Şimdi Ara

fan bağlantısı ile ilgili yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kasam thermaltake chaser mk-I ve buna dahil gelen colorshift fanlar var ve kontrol panelindeki tuşlarla 600-800 rpm olup renk değiştirebiliyorlar. 20 santimlik iki tane fan. hatta adları da tt-2030.
    kasayı ilk kurunca bunlar çalışmadı. fanlardan gelen kablolar önce birleşiyor ki resmini yükledim. sonra kasanın üstündeki kontrol paneline gidiyor.
    ben önce geçici olarak nasıl çözdüğümü söyleyim. fanların o birleştiği yerdeki pinlerini söküp anakarımdaki sistem fanları slotlarına taktım ve ledler sönük bi vaziyette 800rpm de devamlı harıl harıl çalışıyorlar.
    sonuç olarak çalışmaya çalışıyor ancak ben bu ledleri de kullanmak istiyorum eğer bir fikriniz var ise veya yardım edebilirseniz çok sevinirim diğer fotoğrafta kontrol panelindeki 3 pinlik giriş. iki tane giriş var değiştirdim ama ikisindede sonuç değişmedi.

ben eksik olan bilgimle vardığım sonuç fanlar doğrudan kontrol paneline takılıyor ama kontrol panelindeki bu 3 pinlik port hiçbiyerden güç almadığı için fanları çalıştırmıyor.

eğer benzer bir sistem falan kurmuşsanız yardım edin lütfen

edit: yazıyı biraz kısalttım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eofdred -- 13 Aralık 2012; 17:17:54 >

• O panele fanları takmadığınız için olabilir, fan hızını kontrol etmek için konmuştur.
    Doğrudan konuya girseniz daha iyi olurdu, anlamak zor oluyor.
  • şimdi kontrol panelinden power led hdd led ve sw ler iner ya eğer bu fanlarda kontrol paneline bağlanıyorsa fan ve fan led gibi fişlerinde inmesi lazımdı ancak yoklar demekki başka bi yolu varmış bunun ama çözemedim. ben yukarıyı hemen kısaltayım.
  • fan----
    [ >------ kontrol paneli]
    fan----

bu tarz bir şema oluşuyor yokmudur bi bilen :)
  • Kasadaki fan hızlarıyla ilgili ledler ön paneldeki fan kontrolcüye bağlı olduğu için yanmıyordur. Kontrol paneli gücü doğrudan PSU dan alıp fanları çalıştırması gerekiyor, bağlantılar doğru olduğu halde o ışıklar çalışmıyorsa aldığınız yere sorun, hatalı üretilmemişse devre ayarlarından dolayı yanmıyor olabilir. Fan kontrolcüsünün devresinin tam fotoğrafı işimizi görebilirdi (Çift taraflı olarak), hem çalışma prensibide anlaşılabilir.
  • Dostum yazdığını okumak zor olsada.

Fanlar dönüyor fakat ledler sönük mü yanıyor. Eğer böyle ise önce fanları kontrol etmeni öneririm bazı fanlarda ledler bozuk olabiliyor.

Fanları pc den bağımsız bir güç kaynağı ile çalıştır bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Yok Sorunu için öneriler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.