Şimdi Ara

BigWater 745 - Thermaltake' in yeni ucuz yollu su soğutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekstrem kullanıcılar için dünyanın en çok bilinen markalarından biri olan ve kısmen ucuz ürünleri ile dikkat çeken Thermaltake, bu sefer ekstra radyatöre sahip su soğutma sistemi "BigWater 745" ile karşımızda. Resmi olarak hem ATX hemde BTX' i destekleyen dünyanın ilk su soğutma sistemi olan BigWater 745, 12cm' lik radyatörüne ek olarak 2x12cm lik ikinci radyotörü ile soğutma alanını büyüterek kısa yoldan performans arttırımına gitmiş. Fakat ek radyatöre konulan fazladan 2 adet 12cm' lik fan ile beraber sistemdeki toplam 3 fan, gerçek hedefi sessizlik olan su soğutma sistemlerinde ne kadar mantıklı bir çözüm?

    Sistemin yükünü 400lt/saatlik seramik bilyalı pompa taşıyor. Motorun seramik olması büyük bir artı, zira seramik sayesinde çeliğe göre ses ve titreşim oldukça düşüyor. 16dBA gürültü seviyesine sahip olduğu söylenen pompanın önündeki şeffaf sıvı tankında mavi led bulunuyor. İşlemci bloğu için standard bakır+akrilik kombinasyonu tercih edilmiş. Blok içindeki kanal sayısı bir önceki modele göre arttırılmış ve performans arttırımı düşünülmüş. Bu arada bloğun şeffaf olan üst kısmında yine mavi led bulunuyor. Bence bu led sisteme amatör bir hava veriyor fakat yine de tercih meselesi tabi. İsteyen ledi devre dışı bırakabilir.

    İşlemci bloğununun montajı biraz zahmetli. Anakartı söküp arkasına destekleyici plakayı takmak zorundasınız. Bunun dışında sistemin diğer parçalarından radyatör ve hortumların montajı oldukça kolay. Hortumlar tak-çıkar sistemi ile monte edilebiliyor. Çiftli radyatör bloğu, beraberinde gelen ayaklar sayesinde, kasa dışı kullanıma da uygun hale getirilmiş. 2 adet 12cm lik fanın açıkta kullanılması vantilatör benzeri bir görüntü oluştursa da, bir o kadar ilginç durduğu söylenebilir.

        

    Testi yapan HardwareXL adlı site, sistemi Lian-Li marka BTX kasada test etmiş. Ve resimlerden de görüldüğü üzere, tekli radyatör sistemin eksoz fanınna monte edilmiş, diğer 240mm' lik radyatörü de kasanın normalde sıcak havanın biriktiği 5.25" lik yuva bölümüne monte edilmiş. 23 derece oda sıcaklığında yapılan testlerde 1.5V gerilim altında 2700MHz ' de çalışan Opteron 144' ü, yük altında 38 derecenin altında tutarak oldukça iyi denilebilecek performans göstermiş. Ayrıca bekleme konumunda işlemci sıcaklığını oda sıcaklığının da altında 20 dereceye kadar düşürebilmesi de dikkat çeken başka bir nokta.

    Performansı oldukça tatmin edici olan BigWater 745' deki 3 adet fanın bir tanesi ortalama 17dBA ile sessiz denilebilecek bir seviyede çalışsada, kasa içinde sadece işlemciyi soğutmak için 3 adet fanın görev yapması bize çok makul bir çözüm gibi gelmedi. Bu sistem takviye olarak eklenebilecek vga ve kuzey köprüsü bloğu ile daha kullanışlı bir hale getirilebilir.

    Türkiye' ye Vega tarafından getirilen BigWater 745, 155 dolar gibi bir fiyat ile satılıyor. Kit fiyat/performans olarak oldukça iyi bir grafik çiziyor olsada yukarıda belirttiğimiz durumları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.


    Sayfanın Linki : http://www.hardwarexl.com/content/view/310/56/1/01/








  • bence bir dehttp://www.viscool.com/?page=prod&pol=22 şuraya bakın.
    Adamlarla konuştum türkiyeye 28$a yolluyorlar.
    Özellikle pasif olan oldukça güzel görünüyor.

    100euro altında olduğu için gümrükte de takılma yapmaz.

    http://www.overclockers.com/articles1316/ şurda da bloğun testi var.


    745 hakkında yorum yapmak gerekirse 12cm lik o radyatör tamamen gereksiz. Zaten eski bigwaterda kullanılan radyatörün aynısı. bu yüzden iç çapı yeni sistemdeki gibi 3/8 değil 2/8 yani su akışını engelleyecektir.
    Hatta bir sitenin bigwater 745 test sonuçlarında o küçük radyatör takıldığında daha yüksek sıcaklık aldıkları yazıyordu. Sistem 2 radyatörle daha kötü çalışıyor.
    Yalnız performans olarak cidden iyi bir ürün. Eski bigwaterdaki bütün problemleri aşmışlar.
    Fiyatı fazla bulanlar bigwater 735i de deneyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 1 Mayıs 2006; 20:12:28 >




  • kendi sıvı soğutma sistemini kuramayanlar veya vakti olmayanlar için ideal...
  • taktınız su soğutmaya pc lerin tersten woswos modeli olacak bu su soğutma galba
  • bide kabarcık çıkarsa kasa tam akvaryuma dönecek
  • cpu block guzelmis ama digerleri pek bi ise yaramaz kendin yapsan daha iyi vakti olmayanlar icin vaktin yoksa bu ise girme kardesiiim
  • 2 tane 120lik fanlı radyatör yapmayı sonunda akıl edebilmişler..
  • sistemde 3 tane 120 lik fan var hava soğutmamı su soğutmamı? çıplak o fanları kullansak çokda kötü sonuç almaz sanırım.
  • çıpğlak ta kullansan her zaman için su soğutma ile hava soğutmayı kıyaslıyamassın.. kasamda tek fan çalışırken ve su soğutmam varken işlemci sıcaklığı 34derece normalde idi. tam yükte 50 felandı.. şimdi 4 tane fan var ve 7700cu ile normal 40 derece yük 55 derece.. sen kıyas et ses ve sıcaklığı.. bu fanlar işlemci yükte olmadığı zaman çalışmasa bile eğer radyatörler kasa içinde değilse güzel bi soğutma sağlar kanaatindeyim..
    TT tek eksisi serpantinlerin bakır olmaması bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omseku -- 2 Mayıs 2006; 0:18:44 >
  • 3 fan bence fazla 1 tane yetmezmiki?
  • bu su soğutmayla cok yüksek performans veren 3-5 kalite fana rasında yük konumunda 3-4derece civarı fark var ama herbirinden yaklaşık 4kat pahalı 10kat riskli (coğu bigwater eski kullanıcı bloktaki sızmalardan şikayetci) bence tt bu işi yapamıyor
  • ben big water se yi sorunsuz kullanıyorum,şimdiye bi sorun yaşamadım ama bence bu ekstra fan ve radyatör çoktta gerekli değildi,nb ve ekran kartı için blok eklemeleri daha mantıklı olurdu yeni model için..
  • valla su soğutma bana riskli bi işe benziyor alırsam em güvenlisini alırım

    su soğutma=sessizlik+soğutma demek değilmi neden 3 tane aktif fan var?
  • radyatörün performansını iyi tutmadıkları için sanırım 3 fan koymuşlar..
    bende tofaş radyatör vardı çoğu zaman oyunda üzeribndeki fanları açmayı unutsam bile sıcaklık kritik değere gelmiyordu..
  • Gereksiz bir şey bence.

    1. Neden iki ayrı radyatör ve 3 ayrı fan var ki?
    2. Eğer CPU dışında VGA ve NB blok takılınca performansının düşmemesi için böyle yapmışlarsa niye radyatörü de opsiyonel koymamışlar.
    3. 120lik radyatör sanırım dışarıya konulmak üzere tasarlanmış. Ne kadar saçma!! Su soğutma sistemi sessizlik ve performans için alınmıyor mu? O 2 Fanı dışarıda çalıştırırsanız muhtemelen size daha çok ses gelecektir. Çok büyük kasalara ancak sığar bu 2 radyatör. Kasa içine konulursa da içerideki hava akışını feci halde etkiler muhtemelen... NB ve VGA soğutmanız pasif ise kesinlikle daha çok ısınmaya sebep olacak. NB ve VGA'ya da blok koymanız gerekecek.
    4. NB ve VGA hatta Harddisk soğutumu için de pompasının yeterli olacağını sanmıyorum...

    Bu paraya bence değmez. Eğer su soğutma sistemi yapıyorsanız parça-parça alın daha iyi... Hatta radyatörünüzü falan otoculardan alırsanız çok daha ucuza geliyor. PC için ve Otocularda satılan radyatörler de şekil bakımından neredeyse farksız. Sadece PC için satılanlarda Fan takmak için delikler var...




  • Big water Se 735 kullanıyorum.Gayet memnunum performansı açısından idle 28 load 39 dereceyi geçmedi tam yük+o/c li şekliyle.TT son çıkardığı ürününe bakılırsa gayet iyi iş çıkarmışa benziyor.Ayrıca ses konusunda Kasa içinde olursa daha sesli olur 240 mm lik.Dışarıda daha sesli olur diyen arkadaşlar var.Kasa içinde olduğu zaman yaptığı titreşimler kasa sayesinde frekansı artırılıyor yapısı itibari ile.Bence güzel bir ürüne benziyor alıp denemek lasım denemeden yorum yapmak gerçi ne kadar doğru tartışılır
  • 120lik radyatör lü bir sistem tr rakamı 185ytl civarı bu giriş seviyesi bir soğutma hem marka olarak hemde yapabildiklerine nazaran bana biraz pahalı gibi geldi bigwater se den üstün yanı popmpası görünüyor ama onda da 5.25lik extradan büyük u haznesi vardı
  • ben zaten böyle yumruk kadar su hazneleriyle bu iş nasıl oluyor anlamıyorum
    6-7 çeşit su soğutma, gaz destekli sıvı soğutma fln yaptım senelerdir. 4 litre sıvı haznesinin altına hiç inmedim, inmem de..
    bu sistemden de iyi bir hava soğutma sisteminden çok az daha iyi bi sonuç beklerim ancak
  • Ben hiçbir zaman anlayamamıştım yaw, sıvı haznesi montaj kolaylığından başka ne işe yarar? Performansa etkisi nedir?
  • Bunun gürültüsünden durulmaz herhalde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.