Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (685. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.218.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Yani 1.33 yokuş da kalkmaz, çıkmaz diyenlere sevgilerimi sunarım.


    onu diyenleri ıslak odunla döveceksin. babaları 124 e 131 e binen adamlar gelip olur olmaz ahkam kesiyorlar.
  • Auris forumunuda Corolla forumunu da takip ediyorum. Kimsenin günahını almak istemem ancak (önceki cümlenin anlamı tamamiyle gitti) sadece Corolla forumu için değil tüm forum için'' keşke bu arabayı almasaydım da şunu alsaydım x markanın vallahi günahını almışım'' tarzı yorumların reklam koktuğunu düşünüyorum ve inandırıcı gelmiyor . Bi kamyon para verip almadan önce alınacak aracın artısı eksisi nedir diye bakmayan forumdaşlarında olduğunu samnıyorum (çamur atma amacı yoksa ). X markayı düşünen zaten gider orada bilgi alır paylaşır Övmek isteyen arkadaşlarıda sol koridordan yan forum sayfasına alalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel


    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: sefacv

    Yoruma katılıyorum. Tavsiye istemiş arkadaş. Alma kardeşim. 2 aylık araba dökülüyor. Takır takır içinden ses geliyor. Kanaatkar arkadaşlar da "araba şans işi, size böylesi denk gelmiş" diyor. Güzel kardeşim tıkır tıkır ödemesini yaptığın araba neden şans işi olsun yahu? Yani ben neden tamam yav benimki de böyle olsun deyip sineye çekeyim? Kısa bir süre sonra satıp kurtulucam. Aklımda hyundai almak vardı işte heves ettik aldık. Hakikaten çok da önyargılı davrandık hyundai e. Şöyle bir argümanım var. Çok değil beş altı ay sonra arabamın solundan ses geliyor, arabamın direksiyonundan tıkırtı sesi geliyor ne yapayım, garanti kapsamında bişey olur mu temalı birsürü yorum okuyabilme ihtimalim olacak burada. Kimse yanlış anlamasın. Bu bir temenni değil, görüş. Davlumbazdan, torpido ışığı cam düğmesi aydınlatmasını falan daha söylemiyorum. Zorla mı aldırdılar? Elbette hayır ama tavsiye isteyen olursa değerlendirsin.

    Bu arkadaşta şıracı :)))) Arkadaşım senin arabanda problemler var diye kimse almasın mı tavsiye olunmazmı? ben 4000 e geldim hiç ses yok! Ne yani şimdi tavsiye etmeyelimmi o kadar mı kötü bu araba. En başından beri senin içine zaten sinmedi bu araç sat kurtul be kardeşim gelip gelip kafa şişirme bıdıbıdı....

    yav arkadaş nedir bu avukatlık hevesi? nedir toyotanın yanlışlarını aptallıklarını savunma gayreti? ayrıca açıklasana nedir benim attığım boklar? olmadığı halde varmış gibi söylediğim, kötü gösterdiğim nedir? bir malın hep mi iyi yanı olur hiç mi kötü olmaz? herkes arabasından senin gibi memnun, çıkan sorunlar karşısında senin gibi kaderci olmak zorunda mı? burada herkes arabasını yağlayacaksa foruma ne gerek var? en beğenenler bile benim arabamın bu bu bu yanlışları var ama ben severek aldım kullandım demiyor mu? onlara birşey söyleyen oluyor mu? benim arabamın bu bu bu yanlışları var o yüzden sevmiyorum ve alınmasını tavsiye etmiyorum diyen adama niye çemkiriyorsun? sat kurtul sat kurtul. satmasını biz de biliyoruz ama biz parayı senin gibi ağaçtan toplamıyoruz güç kazanıyoruz güç harcıyoruz kusura bakma ama vakti kereati gelince satarız da yenisini alırız da. lakin sen beğenmiyorsun diye toyota hakkında dilimizi tutmamızı yanlışlıklarını söylememizi bekleme.

    Toyotaya laf söylemek senin ya da benim haddimize mi? "Her şey iyi çok güzel YAŞASIN TOYOTA!" diyeceksin ya da satacaksın. ama arabadan kurtulmak için değil böylelerinden kurtulmak için. Senelerce marea daha sonra da 1.5 yıl ix35 forumunu takip ettim kimse arabanın eksiğini söyleyince böylesine saldırmıyordu. İx35 değil belki ama marea kronik sorunları olan bir araçtı ve biri eleştirdiğinde genelde çözüm yolu sunulurdu. Bu forumda da çok değerli abilerim arkadaşlarım var tenzih ederek söylüyorum. Yarası olan gocunsun. Ne toyotaymış arkadaş evet satacağım satıp kurtulacağım bir daha da büyük ihtimalle toyota almayacağım. Ama bunu birileri söyledi diye değil kendim istediğim için istediğim zaman yapacağım. Burada da eğriye eğri doğruya doğru diyeceğim. size de aynısını tavsiye ederim.

    Satman isabet olur arkadaşım. Ama bana bundan sonra hangi arabayı alacağını söyle bende aynından alayım. Sonra hergün bir eksiğini bulup forumunda yada gerçek hayatta gelip kafana kakıp durucam bakalım sen bu durumdan hoşnut olacakmısın? Empati yapamıyorsunuz bari ısrarla hatanızın arkasında durmayın. bakın forumun geçmişine bakalım ağzınızdan elinizden tek olumlu bir düşünce çıkmış mı? Eleştiri yapmak hakkımız diye sataşıp duruyorsunuz. Hepimiz kucak dolusu paralar döktük ortaya hergün burdan bi posta eleştiri alıp çıkıyorum eminim benden başka bu derece memnuniyetsizliğe katlanamayan başkaları da var. Örneğin ben şimdi hyundai forumuna gidip ''kore tabutu'' yakıştırmasını yapıp insanların canını sıkıyormuyum? Onuda alan almış güle güle kullansın. Biz araçları aldık km ler yapıyoruz gayet keyifli. Eksiklerini bile bile söve söve yapıyoruzda canımızı böyle şeylerle sıkmıyoruz güzel kardeşim sende sıkma sat gitsin ne istiyorsan da onu al hayrını gör inşallah.

    Hyundai ix35 in gdi motorunun yakıtı ve lpg uyumsuzluğunu örtmek için 50 tane oyuncak koyuyorlar.Benim düşüncem bu.
    Rav4 e dr bi halt koymuyorlar ama çölde buzda arazide yağmurda her yerde rav4 yada land var.
    Mesele şu motor ve arkasında duran firma mı oyuncağı bol iştahı kabarık 100 binden sonrası meçhul koreliler mi?
    Kia sorento yılın arabası seçilmişti mesela Amerikada ilk çıktığında.Allah aşkına 2.5 dizeli 65 kuruş yakıyor 100 bin km üstüne 1 tane müşterisi yok napayım ben oyle cipi.
    Kia ceed güzel eyvallah ama dolu oyuncaklı sağlam koreli araba alacak olsam Ssangyong Rexton alır geçerim o da aynı yakıyor 1.6 otomatik dizel i30 ile mesela.Ve sağlam.Mercedes şasi ve motoru var.Onlarca oyuncağı var.
    Lafın sonu ve özeti geçiniz Bunları.

    Ya hocam ben bir kazalı accent blue gördüm yarabbim bütün araçlar kaza yapınca bilmemne hale gelir eyvallah da bu bir başka... Bu arabada hiç olmazsa güvenli oldugunu düşündüğüm bir yolculuk yapıyorum ki zilyon tane hava yastıgı var. Eksik mi eksik çok Allah napsın bunları ama boşveriyorum canımı sıkmıyorum konforlu mu konforlu az da yakıyor e servisi arkasında zırt pırt arıyor böylede bi servis görmedim :)) bi servise girdik 1000 de 1000 defa aradılar memnun kaldınızmı kıl yün... Yani bu kadar para verip yukardaki arkadaşları dinlemek canımı sıkıyor genel olarak az empati yaw :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemocancem

    Auris forumunuda Corolla forumunu da takip ediyorum. Kimsenin günahını almak istemem ancak (önceki cümlenin anlamı tamamiyle gitti) sadece Corolla forumu için değil tüm forum için'' keşke bu arabayı almasaydım da şunu alsaydım x markanın vallahi günahını almışım'' tarzı yorumların reklam koktuğunu düşünüyorum ve inandırıcı gelmiyor . Bi kamyon para verip almadan önce alınacak aracın artısı eksisi nedir diye bakmayan forumdaşlarında olduğunu samnıyorum (çamur atma amacı yoksa ). X markayı düşünen zaten gider orada bilgi alır paylaşır Övmek isteyen arkadaşlarıda sol koridordan yan forum sayfasına alalım.

    o zaman sana şöyle cevap vereyim. aşağı yukarı aynı fiyat seviyesinde astra sedan,octavia,corolla yı ele al. astra alsam aklım octavia da kalabilir bagajı daha büyük, motoru vergi avantajlı ve daha az yakıyor,octi alsam astra daha tok duruyor,yola daha iyi basıyor,corollanın şanzımanının bozulması söz konusu değil,corolla alsam yukarıda saydığım detaylar. yani günümüzde herkes iyi otomobil yapıyor ama kimse %100 ünü yapmıyor hep aranılan bir özellik başka araçta çıkıyor.




  • Üzerinize alınmışsınız cevap vereyim keşke Astra yada Octavia alsaydım diye düşünüyorsanız bu markaların forumuna yazarsanız daha iyi cevap vereceklerdir teselli edeceklerdir. Burada aradğınız sorulara cevap bulamayabilirsiniz.
  • Öyleyse tam bana göreymiş. Peh peh peh. Yaw bu forumda öteki marka ve modellerin satış temsilcileri cirit atıp aman ha 1966 dan beri 11.nesli üretilen ve dünyanın en çok satılan c sınıfı corolla yı almayın yerine yok metalik rengi ilave para yok + hava yatığı para diyen markalarını uyandırıp kaliteyi ve müşteri memnuniyetini artırmak yerine buralarda mahalle dedikodusu yaparak müşteri soğutmaya kalkmasın kimsecikler. Milletin gözü açık.
  • CAD34 kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru simdi gitmiyor cekmiyor diyenlere bende bir miktar katılıyorum yüksek hizlarda ara hizlanmalari iyi değil iyide arkadas 1'33 bu motor daha nolcaktiki. Yokusta kalkmiyor olayı zaten hakkaten islak odunluk olay ben severek kulkaniyorum zaten hiz yapmayıda seven biri degikim olmadimda asla.ayrica siz hiz yapmak isterseniz ben otobanda 180 i cok defa gordum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    Hocam doğru simdi gitmiyor cekmiyor diyenlere bende bir miktar katılıyorum yüksek hizlarda ara hizlanmalari iyi değil iyide arkadas 1'33 bu motor daha nolcaktiki. Yokusta kalkmiyor olayı zaten hakkaten islak odunluk olay ben severek kulkaniyorum zaten hiz yapmayıda seven biri degikim olmadimda asla.ayrica siz hiz yapmak isterseniz ben otobanda 180 i cok defa gordum...

    İşte o zaman da bir değil iki vites düşürüp durum çok da güzel kurtarılıyor. Evet alt devirler de cansız ama devirini bulunca da gitmem demiyor. Yani 150 HP ve 200 NM tork'luk bir araba değil.
  • Jantlar olmuş, hayırlı olsun.

    O Acıbadem yokuşunu bazen ben de kullanırım, benim dizel mmt bile zorlanıyor, çok iyiymiş valla 1.3 motor için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaansa

    Jantlar olmuş, hayırlı olsun.

    O Acıbadem yokuşunu bazen ben de kullanırım, benim dizel mmt bile zorlanıyor, çok iyiymiş valla 1.3 motor için.

    Yokuşa 1. vites ile girdim. Ortasında 2'ye aldım ve önde ki yavaşlayınca 1'e düştüm ve baktım arkada kimse yok bilhassa durdum. Ve yokuş kalkış desteği yardımı ile kalktım sorunsuz ve ben, annem, erkek kardeşim varız arabada. Zaten benim İstanbul da görüp gittiğim en dik yokuş da orası olur ve o da ekstrem durumlar da. Ha bir de Fulya yokuşu vardır Polat Tower önünde ki. O da yani ayda yılda bir kere yolum düşecek de gideceğim. Yani kısaca alacak olan 1.33'den korkmasın. Ananemlerin evinin karşısında dik bir bayır var. Geçen pazar oraya park ettim. Orada da el freni ise sorunsuz kalktım. Sıkıntı yok.




  • Sıkıldım artık şu foruma gelip corollayı kötülemeye çalışanlardan. Begenmiyorsan alma, aldıysan zorlamı aldırdılar Araştırmadan Ölçüp tartmadan tuvalet kağıdı bile almadım hayatımda , Parayı sokaktan toplamıyorum.

    Yok konsolunun plastiği iyi değilmiş. Üstüne mi oturacaksın.
    Davlumbazı yokmuş. Taş sesi geliyormuş. Sen corollaya kızacağına git o yolu yaptırmayan belediyeye kız. Allah bilir sende o başkana oy verenlerdensindir.

    Bırakın bu işleri burası corolla almışların takıldığı mekan. Bizde biliyoruz bazı eksiklikler olduğunu .o eksiklikleri olmayanların neleri kötü onuda biliyoruz. Kafamıza corolla yattı Aldık. Senin kafana uymuyorsa alma. Aldıysanda paran bol demekki. 60-70bini düşünmeden, araştırmadan harcayabiliyorsun 3-5 zarar sana koymaz sat gitsin.

    Kimseye isim olarak hitap etmiyorum .isteyen alsın üstüne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    Hocam doğru simdi gitmiyor cekmiyor diyenlere bende bir miktar katılıyorum yüksek hizlarda ara hizlanmalari iyi değil iyide arkadas 1'33 bu motor daha nolcaktiki. Yokusta kalkmiyor olayı zaten hakkaten islak odunluk olay ben severek kulkaniyorum zaten hiz yapmayıda seven biri degikim olmadimda asla.ayrica siz hiz yapmak isterseniz ben otobanda 180 i cok defa gordum...

    valla ben 5 yetişkin+klima açık kalkış denemeleri yaptım ikl iki viteste 5500 devir görüncü gayet de güzel hızlanıyor milletin hepsi v8 kullanıyor mübaretkler 1.33 çekmiyor. bundan 200 sene önce 100 bg turbosuz kamyonlarla yük çekiyorlardı hem de tonajlı ne çekmemesi




  • 1.33 corollamla iki ayda 6000 km yol yaptım.
    Hic pişmanlık duymadım. Bu fiyata alınacak en iyi arabayı aldım.
    Gönül rahatlığıyla biniyorum.
    -
    Saglam dayanıklı güven veriyor iç hacmi çok geniş ve dışardan müthiş gorunuyor.
    -
    1.33 olduğu için aman bir itişi yok.
    İçeriye aldığı sesler rahatsız edici değil.
    -
    Max 200 km hız yaptım fotosunu buraya koydum sonra da denemedim hiç.
    -
    Almak isteyen 25 yas üzeri tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel


    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: sefacv

    Yoruma katılıyorum. Tavsiye istemiş arkadaş. Alma kardeşim. 2 aylık araba dökülüyor. Takır takır içinden ses geliyor. Kanaatkar arkadaşlar da "araba şans işi, size böylesi denk gelmiş" diyor. Güzel kardeşim tıkır tıkır ödemesini yaptığın araba neden şans işi olsun yahu? Yani ben neden tamam yav benimki de böyle olsun deyip sineye çekeyim? Kısa bir süre sonra satıp kurtulucam. Aklımda hyundai almak vardı işte heves ettik aldık. Hakikaten çok da önyargılı davrandık hyundai e. Şöyle bir argümanım var. Çok değil beş altı ay sonra arabamın solundan ses geliyor, arabamın direksiyonundan tıkırtı sesi geliyor ne yapayım, garanti kapsamında bişey olur mu temalı birsürü yorum okuyabilme ihtimalim olacak burada. Kimse yanlış anlamasın. Bu bir temenni değil, görüş. Davlumbazdan, torpido ışığı cam düğmesi aydınlatmasını falan daha söylemiyorum. Zorla mı aldırdılar? Elbette hayır ama tavsiye isteyen olursa değerlendirsin.

    Bu arkadaşta şıracı :)))) Arkadaşım senin arabanda problemler var diye kimse almasın mı tavsiye olunmazmı? ben 4000 e geldim hiç ses yok! Ne yani şimdi tavsiye etmeyelimmi o kadar mı kötü bu araba. En başından beri senin içine zaten sinmedi bu araç sat kurtul be kardeşim gelip gelip kafa şişirme bıdıbıdı....

    yav arkadaş nedir bu avukatlık hevesi? nedir toyotanın yanlışlarını aptallıklarını savunma gayreti? ayrıca açıklasana nedir benim attığım boklar? olmadığı halde varmış gibi söylediğim, kötü gösterdiğim nedir? bir malın hep mi iyi yanı olur hiç mi kötü olmaz? herkes arabasından senin gibi memnun, çıkan sorunlar karşısında senin gibi kaderci olmak zorunda mı? burada herkes arabasını yağlayacaksa foruma ne gerek var? en beğenenler bile benim arabamın bu bu bu yanlışları var ama ben severek aldım kullandım demiyor mu? onlara birşey söyleyen oluyor mu? benim arabamın bu bu bu yanlışları var o yüzden sevmiyorum ve alınmasını tavsiye etmiyorum diyen adama niye çemkiriyorsun? sat kurtul sat kurtul. satmasını biz de biliyoruz ama biz parayı senin gibi ağaçtan toplamıyoruz güç kazanıyoruz güç harcıyoruz kusura bakma ama vakti kereati gelince satarız da yenisini alırız da. lakin sen beğenmiyorsun diye toyota hakkında dilimizi tutmamızı yanlışlıklarını söylememizi bekleme.

    Toyotaya laf söylemek senin ya da benim haddimize mi? "Her şey iyi çok güzel YAŞASIN TOYOTA!" diyeceksin ya da satacaksın. ama arabadan kurtulmak için değil böylelerinden kurtulmak için. Senelerce marea daha sonra da 1.5 yıl ix35 forumunu takip ettim kimse arabanın eksiğini söyleyince böylesine saldırmıyordu. İx35 değil belki ama marea kronik sorunları olan bir araçtı ve biri eleştirdiğinde genelde çözüm yolu sunulurdu. Bu forumda da çok değerli abilerim arkadaşlarım var tenzih ederek söylüyorum. Yarası olan gocunsun. Ne toyotaymış arkadaş evet satacağım satıp kurtulacağım bir daha da büyük ihtimalle toyota almayacağım. Ama bunu birileri söyledi diye değil kendim istediğim için istediğim zaman yapacağım. Burada da eğriye eğri doğruya doğru diyeceğim. size de aynısını tavsiye ederim.

    Satman isabet olur arkadaşım. Ama bana bundan sonra hangi arabayı alacağını söyle bende aynından alayım. Sonra hergün bir eksiğini bulup forumunda yada gerçek hayatta gelip kafana kakıp durucam bakalım sen bu durumdan hoşnut olacakmısın? Empati yapamıyorsunuz bari ısrarla hatanızın arkasında durmayın. bakın forumun geçmişine bakalım ağzınızdan elinizden tek olumlu bir düşünce çıkmış mı? Eleştiri yapmak hakkımız diye sataşıp duruyorsunuz. Hepimiz kucak dolusu paralar döktük ortaya hergün burdan bi posta eleştiri alıp çıkıyorum eminim benden başka bu derece memnuniyetsizliğe katlanamayan başkaları da var. Örneğin ben şimdi hyundai forumuna gidip ''kore tabutu'' yakıştırmasını yapıp insanların canını sıkıyormuyum? Onuda alan almış güle güle kullansın. Biz araçları aldık km ler yapıyoruz gayet keyifli. Eksiklerini bile bile söve söve yapıyoruzda canımızı böyle şeylerle sıkmıyoruz güzel kardeşim sende sıkma sat gitsin ne istiyorsan da onu al hayrını gör inşallah.

    Hyundai ix35 in gdi motorunun yakıtı ve lpg uyumsuzluğunu örtmek için 50 tane oyuncak koyuyorlar.Benim düşüncem bu.
    Rav4 e dr bi halt koymuyorlar ama çölde buzda arazide yağmurda her yerde rav4 yada land var.
    Mesele şu motor ve arkasında duran firma mı oyuncağı bol iştahı kabarık 100 binden sonrası meçhul koreliler mi?
    Kia sorento yılın arabası seçilmişti mesela Amerikada ilk çıktığında.Allah aşkına 2.5 dizeli 65 kuruş yakıyor 100 bin km üstüne 1 tane müşterisi yok napayım ben oyle cipi.
    Kia ceed güzel eyvallah ama dolu oyuncaklı sağlam koreli araba alacak olsam Ssangyong Rexton alır geçerim o da aynı yakıyor 1.6 otomatik dizel i30 ile mesela.Ve sağlam.Mercedes şasi ve motoru var.Onlarca oyuncağı var.
    Lafın sonu ve özeti geçiniz Bunları.

    Saygı duyuyorum haklı olduğunuz yerler var. Herkesin satın aldığı araçtan farklı beklentileri var.
    Ancak benim için kilit soru şudur:
    bir markanın (hangisi olursa olsun)çok satıyor olması sorunsuz olması uzun ömürlü olması hem araçlarını pahalıya satmasını hemde olur olmaz şeyleri kırpmasını haklı çıkarır mı?
    kısacası hem uzun ömürlü hem kaliteli hem de donanımlı olunamıyor mu?

    Corolla muadillerindens pahalı değil.27 yıldır kullandığı ver her seride bir üst kaliteye çıkardığı paslanmaz yekpare blok şasi sayesinde kendini salmaz.Plastik kötü olabilir oyuncağı az olabilir ama güçlendirilmiş çeliğin en alasını kullanır.Afyon Hisar oto sahibi ve servis müdürü Semih kardeşime hep veryansında bulunurum ulan yinemi oyuncak yok diye o da aynen şöyle aktarır "Biz de söylüyoruz her toplantıda her kalite değerlendirme buluşmasında ama güçlendirilmiş çelik malzemeden ödün vermeden bu fiyatlara oyuncak olmaz diye azar işitiyoruz der"

    Toyota daha ucuza satabilecek olsa emin olun daha ucuza satar.Çünkü mükemmel maliyet kontrolüne sahipler başkasının 1 e yaptığını satış sonrası 10 yılki dönem dahil 0.9 a yapabiliyorlar.
    Ben fanatik toyotacıyım.İzolasyon az oyuncak az Sağlamlık ve malın arkasında durma Çoooktur.

    Bem hala ses sorununuzun çözüleceğinden eminim.Arabayı elletmeden o sesleri kesemezsiniz.Siz bilirsiniz.Neticede kul yapısı fabrikada göğüs yerleştirilirken milim sapma olsa ses yapar bırakın adamlar düzeltsinler.
    Aracınız çok güzel ve sınıfında efsane olacak.Bunu 10 yıl sonra yaşarsam kopyala yapıştır yada alıntı ile tekrar hatırlatırım.Bence kendinize de arabanıza da şans verin.
    Son yorumum hasbelkader milyon km yi bulmuş yada geçmişimdir.Koreden araba almam.Alana da karışmam.Sadece samsung cep telefonu alırım O da note serisi Olmak şartıyla.
    Japonlar ırkçıdır japonlar takıntılıdır japonlar en iyi için uğraşır.Japonlara göre kullanılmış bir ayakkabı kullanılmamışdan daha değerlidir hele bir de saygı duyulan bir büyüklerininki ise.Adamlar ömre önem verir.Sağlamlığa önem verir.İzolasyon onlara göre çok da önemli değildir.Hele oyuncaklar hiç önemli değildir.Adamlar hala 10 sene önceki cep telefonlarını kullanıyorlar.Onlara göre eşya evladiyeliktir.
    japonsa alırım
    koreyse binerim
    almansa kullanırım
    fransızsa 2 kere düşünürüm
    italyansa sıramı genç arkadaşlara veririm.
    ispanyolsa yanından geçmem
    amerikansa benzini sizdense bir tur atarım
    ingilizse kapımın önüne koymam.
    Benim araba anlayışım bu.Tecrübe diyelim saygı duyalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Ne güzel kafiyeli yazmışsınız hocam, ağzınıza sağlık @ecz_mel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bana aracın süspansiyonu hakkında bilgi verebilir misiniz? Özellikle arka koltukta oturanlar için sarsıntı düzeyi nasıldır? Özel bir durum nedeniyle sormaktayım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne alır ne satar, ne kadara alır ne kadara satar bilmem. Ancak artık öyle bir devirdeyizki ne alırsak alalım bir süre sonra dibini karıştırmaya başlıyoruz. Almadan önce " bir alayım eskiyene, iş görmeyene kadar kullanırım" deriz, biraz hevesimizi alınca "diğerlerinde şu var bu var ama bunda yok" demeye başlayıp(sayılan özelliklerde sürekli kullanılan bir şey olsa yanmam, sadece olsun mantığı vardır genelde) bir şekilde memnuniyetsizlik belirtileri gösteririz.

    Olabilir, memnun değilizdir, beğenmiyoruzdur. Bu durumda yapılacak şeyde bellidir. Ya bu haliyle kabullenmeye çalışmak ya da başka seçeneklere geçmek. Ancak başkasının memnun olduğu bir şeyede sen neden memnunsun, nasıl memnun olabilirsin böyle saçmalık olmaz moduyla yaklaşmanın amacı nedir anlayamıyorum. Düşünsenize herkes aynı şeylerden hoşlansa şuanda bu kadar çeşit ve bu kadar farklı görüşler nasıl olurdu? Hiçbirimiz aldığımız bir şeyden memnun kalınca ek bir indirim almıyoruz, memnunsak eğer o tarafa doğru bir sonraki seçimlerimizde daha olumlu bakışımız oluyor sadece.

    Araştırmadan, bakmadan ya da kulaktan dolma bilgilerle alınan bir üründen memnun kalmayı beklemek ile talih oyunlarından ikramiye çıkmasını beklemek aynı şey bence. Araştırdınız, baktınız o an uygun göründü aldınız ama sonradan olmadı memnun kalmadınız diyelim. Bunda kimsenin bir suçu yok, ya gerçekten beklentiler doğru belirlenmedi ya da alınan ürün beklentileri karşılıyor mu diye araştırılmadı. Her iki faktörüde belirleyen bir kişi var, o da ürünü alan.

    Özetle; Kimse kimseye zorla bir şey aldıramaz. Aldıktan sonrada bir başkasına kabahat yüklemek, sadece kendi vicdanını rahatlatma çabasından ibarettir. Hiçbirimiz bir firmadan maddi çıkar sağlamadığımıza göre holiganlık derecesine gelmeden, huzur bozmadan karşılıklı görüş iletmekte fayda var.



    Herkese iyi forumlar.




  • sa coralla 1.6 advance multidrive s almayı düşünüyorum. xenon far var denid ama xenon far versoda gördüm corallada advancede xenon far varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel


    quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel


    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: esatgelmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: sefacv

    Yoruma katılıyorum. Tavsiye istemiş arkadaş. Alma kardeşim. 2 aylık araba dökülüyor. Takır takır içinden ses geliyor. Kanaatkar arkadaşlar da "araba şans işi, size böylesi denk gelmiş" diyor. Güzel kardeşim tıkır tıkır ödemesini yaptığın araba neden şans işi olsun yahu? Yani ben neden tamam yav benimki de böyle olsun deyip sineye çekeyim? Kısa bir süre sonra satıp kurtulucam. Aklımda hyundai almak vardı işte heves ettik aldık. Hakikaten çok da önyargılı davrandık hyundai e. Şöyle bir argümanım var. Çok değil beş altı ay sonra arabamın solundan ses geliyor, arabamın direksiyonundan tıkırtı sesi geliyor ne yapayım, garanti kapsamında bişey olur mu temalı birsürü yorum okuyabilme ihtimalim olacak burada. Kimse yanlış anlamasın. Bu bir temenni değil, görüş. Davlumbazdan, torpido ışığı cam düğmesi aydınlatmasını falan daha söylemiyorum. Zorla mı aldırdılar? Elbette hayır ama tavsiye isteyen olursa değerlendirsin.

    Bu arkadaşta şıracı :)))) Arkadaşım senin arabanda problemler var diye kimse almasın mı tavsiye olunmazmı? ben 4000 e geldim hiç ses yok! Ne yani şimdi tavsiye etmeyelimmi o kadar mı kötü bu araba. En başından beri senin içine zaten sinmedi bu araç sat kurtul be kardeşim gelip gelip kafa şişirme bıdıbıdı....

    yav arkadaş nedir bu avukatlık hevesi? nedir toyotanın yanlışlarını aptallıklarını savunma gayreti? ayrıca açıklasana nedir benim attığım boklar? olmadığı halde varmış gibi söylediğim, kötü gösterdiğim nedir? bir malın hep mi iyi yanı olur hiç mi kötü olmaz? herkes arabasından senin gibi memnun, çıkan sorunlar karşısında senin gibi kaderci olmak zorunda mı? burada herkes arabasını yağlayacaksa foruma ne gerek var? en beğenenler bile benim arabamın bu bu bu yanlışları var ama ben severek aldım kullandım demiyor mu? onlara birşey söyleyen oluyor mu? benim arabamın bu bu bu yanlışları var o yüzden sevmiyorum ve alınmasını tavsiye etmiyorum diyen adama niye çemkiriyorsun? sat kurtul sat kurtul. satmasını biz de biliyoruz ama biz parayı senin gibi ağaçtan toplamıyoruz güç kazanıyoruz güç harcıyoruz kusura bakma ama vakti kereati gelince satarız da yenisini alırız da. lakin sen beğenmiyorsun diye toyota hakkında dilimizi tutmamızı yanlışlıklarını söylememizi bekleme.

    Toyotaya laf söylemek senin ya da benim haddimize mi? "Her şey iyi çok güzel YAŞASIN TOYOTA!" diyeceksin ya da satacaksın. ama arabadan kurtulmak için değil böylelerinden kurtulmak için. Senelerce marea daha sonra da 1.5 yıl ix35 forumunu takip ettim kimse arabanın eksiğini söyleyince böylesine saldırmıyordu. İx35 değil belki ama marea kronik sorunları olan bir araçtı ve biri eleştirdiğinde genelde çözüm yolu sunulurdu. Bu forumda da çok değerli abilerim arkadaşlarım var tenzih ederek söylüyorum. Yarası olan gocunsun. Ne toyotaymış arkadaş evet satacağım satıp kurtulacağım bir daha da büyük ihtimalle toyota almayacağım. Ama bunu birileri söyledi diye değil kendim istediğim için istediğim zaman yapacağım. Burada da eğriye eğri doğruya doğru diyeceğim. size de aynısını tavsiye ederim.

    Satman isabet olur arkadaşım. Ama bana bundan sonra hangi arabayı alacağını söyle bende aynından alayım. Sonra hergün bir eksiğini bulup forumunda yada gerçek hayatta gelip kafana kakıp durucam bakalım sen bu durumdan hoşnut olacakmısın? Empati yapamıyorsunuz bari ısrarla hatanızın arkasında durmayın. bakın forumun geçmişine bakalım ağzınızdan elinizden tek olumlu bir düşünce çıkmış mı? Eleştiri yapmak hakkımız diye sataşıp duruyorsunuz. Hepimiz kucak dolusu paralar döktük ortaya hergün burdan bi posta eleştiri alıp çıkıyorum eminim benden başka bu derece memnuniyetsizliğe katlanamayan başkaları da var. Örneğin ben şimdi hyundai forumuna gidip ''kore tabutu'' yakıştırmasını yapıp insanların canını sıkıyormuyum? Onuda alan almış güle güle kullansın. Biz araçları aldık km ler yapıyoruz gayet keyifli. Eksiklerini bile bile söve söve yapıyoruzda canımızı böyle şeylerle sıkmıyoruz güzel kardeşim sende sıkma sat gitsin ne istiyorsan da onu al hayrını gör inşallah.

    Hyundai ix35 in gdi motorunun yakıtı ve lpg uyumsuzluğunu örtmek için 50 tane oyuncak koyuyorlar.Benim düşüncem bu.
    Rav4 e dr bi halt koymuyorlar ama çölde buzda arazide yağmurda her yerde rav4 yada land var.
    Mesele şu motor ve arkasında duran firma mı oyuncağı bol iştahı kabarık 100 binden sonrası meçhul koreliler mi?
    Kia sorento yılın arabası seçilmişti mesela Amerikada ilk çıktığında.Allah aşkına 2.5 dizeli 65 kuruş yakıyor 100 bin km üstüne 1 tane müşterisi yok napayım ben oyle cipi.
    Kia ceed güzel eyvallah ama dolu oyuncaklı sağlam koreli araba alacak olsam Ssangyong Rexton alır geçerim o da aynı yakıyor 1.6 otomatik dizel i30 ile mesela.Ve sağlam.Mercedes şasi ve motoru var.Onlarca oyuncağı var.
    Lafın sonu ve özeti geçiniz Bunları.

    Saygı duyuyorum haklı olduğunuz yerler var. Herkesin satın aldığı araçtan farklı beklentileri var.
    Ancak benim için kilit soru şudur:
    bir markanın (hangisi olursa olsun)çok satıyor olması sorunsuz olması uzun ömürlü olması hem araçlarını pahalıya satmasını hemde olur olmaz şeyleri kırpmasını haklı çıkarır mı?
    kısacası hem uzun ömürlü hem kaliteli hem de donanımlı olunamıyor mu?

    Corolla muadillerindens pahalı değil.27 yıldır kullandığı ver her seride bir üst kaliteye çıkardığı paslanmaz yekpare blok şasi sayesinde kendini salmaz.Plastik kötü olabilir oyuncağı az olabilir ama güçlendirilmiş çeliğin en alasını kullanır.Afyon Hisar oto sahibi ve servis müdürü Semih kardeşime hep veryansında bulunurum ulan yinemi oyuncak yok diye o da aynen şöyle aktarır "Biz de söylüyoruz her toplantıda her kalite değerlendirme buluşmasında ama güçlendirilmiş çelik malzemeden ödün vermeden bu fiyatlara oyuncak olmaz diye azar işitiyoruz der"

    Toyota daha ucuza satabilecek olsa emin olun daha ucuza satar.Çünkü mükemmel maliyet kontrolüne sahipler başkasının 1 e yaptığını satış sonrası 10 yılki dönem dahil 0.9 a yapabiliyorlar.
    Ben fanatik toyotacıyım.İzolasyon az oyuncak az Sağlamlık ve malın arkasında durma Çoooktur.

    Bem hala ses sorununuzun çözüleceğinden eminim.Arabayı elletmeden o sesleri kesemezsiniz.Siz bilirsiniz.Neticede kul yapısı fabrikada göğüs yerleştirilirken milim sapma olsa ses yapar bırakın adamlar düzeltsinler.
    Aracınız çok güzel ve sınıfında efsane olacak.Bunu 10 yıl sonra yaşarsam kopyala yapıştır yada alıntı ile tekrar hatırlatırım.Bence kendinize de arabanıza da şans verin.
    Son yorumum hasbelkader milyon km yi bulmuş yada geçmişimdir.Koreden araba almam.Alana da karışmam.Sadece samsung cep telefonu alırım O da note serisi Olmak şartıyla.
    Japonlar ırkçıdır japonlar takıntılıdır japonlar en iyi için uğraşır.Japonlara göre kullanılmış bir ayakkabı kullanılmamışdan daha değerlidir hele bir de saygı duyulan bir büyüklerininki ise.Adamlar ömre önem verir.Sağlamlığa önem verir.İzolasyon onlara göre çok da önemli değildir.Hele oyuncaklar hiç önemli değildir.Adamlar hala 10 sene önceki cep telefonlarını kullanıyorlar.Onlara göre eşya evladiyeliktir.
    japonsa alırım
    koreyse binerim
    almansa kullanırım
    fransızsa 2 kere düşünürüm
    italyansa sıramı genç arkadaşlara veririm.
    ispanyolsa yanından geçmem
    amerikansa benzini sizdense bir tur atarım
    ingilizse kapımın önüne koymam.
    Benim araba anlayışım bu.Tecrübe diyelim saygı duyalım.

    Ağzınıza sağlık. Çok teşekkür ederim. Uzun bir aradan sonra tatmin edici tek açıklamayı siz yaptınız. Ve siz de takdir edersiniz ki bu tür bir açıklama polemiğe kapalıdır. Aynı zamanda da "alırken kör müydün? Beğenmiyorsan sat. Kafa ütüleme. Marka reklamı yapma." vb tarzında karşıdaki insanı rencide eden, aşağılayan yorumlardan da çok daha faydalıdır.
    Yine de davlumbaz olsa fena olmazdı hani.
    Tekrar teşekkür ederim. Allah a emanet olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, corolla için hiçbir versiyonda xenon far mevcut değil. Auristeki farlar mercekli fakat xenon mevcut mu bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.