Şimdi Ara

İktisada Giriş-I'in cevap anahtarında en az 7 soru yanlış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
2
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama ben cevap anahtarına bakınca şoke oldum. Moralimizi bozuyorlar durup duruken. Birçok arkadaş diğer derslerde yanlış cevaplar olduğunuda söylüyor. Arkadaşım dershaneye gidiyor hocasıyla konuşmuş ve fiyasko demiş, hocasıda kafadan 7 soru yanlış demiş. Bende kitaptan bakarak hatalı soruları çıkardım.

Bunlar nasıl adam anlamıyorum yaa kitapta yazdıklarını yapıyorum yanlış diyorlar, ulan kendi kitabını dayatıyorsun oradaki bilgiye itibar etmiyorsun. Adam gibi cevap anahtarı vermiyorsun. Bakalım neler olacak. Bana şöyle mail attılar şu şekilde mail atacak mışız bende hazırladım ve gerekli maili atacağım:

quote:

Göndereceğiniz e-postanızda T.C. kimlik numaranızı (öğrenci numaranızı), ad ve soyadınızı mutlaka bildiriniz.
    Örneğin;
    Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Dersin Adı:
    Soru Kitapçık Türü:
    Soru Numarası:
    Soru:

Gönderilecek adres : aofbilgi@anadolu.edu.tr

Çıkardığım sorular şunlar. İlk 7 sorudan eminim zaten biliyordum ve kitaptanda teyit ettim. 8 ve 9'dan emin değilim ama yinede yazacağım o kadar yanlış çıkınca aklımda kalmasın dedim. Bilen varsa ve yanlışlar hakkında destek vermek isteyen varsa yazabilir.

1-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Dersin Adı: İktisada Giriş-I
    Soru Kitapçık Türü: D Grubu
    Soru Numarası: 6
    Soru: Piyasa dengesi arz ve talebin kesişme noktası ile belirlenir. Piyasa dengesinin değişmesine aşağıdakilerden hangisi neden olur?
    Verilen yanlış cevap : E) Azalan verimler yasası
    Olması gereken doğru cevaplar(iki doğru cevap var) : A) Ürünün tamamlayıcı mal olması - D) Ürünün girdi fiyatlarındaki değişim

2-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 7
    Soru: Bir mal düşük malsa, aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    Verilen ikinci doğru cevap(Bu soruda iki doğru cevap vardır): D) Malın hem fiyatı hem talebi azalır
    Olması gereken doğru cevap: B) Tüketicinin geliri arttığında, talebi azalır

3-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 8
    Soru: X ve Y gibi iki mal arasındaki çapraz talep esnekliği -2,5 ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    Verilen yanlış cevap : B) Mallardan birisinin talep esnekliği sıfırdır
    Olması gereken doğru cevap : E) X ve Y malları tamamlayıcı mallardır

4-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 10
    Soru: Bir malın piyasa talebi veri iken, arzdaki artış aşağıdakilerden hangisine neden olur?
    Verilen yanlış cevap : D) Hem denge fiyatı hemde denge miktarı azalır
    Olması gereken doğru cevap : A) Denge miktarı artarken, denge fiyatı azalır

5-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 16
    Soru: Kapitalist sistemde aşağıdakilerden hangisi aracılığıyla hangi malların ne miktarda,nasıl ve kimin için üretileceği sorularının yanıtları verilir?
    Verilen yanlış cevap : E) İstek
    Olması gereken doğru cevap : A) Piyasa sistemi

6-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 17
    Soru: Bilgisayar fiyatında %25 artış olmasına karşın bilgisayara olan talepte %5 azalma görülmüştür. Buna göre, bilgisayar talebinin fiyat eskenkliği kaçtır?
    Verilen yanlış cevap : E) 20
    Olması gereken doğru cevap : A) 0,2

7-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 20
    Soru: Devletin OTV vergilerini artırmasının üretici arz eğrisinde ne gibi bir değişiklik yaratması beklenir?
    Verilen yanlış cevap : D) Arz eğrisi üzerinde aşağıya doğru bir hareketlenme görülür
    Olması gereken doğru cevap : E) Arz eğrisi sola kayar

8-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 13
    Soru: Aşağıdakilerden hangisinde azalan marjinal fayda söz konusu olmaz?
    Verilen yanlış cevap : A) Art arda içilen çay
    Olması gereken doğru cevap : C) Arka arkaya yapılan yakıt ikmali

9) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 9
    Soru: Su-elmas paradoksu, suyun çok önemli bir kaynak olmasına rağmen çok ucuz bir ürün olarak kalmasını; buna rağmen elmasın insan hayatına katkıda bulunmamasına rağmen çok değerli olmasını anlatmaktadır.
    Buna göre, su-elmas paradoksunun geçerli olduğu bir ortamda fiyatların temel belirleyicisinin aşağıdakilerden hangisi olduğu savunulabilir?
    Verilen yanlış cevap : D) Malın tüketici için yararlılığı
    Olması gereken doğru cevap : A) Emek-Değer

arkadaşlar benim çıkardıklarım bunlar dediğim gibi 8 ve 9'dan emin değilim. 8'de elma ve çayın birbirinden farklı olduğunu düşünmüyorum ikiside aynı mantık. 9'da da kitapta tam net bir bilgi yok ama elmasın değeri üzerinde durulmuş durumda. Kitraplarını inkar ediyorlar bunların vereceği kitapların ben var ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 10 Ocak 2013; 20:26:02 >

• quote:

2012-2013 öğretim yılı güz dönemi ara sınavında hatalı olduğunu düşündüğüm sorular aşağıdadır gerekli incelemelerin yapılmasını ve biz öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ederim.

Hatalı sorular

1-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 6
    Soru: Piyasa dengesi arz ve talebin kesişme noktası ile belirlenir. Piyasa dengesinin değişmesine aşağıdakilerden hangisi neden olur?
    Verilen yanlış cevap : E) Azalan verimler yasası
    Olması gereken doğru cevaplar(iki doğru cevap var) : A) Ürünün tamamlayıcı mal olması - D) Ürünün girdi fiyatlarındaki değişim

2-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 7
    Soru: Bir mal düşük malsa, aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    Verilen ikinci doğru cevap(Bu soruda iki doğru cevap vardır): D) Malın hem fiyatı hem talebi azalır
    Olması gereken doğru cevap: B) Tüketicinin geliri arttığında, talebi azalır

3-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 8
    Soru: X ve Y gibi iki mal arasındaki çapraz talep esnekliği -2,5 ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    Verilen yanlış cevap : B) Mallardan birisinin talep esnekliği sıfırdır
    Olması gereken doğru cevap : E) X ve Y malları tamamlayıcı mallardır

4-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 10
    Soru: Bir malın piyasa talebi veri iken, arzdaki artış aşağıdakilerden hangisine neden olur?
    Verilen yanlış cevap : D) Hem denge fiyatı hemde denge miktarı azalır
    Olması gereken doğru cevap : A) Denge miktarı artarken, denge fiyatı azalır

5-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 16
    Soru: Kapitalist sistemde aşağıdakilerden hangisi aracılığıyla hangi malların ne miktarda,nasıl ve kimin için üretileceği sorularının yanıtları verilir?
    Verilen yanlış cevap : E) İstek
    Olması gereken doğru cevap : A) Piyasa sistemi

6-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 17
    Soru: Bilgisayar fiyatında %25 artış olmasına karşın bilgisayara olan talepte %5 azalma görülmüştür. Buna göre, bilgisayar talebinin fiyat eskenkliği kaçtır?
    Verilen yanlış cevap : E) 20
    Olması gereken doğru cevap : A) 0,2

7-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 20
    Soru: Devletin OTV vergilerini artırmasının üretici arz eğrisinde ne gibi bir değişiklik yaratması beklenir?
    Verilen yanlış cevap : D) Arz eğrisi üzerinde aşağıya doğru bir hareketlenme görülür
    Olması gereken doğru cevap : E) Arz eğrisi sola kayar

8-) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 13
    Soru: Aşağıdakilerden hangisinde azalan marjinal fayda söz konusu olmaz?
    Verilen yanlış cevap : A) Art arda içilen çay
    Olması gereken doğru cevap : C) Arka arkaya yapılan yakıt ikmali

9) Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Soru Numarası: 9
    Soru: Su-elmas paradoksu, suyun çok önemli bir kaynak olmasına rağmen çok ucuz bir ürün olarak kalmasını; buna rağmen elmasın insan hayatına katkıda bulunmamasına rağmen çok değerli olmasını anlatmaktadır.
    Buna göre, su-elmas paradoksunun geçerli olduğu bir ortamda fiyatların temel belirleyicisinin aşağıdakilerden hangisi olduğu savunulabilir?

Bu şekilde Mail gönderdim.

• eyvallah dostum aöfle ilgili bazı forumlarada baktım, oradakilerde 7-8 yanlış var diyor

Orijinalden alıntı: felipemassa

eyvallah dostum aöfle ilgili bazı forumlarada baktım, oradakilerde 7-8 yanlış var diyor

dogru yaptim dedigim hersey yanlismis meger :) ahahha biseylere yan bastik gibime geliyor arkadaslar. AOF ne yapmaya calisiyor cozemedim ben.

Orijinalden alıntı: kod17

quote:

eyvallah dostum aöfle ilgili bazı forumlarada baktım, oradakilerde 7-8 yanlış var diyor

dogru yaptim dedigim hersey yanlismis meger :) ahahha biseylere yan bastik gibime geliyor arkadaslar. AOF ne yapmaya calisiyor cozemedim ben.

valla kardeş sorma ya o kadar emindim ki 70-75 gibi bişey alcağımdan cevap anahtarını görünce şok oldum. Diğer dersler 90-95-80-75,85,90 gibi bişey gelecek. Bunlar kendi verdikleri kitapları inkar ediyor. Kitaptan teyit ettim.

4a,4b,4c,4d,4e uygulayacaz diye cevap anahtarını karıstırıyolar herhalde. Dikkat ettimde bazı derslerin cevap anahtarlarının ilk 3-4 sorusu tamamen aynı şık doğru cevap. Çoğu testte aynı soru numaralarında aynı doğru şıklar denk geliyor.

4a,4b,4c,4d,4e sistemi kesinleşti, kredi sistemde de eskisi gibi devam ediyor bundan sonra emin olabiliriz

• Yazık valla 1-2 sorunun hatalı olması neyse de 9 yanlış nedir. Zaten 20 soru var yarısının cevabı yanlış nerdeyse.

Nasıl bir ciddiyetsizlik bu

Açık değil kaçık öğretim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randeas -- 10 Ocak 2013; 21:06:11 >
  • Farklı sorular soracaz diye yırtınıp durdular. Konuları, dersleri değiştirdiler. Böyle birşey için önce altyapıyo geliştirin zamanla otursun rayına. Birden hoop hadi değiştirelim demekle olmaz bu işler.

quote:

Orijinalden alıntı: kod17

quote:

valla kardeş sorma ya o kadar emindim ki 70-75 gibi bişey alcağımdan cevap anahtarını görünce şok oldum. Diğer dersler 90-95-80-75,85,90 gibi bişey gelecek. Bunlar kendi verdikleri kitapları inkar ediyor. Kitaptan teyit ettim.

4a,4b,4c,4d,4e uygulayacaz diye cevap anahtarını karıstırıyolar herhalde. Dikkat ettimde bazı derslerin cevap anahtarlarının ilk 3-4 sorusu tamamen aynı şık doğru cevap. Çoğu testte aynı soru numaralarında aynı doğru şıklar denk geliyor.

4a,4b,4c,4d,4e sistemi kesinleşti, kredi sistemde de eskisi gibi devam ediyor bundan sonra emin olabiliriz

valla biraderim sonuclar aciklansin bakicaz artik.. tahmince cogu dersin CC ortalamasi 40-45 puan falan olur. Finallerdeki basari orani belirleyecek bunu tabii ama oyle bi tahminde bulunuyorum :)

Calismadigim derslerden tum sorulari A sikki yaptim ki en azindan 20 puan gelsin. Bu hesaba gore finallerde en az 50-60 almam lazim ki CC ile geceyim dersten :)

• Benim en düşük dersim bu oldu. Şok oldum açıkcası. Dediğin gibi bazı yanlışlar var. Özellikle devletin vergiyi arttırmasında eğri sola değilde aşağı hareketlenme deyince hayata küstüm

Orijinalden alıntı: Inverness

Benim en düşük dersim bu oldu. Şok oldum açıkcası. Dediğin gibi bazı yanlışlar var. Özellikle devletin vergiyi arttırmasında eğri sola değilde aşağı hareketlenme deyince hayata küstüm

ya güzel kardeşim sorma valla nasıl şok oldum bide ilk baktığım ders buydu. Kitapta yazıyor, vergi ve sübvansiyonlar başlığında. AÖF kendi kitabını yalanlıyor. Vergi artarsa arzda azalma olur diyor ve eğri sola kayar diyor. Sola kaymada azalma oluyor ne iştir bu cevap anlamadım valla. Mail atarsan iyi olur bayağı yanışlar var gibi.

Kendi kitabında yazan bilgiyi nasıl yalanlar bunlar ben onu anlamıyorum

quote:

Benim en düşük dersim bu oldu. Şok oldum açıkcası. Dediğin gibi bazı yanlışlar var. Özellikle devletin vergiyi arttırmasında eğri sola değilde aşağı hareketlenme deyince hayata küstüm

ya güzel kardeşim sorma valla nasıl şok oldum bide ilk baktığım ders buydu. Kitapta yazıyor, vergi ve sübvansiyonlar başlığında. AÖF kendi kitabını yalanlıyor. Vergi artarsa arzda azalma olur diyor ve eğri sola kayar diyor. Sola kaymada azalma oluyor ne iştir bu cevap anlamadım valla. Mail atarsan iyi olur bayağı yanışlar var gibi.

Kendi kitabında yazan bilgiyi nasıl yalanlar bunlar ben onu anlamıyorum

bunlar kendi sorduğu soruyu çözemiyorlar. işimiz çok zor..

• bende en az 60-70 bekliyordum 35 geldi..şok oldum..cevaplara baktım bende 5 soru bulmuştum hatalı mail yolladım bakalım ne diyecekler.sizin bulduğunuz 9 sorunun cevapları bende de aynı hayırlısı bakalım.inşallah düzeltirler.

HAYIR EMEK DEGER DEGIL OLMASI GEREKEN DOGRU CEVAP KITLIKDIR CUNKU ELMAS KIT BIR KAYNAKTIR BU YUZDEN UCUZ URUN DEGILDIR SU ISE KIT DEGILDIR SERBEST HER ISTENDIGINDEN BULUNAN BIR KAYNAKTIR

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

aynen arkadaslar herkez şokta iktisat tam bir facia suan
    +

HAYIR EMEK DEGER DEGIL OLMASI GEREKEN DOGRU CEVAP KITLIKDIR CUNKU ELMAS KIT BIR KAYNAKTIR BU YUZDEN UCUZ URUN DEGILDIR SU ISE KIT DEGILDIR SERBEST HER ISTENDIGINDEN BULUNAN BIR KAYNAKTIR

olabilir dostum, bende tam emin değilim. Kıtlık ve emek değer arasında kalmıştım. A'yı yaptım.
    Fakat cevap üretici için yararlılığı imiş. Ben bununla ilgili hiçbir sonuç çıkartamadım kitapta okduğum ilgili bölümden. Kıtlıktan ve değerden bahsedilmiş.

Gerçekten sonucu merak ediyorum bu iktisat dersinin, en kolay ders olarak bakıyordum bu derse 20-30 gelecek şaka gibi

• şu iktisat yüzünden 3 senedir diploma alamiyorum bare gecirsinler herkesi onlarda rahat etsin bizde :)

quote:

+

olabilir dostum, bende tam emin değilim. Kıtlık ve emek değer arasında kalmıştım. A'yı yaptım.
    Fakat cevap üretici için yararlılığı imiş. Ben bununla ilgili hiçbir sonuç çıkartamadım kitapta okduğum ilgili bölümden. Kıtlıktan ve değerden bahsedilmiş.

Gerçekten sonucu merak ediyorum bu iktisat dersinin, en kolay ders olarak bakıyordum bu derse 20-30 gelecek şaka gibi

aynen bak bende sasırdım yanı dedim bendemi tuhaflık var bakıyorum cevaplara sacma sapan şıklara dogru demiş iktisat gercekten fail oldu bende 1.sınıfım işletme bu arada

• arkadaşlar facebookta en az 10 soru yapılmazsa kalınıyor deniyor bazıları ne alaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

arkadaşlar facebookta en az 10 soru yapılmazsa kalınıyor deniyor bazıları ne alaka

öyle birşey yok dostum ya şehir efsanesi üretiyor millet. Herşey puan performansı üzerinden hesaplanıyor.

+

kitapta yazana göre çölde kaybolursan su kıt bir kaynak olur , belli malları kesin olarak serbest veya iktisadı mal olarak belirlemek mümkün değildir. Bende Emek-değer yapmıştım ama yanlış yapmışız herhalde.

Birde rasyonel tüketici davranışı ile ilgili olan bir soru vardı "birim fiyatı aynı olan iki üründen faydası daha yüksek olanı satın alması" denmiş ama doğru olanın "her zaman en ucuz ürünleri satın alması değil midir".

• quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

quote:

+

kitapta yazana göre çölde kaybolursan su kıt bir kaynak olur , belli malları kesin olarak serbest veya iktisadı mal olarak belirlemek mümkün değildir. Bende Emek-değer yapmıştım ama yanlış yapmışız herhalde.

Birde rasyonel tüketici davranışı ile ilgili olan bir soru vardı "birim fiyatı aynı olan iki üründen faydası daha yüksek olanı satın alması" denmiş ama doğru olanın "her zaman en ucuz ürünleri satın alması değil midir".

valla dostum bende rasyonel davranışı o şekilde yaptım ama kitapta o konuda bir bilgi bulamadım. Yorum işi birazda.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.