Şimdi Ara

ASUS VivoTab RT, Cuma günü satışa sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • ASUS VivoTab RT, Cuma günü satışa sunuluyor





    ASUS'un Windows 8 evrenine dahil edeceği yeni Vivo tablet serisinden Windows RT için olan versiyonu Vivo Tab RT, resmi fiyatlandırmasına kavuştu.




    Vivo serisi Android tarafındaki Transformer serisinin Windows'a transferi olarak tanımlanabilir. Modeller ayrılabilir ve ekstra bataryaya sahip bir klavye docku ile geliyor. 26 Ekim tarihinde satışa sunulacak olan 32GB Vivo Tab RT modelinin perakende fiyatı 599$ olarak açıklandı.




    Vivo Tab RT modelinde yeni nesil olduğu tahmin edilen NVIDIA Tegra 3 işlemci, 2GB RAM, 10.1 inçlik 600 nit parlaklık sunan Gorilla Glass ekran, 8MP çözünürlükte f/2.2 diyafram aralıklı arka kamera, NFC, 32GB/64GB depolama, 8.3mm kalınlık, 520gr ağırlık şeklinde özellikler bulunuyor.




    Vivo Tab RT modelinin fiyatına klavye docku da kutuya dahil. Daha önce dockun ayrı olarak satılacağı açıklanmıştı. Klavye dockunun fiyatı ise tahmini olarak 199$.




    64GB hafızaya ve klavye dockuna sahip versiyon ise 699$ seviyesinden alıcı bulacak. 




    26 Ekim tarihinden sonra Windows RT işletim sistemi yüklü Samsung ATIV, Surface with Windows RT gibi pek çok model rekabet için Vivo Tab modelini bekliyor olacak. 

     








  • Vay be. Tegra 3'lü Windows da mı görecektik

  • Tegra 3 he.
  • Meraktayım tekno marketlere gelince deneriz artık ama RT iş yapmaz gibi geliyor bana fakat x86 muhteşem ona bir şey diyemem.

  • Android'de Tegra 3 pek performanslı bulunmuyor(diye dinlendiriliyor), Snapdragon S4'lü olması aranılası bir kriter! W7 RT için S4 çözümü kullanılamıyor mu yoksa ASUS'un kendi tercihi mi Tegra 3?

    Daha performansı W7 RT tabletler gelecek mi yani, başka markalardan?

  • Microsoft surface mi yoksa asus vivo tab rt mi ? Yoksa yorum yapmak için daha erken mi :)

  • W8 Tabletlerde cep telefonlarında olduğu gibi qualcomm kullanma zorunluluğu yok.

    X86 mimarisine sahip olan W8 tabletler genelde pro etiketi altında sunulacaklar. Çünkü daha yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyanlar bu tableti kullanmak isteyeceklerdir. Mesela; Yazılımcı, tasarımcı, analist, yönetici gibi. Ayrıca X86 için yapılmış oyunlarda oynanabileceğinden oyuncular içinde seçenek olacak.

    RT sürümlü tablet ise IOS ve Android'e rakip çıkmış ürünler. Şahsen RT tabanlı tabletlerin demolarını izlediğimde etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Internet Explorer 10 iyi iş çıkartmış. PC'de ki gibi kullanım deneyimi sağlıyor. Excel, Word, Outlook gibi programları kullanmayı saymıyorum bile.

  • Intelin kaç zmandır yapamadığını Windows yapacak gibi.

    Intel Moblin/Meego/Wind River gibi işlerle hem kendi platformlarını performans anlamında öne çıkartmak peşindeydi, hemde piyasaya gaz verip daha çok işlem gücüne ihtiyaç duyulmasını istiyordu.

    İşler tam olarak istendiği gibi gitmemiş gözüktü. ARM/MIPS çözümleri Medfield çıkacana kadar gayet iyi performans ve güç tüketimi sunudu.

    Yeterli işlem gücü varken, kimse doğal olarak daha fazlasının peşine düşme gereği hissetmedi, bunda bi sorun da yok.

    Ama incelemeyi faln okuduysanız, Word da hızlıca bişeyler yazarken bile CPU kullanımı %20-40 lar seviyesine fırlıyor diyor.

    Cihazın tepki vermesinde kullanımında sorun yaratacak, takılıp kalmasını sağlayacak bi sorun şimdilik yok gibi gözüküyor, ama bu ilerde pil ve yeni uygulamalarda performans sorunu olarak geri dönebilir.

    Kabaca Intel Clover Trail tabanlı tabletle karşılaştırma yapmışlar, Clover Trail %40-50 civarında işleri daha çabuk yapabiliyor.

    Şimdi son kullanıcı açısından herkeze yeterli gelebilir, ama sanki ilerde yer yer performans açısından yakınmalar görünecek gibime geliyor. Tegra3 ayarında donanım içeren tabletlerde.

    Yukarda da bahsedilmiş, Krait / Tegra3 açısından, Quallcomm'un da içinde bulunduğu çok büyük bi kesim 28nm konusunda istediği kadar üterim yaptıramıyor. Kim ne derse desin herkeze yetecek kadar çip üretilemiyor. Nvidia bi şekilde bi yere kadar garantilediği için, Krait gibi 28nm bandından çıkmadığı için üretim açısından o kadar dertli deği ve hacimli talepleri karşılayabiliyor. Şimdilik Nvidia'nın en büyük avantajı burda. Tegra3'ün seçilmesinde en etkili nedenlerden birisi de bu olması lazım.

    A15 temelli cihazların daha yaygınlaşmasına zaman var. O zmana dek de RT tabletleri sıkıntıya düşürecek seviyede, artan bi performans talebi gelmeyecektir veya o tür uygulamalar faln yayılmayacaktır diye düşünüyorum. Ama bi şekilde yeni çip / kullanı performans talebi örtüşmez ise WinRT cihazlar en azından Tegra 3 olanlar sıkıntıya girebilir gibime geliyor.

    Bu arada performans diye de render mender gibi absürd şeylerden bahsetmiyorum. WinRT nin multitasking özellikleri sayesinde kullanıcılar doğal olarak daha fazlasını isteyecektir. Yerine göre 2 satır yazı yazayım derken, oyun oynarkenki kadar fazla CPU kullanımı gerçekleşecekse dediğim gibi ilerde işler ilginçleşebilir.

    Edit: Tegralarda böyle CPU kullanımının fırlaması belki Companiion core ile alakalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 24 Ekim 2012; 19:30:22 >




  • Payla??m i?in te?ekkürler! ?yi haber!

  • İpad alacağıma bunu alırım hem iOS kısıtlaması yok hem Windows daha indir daha işlevseldir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.