Şimdi Ara

22find.com Tarayıcalrdan silemiyorum ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
22.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    dün gece vidalia indirip yüklerken onaylamadığım halde "22find" diye bir bela da yüklendi ve tüm tarayıcılarımda ana sayfam oldu, combofix, spybot, hijack, ad-aware, revo vs hiçbiri fayda etmedi. bundan nasıl kurtulabilirim. yanılmıyorsam tamindir veya benzeri biryerden indirmiştim. yardımcı olursanız memnun olurum. selam
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmerD.

    http://forum.donanimhaber.com/m_70524393/tm.htm

    kısayoldaki .exe ile biten yerden sonraki kısımın silinmesi kesin çözümdür.
  • İlginize teşekkür ederim, çözüm bazen ummadık kadar basit olabiliyor. o kısa yolları düzeltmiştim ama görev çubuğundakiler aklıma gelmemişti. onları da düzelttim ve problem halledildi. sağolun
  • bu sorunun hayrina, 1 yil sonra foruma girmissin..

    hayatta olduguna sevindim...
  • Sistem geri yükleme deneyebilirsin.
  • Bu gün benimde başıma geldi. 22find tam bir başbelası. Nasıl yüklediğimi bile anlayamadım. Kesinlikle kötü niyetli bir program. Bunları nereye şikayet edebiliriz?

    Hem açılış sayfası ayarlarını değiştiriyor hem de kısayol logolarını exe yerine doğrudan 22find sayfasına yönlendiriyor. Logoya tıkladığınızda aslında crom'u veya iexplorer'ı açmıyorsunuz. Doğrudan 22find.com adresini açmış oluyorsunuz. Bu nedenle tüm tarayıcı ayarlamalarını sıfırlamanız bile işe yaramıyor.

    Önce internet tarayıcıdaki açılış sayfasını default yaptıktan sonra, tüm kısayol logolarını silin ve yeniden oluşturun. En kısa çözüm bu. Ben keşfedinceye kadar crom'u bile silip yeniden yükledim :)
  • Bir arkadaş bana da sordu bunun çözümünü araştırırken birşeyler buldum. 22find kendi sitesinde uzun uzun anlatmış.

    http://22find.com/static/22find/uninstall.html

    Kısaca anlatılan tüm tarayıcılar için;

    1 - Giriş sayfalarını sıfırlayın
    2 - 22find eklentilerini silin
    3 - Arama motoru olarak eklenmişse(chrome ve firefox'da) kaldırın.
    4 - Bilgisayardaki kısayolların tümünün sonuna kendi adresini ekliyor. Kullandığınız masaüstü, başlat menüsü linklerini düzenleyip sonundaki 22find.com ile ilgili kısmını silin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilce -- 21 Ocak 2013; 13:25:25 >
  • her şeyi yazdıkları gibi yaptım ama ne fayda işe yaramadı ne nalet bi şeymiş
  • Konu Başlığınız Revize Edildi.


    Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

    İlginiz için teşekkür ederiz.

    DH Yönetimi
  • aynı bela bende de var nasıl sildiniz?


    sorun giderildi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shide -- 25 Ocak 2013; 14:04:38 >
  • Kurulu olan tarayıcıların kısayollarına komut olarak eklendiği için tarayıcının eklentilerinden silseniz de tekrar ana sayfa gibi açılıyor. Çözüm için IE'nin, Firefox'un Chrome'un kısayollarını silmeniz yeterli sonrasında tekrar kısayol oluşturursunuz.
  • kesin çözüm toolbar cleaner programı... Ben biraz önce yaptım. sorun çözüldü...
  • http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=522b5ebb353fe72d8a25bfe913269c03

    Göründüğü üzere heryere bulaşıyor bu meret. Ben yukarıdaki linkte görülen bulaştığı heryeri temizledim. Bu problem henüz yeni yayılmaya başlamış. Garibime giden olay ise gece bilgisayarı açık bırakıp yatmam ve kalkınca 365 desk ve bu lanet seyi yüklenmiş olarak bulmam. Yukarıdaki sitede vmware falan geçiyor bazı yerlerde. Bu yüklenmenin nedeninin vmware olup olamayacağını merak ediyorum. Bundan muzdarip arkadaşlar vmware kullanıp kullanmadıklarını söylerlerse anlaşılır. Kolaygelsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shide

    aynı bela bende de var nasıl sildiniz?


    sorun giderildi...

    Sistem geri yükleme yaparsanız sorun çözülecektir, sonrasında your unistaller vb. gibi proğramlarla kayıt girdilerine kadar temizlik yaptırın ve tarayıcıların eklentiler bölümünden gördüğünüz 22find.com uzantıları silin, tarayıcıların oturum başlangıçlarını da google.com.tr yapın.
  • ben de de aynı sıkıntı var vmware falan kullanmadım nasıl bulaştı illet anlamadım , ne yaptıysak da olmuyor.tarayıcıları kaldırdım yeniden bi kuralım bakalım...
  • beyler cok ugrastım ama sonunda buldum cozumu !
    CHROME İCİN

    simdi bu 22 find belasının kopyası masaüstünde ya ona sagtık dosya konumunu acıyosunuz orda chrome var bide altta old_chrome die bisi var onu kopyalayıp masaütsüne yapıstırın ben suan oyle yapıyorum baska kurtulma yolu yok sanırım

    22 FİND MASAÜSTÜNDE YOKSA

    gencler biraz ugrasırsınız eger 7 ise pc baslata old_chrome yazın orda onu baslata atın eger pc win 7 deilse de amk ara bul baska yolu yok
  • ben şu anda kayıt defterini açtım. ctrl+f yapıp 22find yazdım.bulunanları sildim. tabi daha önce forumda yazanları da yapmıştım.işe yaradı gibi ama dur bakalım...
  • birkaç saat önce yoktu yemek yedim geldim görev çubuğunda desk 365 ve kendisi gelmiş. acaba hangi yazılım üzerinden geldi bu meret, bilsem onu da sileceğim.
  • Wikipedi'da bir şeyler okurken birden Chrome kapandı,sonra tekrar açıldı tabikide 22find sayfası.Daha sonra desk 365 çıktı kenarda,bir şeyler indiriliyor falan dedi.Neyse restart atıp burada yazan her şeyi yaptım,daha sonra kayıt defterini de sildim,fakat şu desk 365 meretini kaldıramadım.
    Bu arada wmare kullanıyorum ben de,ondan kaynaklanıyor sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.