Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
  • Sentetik yazması tam sentetik olduğunu göstermez .Castrol ile 10w40 ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum .Eski yap ile karışım sıkıntı olmaz .Aracın içinde kalan yağ miktarı önemli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt
    Araçlar euro olarak ilerledikçe yağ firmaları da yağları özelleştiriyor. Şartname ler arasında fark yoksa yağ da benzer denilebilir ama atıyorum birisi SM ise diğeri SL işe fark var demektir .harflerle son çıkan Alfabetik olarak artırılır .Sanırım şu an SN son harf .Motor ne ister ise onun üstündeki harfler kullanılabilir ama alt harf olmaz . Kuralı budur .

• Vezır bey sıfır araçlar da 15.000 km ye gelmeden servis bakımından önce yağ değişimini tavsiye edermisiniz? Birde istanbul da oturuyorum sıfır 1.4 tsi act motor için hangi yağı tavsiye edersiniz?

• Vezir hocam 178.000 km de yag eksiltme sorunu bulunmayan 2008 d4d mmt corolla için hangi yağı tavsiye edersiniz?

• aydinpurcek kullanıcısına yanıt
    Erken yağ değişimin zararı yoktur.

Tamsentrtik olarak her yağ kullanılabilir ancak sıfır araçlar için ince yağ kullanmak iyidir .katalog ta müsade ediliyorsa 0w30 mobil eniyi yağlardan biridir

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

Vezir hocam 178.000 km de yag eksiltme sorunu bulunmayan 2008 d4d mmt corolla için hangi yağı tavsiye edersiniz?

0w40 veya 5w40

• Astra 1.3 cdti turbo dizel. %90 şehiriçi kısa mesafe, %10 şehirdışı kullanım.

Araç 20.000-Km de. 2 bakımdır 5w 30 konuyor.

Yaşadığım şehirde çok sert kış olmaz 5w 30 uygun ama mobil sitesinde öncelik 0 40, sonra 5 30 öneriyor.

gönlüm mobil süper 3000 xe 5w 30 kullanmaktan yana ama bu işten anlayan ustaların tavsiyesine ihtiyacım var.

Mobil 1 Esp 0w 40 mı yoksa Mobil Süper 3000 Xe 5w 30 ilemi devam etmeliyim.

Vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
  • Eğer dpf yoksa espli 0w40 gerek yok ,5w30 daha iyi.ancak dpf varsa zaten 0w40 kullnılması gerekli diğeri uygun değil

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Eğer dpf yoksa espli 0w40 gerek yok ,5w30 daha iyi.ancak dpf varsa zaten 0w40 kullnılması gerekli diğeri uygun değil

Mobil Super 3000 XE 5W-30, başlıca araba üreticilerinin motor yağları için belirlediği en son spesifikasyonları karşılayacak şekilde geliştirilmiştir ve en son Dizel Partikül Filtrelerinin çoğu ve benzinli katalitik konvertörlerin tümüyle uyumludur.

Mobil 1 ESP 0W-40, dizel ve benzinli otomobillerde egzoz emisyon sistemlerinin ömrünü uzatmaya ve verimliliğini korumaya yardımcı olmak için uzmanlarca geliştirilmiştir.
  • amoore A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız mobil 3000 yazınca dikkat etmedim xe serisi dpf için uyumludur.şartnamede acea c3 yazarsa dpf araçlar için kullanılması uygundur .

• Vezir hocam size sormak istediğim bir konu ve sizden bir ricam var. Her yağın specleri farklı malumunuz ve sanırım 10-15 civarında farklı veri var yoğunluk, akışkanlık, parlama noktası vb. gibi. Bize mesela Mobil 1 Esp Formula 5w 30 ve Motul Specific 5w 30 üzerinden giderek bu değerlerin hangisinde daha iyi hangisinde daha kötü olduğunu gösterebilir misiniz? Böylece hepimiz bu specleri doğru yorumlayabiliriz.

• amoore A kullanıcısına yanıt
    Mobil 3000 5w30 xe dpf ile mobil 1 esp formula 5w30 dpf farki nedir, ikisinin fiyati ayni, bu durumda mobil 1 daha iyi olmaz mi yoksa motor ureticilerinin bi bildigi var mi :)

• Mobil 1 serisi her zaman 3000 serisine göre daha iyidir sentetik yüzdesi daha yüksek veya baz yağ oranı demek daha doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Vezir hocam size sormak istediğim bir konu ve sizden bir ricam var. Her yağın specleri farklı malumunuz ve sanırım 10-15 civarında farklı veri var yoğunluk, akışkanlık, parlama noktası vb. gibi. Bize mesela Mobil 1 Esp Formula 5w 30 ve Motul Specific 5w 30 üzerinden giderek bu değerlerin hangisinde daha iyi hangisinde daha kötü olduğunu gösterebilir misiniz? Böylece hepimiz bu specleri doğru yorumlayabiliriz.

Benzer viskosite ve aynı klas yağları kıyaslamak çıkar bir konudur . Aynen bmw Mercedes Audi benzer seri araçları kıyaslamak gibi.bir motor dergisi birisini aeçer diğeri diğerini çünkü puanlama sistemi ile birden fazla parametre ye belirli puan verip bunları toplayarak bir sıralama yapılıyor. Uzun yıllar önce böyle sıralamayı yapan bir link vermiştim bulabilirsem ve link canlı ise tekrar açıklarım.

Bu ayrıntılar kullanıcılar için önemli değil sadece araç kitapçığı ve araç durumuna uygun yapı seçmek önemlidir .Diğer katkı konuları firmaların sırlarından biridir ki farkları bu yazılmayan şeyler yapmaktadır .daha az ses vb konular

• Kıyaslama linklerin den birisi ama her karşılaştırma yapanın olaya nereden baktığında bağlı olarak sonuçlar da değişebilir .

• www.valvoline.com
    Page Not Found - Valvoline®
    http://www.valvoline.com/our-products/compare-motor-oil

Mesela bu yağda kıyaslama daha net olarak cüretkarca açıklanmış

• https://540ratblog.wordpress.com/2013/06/20/motor-oil-wear-test-ranking/

Profesyonel olarak ilgilenenler için ekteki link daha bilimsel bir karşılaştırma yapmaktadır .

• 2007 model 2.0fsi aracım var 210.000km de ben aldığımda 200.000kmdeydi şuana kadar hiç yağ eksiltmedi ben yinede yağını değiştirmek istiyorum sizce ne kullanmalıyım İstanbul'da yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuĞrA -- 16 Mart 2016; 14:27:05 >
  • BuĞrA kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı yoksa eskiden ne kullanılıyorsa aynı yağdan devam ediniz. Km yüksek olduğu için eksiltme yapmadığına göre muhtemelen doğru yağ kullanılmıştır.
  • üstad 5w50-5w30-5w40/0w40 vs. gibi yağların hangi şartlarda hangi araçlara kullanılması gerektiğine dair hap bilgi niteliğinde özet tablo gibi bir şey yapmanız çok yararlı olur, sayfayı sürekli takip etmeye çalışsak da bazen kafa karıştırıcı noktalar olabiliyor :)
  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.