımı direk bulup indirir sakın yanlış birşey yapma hocam buradan müdahale etmek zor olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: kartel1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Power7Gear

    Bilmediğim için soruyorum:

    Root işlemi yapıldıktan sonra sistem dosyalarına erişim hep açık mı kalıyor?


    yeni romu (italyadan bahsediyorum) yüklemezsen yada onu yükleyinceye kadar evet cihazın rootlu olur ve sistem dosyalarına erişim açık olur

    Öyleyse italya 4.0.4 yüklendiği an tekrar sistem dosyalarına erişim yetkisi hiç dokunulmamış bir cihazınki gibi oluyor, doğru mu anlıyorum?

    evet sadece download moda alınca cihaza yazılım yüklendiği anlaşılır o kadar yoksa sistem dosyalarına yeniden root atana kadar erişemezsiniz.

    Bilgi için çok sağol.

    Önemli değil hocam elimizden gelen olursa yardımcı olmaya çalışırız




  • aynı işlemleri tekrar yaptım İtalyan romundan sonra açılmasını bekliyorum ama 7-8 dk. dır samsung yazısından başka bir şey gelmedi o yazı gayet düzgün net açılışta yanıp söner gibi beyaz yazı arada turkuaz bir renk yanıp sönüyor kurulum devam mı ediyor yoksa yine bir hata yaptımda problem den mi bu kadar uzun bekliyor anlamadım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.