Şimdi Ara

PENTIUM D 965ES@5.300 MHZ by AIR COOLING TR RECORD (Update#1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Presler 930@4.900mhz den sonra bu işlemcilere iştahım kabardı ve sağolsun Murat kardeşimde (AbsoluteZero) zirvedeki Presleri gönderdi test edeyim diye yani 965ES.
    Bilmeyenler için söyleyeyim bu işlemci ile Murat çift çekirdek işlemci mhz dünya rekorunu kırdı ve hala 7.200mhz ile rekor elinde.

İşlemci çarpan kilidi kırık olduğu için 12-28 arası çarpan izni var ama yüksek çarpan düşük fsb demek buda düşük bant genişliği demek o nedenle yüksek çarpanı sadece max mhz için kullandım.İşlemci çift çekirdek ve 2 sanal işlemci ile donatılmış yani 4 işlemci gibi.Bu 4 işlemci olayı PCMark05 ve 3DMark06 da skor farkı yarattı.

TEST SİSTEMİ
    İşlemci : Presler 965ES
    Anakart : Asus P5WD2 Premium
    Memory : Corsair 8500 @1.100mhz 4-4-3-4
    Ekran Kartı : Leadtek 7800GTX
    HDD : Samsung 200Gb Sata-2
    Power : Enermax Liberty 620watt Liberty
    Soğutma : By Fan Bigtyphoon
    Kasa : Tt Armor

Test Sistem Resmi

5.300 Mhz

5.200 Mhz

Super Pi 1m 25sn

Super Pi 1m

PCMark02

PCMark05

3DMark01

3DMark06 HT Açık (2 çekirdek + 2 sanal işlemci)

3DMark06 HT Kapalı (Sadece 2 çekirdek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 4 Mayıs 2006; 13:41:03 >

• Üst konu yapılmıştır. Tebrikler
  • yahu bu nebiçim 1 işlemciymiş böyle
    forumda adı geçse üst konu oluyor

hava ile iyi çıkmış ama 1.64v 65nm ve hava sogutma için biraz tehlikeli olmuş sanki
    cesaretine hayran kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 3 Mayıs 2006; 16:33:20 >
  • Hava soğutma ile 5ghz sınırı kolay değil. Netburst mimarisinin son ghz rekorları bunlar değerini bilmek lazım.
    Tebrikler
  • 5 ghz de 1m alamıyor mu ?
  • cok ıyı sefık ama hava ıle sınıra gelmısınde gecmısın bıle bence
  • cpu skoru muhteşem 2006 da ht açıkken zira ben 4.5 de vede 4.7 de test aldım ençok 2280 cpu puanı aldım.acaba işlemci 4.7 4.8 gibi 3k6 alamıyomuydu denedinmi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

yahu bu nebiçim 1 işlemciymiş böyle

tebrikler güzel değerler...

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Üst konu yapılmıştır. Tebrikler

Teşekkürler…

quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

yahu bu nebiçim 1 işlemciymiş böyle

hava ile iyi çıkmış ama 1.64v 65nm ve hava sogutma için biraz tehlikeli olmuş sanki
    cesaretine hayran kaldım

Aslında ben 1.70 verdim ama booster 1.64 gösteriyordu.Presler 930 işlemcimede 1.70 voltaj vermiştim ve 4.900 mhz yapmıştım.Riske girmek gerekiyor hemde bu risk zevk ve heyecan verici ise bi başka oluyor

quote:

Orjinalden alıntı: Plakton

cpu skoru muhteşem 2006 da ht açıkken zira ben 4.5 de vede 4.7 de test aldım ençok 2280 cpu puanı aldım.acaba işlemci 4.7 4.8 gibi 3k6 alamıyomuydu denedinmi.

Tabiî ki denedim ama HT açıkken 3DMark06 4.7 ve 4.8 Ghz da test direk işlemciyi yak demek çünkü 4 işlemci %100 load olduğu için yanıyor Mazallah

Tansel ve diğer arkadaşlarada tebrikler için teşekkürler

• kardeşim tebrikler,yine işlemcinin hava ile sınırlarını çizdin
    sırada ne var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 3 Mayıs 2006; 18:13:16 >
  • Tebrikler . İşlemcinin hakkını vermişsin.. Tabzonun havasındanmıdır nedir . Boardda bir terslikmi var, normalde asus anakartlar ayarlananın 0,05 volt yukarısını verirken sen 1.7v verdiğinde 1.65 vermiş. Voltaj dalgalanması varmıydı. Ben 965 işlemciyi 955 chipset boardda denemedim. Hoş 975 chipsette bile muazzam dalgalanma vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 3 Mayıs 2006; 20:18:09 >
  • Tebrik ederim hava soğutma ile çok iyi bir değer günlük bu değerde kullanılabiliyorsa dahada iyi.
  • Gerçekten nefis, süper, muhteşem
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Tebrikler . İşlemcinin hakkını vermişsin.. Tabzonun havasındanmıdır nedir . Boardda bir terslikmi var, normalde asus anakartlar ayarlananın 0,05 volt yukarısını verirken sen 1.7v verdiğinde 1.65 vermiş. Voltaj dalgalanması varmıydı. Ben 965 işlemciyi 955 chipset boardda denemedim. Hoş 975 chipsette bile muazzam dalgalanma vardı..

Murat kardeşim bildiğin gibi değil Presler 965ES ile 955X anakart kötü bir ikili,hele voltaj dalgalanması çok oldu o nedenle her mhz de istediğim her testi yapamadım kısa zamanda ancak bu kadar sonuç elde edebildim.Ama İşlemci tam bir canavar her yola ve her şekle giriyor

quote:

Orjinalden alıntı: digiali

kardeşim tebrikler,yine işlemcinin hava ile sınırlarını çizdin
    sırada ne var

Sırada Presler 940 var kardeşim

quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

5 ghz de 1m alamıyor mu ?

Evet onuda bu sabah aldım 5.100mhz ama bant genişliği düşük olduğu için ancak 25sn sonuç

965ES@5.100mhz süper pi 1m 25sn

Tüm tebriklere teşekkürler

• $efik abi ilk mesajda board'un adını yanlı$ yazmı$sın Piremium, bi de topicde var ufak bi$ey Uptade
  • ramlere hayran kaldım
  • olm ortada işlemci bırakmadın 5100 spi süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilinmeyen

$efik abi ilk mesajda board'un adını yanlı$ yazmı$sın Piremium, bi de topicde var ufak bi$ey Uptade

quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

ramlere hayran kaldım

Evet 2*512mb Corsair 8500 ler çok iyiler, 1.100mhz 4-4-3-4 çalışıyorlar ve sadece 2.3 vd ile eğer düşük cas lazımsa 840mhz 3-3-3-4 çalışıyorlar.Ben DFS Bilgisayar aracılığı ile Amerikada’dan getirttim.İsteyende aynı şekilde alabilir.Ama fiyat sormayın fiyat işini DFS Bilgisayar ile halledin

quote:

Orjinalden alıntı: digiali

olm ortada işlemci bırakmadın 5100 spi süper

Sağol Ali aslında düşük çarpan ile 5.100mhz yapabilseydim remlerden daha iyi faydalanabilecektim ve 24 sn’ye görecektim ama olmadı işte.Presler 930 3.0@4.9 Ghz ve bu Presler 965ES 3.73@5.3 Ghz den sonra tüm zamanımı yeni gelen Presler 940 3.2 Ghz işlemciye verecem bakalım bu ne yapacak

• tebrikler ne güzel işlemciymiş presler
  • "Overclock ve Soğutma" Bölümündeki Önemli Başlık Ve Üst Konu" bölümüne dahil edilmiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.