Şimdi Ara

Enerji tasarruf cihazı yalanı ve fotoğraflarla kanıtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
20.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir televizyon kanalında 89 Tl ye satılan bir enerji tasarruf cihazı tanıtımı yapılıyordu . Sözde %25 tasarruf yapıyormuş .

Babam sipariş verdi cihazı ve sonuçları aşağıdaki gibi

kutusu bu şekilde

içinden çıkan garanti belgesi ve garantiyi veren firma

cihazın önden görünümü .

buraya kadar herşey normal. Ama ürün biraz hafif ve kalitesiz duruyor. Böyle olunca insan merak ediyor içini

dayanamayıp açtık

işte bu da cihazın içi

içinden çıkansa gerçekten enerji tasarrufu yapacak bir madde bildiğiniz cam macunu

konu yanlış anlaşılmasın . Firmaya dolandırıcı ( ) demiyorum .

Ürünü alıp tasarruf yaptığını kimse düşünmesin diye açtım.

alanlar ve kulananlar varsa da açıp baksınlar içine

Cam macunu lazımsa 89 Tl ye alınabilir

• sistem tamamen görünüyor .sadece bir kondansatör konulmuş.ağırlık olarak cam macunu düşünülmüş içerisinde çok kalabalık elk.elemanlar olduğu düşünülsün diye
  • Televizyon kanallarında çatır çatır reklam yapıyorlar. Bir ürün reklamlarda çok görünüyorsa şüphelenin!!! Bu ara 59 TL'ye uydu alıcısı reklamı meşhur, genelde radyo kanallarında çıkıyor. Televizyonun arkasına takıyorsun ve bütün uyduları izliyorsun hemde şifresiz izliyorsun. İnsanları enayi yerine koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancantürk

Televizyon kanallarında çatır çatır reklam yapıyorlar. Bir ürün reklamlarda çok görünüyorsa şüphelenin!!! Bu ara 59 TL'ye uydu alıcısı reklamı meşhur, genelde radyo kanallarında çıkıyor. Televizyonun arkasına takıyorsun ve bütün uyduları izliyorsun hemde şifresiz izliyorsun. İnsanları enayi yerine koyuyorlar.

Aynen katılıyorum. O uydu alıcı reklamlarına denk geldiğimde, defalarca tekrarlanan "şifreli, şifresiz her kanalı açar" ibaresine sinir olmuştum; zira sizin de dediğiniz gibi, bu resmen insanları kandırmaktır. sinan70 arkadaşımızın fotoğraflarını koyduğu elektrik tasarruf cihazı, o uydu alıcısındaki kandırmacadan çok daha fazlasını içererek (esasında fotoğraflara göre "içermeyerek") resmen dolandırıcılık ürünü olmuş. Bir tanecik kondansatörle tasarruf masarruf olmaz; hele kutunun ağır durması amacıyla içine macun koymakla hiç olmaz! İster forumda ceza alayım; ister firma bana dava açsın, ben bağırarak söylerim arkadaş: BU RESMEN DOLANDIRICILIKTIR. Bu firmanın yaptığının Sülün Osman'ın yaptığından hiçbir farkı yoktur. Pardon, şimdilik bir farkı vardır: Sülün Osman, resmen dolandırıcıdır ve cezalandırılmıştır. Bu firma ise, -henüz- resmen dolandırıcı değildir ve cezalandırılana kadar saf halkımın parasını sömürmeye devam edecektir.

• aynı sonuç bendde var babamda aynı şekilde sipariş verdi bende içi açtım macun çıktı aynısı :D
  • Bu aletlerin hiç içini açmadım. Test için fuarda görüp bir tane almıştım. Fakat işim çıkınca arkadaşa teslim ettim oda bakalım labda deneyecekti hala ses yok. Fakat yani bu yaptıkları da büyük bir kazıktır. O değil de %25 enerji tasarrufu falan yalanlarına kanmamak lazım öyle birşey olsa elektrikçilerin hepsi evinde kullanırdı. Sonuçta adamlar hep reaktif enerjiden reklamlarını yapıyorlar ki TEDAŞ ev kullanıcılarının reaktifinden para bile almıyor. Almayı bırak ölçmüyor bile. Kaybı azaltıyor o, bu vs. diyorlar da nasıl azaltabilir bir alet kaybı? Kabloda kaybolan enerjiyi emip geri mi getirecek.
  • Enerji sayvır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yine şanslıyım benimkine silikon döküp içine kablo bandırmışlar ;

• başka bir siteden alıntıdır:

"Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
    Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
    Ülkeye hizmet diye buna derim ben
    Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar"

evlerdeki kayıp enerjiyi sisteme kazandırıyor diye satılan cihazlar tamamen yalandır.zaten TEDAŞ bu kayıp enerji bedelini faturalandırmadığını daha önce açıklamıştı.
    sanayi elektriği kullanılan bölgelerde ana panoda kompanzasyon sistemi var ve faydalıdır.
    ancak elektrik tasarruf cihazları içine gerçekten kondansatör konulmak istense bile 220 volt ve yaklaşık 5.000 watt enerjiyi anlık depolamaya yarayacak kondansatör gerçekten devasa olurdu.
    cihazın içinden çıkan macun belki de çok pahalı bir macundur değerlendirmek gerek

• forum ismini ve senin ismini vererek alıntı yaptım valla. millet kazıklanmasın
  • Oyle bir ulkedeyiz ki herkes istedigi gibi at kosturuyor. Bunlara dur diyen de yok.

• Küçücük bir kondansatör koymuşlar. Hay Allahım. Bu kadar insanları aldatmak olmaz hilebaz bunlar.

• valla kahkaha attım ya cam macunu olayına süper ya bi kondansatör + 100gr cam macunu 89 tl
  • yazıklar olsun yaa
  • yazıklar olsun böyle insanlara yaa
  • Aslında bu enerji tasarrufunu "yasal" olmadan teknik olarak yapmak mümkün. Bize gelen elektrik hattı bildiğiniz gibi sinisoidal ve frekansı 50 hz olan bir hattır. Fakat gelen akım ile voltaj arasında faz farkı olduğu için aktif güç ve reaktif güç kavramları ortaya çıkar. İşin ayrıntısına girmek istemiyorum fakat bu oluşan faz farkından dolayı kısaca şöyle diyebiliriz ki; gelen enerjinin yaklaşık olarak %85 i kullanılmadan geriye gitmektedir. Tabiki bu bize fatura olarak yansımamaktadır. Ama elinizde bu sahte cihazlarda olduğu kadar küçük değil ama devasa -örneğin bi' apartman büyüklüğünde- kapasitelerle bu güç depolanıp kullanılabilir. Bu işlem aslında kontrol altında tutulan bir durum. Fabrikalar bunu yasal sınır çerçevesinde yapmaktalar ve elektrik sarfiyatında ciddi kazançlar sağlamaktalar.

İşin özü aslında bu olamayacak birşey değil ama bu gibi düzembaz firmaların sattığı kibrit kutusu kadar cihazlarla olacak iş değil.

• Bu halk bunu hakediyor arkadas. bu urunler ptt ile geliyor ve ptt de calisiyorum. vatandasa diyorum alma aliyor. 199 tl ye iphone diyor icinden cakma cikiyor diyorum sansimizi deneyelim diyorlar. 69 tl ye dandik bir uydu alicisi sattilar karsidaki magazada ayni urun 49 tl diyorum sen bunu ver diyor. arkadas koyun birine bal goturmus burada bal yok mu tvden aliyorsun demis burada icine ne kattiklari belli degil cevabini almis... millet kaziklanmak icin mucadele ediyorsa saticiya baska care kalmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan007

Aslında bu enerji tasarrufunu "yasal" olmadan teknik olarak yapmak mümkün. Bize gelen elektrik hattı bildiğiniz gibi sinisoidal ve frekansı 50 hz olan bir hattır. Fakat gelen akım ile voltaj arasında faz farkı olduğu için aktif güç ve reaktif güç kavramları ortaya çıkar. İşin ayrıntısına girmek istemiyorum fakat bu oluşan faz farkından dolayı kısaca şöyle diyebiliriz ki; gelen enerjinin yaklaşık olarak %85 i kullanılmadan geriye gitmektedir. Tabiki bu bize fatura olarak yansımamaktadır. Ama elinizde bu sahte cihazlarda olduğu kadar küçük değil ama devasa -örneğin bi' apartman büyüklüğünde- kapasitelerle bu güç depolanıp kullanılabilir. Bu işlem aslında kontrol altında tutulan bir durum. Fabrikalar bunu yasal sınır çerçevesinde yapmaktalar ve elektrik sarfiyatında ciddi kazançlar sağlamaktalar.

İşin özü aslında bu olamayacak birşey değil ama bu gibi düzembaz firmaların sattığı kibrit kutusu kadar cihazlarla olacak iş değil.

Fabrikaların yaptığı kompanzasyondan bahsediyorsunuz sanırım ama dediğinize göre daha büyük kompanzasyon ile elektriği "geri göndermemek" mümkün, doğru mu?

• Elektrik mühendisleri odası bu cihazlarla ilgili defalarca duyuru yaptı, ama bu duyuruları insanlara haber kanalları ulaştırmadı, reklamları yapanlar ve ürünleri satanlara da kimse karışmadı, sonuçta alanlar kandırılmış durumdalar ve kimse alanların hatası olduğunu söyleyemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinlikedi

Elektrik mühendisleri odası bu cihazlarla ilgili defalarca duyuru yaptı, ama bu duyuruları insanlara haber kanalları ulaştırmadı, reklamları yapanlar ve ürünleri satanlara da kimse karışmadı, sonuçta alanlar kandırılmış durumdalar ve kimse alanların hatası olduğunu söyleyemez.

http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=73026

EMO‘DAN "TASARRUF TACİRLERİ" UYARISI

.........................
    Elektrik Mühendisleri Odası, kamu yararını gözeterek, elektrik kullanımını azaltmadan faturaları azalttığını iddia eden aletleri laboratuvar ortamında incelettirerek bir rapor hazırlamıştır. Adı geçen "sözde elektrik tasarruf cihazları" tamamen bir aldatmacadan ibarettir.

Büyük işletmelerde zorunlu olan kompanzasyon işlemi, elektrik akımının iş görmeyen gücü (körgüç) olarak tanımlanabilecek "reaktif enerji"nin sisteme geri verilerek, toplam elektrik üretiminde yaratacağı gereksiz artış etkisini önlemeye yöneliktir. Öncelikle, mevcut mevzuata göre "mesken abonelerine, tek fazla beslenen abonelere, bağlantı gücü 9 (dokuz) kW‘a (dahil) kadar olan abonelere" reaktif enerji tarifesi uygulanmadığının altı çizilmelidir. Yani bu abonelerin kompanzasyon yapmalarına gerek duyulmamakta, bu nedenle de bu sayaçlar reaktif enerji kaydetmemektedir. Elektrik tasarruf cihazı adı altında satışa sunulan bu tür aletler ise, zaten kayda girmeyen bu reaktif enerjiye yönelik küçük kompanzasyon aletleridir.

Konut ve küçük işyerlerine cihazın pazarlanmasında kullanılan yöntem de işte bu noktaya yöneliktir. Bir grup floresan lamba yakılmakta; sözde tasarruf cihazı takılmadan lamba devresindeki akım, pens ampermetre ile ölçülerek müşteriye gösterilmekte; ardından cihaz fişe takılmakta ve aynı noktadaki akım yine ölçülmektedir. Cihaz devrede iken bir miktar azalan akım değeri üzerinden halkın aldatılması desteklenmektedir. İşin püf noktası da buradadır. Azalan akım, fişe takılan noktadaki reaktif enerjinin cihazdan lambaya verilmesi ile oluşmaktadır. Kirli bir kampanya ile pazarlanan bu cihazlar bu tip sayaçların kaydetmediği, bu nedenle de tüketim faturalarına yansımayacak olan reaktif kompanzasyon işlevi görmektedir.

Konuyla ilgili Odamız tarafından yaptırılan bilimsel çalışmanın sonuçları özet bir rapor olarak EMO‘nun İnternet sitesinde yayınlanmıştır. Çalışma kapsamında piyasada satılan 3 cihaz seçilmiş ve bunların incelenmesi sonucu hazırlanan raporda şu saptamalar yer almıştır:

"-Her üç cihaz da kondansatör fonksiyonu göstermektedir. ...kondansatörlerin, bu cihazların bağlanması öngörülen noktalara tesis edilmesi halinde alınacak sonuç, bu cihazlarla alınacak sonuçtan farklı olmaz, hatta bu cihazların aktif kayıpları dikkate alındığında daha da iyi sonuç alınabilir.

- Bu cihazlar veya kondansatörlerin devrelere bağlanması olayı kompanzasyon işlemi olarak elektrik tesislerinde uygulana gelen yöntemdir. Söz konusu cihazların veya kondansatörlerin tesis edilmesi ile bina tesisatında bağlandıkları nokta ile sayaç arasındaki hatlarda meydana gelen ısınma kayıpları azalmış olur. Hesaplardan (raporda yer alan) görüleceği gibi cihazların kendi kayıpları büyük olduğundan ekonomi yerine ilave aktif enerji tüketimine sebep olmaktadırlar.

- Sonuç olarak bu cihazların aktif enerjiden tasarruf sağlaması söz konusu değildir."

Ne yazık ki bu cihazlar görsel ve yazılı medyada reklamlar yoluyla yer almakta; marketlerde, elektronik ortamda satılmaktadır. Kamuoyunun kandırılmasının önlenmesi amacıyla EMO tarafından Reklam Kurulu ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘na başvuruda bulunulacaktır.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
    41. DÖNEM YÖNETİM KURULU
    11 Ocak 2010

Konuya ilişkin teknik rapora aşağıdaki dosyalar bölümünden ulaşabilirsiniz.

ELEKTRİK TASARRUF CİHAZLARINA İLİŞKİN RAPOR

http://www.emo.org.tr/ekler/d62a9e2a74d47e9_ek.pdf?tipi=4&turu=H&sube=0

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.