Şimdi Ara

Çalışma ve gitar kaydı için Sennheiser HD 202-II ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Yaklaşık 2 yıldır elektro gitar çalıyorum. Geçenlerde line6 pod hd500 aldım, daha esnek bir setup'a sahip olmak ve daha rahat kayıt almak için. Geceleri çalışmayı seviyorum ama tabi ki etrafı rahatsız etmemek gerekiyor. Bunun için de on ear bir kulaklık alma arayışındaydım, aralarında sennheiser, akg, philips gibi markaların bulunduğu 6-7 farklı kulaklığı denedim.

    Pazartesi günü vatan'daki indirimden yararlanarak denemiş olduğum sennheiser hd 202-ii kulaklığı aldım. Bugün elime geçti, hemen pod'a bağlayıp tonları kontrol ettim. Clean tonlar şahaneydi ancak distortion'ı açtığım anda berbat bir ses aldım. Pedalın gain miktarı, bas, tiz ve filtre miktarıyla oynadım ancak bir türlü tatmin edici bir ses elde edemedim. Bu kulaklığı tavsiye edenler olmuştu gitar çalmak için. Benim yanlış yaptığım bir şey mi var? Yoksa pod'un kulaklık çıkışı mı kaliteli değil? Bu çok düşük bir ihtimal bana kalırsa, çünkü bu kadar üstün bir aletin, üst seviye ses kartı olarak kullanılabilen bir aletin, line6 pod hd serisinin en üst seviyesinin kalitesiz kulaklık çıkışı barındırması mantıklı gelmiyor. Bir diğer ihtimal, kulaklık uygun değil bu işe.

    Lütfen yardımcı olun. Eğer kulaklıksa sorun, 6 gün içinde iade hakkımı kullanacağım. Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.







  • Biraz kurcalamak gerekiyor. Benim laptopun ses yazılımıyla bile düzgün bir ses alana kadar epey uğraştım. Beklentini karşılamayabilir yinede. Değiştirme şansın varsa değerlendir istersen.
  • hiç bir yerde sorun yok aldığın ürünün kalitesinde sorun kulaklığı iade edip ikinci el 200-300 tl ye bir kulaklık almanı öneririm .
  • Line6 destek ekibinden gelen cevap:

    "Hello,

    You have done everything correctly and the HD500 should sound fine through them spec wise. Perhaps the headphones reproduce the treble/high end frequencies too much?

    I would try to swap them for a different model. I find it hard to get a set of headphones that sound good to me. For recording my guitars every headphone I have used sounded different.

    Good luck friend!"

    Andrew'un dediğine göre her şey normal gözüküyor. Kulaklığımın teknik özellikleri, olması gereken aralıkta. Yine de her kulaklığın karakteristiği farklı olduğundan, başka bir kulaklıkla değiştirip bir de onu denememi tavsiye etmiş kendisi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Toygarabi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jeff Loomis


    Kulaklığım giriş seviyesi biliyorum. Daha kaliteli bir kulaklıkla mutlaka daha iyi bir ses alınacaktır. Dün eskilerden standart 2+1 speaker buldum evde ve hemen kurdum pod ile denemek için. Sonuçta pod->speaker'dan alacağım ses, pod->amfi'ye göre kulaklık sesine daha yakın olacaktır, amfinin karakteristiğini aradan çıkardığımız için. Ve kulaklıktaki gibi kulağa hoş gelmeyen distortion tonlarıyla karşılaştım. Kulaklık çok kaliteli olmayabilir, ama bu problemi yaratan bir diğer etken de mevcut yazılmış preset. Müsait bir zamanda baştan bir preset yazıp tekrar deneyeceğim speaker ve kulaklıkla. O zaman mükemmel olmasa da daha iyi bir ses elde edeceğime inanıyorum. Yine de olumsuz sonuç alırsam, dediğiniz gibi daha üst düzey kulaklıklara yönelmem gerekecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.