Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Siz hiç katil gördünüz mü ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel >> Siz hiç katil gördünüz mü ? Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Makif13

28 Mayıs 2006; 23:53:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hayatınızda hiç ölü bir çocuğun yüzüne baktınız mı ? Ya bir anneye oğlunun öldüğünü söylediniz mi ? Dışarıda hüzün ve merak ile bekleyen kalabalığa " maalesef kaybettik.." demenin dayanılmaz ağırlığını yaşadınız mı? Aracın çarptığı annesinin kucağından yola fırlamış 3 yaşındaki bir kız çocuğunun " annneee, annneee.." diye feryatlarını dinleyip, " annen birazdan gelecek.." derken, o annenin bir daha asla dönmeyeceğini bildiğiniz hiç oldu mu ?...

Siz hiç katil gördünüz mü ? Yurtdışındaki üniversitelerde zorlu eğitim sürecini tamamlayıp, ülkesine geldikten sonra hız meraklısı bir sürücünün tekerlekleri altında canını veren dünya güzeli bir kızı ?... Ve hızın yarattığı adrenalin fırtınasından yaşamın ölümlü yüzüne düşmüş sürücünün "ben şimdi ne yapacağım" diyen çaresiz yüzünü ??? Her gün aynada gördüğünüz suratın bir gün katil olabileceğini hiç düşündünüz mü ?

Hangi otomobil daha performanslıdır ? 0-100 arasını 7.4 saniyede mi 10.1 de mi alıyorsunuz ? En güzel makası kim atar ? Virajda yanlamak ne demektir ? Yeşil ışıkta nasıl kalkıyor hangi araçlara toz yutturuyoruz ? Hafif ticari aracım niçin 140 km hızın üzerine çıkmıyor ? Bu yollarda 90 km hız sınırlaması çağımıza uyuyor mu ??? Şehir içinde sol şeritte 120 km hızla seyreden araca sellektör yaptım ama yol vermedi adam denyo mudur ?...

Ben bir beyin cerrahıyım. Ortalama 2 günde bir trafik kazasında ölmüş yüz görüyorum. Annelere "oğlunuz ... maalesef.." diyorum. Yaşamın ince ipini saatler süren operasyonlarda bağlamaya çalışıyorum. Hüzünlü insanların ağlamalarını dinliyorum... Ölü canlar konuşamıyorlar. Konuşabilselerdi, katilin ne muhteşem bir makine olduğunu anlatacaklardı. 100 km hıza 7 sn'de ulaşmış ve bedenini 3 metre uçurmuştu, hele o spoileri ne de muhteşemdi.

Dün 6 yaşında bir kız çocuğu getirdiler. Hızperver bir otomobilin kontrolsuz sollamasında (ya da svrulmasında) aracın aynası çocuğun sol gözüne çarpmış, alnının sol tarafındaki kemikler parçalanmıştı. Kırmızı renkli yaratık kazadan sonra kaçmış kayıplara karışmıştı.... Akşam eve geldiğimde 65 yaşındaki annem arka taraftaki sokak arasındaki markete giderken, 18 yaşından küçük olduğunu tahmin ettiği iki sürücünün kalkış yarışmasına tanık olduğunu anlatıyorsu. Yaşını anlayabilecek kadar yakından görmüştü sürücüyü çünkü kulakları yırtan bir feryat ile kendisine çarpmaya santimler kala durmuştu araç....

Nedense hafif ticari araç sürücüleri tek biçim haline gelmeye başladılar. Combo'lar Caddy'ler, Partner'ler WRC'nin İstanbul ayağını yaşamaktalar her gün. Ben ise bunlara baktıkça bir katilin yüzünü görmekteyim. Ammannn bu da mı sorulur " Performans yaşamdan daha değerlidir" Yaya geçitleri ise yayaları ezmek için işaretlenmiş alanlardır.

Burası bir otomobil topiği ve bu sözcüklerin burada yeri yok. Burada performans konuşulur, hız konuşulur... İntenet kullanan, iyi eğitim görmüş bu kadar insanın yapacağı birşeyler de olamaz mı ? Bir yerden başlayıp, başlatıp kuralların herşeyden üstün olabileceğini insanlara anlatamaz mıyız. İleri sürüş teknikleri kadar emniyetli sürüş tekniklerini de yazamaz mıyız. Kırmızı'da durmanın, şehir içinde 50 km hızı geçmemenin önemini anlatamaz mıyız. Hızı kalkışı, yanlamayı yalnızca pistlerde deneyemez miyiz ? Bilmiyorum DH üyeleri olarak ortak ne gibi çalışmalar yapabilir insanları uyarabiliriz ...

Bir gün aynada gördüğümüz bu yüz de katil olabilir...

Neyse bu topiğin yeri burası olmayabilir..Emre, Serkes en iyisi siz bu topiği kilitleyin..

Edit :Son cümledeki noktadan sonraki ban kaldrırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makif13 -- 29 Mayıs 2006; 0:06:06 >

DH Alfa Romeo

Kulübü
raifkokten

28 Mayıs 2006; 23:58:26 

ne güzel hislerinizi içten yazmışsınız.insanları düşünceye sevketmiş ,bu yazdıklarınızla bile birilerinin gaza daha az basmasına vesile olursunuz inşaallah.

emre.

29 Mayıs 2006; 0:00:11 

burası otomobil topiğidir.

ve burada otomobillerle alakalı herşey konuşulur..

3. viteste 170 yapan da yazar ,250km/sa son hıza ulaşan da yazar.

ama esasında onların değil bunların yazılması lazım..

buraya her yaştan insan giriyor.buradaki insanların örnek olması gerekiyor.

bu mesajlarla da olabilir,duyarlılıkla da..

duyarlı olunması gerekirken neden kitleyelim..

edit : sondaki ban ın kaldırılmasına tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 29 Mayıs 2006; 1:19:16 >

..........................her şey fiyat/performans oranıdır..........................
...........[Otomobil Bölümü] VERİ TABANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ............
E.A.K.K
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Mayıs 2006; 0:14:21 

quote:

burası otomobil topiğidir.

ve burada otomobillerle alakalı herşey konuşulur..

3. viteste 170 yapan da yazar ,250km/sa son hıza ulaşan da yazar.

ama esasında onların değil bunların yazılması lazım..

buraya her yaştan insan giriyor.buradaki insanların örnek olması gerekiyor.

bu mesajlarla da olabilir,duyarlılıkla da..

duyarlı olunması gerekirken neden kitleyelim..

o sondaki ban pek hoş olmamış ama olsun...
UvaTech

29 Mayıs 2006; 0:17:19 

çok gzl yazmışsın eline sağlık valla ne derseniz diin bn okurken gözümden bikaç damla yaş geldi keşke bu yazıyı herherde yazsan keşke herkez snn gibi düşünse bn gencim hızıda çok seviyorum ama trafikde kendimi tutmasını biliyorum keşke herkes tutsa kendini

(bu arada bişey sölemek istiyorum bu forumda öle hadi hız yapalım hadi ibreyi sona vuralım şöle yapalım böle yapalım die pek fazla msj görmüorum genelde teknik bilgiler isteyen topikler oluyo bu oyüzden bu forumu seviorum)

joushkun

29 Mayıs 2006; 0:51:29 

Doktor bey, yazdıklarınızı okuyunca uykum açıldı. Yazdıklarınızı kafamda gayet iyi kurguluyorum da, gerçekten çok acı olaylar. Benim yaşım daha 18, ben de diğer yaşıtlarım gibi işte hıza, makasa bilmemneye meraklıyım. Otomobil kullanmasını bilmeme rağmen, henüz ehliyet almadığım için trafiğe hiç çıkmadım. Hep insanların az olduğu yerlerde otomobil kullanmaya çalıştım. 2 yıl önce babama artık trafikte otomobil kullanmak istediğimi söylemiştim. O da "Eğer birisine çarparsan ve o vicdan azabını kalbine gömebileceksen al anahtarı" dedi. İşte o andan itibaren düşüncelerim tamamen değişti. Ehliyet almama birkaç ay kaldı, ama halen acaba trafiğe çıktığımda birilerine zarar verir miyim kuşkusu var.

Trafikte yapılan öküzlüğe sonuna kadar karşıyım, karşıyız. Ayrıca yazınızda hafif ticarilerin terör estirdiğinden bahsetmişsiniz. Çok doğru bir tespit Bizde de Caddy var. Ben güzel görünsün diye 16" alaşım jant vs. aldırdım. Ama sanmayın ki biz de o hayvanlardanız. Aracı alalı 9 ay oldu, frenler hariç limitlere çıkılmadı bile. Çıkılmasın da..

Her sabah ve her akşam en az 2-3 ağır kaza atlatıyoruz, bazı denyolar yüzünden. Trafikte güvenli bir şekilde gidilmez oldu artık. Neden bunlara dur denilmiyor? Neden denilemiyor? Forumda da ne yazık ki böyle kıt üyeler var. Onları da kınıyorum. Kendilerini de karşılarındakileri de düşünmezler. Ama buraya gelip "Aracımla 220 gördüm, geçen gün gidiyordum önümde bilmemne yaktım sellektörü yol vermedi, ben de bastım geçtim" gibisinden salakça şeyleri yazıyorlar. Eminim ki yöneticilerimiz de böyle gereksiz şahsiyetleri forumdan uzaklaştırarak, en azından başkalarının kanına girmelerine engel olabilirler.

Lütfen trafikte duyarlı olalım, karşıdan gelenle yer değiştirdiğinizi düşünün ya da sıkıştırdığınız bir aracın içindekilerin sizin çok sevdiğiniz kardeşleriniz olduğunu düşünün veya 80'le daldığınız yaya geçidinden ayağı ağrıyan annenizin geçtiğini düşünün...

decrypter35

29 Mayıs 2006; 0:54:12 

Forumumuzda böylesine etkileyici paylaşımlar bizleri biraz daha dikkatli ve güvenli otomobil kullanmaya teşvik ediyor.Hayatın gerçek yüzünü görmeyenler için önizleme şansıdır.
Teşekkürler Makif13

lalelu

29 Mayıs 2006; 1:01:40 

çok teşekkür ederim yarın sabah sınavım var ama bu topiğe yazman gerekirdi.. evet malesef halkımız hıza son model pahalı arabalara meraklı başımdan geçen bir kaç olayı bir başka topicte anlattım, sanırım burdaki çoğu kişi hızdan uzak, eminim yüreğinden çıkan bu cümleler hız tutkunlarını düşündürür, çok teşekkür ederim

pense.
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Mayıs 2006; 1:02:39 

MUHTEŞEM BİR YAZIYDI... BÖYLE İNSANLAR OLDUU SÜRECE BİZİM GİBİ GENÇLERİN(18) HIZ MERAKLARI DA KÖRELECEK.

VE O AYNADA HER GÜN GÖRDÜĞÜMÜZ YÜZ ,BİR GÜN KATİL YÜZÜ OLMAYACAK.

MAKİF13.
trapezoid

29 Mayıs 2006; 1:04:53 

böyle bir yazı bekliyordum ama sizde resmen bir patlama olmus ve boylesıne guzel içten bi yazı cıkmıs..

sizin dediginiz gibi 2 gunde 1, bir senede ise sanki savaştamısız gibi onbinlerce ölü yaralı ve sakat kalanlar..

gercekten yazık hasta olunmadan doktora gıdılmedigi gibi biz burda ne yazsak boş, herkesin illaki akıllanması için büyük çaplı bir kaza geçirmesi şart, üzgünüm ama bunun dısında bu bilince sahip insanlar cok ama cok az..

her zaman soylemısımdır dunyada ve hele hele turkıyede modifiye sektörü bu kdr patlama yaşamışken, altın çagını yaşarken sokaklarda boyle seylerin olması cok beklenen bsydi, bence bu sektor bu kdr buyumusken hemen sosyal açıdan desteklenmeliydi, pistler, yarıslar, sürüs dersleri ve bunun gibi şeyler..trafikte uygulayanlara ise yurtdısında oldugu gıbı doktordan doktora psikologtan psikologa kosturtucak bir sistem..illakii degerler kaybedilecek ondan sonra akıllanacagız..keske akıllansak..degerler kayboluyor,nerdeyse her ailede bir trafik kazasından yaralanan var ama cozum yok

The Power of Dreams Honda

ceryanci

29 Mayıs 2006; 1:15:19 

insanı düşünmeye sevk eden bir yazı bir süre üst konu olması belki bir can kurtarabilir.
çünkü evet gecen bende makas attım diyorsunuz yazıyı okurken yada kaptırdım soldan 140 150 allah ne verdiyse 15 dk da evdeydim diye arkadaşlarınızla konuşmalarınız çınlıyo kulaklarınızda

okurken utandım düşündüm akıllandım ders çıkardım kendime

öyleki bu yazı okunmadan girilmesin bu foruma bilmiyorum ben mi çok etkilendim yoksa yazı mı çok etkileyici ama bu konuyu üstkonu yaparsanız hayat kurtarabilirsiniz bence

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜZERLERİNDEKİ KANDIR
TOPRAK UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
emre.

29 Mayıs 2006; 1:17:36 

quote:

Orjinalden alıntı: ceryanci

insanı düşünmeye sevk eden bir yazı bir süre üst konu olması belki bir can kurtarabilir.
çünkü evet gecen bende makas attım diyorsunuz yazıyı okurken yada kaptırdım soldan 140 150 allah ne verdiyse 15 dk da evdeydim diye arkadaşlarınızla konuşmalarınız çınlıyo kulaklarınızda

okurken utandım düşündüm akıllandım ders çıkardım kendime

öyleki bu yazı okunmadan girilmesin bu foruma bilmiyorum ben mi çok etkilendim yoksa yazı mı çok etkileyici ama bu konuyu üstkonu yaparsanız hayat kurtarabilirsiniz bence

bu konu üst konularla değil mesajlarla üst konumlarda kalmalı bence.ve hız topiklerine kopyalanmalı...

..........................her şey fiyat/performans oranıdır..........................
...........[Otomobil Bölümü] VERİ TABANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ............
aLLyC

Sisteme Gözat

29 Mayıs 2006; 8:18:00 

Hiz in yeri Pistlerdir. Lutfen Hizsinirini %10 dan Fazla asmayalim.

Ancak Ben Lafimin arkasinda duruyorum Hiz Sinirlari Revize edilmeli. Hizli surus Katil ise Vakit kaybi Hizli Surusun Temel nedenlerinden biridir.

Gereksiz Sekilde Hiz Sinirlari koyuluyor 50 Km yazan yerde 120 ile cok rahat ve guvenli birsekilde gidebiliyorsunuz. Orada onunuzdeki 50 km ile giderse onun onundeki 50 km ile giderse bu sadece vakit kayibidir orada trafigin saatte akis hizi 120 km/h olabilir. Bu sekilde diger ya da daha riskli yollarda hiz yapma nedeniniz kaybolur

Tutku icin hiz yapanlar icin demiyorum tabiki bunlari ancak o sahislar icinde pistlerin daha fazla olmasi yine bu durumu azaltabilir.

Hukumet bunlara tamamen sirt donerse topic mesajinda yazan sonuclar hic bir zaman sonlanmaz Cunku bir laf vardir kusura bakmayin "alismis kudurmustan beterdir" Bugun hiz yapanlar trafikte makas atanlar bu yaziyi okuduktan sonra duraksiyabilir ama bu 1 hafta ya da 10 gun surecektir daha fazla degil. Halbuki bu sahislar pist egitimi alsa hem daha guvenli surecek hem de gercek hiz i pistlerde yarislarda bulacaktir...

Yani Devletin de destek vermesi gerekiyor bu konuda.

Little Less Conversation, Little More Action Please...
erenuz

29 Mayıs 2006; 9:47:44 

Hocam çok iyi yazmışsın tebrik ediyorum.
Ancak trafikte insansı yaratıklara bir denetim mekanizması geliştirilmediği sürece biz herzaman azınlıkta kalmaya devam edeceğiz. Bu konuda vatandaş olarak yapacak çok da fazla birşeyimizin olduğuna inanmıyorum. Eğer bilen-aklı yeten varsa burda fikir verebilir ve bu fikirlere çok ihtiyacımız var.
Ben kontağı çevirip trafiğe çıktığımda ne zaman kaza yapıcaz diye merak ediyorum. Kazasız gitmenin iyi şöförlük değil de artık tamamen tesadüf olduğuna kanaat getirdim.
Amerikalı bir arkadaşım burdaki trafiği görünce söylediklerini aynen yazıyorum:
"Somehow you don't crush each other, I don't know how?"
yani türkçesi, birşekilde birbirinize çarpmıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz anlamadım.
Buradaki ironiye bakıyoruz da gülüyoruz ağlanacak halimize.

@levent@

29 Mayıs 2006; 10:16:21 

Hocam size teşekkür etmek istiyorum. inanın kanımı dondurdunuz. bir an zaman zaman şeytana uyarak yaptığım yanlışlıklar geldi aklıma. Hatalarımı gözden geçirmeme vesile olduğunuz için teşekkürler...

ihg70

29 Mayıs 2006; 10:17:31 

Bu yazdığınız yazı buna uygun görüntüler ile her gün televizlarda 2-3 dakika olsun gösterilse gereksiz hız yapanların oranı yarıdan daha aşağıya düşer.
Tavukçuları kurtarmak için ücretsiz görev alan Uğur Dündar neden böyle birşey yapmaz?

Bir daha emniyet şeridine girdiğinizi görmeyecem ülen!
okyaypay

29 Mayıs 2006; 10:20:03 

doğru lafa ne denilebilirki , yerden göğe kadar haklısın arkadaş...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
handofdoom

29 Mayıs 2006; 10:29:57 

MÜKEMMEL

Gecen hafta içerisinde Bende bu hız yüzünden 4 arkadaşımı kaybetim :( inanın hiçbirşeye deymez bu melet gencecik 4 tane delikanlı ve bir arkadaşımız şu an komada ki doktorlar ölürse onun için en hayırlısı olur yaşadığı taktirde bitkisel hayata ki bir hastadan farkı kalmayacak hergün açı çeker diyorlar...Arkadaşlar gelin burdan başlayarak ve git gide büyütürek HIZ'A SON diyelim ve bu olayı güvenli kontrollü pistlere taşıyalım....Şehir içleri karayolları Grand Prix'ler ve Drag'lar için tasarlanmadı...Biz kimseye can veremiyoruz kimsenin canını almayalım...

ŞAH idim ŞAHBAZ oldum...
nda

29 Mayıs 2006; 10:31:13 

İnsan olanı duygulandıracak bir yazı. Genç arkadaşlarımız inşallah başlarına iş açmadan bazı dersler çıkartırlar. Yaklaşık 16-17 senedir yollardayım, ilk yılllarımda sadece motorların beni geçebileceğini idda ederdim, boğaz köprüsünden 200 km/h hızla geçmek, 2 nokta arasını mantık almayacak sürelerde gitmek benim için o günlerde güzel zevklerdi, çok büyük kazalar geçirdim, alllaha şükür tek parça buradayım, allah korudu. Belki belli yaşları geçtikten sonra belki, bazı şeyleri aştıktan sonra insan ya akıllanıyor ya olgunlaşıyor, yada mantıksızlıklara doyuyor. Artık benim için amaç değişti, en kısa zamanda değil, ama güvenli bir şekilde sağ salim akşam kapıyı çaldığımda çıkmış 2 dişi ile sırıtarak beni karşılayan kızımın ve eşimin yanına ulaşabilmek oldu amaç. Eskiden araba alacağım zaman perhormans aradığım ilk özellikti ama şimdi sağlamlık, ekonomi, konfor vs. oldu. Benim dayım 32 yaşında çok yakın bir akrabam 19 yaşında yolcu oldukları arabaların içinde hayatlarını kaybetti, geride bıraktıkları insanların ne hale geldiklerini, hayatları boyunca yaşadıkları acıyı çok iyi görüyorum ve biliyorum. Hiçbir anlık zevk annenizi babanızı eşinizi çocuğunuzu hayatları boyunca mutsuz ve boynu bükük bırakmaya değmez. Sadece kendi ailenizi değil başını yakabileceğiniz tanımadığınız nice aileleri düşünün. Hayatınız boyunca yatalak veya tekerlekli sandalyede yaşama ihtimalinizi düşünün, bunlardan hiçbiri biryere 5 dakika erken gitmenize veya sizinkinden güçlü bir arabayı geçmenin vereceği duyguya deymez. Eskiden trafikte beni riske sokacak bir bacaksız velet olduğu zaman ona haddini bildirirdim, şimdi düşünüyorum tehlikeli birini alt etmek için ondan daha tehlikeli olmak, ne kadar yanlış, şimdi bu veletleri sadece 155'e şikayet edip yoluma devam ediyorum. Biz deşarj olmak için go-kart yapıyoruz, sizede tavsiyem bu.
ASFALTI AĞLATMAK İSTERKEN KENDİ ANANIZI VE TANIMADIĞINIZ ANALARI AĞLATMAYIN

Cela Soylu

29 Mayıs 2006; 10:38:35 

Profesyonel otomobil sporları ile uğraşan yabancı bir arkadaşım bana 90 km /saat bile korkunç bir hız bu hızda olacak bir kazanın yıkımları bile korkunç derecede demiş ve arabaların hız kesicilerinin 120 km de olması gerektiğini söylemişti...

Her neyse hakikatten hafif ticari araç kullanıcıları bir katil gibi gidiyor yollarda sınırları zorlıyarak. Geçen sene başımdan geçen bir olayı anlatayım edirneye gidiyordum mahmutbey gişelere 2-3 km kala bir vw caddy beni şıkıştırarak kaza tehlikesi atlatarak en az 160-170 km hızla ogs ye girdi ve gitti. Bileti aldım ve arabadaki arkadaşlara bu eleman kesin kaza yapacak dedim gişeleri geçtikten 2-3 km sonra solda ileride 100-150 mt boyunca araba parçaları ileridede bir peugeot 206 caddy ile tretuar lar arasında dagılıp,parçalanıp ezilmiş ileridede caddy takla atmış dağılmış durumda idi trafik durdu indim arabadan peugeotta sağda oturan çocuk ağır yaralı sürücünün ise yüzü parçalanmıştı.. Caddydekileride araçtan çıkarmaya çalışıyorlardı.. Sürekli uzun yola gittiğim için görüyorum genelde hafif ticari araçlar kaza yapıyor veya tehlike yaratıyor sanırım sebebide sürücülerin tecrübesiz olması ve genelde şirket arabları olmasından. Bence hafif ticari araçların hızı en fazla 120 de sabitlenmeli.

okyaypay

29 Mayıs 2006; 10:38:40 

cahilliğimi bağışlayın ama önemli cep telefonundan 155 nasıl aranıyor ??

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
handofdoom

29 Mayıs 2006; 10:43:36 

155 tuşla ara ama bağlı olduğun il merkezindeki 155 arar ona göre dikkat et
gerekirse alan kodunu koy öle ara

ŞAH idim ŞAHBAZ oldum...
Demir25

29 Mayıs 2006; 10:45:08 

Bende bu yazınızdan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum.Otomobil kullanmaktan çok zevk alırdım,alırdım diyorum çünki artık öylesine trafik terörünün estiği yollarda arac kullanıyoruzki inanın otomobil kullanmak istemiyorum artık.İnsan hayatı herşeyden önemli !!!

serkes

29 Mayıs 2006; 10:50:30 

@Makif 13
kitlemek değil, tam tersine güncel tutmak lazım.

4polat

29 Mayıs 2006; 11:04:46 

Yazınız gerçekten çok etkileyici. Bunu yorumlardan da izledim. Zaman zaman aklıselimi ön plana çıkaran böylesi mesajların artması dileğiyle...

ANKARA 2006 1.4 ÇHY KLM Açık Mavi http://www.getzfanclub.com/
hakmel

Sisteme Gözat

29 Mayıs 2006; 11:09:03 

Direksiyona geçtiğinde karakter değiştiren tek millet bizim Türk Milletidir sanırım..
Benim şahsi kanaatim her araç kullanan insanın kendi kendinin psikoloğu olması, kendine terapi uygulaması..Başka çözüm yok.
Devlet sadece cezaları arttırmayla suçu engellemeye çalışıyor ki onların da elinden gelen bu. Kültürlüsü de cahili de direksiyon başında aynı beyin algılamasında. Durum böyleyken herkes kendi kontrolünü kendi sağlamak zorunda maalesef.

ASUS M51SN C2 T9300 2.5 2G250 15.4
Core 2 Duo T9300 2.5 Ghz 6 MB 800MHz Penry 45nm
NVIDIA GeForce 9500M GS
2048 MB DDR-2 667 Mhz Max. 4 GB
ugurBJK

29 Mayıs 2006; 11:14:47 

Ben bir süredir Paris'te yasiyorum.

Burada çok çok nadiren kazaya veya kaza haberine tanik oldum. Çok nadir olarak yasli insanlar kazaya kurban oluyor, o da ya tahmin edilenden çok daha yavas tepki vermeleri/hareket etmeleri, ya da kavsakta karsidan karsiya geçerken yolun ortasinda aniden geriye dönmeleri gibi sebeplerle.

sürücüler, birinin yaya geçidine girmeye niyetli oldugunu gördüklerinde %99 duruyorlar, hatta yayalar arabanin geçmesini beklerken, araba durarak nazikçe yol veriyor. Söförler ise yayalara çok nadiren surat asiyorlar, birakin bagirip çagirmayi...otobanda sürat yapanlar çok az. Yalniz motosikletliler pek hizli gidiyorlar. Onlarin da hepsi cezalarini aliyorlar trafikten.

Bu konularin milliyet ile alakasi yok. Benim topraklarimda malesef cahilligin de, yüce insani duygularin, kahramanliklarin ve fedakarliklarin da en inanilmazlarina rastlanmistir.

Insanlari bilinçlendirmek lazim. Bu konuda sürücü kurslarina büyük görev düsüyor. Para hirsinin olusturdugu perdenin biraz aralanmasi gerekiyor. Ayrica, kimse cezalarin fazlaligindan yakinmasin. Bence özellikle hiz sinirini asiri asmak ve kirmizi isikta geçmek gibi suçlarin cezasi kesin caydirici nitelige sahip olmali (1500-2000 YTL'den asagi olmamali). Ayrica, ceza her halükarda suçluya ödetilmeli. Bu konudaki zamanasimi kolayligina siginamamali insanlar. Rüsvet anilarinizi okudukça kafayi siyirdim arkadaslar. Bu ise taraf olan trafik polislerine de inanamadim. Bu nasil bir görev bilinçsizligidir. Bravo yani.

Kazasiz günler dilegiyle,

Ben imzami degistirdim bile.

~ ~
... AŞIRI HIZA SON ...
2006 CIVIC 1.6 ES bej satıldı, C4 Picasso geliyor :)
dedikodu

29 Mayıs 2006; 11:28:27 

Yazı çok etkileyici, ellerinize sağlık.
- Evet, böyle bir katilin yüzüne baktım. "Napalım, çıkmasaydı yoluma!" diyebilecek kadar da şuursuzdu. (kimbilir, belki de içini kemiren vicdan azabıyla başa çıkmaya çalışıyordur)
- işyerimden 2 arkadaş kaza geçirdi; birisi öldü, kurtuldu! diğeri ömür boyu kötürüm-yatalak kaldı; tuvaletini bile tutamıyor. üstelik yattığı yerde 2 senedir bütün vücudu yavaş yavaş çürüyor; hergün ölüyor. O da ölecek ama ne zaman bilemiyoruz; hayata tutunamıyor. ötenazi imkanı olsa; çok istiyor bu işkenceden kurtulmayı. ama intihar etmeye bile mecali yok; öylece yatıyor.
- Apartman komşumuz son model S500 Mercedesiyle kaynaşlıda kaza geçirdi. sürat yapmış, duramayıp kamyon altına girmiş. bütün vücudu ve iç organları parça parça olmuş; çuvala koyup kaldırmışlar morga. hanımı en çok buna ağıt yakıyordu; "seni nasıl çuvala koydular!" diyordu.
- Akrabam otobüste kaza geçirdi. otobüs savrulunca kocası kendisine sarılıp kollarıyla vücudunu sarmalamış. kocasının bir kolu koptu (sadece deri bağlı öylece sallanmış). akrabamın kaburgaları parçalanmış ciğerine batmış. göğüs ve karın bölgesinden ve kaburgalarından onlarca ameliyat geçirdi. doktorlar yaşamasını mucizelere bağladılar. aylarca hastanede yattı ve rehabilitasyonu yıllarca sürdü. hala sancılanma ve nefes alma problemleri oluyor. kocasının kopan kolu yerine dikildi. ilk altı ay bir sene kadar o kolu önce alçıyla sonra askıyla boynuna bağlayıp vücudundan sarkan işe yaramaz bir parça gibi gezdirdi. 2 sene kadar fizik tedavi ve rehabilitasyon gördü ve 2 seneden sonra o kolunu kullanabilir duruma geldi. Bunlar şanslıydılar; çünkü yaşadılar ve onca ızdıraba rağmen kalıcı bir sakatlıkları olmadı.

benim çevremdeki insanlardan oluşan bu liste daha da uzar gider ama bu kadar örnek yeter.

Cinnet trafiğinde biz de cinnet geçirmeyelim. Hayvanla hayvan olmayalım, şeytana uymayalım.

YAŞAYALIM VE YAŞATALIM!

erenuz

29 Mayıs 2006; 13:34:40 

ODTÜ'de kampüs içinde birçok kasis vardır. O kasisler 98'de yapıldı (yanlış hatırlamıyorsam)
Kasislerin yapılma sebebi ise inşaat müh.'den bir kızın tigrasıyla işbankası kavşağında yoldan çıkarak yaya kaldırımındaki birine çarpması ve öldürmesiydi...
O gün bu gündür merkezkaç kuvvetine doğru olan kaldırımlarda yürümemeye özen gösteriyorum.

melrock

29 Mayıs 2006; 13:43:25 

Çok güzel ve maalesef acı gerçeklerle dolu bir yazı olmuş. Umarım hepimiz zaten bildiğimiz ama hiç düşünmek istemediğimiz bu trajedileri daha aklıselim düşünür ve dersler çıkarmaya çalışırız..

Evet Türkiye’de maalesef insanlar direksiyon başına geçtiklerinde kişilik değiştiriyor ve bu dejenerasyon her geçen gün daha da artıyor. Yollar her gün bir önceki günden daha tehlikeli daha kural tanımaz insanlarla dolu bir hal alıyor. Kişiler zaten belli bir duruma geldikten sonra yani bu dejenerasyonu geçirdikten sonra ne anlatsanız pek bir işe yaramıyor. 18’inde de aynı 50’sine de aynı anlamaz ifade. O yüzden bence bu bilinçlendirme daha genç yaşlardaki ve henüz trafiğe çıkmamış ya da yeni çıkmış insanlara yapılmalı. Hepimiz en başta kendi çocuklarımızı ve bizi seven dinleyen yakınlarımızı baskıcı ve emredici olmadan, dolayısı ile tam tersi bir etki yaratmadan bilinçlendirmeye çalışmalıyız. Bunlar en başta eğitim ile olacak şeylerdir.

Ayrıca cezaların yüksekliği ile bu gibi şeylerin engellenemeyeceği fikrine de pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. Evet cezaların engellemediği doğru ama sebebi insanları durdurmaması değil kimseye ceza kesilmemesidir. Eğer siz bir cezayı uygulamazsanız o cezanın herhangi bir caydırıcılığı da kalmaz. Trafikte söz konusu şekilde araç kullanan 100 araç geçiyorsa bunların ancak 1-2 tanesine ceza uygulanıyor. Sorun polisin bunları görmemesi de değil. Ben bile defalarca insanların trafik polisinin gözü önünde kuralları ihlal ettiği halde (kırmızı ışık, aşırı hız, hatalı sollama, sinyal vermeme vs.) polisin kılını bile kıpırdatmadığına şahit oldum. Eğer polis her gördüğüne ceza kesse zaten bugün 100 olan o araç sayısı yarın 90’a, öbür gün 80’e , öbür gün 50’ye iner. Ve trafikte bu gibi araçların sayısı azaldıkça daha çok dikkat çekip, daha göze batar ve daha da kolay yakalanırlar. Ancak şu anki durumda tam bir kuralsızlık sürü hakimiyetiyle arada ancak kurallara uyup yavaş gidenler göze batıyor.
Bir de bazı arkadaşlar örneğin hız sınırlarının düşüklüğünden ve aslında bazı bölgelerde çok daha yüksek hızlarda üstelik de güvenli olarak gidilebileceğinden bahsediyorlar. Acaba daha yüsek hızda da güvenli gidilebilmesinden kastettikleri nedir ? Evet yol 3-4 şeritli olabilir. Hatta yol uçak pisti gibi dümdüz de olabilir. Ama unutmayın ki o yolda yalnız değilsiniz. Ve o yoldaki diğer şöförler F1 pistlerindeki diğer şöförler kadar ya da sizin kadar tecrübeli ve iyi olmayabilir. Yada herkes çok iyidir ama 4 şeritli yolda en sağ şeritten en sol şeride makas atan bir kendini bilmez yada siz 150 ile giderken 200 ile arkanızdan gelip tamponu dayayarak selektör yapan birileri de her zaman olabilir. Peki ya o anda lastiğiniz patlar yada başınız dönerse ne olacak. Kısaca demek istediğim, sorun sadece yolun hıza müsait olup olmadığı ile ilgili değildir. Sorun en başta kaza risklerinin en aza indirilmesi ve en kötü durum yani kaza gerçekleşir ise de o kazanın en ez hayati tehlike ile atlatılması sorunudur. Siz bir kaza geçircek olsanız 50-90 km ile mi geçirmek istersiniz yoksa 120-180 km ile mi? İşte bence güvenli hızın anlamı da bu soruda yatmaktadır.

eternity!

29 Mayıs 2006; 13:51:10 

quote:

Orjinalden alıntı: ugurBJK

Ben bir süredir Paris'te yasiyorum.

Burada çok çok nadiren kazaya veya kaza haberine tanik oldum. Çok nadir olarak yasli insanlar kazaya kurban oluyor, o da ya tahmin edilenden çok daha yavas tepki vermeleri/hareket etmeleri, ya da kavsakta karsidan karsiya geçerken yolun ortasinda aniden geriye dönmeleri gibi sebeplerle.

sürücüler, birinin yaya geçidine girmeye niyetli oldugunu gördüklerinde %99 duruyorlar, hatta yayalar arabanin geçmesini beklerken, araba durarak nazikçe yol veriyor. Söförler ise yayalara çok nadiren surat asiyorlar, birakin bagirip çagirmayi...otobanda sürat yapanlar çok az. Yalniz motosikletliler pek hizli gidiyorlar. Onlarin da hepsi cezalarini aliyorlar trafikten.

Bu konularin milliyet ile alakasi yok. Benim topraklarimda malesef cahilligin de, yüce insani duygularin, kahramanliklarin ve fedakarliklarin da en inanilmazlarina rastlanmistir.

Insanlari bilinçlendirmek lazim. Bu konuda sürücü kurslarina büyük görev düsüyor. Para hirsinin olusturdugu perdenin biraz aralanmasi gerekiyor. Ayrica, kimse cezalarin fazlaligindan yakinmasin. Bence özellikle hiz sinirini asiri asmak ve kirmizi isikta geçmek gibi suçlarin cezasi kesin caydirici nitelige sahip olmali (1500-2000 YTL'den asagi olmamali). Ayrica, ceza her halükarda suçluya ödetilmeli. Bu konudaki zamanasimi kolayligina siginamamali insanlar. Rüsvet anilarinizi okudukça kafayi siyirdim arkadaslar. Bu ise taraf olan trafik polislerine de inanamadim. Bu nasil bir görev bilinçsizligidir. Bravo yani.

Kazasiz günler dilegiyle,

Ben imzami degistirdim bile.

ewet aynen katılıyorum türkiye neden yurtdışını örnek almıyor benimde ingilterede bulununan bir akrabam var bazen ilgiterede yaşamanın ayrıcalıklarından bahgsederken hep söz trafiğede geliyor sürücüler çok saygılı kırmızı ışıkta geçmek yok fln çok bilinçli sürücüler ne küsell

Heyy what's up?
freestyle_

29 Mayıs 2006; 13:56:42 

umarım mesaj herkese ulaşmıştır..

gokiii

29 Mayıs 2006; 14:07:50 

Arkadaşım yazın için sağol okuyanı kendine getiren cinsten bir yazı olmuş. Eline, yüreğine sağlık ...

VW POLO 2006

FORD FOCUS TDCİ 2007

[[[[[__________DH VOLKSWAGEN KULÜBÜ__________]]]]]
atomik07

29 Mayıs 2006; 14:12:16 

bu topici en üstte tutmak gerekir hocam. tebrikler sana

The Power of Dreams Honda

2003 ES Gri sattım yenisini arıyorum PLS yardım

samsung'un en ince incisi D900 samsung cLuBfAn
Makif13

29 Mayıs 2006; 14:56:09 

Kısa süre içinde gelen çok sayıda mesajı okuyunca bu duyarlılığı çok sayıda kişinin içinde taşıdığını memnuniyet ile görebiliyoruz. Bu duyarlılığın satırlardan çıkıp uzun soluklu bir sivil toplum hareketine dönüşmesi gerekliliğini artık görmemiz gerekiyor. Kızını kaybetmiş bir babanın Ankara yürüyüşü gibi başlayıp bitmemeli.

1.Bilgisizlik
2.Eğitimsizlik
3.Denetimsizlik üçlüsü çözümlenmeden göz yaşlarının dineceğini düşünmüyorum.

Bilgisizlik, sürücü kurslarının vermediği (veremediği değil) eğitimin bir sonucu. Ehliyet sınavlarına Birkaç kez görevli olarak katılmış bir tanıdığım, girdiği sınavda iki öğrenciyi geçirmediği için bir daha sınavlara davet edilmediğini anlatmıştı bana. Tüm kurslar ehliyet sınavını kazandırma başarısı ile övünüyorlar ancak öğrencilerinin trafik sabıkaları hakkında maalesef hiçbir bilgi veren yok. İyiliğin ölçütü sınav komisyonunu razı etmeyle doğru orantılı.

Eğitimsizlik sanırım en zor çözülebilecek olan sorun. Aileden başlayıp, okul sürecini işine alan bir sürecin sonucu... Çözümünü açıkçası bilemiyorum. Çevremize ve kendimize saygı, ilave olarak kendimize hakim olabilmek belki de pek çok kazayı (ve de kavgayı) engelleyebilir.

Denetimsizlik belki de en kolay çözümlenebilecek olan konu. Devletin bir sorumluluğu. Bu sorumluluk konusunda devlet denetim olanaklarının kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda sürekli olarak uyarılmak zorunda. Bireyler de şikayet hakkını kullanmalı, şikayetlerinin sonuçlarını şeffaf bir ortamda denetleyebilmelidirler.

Notlar :

1.Lütfen acil hastalarınızı sizler hastaneye yetiştirmeye kalkmayın ve 112 numaralı telefonu arayın. Çok daha emniyetli bir yoldur.
2.Hız yaparak hasta yetiştirmeye çalışan ambulansların arkasına girip boşalan yoldan yararlanacak uyanıklar arasındaki savaşının içinde olmayın.
3.Ben de babamı 33 yıl önce trafik kazasında kaybetmiştim. Ve öldüğünde o 40 ben 12 yaşındaydım...

DH Alfa Romeo

Kulübü
shoparr_

29 Mayıs 2006; 15:06:09 

güzel bir noktaya değinilmiş.kutlarım.bu hiç unutulmamalı ve araçları kendi güvenliğimizin dışında tüm çevrenin güvenliği için kurallara uygun bir şekilde kullanalım. bu topiğin herkesce okunması için güncellenmesi gerektiği fikrine katılıyorum

melrock

29 Mayıs 2006; 15:06:13 

Makif13,

Gündeme getirmek istediğin konu ile ilgili yazmış olduğun yazıyı o kadar beğendim ve etkilendim ki iznin olmadan diğer arkadaşlarıma da aynı konu ile mail olarak gönderdim. (yalnız sayfanın linkini değil direkt olarak yazıyı) Düşüncem bu yazının ve gündemin sadece bu forumdakilerle sınırlı kalmadan daha geniş kitlelere de yayılmasıydı. Umuyorum ki bu yazı da internette dolaşan onca mail gibi elden ele dolaşır. Ancak nick’in dışında bir isim olmadığı için yazıyı isimsiz ve imzasız olarak gönderdim. Umarım bir sakıncası yoktur. Ve kimbilir belki bu yazı bir süre sonra sana tekrar mail ile döner..

hayta85

29 Mayıs 2006; 15:18:34 

Ellerine yüreğine sağlık çok güzel bi yazı.

Hakimiyet peşinde olmayan otorite...
dgo2133
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Mayıs 2006; 15:32:48 

güzel olmuş şöyle olmuş böyle olmuş demekle olmuyuor umarım birilerinin insafına gelirde biraz düşünür hızın kime yararı var diye bende severim hızı yerine göre ama öyle makasmış şuymuş buymuş saçma gelir

2 sene önce mersinde bi tipo kadına vurdu 2 metre havaya fırlattı gözlerimin önünde o genç kızın anne diye haykırması hala gözümün önünde saglık ekibi geldi yavaşça eşarbı ile kadının yüzünü kapattı ve ben o gece uyuyamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo2133 -- 29 Mayıs 2006; 15:34:02 >
Whisper911

29 Mayıs 2006; 15:56:52 

Şuana kadar forumda okuduğum en anlamlı yazıydı.........
1)çok klasik olucak ama gene eğitim şart.....
2)ayrıca her köşe başına pist te yapsanız gene herkes trafikte hız yapıcaktır.....pistte makas atılmıyor....ölüm tehlikesi yok ....adrenalin wermiyor......bu nedenle hızlı giden 2 ayaklı haywanlar..gene bildiğini okurlar.....
3)cezaların artması işe yaramaz aksine rüşwet artar...devletin kazancıda azalır......adam ceza 200 se 50 60 polise werip geçiyor....ceza 2000 ytl olursa polise 1 milyara kdr para werebilirsin yarıyarıya az olur genede.....hiç bir polis bu teklifi geri çewiremez....çok sayıda,, polisleri tuzağa düşürücek ekipler kurulur....bilerek kırmızıda geçer.....rüşwer werir we polisi yakalattırır..ancak böyle şeylerle bi çözüm aranır....
4) bizim insanımız kendi canını düşünmüyorki başkasını düşünsün....trafiktekilerin çoğu kemer takmıyor.....
EURO-NCAP ın sitesinde esp siz araç almayın diye bir yazı we 1-2 video koymuşlar....saolsun duyarlı bir arkadaşımız bu foruma taşıdı bu konuyu......Aman Allahım sanarsınız esp bomba --euro ncap de terörist bizi öldürmeye çalışıyorlar.....
her türlü sivil toplum hareketine warım ama bu hareketin bir ütopya olacağına inanıyorum.....umarım yanılırım.....

(ben makas atıyorum rüşwet weriyorum fln sanılmasın....benim daha ehliyetim bilem yok...)

www.xenonmercek.com
Sayfa:   [1] 2 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel >> Siz hiç katil gördünüz mü ? Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
EkoSolar güneş panelleri ve LED aydınlatma
Güneş Enerjisi Panelleri, LED Aydınlatma ve Rüzgar Türbin'leri hakkında bilmek istedikleriniz.
Zotac GTX295
nVidia çift GPU'lu yeni kartı GTX295 ile zirveye oynuyor!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız

Tomb Raider Underworld (PC, Playstation 3 ve Xbox 360)

Cebit 08: e-dernek standı

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

1.859