Şimdi Ara

Anakart ram Mhz Hızını tam görmüyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS P8Z77-V PRO anakartta 16 gb 2400 mhz hızında ramlerim var ama 1333 mhz olarak alıyor 2400 yaptığımda pc açılmıyor neden böyle oluyor acaba yanlış birşeymi yapıyorum birde cpu hızını 3.9 ghze çıkarmak istiyorum bios ekranında sarı gözüküyor ama pc açıldığında standart 3.5 gözüküyor işlemcide i7 2700k nerde yanlış yapıyorum acaba?

• Cpu'yu bilmiyorum ama ramler için almış olduğun ramlerin tepki sürelerini biostan elle girmen gerekir (hatta sadece tepki süreleri değil farklı bilgiler de isteyebiliyor bazı bioslar mesela benim gigabyte 970A-DS3 gibi) Bu bilgileri de üreticinin web sayfasından bulabilirsin.

Orijinalden alıntı: cagatayca

Resimde menü gözüküyor zaten "DRAM Timing Control" oraya girip kendin gireceksin bilgileri.

hocam orda öyle benim gireceğim bir yer yokki:( bir şey sormak istiyorum işlemciyle alakası varmı vatanbilgisayara götürdüm işlemcin desteklemiyor baktım işlemcinin özelliklerine böyle bir yer var 1333/1600 yazıyor işlemciyle ramin ne alakası var anlayamadım ben anakartla alakalı değilmi bu? işlemciyide yanlış yazmışısım i7 3770k modeli 2400 mhz ram aldık boşunamı para verdik?

Memory Specifications
    Max Memory Size (dependent on memory type)
    32 GB
    Memory Types
    DDR3-1333/1600
    # of Memory Channels
    2
    Max Memory Bandwidth
    25.6 GB/s
    ECC Memory Supported
    No

http://forum.donanimhaber.com/forumid_18/tt.htm
  • quote:

i7 3770k modeli 2400 mhz ram aldık boşunamı para verdik?

öyle görünüyor
    işlemci ve ram desteği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

sizin ramleriniz xmp seklinde 2400 mu normal 2400 mu?

GSKILL 16GB(2x8GB) Trident X DDR3 2400MHz cl10 1,65V Dual Kit Ram
  • oncelikle ramleriniz xmp.. bilmeden aldiginiz belli. overclock profilini xmp ye alin. sonra ramlerin voltajlari 1.65 bu ramlere bu voltaji verin sonra anakartinizin uretici sayfasina giderek bu ramleri hangi durumda ne kadar hizda calistigini gosterir tabloya ram destek sayfasindan bakin. size yardimci olmasi icin;

http://www.gskill.com/products.php?index=511&c1=&c2=

burada bu ramleri test edenler var ne yaptiklarina oradanda bakabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: exeter

oncelikle ramleriniz xmp.. bilmeden aldiginiz belli. overclock profilini xmp ye alin. sonra ramlerin voltajlari 1.65 bu ramlere bu voltaji verin sonra anakartinizin uretici sayfasina giderek bu ramleri hangi durumda ne kadar hizda calistigini gosterir tabloya ram destek sayfasindan bakin. size yardimci olmasi icin;

http://www.gskill.com/products.php?index=511&c1=&c2=

burada bu ramleri test edenler var ne yaptiklarina oradanda bakabilirsiniz.

hocam xmp ye aldım kendi otomatik 2400 yaptı voltaj ayarlarını felan ellemedim kendi yaptı ama yine pc açılmadı kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor bios pilini çıkartıp geri takıyorum öyle geliyor resetlediğim zaman :(

• sorun anakarttaymış değiştirdiler yenisini taktılar sorun yok şimdi yardımcı olan herkese teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.