Şimdi Ara

2001 Renault Laguna Kullanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abiler babam 2001 Laguna RXT aldı ama kullanımı hakkında pek bilgimiz yok. Acaba ayrıntılı bir bilgi verebilecek var mı? Yada videolu-görselli anlatım? Ben sadece şuhttp://www.youtube.com/watch?v=2CbNLxvhPRU videoyu buldum interntten ama daha çok eksik var.
    Arabada asla yapma dediğiniz şeyler var mı? Yada şunu yapmanı öneririm, dediğiniz şeyler var mı?



  • Selam Hayırlı Olsun Kardesim.Aynısı Bendede Var Güzel Araba Konforlu Yol Tutuşu Mükemmel.Sana Tavsiyem Şehir icinde pek delice kullanma cünkü acaip yakıt yutuyor resmen.Ayrıca Parcaları cok pahalı hor kullanmamaya calıs.
  • slm kardeş hayırlı olsun,
    öncelikle kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Aracın km kaç ve ne kadara aldınız?
  • İyi geceler. Kayın biraderimde 1996 modeli var. 115HP olanı. İlk sahipleri. Araç ile ilgili 4 ve - leri paylaşayım sizinle...

    1- Kullanımı rahat. Konforlu bir araç. İçi geniş. Güçlü ve dengeli. ancak ayna açıları çok kötü. Kör noktalar fazla. Ön direk açısı oldukça eğimli. Dönüşlerde dikkat etmek gerekiyor.

    2- Motoru aslında kullanıma bağlı olarak ekonomik. Uzun yolda rahatça 5.5-5.7 tüketim değerlerini yakalayabiliyorsunuz (bizdeki araç 188.000km'de ve hiç tüp takılmadı) Şehir içinde makul hızlarda 9 litre dolaylarında tüketimi var. ama gaza basarsanız....yakıyor. Bakımlarına dikkat edin. Yağ değişim zamanlarına dikkat edilmeli.

    3- Aracın yedek parçası hayli pahalı. birçok parçası bulunmuyor. buna dikkat etmelisiniz.

    4- elektronik aksamı güneşten etkileniyor. göğüs koruması için bakım sütü kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca uzunca süreler güneş altında kalacaksa cam önüne mutlaka yansıtıcı bir perde koymalısınız. yoksa saat ve klima bozuluyor.

    5- bir yerde park ettiniz diyelim. Yada aracı kumandadan açtınız ama 5 dakika kadar kullanmadınız. Aracı sonrasında çalıştımak isterseniz araç kendini kilitliyor. bunu kumandadan aracı tekrar açıp kapatarak sonlandırabiliyorsunuz. güzel bir özelliklik. ama bilmeyen yıkamacılarda sorun oluyor.

    6- antifriz olmadan asla kullanmayın. bu araçlar 80 dereceden fazla harareti sevmiyor.

    7- hızlı kalkışlkardan kaçının. aks ve akis körükleri çabuk etkileniyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgakmg
    3- Aracın yedek parçası hayli pahalı. birçok parçası bulunmuyor. buna dikkat etmelisiniz.

    4- elektronik aksamı güneşten etkileniyor. göğüs koruması için bakım sütü kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca uzunca süreler güneş altında kalacaksa cam önüne mutlaka yansıtıcı bir perde koymalısınız. yoksa saat ve klima bozuluyor.

    Selamlar. Bende de 98 RXE var. 2009da aldım.
    Bulunmayan parçalarına örnek verebilir misiniz, ona göre tedbir alayım ya da elden çıkarayım, eskaza birşey olursa arabayı parça beklemek için serviste yatıramam çünkü.
    Benim başıma bir kere geldi, dışarıda bir özel servis hararet müşiri için tam 2 ay bekletti, her hafta sordum geliyor mu diye, gelecek abi dediler hep bir bahane buldular, sonunda daha fazla bekleyemeyeceğimi söyleyip gidip yetkili servisten aldım 10dk içinde.

    Bir de, bence parçasının pahalı olmasının nedeni şu: Araba vaktinin iyi arabalarından ve ona göre malzemelerle üretilmiş.
    Araba eskise de sıfır parçası yine sıfır km arabasının üzerindeki parça.
    Araba zamanla üst seviye fiyatlardan para etmez seviyelere düşse de, o parçanın sıfırını üretmek yine benzer maliyetleri buluyor.

    Sıfırı çok para eden, ikinci el değeri kalmamış tüm araçlar için böyle. Aaa ne güzel ucuzlamış diye alınıyor, fakat parça fiyatları diğer markaların sıfır km parça fiyatlarıyla aynı olunca bu arabaya bu kadar masraf yapılır mı diye düşünüyor insan.

    Sıfırı çok para eden ikinci el araba alıp yeni alacağımız parçaları pahalı diye şikayet etmek istemiyorsak ikinci el arabamıza ikinci el parça almamız gerekiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.