Şimdi Ara

MURDERED:SOUL SUSPECT[ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geliştirici: Airtight Games
    Yayıncı: SquareEnix

Çıkış tarihi: 3 Haziran 2014

Vahşice öldürülen dedektif Ronan O'Connor,cinayetinin arkasındaki sır perdesini kaldırmak için olayın gerçekleştiği noktaya(Massachusetts)'e hayalet olarak geri dönüyor.

Ana karakterimiz bir hayalet olunca,oyunda yapabileceklerimiz de diğer oyunlardan farklı bir şekilde gerçekleşiyor.
    Duvarlardan geçmek,diğer insanların bedenlerini ele geçirmek,başka insanların düşüncelerini okumak gibi....

Farklı bir tema ile oyuncuların büyük bir ilgisini toplayan Airtight Games'in oyunu Murdered Soul Suspect,3 Haziran'da PC,PS3,PS4,X360 ve Xbox One için raflardaki yerini alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Maximus is BACK -- 31 Mayıs 2014; 12:33:01 >

• Murdered.com domain adresinin Square Enix'te üst yönetici olan Naoto Sugiyama adında birisine kayıtlı olduğu belirtiliyor.

Orijinalden alıntı: Errolflyn

oyun survival tarzımı ?

Şu an için oyun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da,oyunun survival tarzı olacağı söyleniyor.

(bir dedektiflik oyunu gibi)
    Xbox Live : EkinTR
    Steam : Outlaw-E
  • Su yeni oyunların hafta sonuna denk gelmesi iyi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunu bitirdim. Aksiyon yok, kendi cinayetinizi çözmek için ipuçlarını takip edip kasabadaki cinayetleri aydınlatıyordu. Sıkmadi, hikaye sürüklüyor zaten. Adam vurma öldürme yok, alet kullanmak yok, duvarlardan geçiyorsunuz ipuçlarıyla hikayeyi çözüyorsunuz.

• KAKÁ K kullanıcısına yanıt
    The Evil Within bildiğin gerilim oyunu bu oyun çok daha farklı bir atmosfere sahip bende şimdilik pas geçiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • Oyunun geçtiği mekan Salem, şu meşhur cadı muhabbetlerinin yapıldığı yer. Tanıtımlarda da görüldüğü gibi bizim dedektif bir evin catı katından atılıp ardından 7 kursun la hakkın rahmetine eriyor. Yukarı (arşa) çıkıyor 3 sene evvel ölen sevgilisi, tam kavuştum derken günahlarından arınmak için çabalamasın gibisinden bir mevzuyla aşağı yollanıyor. Bu kısımda kısa kısa dedektifin vucudundaki dövmelerin anlamlarını gösteriyor ( Çokta önemli değil),

Kasaba da bir seri katil var "Bell killer" diye. Bunun peşine düşüyorsunuz. (Bizim karakteri de öldüren, zaten onun yakalamak için uğraşırken ölüyoruz)

Oyunda süresince bazı 3 özellik alıyorsunuz.
    Biri askıdakilerin, yada yaşayanların içine girme. Yaşayanların içine girdiğinizde o kişinin aklından geçenleri öğrenebiliyorsunuz. Bazı kilit kişilerde o kişinin aklına belli resimler i şeçip yönlendirebiliyorsunuz. Ama bu olay oyun boyu 3-4 yerde oluyor. Onun dışında diğer insanların içine girmek pekte matah bir olay olmuyor bir süre sonra.
    İkincisi oyunun ortalarında kesfettiginiz ışınlanma olayı bazı duvar lardaki kırıklardan( pencere gibi ) bunu kullanarak gecebiliyorsunuz. Oyunda bazi yerler eski döneme ait gibi duruyor buraların içinden geçilmiyor. Buralardaki aralıklardan bu yöntemle geçiyorsunuz.
    üçüncü yöntem duvarların arkasındaki demons ları ve port olabildiğiniz şeyleri görebildiğiniz özellikl. Sadece Demons ların olduğu yerlerde kullanım alana var. Diğer yerlerde hiçbir olayı yok.

Oyun ana hikaye devam ederken birkac tane yan görev var bunları çözüp çözmemek size kalmış. Neden öldüğünü bilmeyen ruhlar, kocasının kendini aldattığını düşünüp deli olan ruhlar, ben öldüm ama cesedim nerde diyen ruhlar gibi. Bunların olaylarını da ipuclarını ( hayaletin olduğu yerin 20 mt içindeki ipucları, ipucu bulmak için uzaklara gitmiyorsunuz) toplayıp özgür bırakabiliyorsunuz. Tabi her muhabbet ettiğiniz ruhta serbest kalabileceği bir hikayesi yok.

Oyunda sallana sallana gezmeyin biraz uğraşın diye Demon lar koymuşlar. Her mekanda çıkmıyorlar, bazen mekanı gezerken değil, mekandaki olayı çözüp dönüş yolununda çıkıyorlar. Arkası dönükken yaklasın ve ekranda gösterdiği tuş kombinasyonuyla yok edin gitsin. Biraz kalabalık ve birbirlerine yakın dolandıklarında zor oluyorlar.
    Birde bazı bölümlerde o yolu kullanmayın diye yerde elimiş lav lar oluyor. Bunların üstünden geçemiyorsunuz ruh olarak ama bir şekilde insan bedenine girip geçebilirsiniz. Oldu da yanlislikla yakalandiniz o dalgalara ekranda gösterdiği tuşa basında kurtuluyorsunuz.

Kasabanın merkezi açık dünya gibi, diğer bütün mekanların bağlantı yeri burası.

Her bölümde gizlenmiş belli bir adete sahip esyalar var. Bunları topluyorsunuz, örnek akıl hastanesinde deli gömlerkleri var 9 tane bunları toplayın diyor. Ama konuya bir katkısı yok ödül veriyor trophy hesabı.

Oyunda vur kır olmadığı, hikayeyi takip edip anlamak icinde ortalama üstü, en azından ortalama bir ingilizce gerekli. Tanıklara sorulan sorular basit cümleler ama, arada adam ara videolarda bir kaptırıyor muhabbeti anlamakta zorlanabilirsiniz. Birde altyazı lar çok ufak kalmış belli bir mesafeden oynuyorsaniz oyunu okumakta zorlayabiliyor.

Katili az buçuk tahmin ediyorsunuz ama düşündüğünüz gibi çıkmıyor emin olun.

İzin gününde yapacak alternatif birşey olayınca 6 saatte gezine gezine bitirdim oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 1 Haziran 2014; 9:48:52 >

• Notlar çok kötü, fena gümlemiş oyun.
    CIkmadan oncede BSC de ki konusuna bi nane olmayacak gibi yazdim di dunya eksi yemistim.
    Allah askina, sizde ongoru becerisi yoksa ben naapiyim ki :)
    Bos insanlar :)

Teknik olarak eksikleri olan bir oyun, grafik yeni nesil değil, kısaca ararsaniz eksik çok bulursunuz ama oyunun elinin güçlü olduğu 2 nokta var ;

1. Atmosfer

2. Hikaye

Kasaba cok küçük ama samimi olmuş. Devamlı bir yerlerde bir şeyler arıyorsunuz, merak olayı iyi işlenmiş.

Hikaye ise devamlı tahmin yürütüp şaşırma ile bitiyor. Kesinlikle güzel.

Ben underrated bir oyun olduğunu düşünüyorum. Kendi puanım atmosfer ve hikaye adına 8 diyebilirim.

Birbirinin aynısı oyunlar içinde adamlar farklı bir şey denemisler. Bence olmuş. Fiyatının neredeyse bedava olduğu bugünlerde oynamayan herkes denemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 24 Mayıs 2015; 18:49:49 >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.