Şimdi Ara

FIFA 2014 [PS4 ANA KONU] 'PS3 ve PS4 Sürümleri Çok Farklı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.077
Cevap
41
Favori
230.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • EA: "FIFA 14'ün PS3 ve PS4 Sürümleri Çok Farklı"

    Bildiğiniz gibi FIFA 14'ün Playstation 4 ve Xbox One sürümleri Electronic Arts'ın Ignite Engine adlı yepyeni oyun motoruyla geliştiriliyor. Ignite Engine sayesinde yeni nesil sürümlerle şimdiki nesil sürümler (PC dahil) arasında büyük fark olacak gibi görünüyor. FIFA 14'ün yapımcı koltuğunda oturan David Rutter'ın bu konudaki açıklamaları şu şekilde:

    "İki sürümü yan yana koyun ve ardı ardına ikisini de oynayın, arada ne kadar büyük bir fark olduğunu göreceksiniz. Bu fevkalade bir şey. Playstation 4 bize daha rahat modelleme yapmak imkanı sunuyor. Kaba bir şekilde söylersek yeni nesilde 10 kat daha fazla animasyon görebilirsiniz."

    "Daha önceki nesillerde şut çekemediğiniz yerlerden şut çekebileceksiniz. Yeni nesilde şut çekmek Ignite Engine'in tüm gücünü arkasında alıyor; yani tonla yeni animasyona sahip oluyorsunuz. Gerçekteki ile tasarlanmış şut arasındaki bağlantıyı kurmak konusundaki sinerjiden son derece memnunuz."

    Bu sözleri duyduktan sonra insanın ister istemez yeni nesil sürümlerin dışında FIFA 14'ü oynama isteği azalıyor.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-EA_FIFA_14un_PS3_ve_PS4_Surumleri_Cok_Farkli-40856.htm






    FIFA 14'ün özellikleri açıklandı


    Oyuncular bu yenilikler sayesinde PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi, Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi ve PC’de EA SPORTS™ FIFA 14 oynarken birbirinden müthiş goller atmanın verdiği hazzı yaşayacaklar.

    Serinin ödüllü* oynanışı üzerinde yapılan yenilikler FIFA 14’ün eksiksiz bir maç günü deneyimi yaşatmasını sağlayacak ve oyuncuların orta sahada oyun kurup maçın temposunu belirlemelerine ve birbirinden etkileyici gol fırsatları yakalamalarına ilham kaynağı olacak. Ölçülü biçimde geliştirilen hücumlar ve inanılmaz son vuruşlar ile birbirinden muhteşem maçlar oynayacaksınız. FIFA 14’teki Pure Shot ismindeki yeni özellik ve yeni top fiziği sistemi şutların yapısını değiştirecek, her bir şutun gerçek hissettirmesini ve oyuncuların o kusursuz vuruşu yaptıklarında büyük bir coşku hissetmelerini sağlayacak.



    “FIFA 14 orta sahada kurulan oyunlar, maç boyunca yükselen tansiyon ve yakalanan ve değerlendirilen gol fırsatlarıyla, unutulmaz futbol maçlarında yaşanan anları tecrübe etmenizi sağlayacak,” diyor FIFA 14 Baş Yapımcısı David Rutter “FIFA 14’te yakalanan fırsatlar tatmin edici, goller ise birbirinden etkileyici olacak.”

    Pure Shot ile desteklenen son vuruşlar sayesinde oyuncular adımlarını kontrol edebilecek ve ağları bulmak için en iyi pozisyonu yakalamak üzere kaleye yaklaşma açılarını ayarlayabilecekler. İyi vurulan toplar daha heyecan verici ve tatminkar biçimde hareket edecek. Yeni şut türleri arasında saf şutlara ek olarak dengesiz şutlar ve acele şutlar da bulunacak. Real Ball Physics özelliği topun hareket yolunu belirleyecek, oyuncuların aynı gerçek futbolcular gibi topa uzaktan sert biçimde vurmalarını, isabetli alçak şutlar çekmelerini, topun dibine girerek falsolu vurabilmelerini sağlayacak.


    Oyuncular dört yeni özellik sayesinde gol fırsatı yakalamak üzere hücum geliştirebilecek ve maçın temposunu belirleyebilecekler. Protect The Ball özelliği ile oyuncular herhangi bir hızla top sürerken savunma oyuncularını kendilerinden uzak tutup topu koruyabilecek, pası almadan önce pozisyon kapmak için rakiplerini fiziklerini kullanarak uzaklaştırabilecek, sonra da savunmayı aşarak gol fırsatı yakalayabilecekler.



    Her iki taraf için de geliştirilen Teammate Intelligence özelliği sayesinde yeni karar verme mekanizması daha akıllıca markajlar ve koşu takibi sağlayacak, savunma oyuncuları pozisyon fırsatlarını görerek topu geri kazanmak üzere destek sağlayacak, hücum oyuncuları ise çizgi boyunca kendi tempolarında koşular yaparak kendilerine boş alanlar yaratmak üzere rakiplerini kandırabilecekler.

    Top kontrolü üzerinde yapılan önemli değişiklikler, orta sahada yapılacak top kapma mücadelelerini kazanmanız için yeni fırsatlar sunacak. Sprint Dribble Turns özelliği sayesinde oyuncular depar sırasında ivmelerini korurken istedikleri yöne dönebilecekler ve savunma oyuncularını bire birde geçmek için kontrole ve güvene sahip olacaklar. Variable Dribble Touches özelliği ise depar sırasında topa tapılan dokunuşlara çeşitlilik getirecek. Yetenekli oyuncular toıpla birlikte depar atarken topu daha iyi saklayabilecek ve kontrol edebilecekler.



    Oynanış üzerinde yapılan yeniliklere ek olarak FIFA 14’te Kariyer Modu oynamanın yepyeni bir yolu da bulunacak. Global Scouting Network özelliği profesyonel gözcülük dünyasını hayata geçirecek. Oyuncular bir gözcü ağı kurarak yıl boyunca yetenek avına çıkabilecekler. Gözcüler dünyanın dört bir yanındaki futbolcuları izleyerek transfer dönemi öncesinde oyundaki her bir oyuncunun özelliklerini ve kişisel yeteneklerini ortaya çıkarabilecekler. Ayrıca yeni bilgi merkezi daha rahat dolaşım, daha az kesinti ve canlı gözcü raporları da sunacak.

    FIFA 14 EA SPORTS Football Club yoluyla oyuncuları sporun kalbine ve birbirine bağlayan online özellikler** ve canlı servisler sunacak ve FIFA 14’ü oyuncuların dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca diğer oyuncuya bağlandığı, rekabet ettiği ve paylaştığı, futbolun sosyal ağı haline getirecek. Oyunda ayrıca şu özellikler de bulunacak:

    • Popüler FIFA Ultimate Team üzerinde yapılan değişiklikler
    • Sosyal rekabeti cesaretlendirecek yeni bir online mod
    • FIFA’nın kalbini oluşturan canlı servis EA SPORTS Football Club için yeni özellikler
    • 500’ün üzerinde resmi lisanslı takım ile üst düzey gerçekçilik

    EA Canada tarafından geliştirilmekte olan FIFA 14 bu sonbaharda satışa sunulacak. Oyunun çıkacağı diğer platformlar önümüzdeki aylarda duyurulacak.


     FIFA 2014   [PS4 ANA KONU]  'PS3 ve PS4 Sürümleri Çok Farklı'





    ---------------------------------------------------------------


    FIFA 14, Playstation 4 için Listelendi


    Electronic Arts'ın FIFA serisi bu nesilde gerçekten de büyük işler başardı. Öncelikle kalitesini fazlasıyla arttıran oyun satış konusunda da Electronic Arts'ı memnun ediyor. Tabi bu seriyi yeni nesile adım atarken görmesek çok şaşardık.

    EA'in FIFA serisinin yeni nesil çalışmalarını yaptığını biliyoruz. Şimdi Amazon'un Almanya kanadı da FIFA 14'ü Playstation 4 için listeledi. Perakende satış noktaları da oyunu listelemeye başladığına göre yeni nesil futbol şovuna hazır olmak gerek.

    Nintendo Wii U'nun çıkış oyunlarından birisi olan FIFA serisi muhtemelen Playstation 4 için de bir çıkış oyununa sahip olacaktır.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-FIFA_14_Playstation_4_icin_Listelendi-35060.htm

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Next-Gen FIFA: What Should We Expect?


    With powerful new hardware on the way, EA's reasons (excuses?) for their usual minor annual iterations will be increasingly difficult to justify. FIFA 14 on next-gen machines should be a much deeper, more complete simulation of football than was ever possible before. So what should we hope for, and what should we expect?

    Possibilities might include:

    An end to pre-canned animations and the delays that they cause, with all player movement and reactions being completely physics based.
    Improved ball physics, with more lifelike weight, trajectories and bounces.
    Smoother transitions between player animations, and more personality in individual movement.
    Better intelligence from AI team-mates, with improved spatial awareness and better overall 'footballing brains'.
    Time of day transitions, with shadows moving across the pitch, games starting in late-evening daylight and ending under floodlights etc.
    Weather transitions, with rain showers, sun breaking through clouds, wind gusting etc.
    Pitch deformation, with divots being raised, areas getting worn and the grass getting marked from slide tackles etc.
    Better overall atmosphere, with 3D crowds that react better to events on the pitch.
    More varied, detailed and appropriate commentary.
    More flow to the game, with fewer cuts and breaks in the action. Have ball-boys throwing balls back, for example.
    Better physical fatigue and injury modelling, and more realistic mental concentration levels.

    So what else should we hope for and what should we expect from a next-gen FIFA?

    Kaynak:
    http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=515441

    ----------------------------------------------------------------------------


    Google çeviri:

    Yolda yeni ve güçlü donanım ile, her zamanki küçük yıllık tekrarlamalar için EA nedenler (bahaneler?) Haklı çıkarmak için giderek daha zor olacaktır. Next-gen makinelerde FIFA 14 zamankinden mümkün olandan futbol çok daha derin, daha eksiksiz simülasyon olmalıdır. Peki, ne için umut etmeli ve biz ne beklemek gerekir?

    Olasılıklar şunlar olabilir:

    Tüm oyuncu hareket ve tamamen fizik merkezli olmak reaksiyonları önceden konserve animasyonlar ve neden oldukları gecikmeler, bir son.
    Daha canlı ağırlık, yörüngeler ve dönen ile, top fiziği Geliştirilmiş.
    Oyuncu animasyonları ve bireysel hareket içinde daha kişiliği arasında yumuşak geçişler.
    Gelişmiş mekansal farkındalık ve genel olarak daha iyi 'futbol beyinleri' ile AI takım arkadaşları daha iyi istihbarat,.
    Günün geçişler Zaman, gölgeler sahası genelinde hareketli, oyunlar geç akşam gündüz başlayan ve ışıklandırma vb altında biten
    Hava geçişler, yağmur duşlu, güneş gusting vb, bulutların arasından rüzgar kıran
    Divots yetişiyor ile Pitch deformasyon, alanları getting worn ve çim slayttan işaretlenmiş alma vb tackles
    Sahada olayları daha iyi tepki 3D kalabalıklar ile genel olarak daha iyi bir atmosfer.
    Daha zengin, ayrıntılı ve uygun anlatım.
    Eylem az kesim ve sonları ile oyun daha akışı. Top-erkek örneğin, arka topları atarak mı.
    Daha iyi fiziksel yorgunluk ve yaralanma modelleme ve daha gerçekçi zihinsel konsantrasyon seviyeleri.

    Peki başka ne için umut olmalıdır ve biz bir sonraki nesil FIFA ne beklenir ki?

    --------------------------------------------------------------------------------

    Şuan için bilgiler cok taze ve yanlız google den cevirebildim. Detaylar geldikçe paylasacagım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 16 Ağustos 2013; 5:57:13 >







  • fifaya dönücem artık pes de pek ümidim yok artık
    mesajım bulunsun takipteyim
  • Önlerden yerimizi alalım bakalım heyecanla bekliyoruz.
  • of of next gen ve fifa agzimin suyu akiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jony___ -- 1 Mart 2013; 23:31:24 >
  • Artik futbolda yeni konsollardan alisilmisin disinda yenilikler ve gerceklilik bekliyoruz
  • Hadi insallah :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Momentum/Script olayını kaldırırlarsa tadından yenmez
  • ps4 te sıkı rekabet istiyoruz

    ea in insafına kalmaktansa ölmek daha iyi

    gram gram geliştirme yapıp bunu destan yazmış gibi anlatan ea

    rakipsizlikten dolayı biz oyuncularıda mağdur ediyor

    kimbilir bu yapımcı dostu konsol 2k yı futbola çekebilirmi acaba ?

    2k basketbolda nasıl ea e artık oyun bile çıkartmıyorsa futbola girerse işler çok ama çok karışır

    şimdi diyeceksinizki futbol ayrı iş

    peki ya 2k bu işe hazırsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 24 Şubat 2013; 18:53:20 >
  • Seyircileri iyi yapsınlar. Hatta kenardaki yedek kulübesi falan da gözüksün. Tezahüratlar daha iyi olsun. Bir de Türk ligi olsun. :D
  • 2k iyi olur cidden ama ea da fena olacak zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tribünlerde meşale şov görmek istiyoruz
  • Sanki 2k basket yapabiliyor diye futboluda yapabilecek hemde kısa bir zamanda saçmalıyorsunuz.

    Beyzbol ve nfl oyunları ortalama altı kötü mesela...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mj 23

    Sanki 2k basket yapabiliyor diye futboluda yapabilecek hemde kısa bir zamanda saçmalıyorsunuz.

    Beyzbol ve nfl oyunları ortalama altı kötü mesela...




    Yani yapsa güzel olur demek istediğimiz o. İlk yapamaz belki ama geliştirebilir kendini bu konuda. Maksat rekabet artsın.
  • saçmalayan sensin futbol oyunu yapmak ea ve konaminin tekelindemi

    basketboldada rakipsiz adamlar ea e oyun çıkartmıyor o ne olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onureyiz

    Momentum/Script olayını kaldırırlarsa tadından yenmez

    Aynen, kim iyi oynarsa kazansın oyun karar vermesin yeter.
  • Çirkeflik yapanlara bir çözüm bulsunlar yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 14'ün gelmeyeceğini düşünüyordum PS4'e eğer gelirse gerçekten muhteşem olur.
  • PS3'te ilk oynadığım futbol oyunu Euro 2008'di...O atmosfer beni çok etkilemişti...Fifa 2014 World Cup (Lisansı hala varsa) ve PS4 düşünemiyorum (biraz ileri gittim ama )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Zuha -- 24 Şubat 2013; 20:17:23 >
  • 14'te çok fark olmaz büyük ihtimalle de 15 nasıl olacak bakalım.
  • Yapay zeka ve script öncelik bunlar olmalı. 2008'den beri aynı goller.Topun kaleye girdiği yer,kalecinin kurtarışı,topun sekip gittiği yerler hep aynı bırakın çeşitliliği 2. 3. olasılıklar bile yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.