Şimdi Ara

Creative GigaWorks G500 KULLANANLAR YORUMLARINI YAZZSIN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
14.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar g500 500 ytl civarında görüyorum. yabancı sitelerdeki yorumlarıda okudum. müzik performansını beğenmiyorlar. bunun sebebide s750 ile karşılaştırılması ancak s750 den çok daha güçlü bir subwooferı oldugunu çok okudum. anladığım kadarıyla uydu yapısıyla ve subwooferın gücünn artması ile logitech setlere benzetilmeye çalışmış çünkü bir site editorünün yaptıgı yorum creative in en güçlü subwooferına sahip olan seti diye..bu gerçekten öylemi? megaworksun neredeyse 2 katı güçlü bir wooferı oldugu yazıyordu. meganınki 75 watt rms g500 ünki 130 watt rms. bu seti kullananlar varsa ( mağzada 2 dk dinleyenler değil ) yorumlarını esirgemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 8 Nisan 2006; 2:07:23 >

• Megawork'sun subwofer gücü 150 watt değil miydi? (Anlık burst power).
    Megawork'sunde G500'ünde driverları 8 inch. Eğer bass daha kuvvetliyse kabinden ve yeni bir teknolojiden dolayı olabilir. Yalnız ben aynı büyüklükteki driverlarla 2 kat bass farkının olduğunu sanmıyorum. Başka bir ayrıntıysa Megaworks'te 99 olan snr değerini Tr.Creative G500 için 85 olarak vermiş.

Düzenleme:Yine Megaworks'te 3.5 inch olan uydu driverları G500'de 3 inch.
    Kalitesinden hiç şüphem yok ama Creative nasıl bir set ortaya çıkarmaya çalışmış anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 8 Nisan 2006; 2:21:51 >
  • işte creative neden bilmiyorum milleti salak yerine koyup kandırmaca yaparsa olcağı bu

megaworksun subwooferı 75 watt rms dir.
    g500 un subwooferı 130 watt rms dir.
    gigaworks s750 nin subwooferı 105 watt rms dir. ayrıca driver boyutu ile ses çıkış gücü arasındaki bağıntı senin dediğin şekilde değildir.
  • Elbetteki Driver büyüklüğünü çıkış gücü olarak değerlendirmiyorum. Öyle olsaydı Show,frisby vs. gibi markaların 5-6 inch subwooferları Inspire serisinden daha düşük bass vermezdi. Ben sadece aynı markanın aynı kategorideki iki ürününü kıyasladım.

Peki snr oranının düşük olması sitede yapılan bir hata mı yoksa doğru mu?
    Ben ses sistemlerinde çok fazla bilgi sahibi değilim. Bugüne kadar snr önemli olduğunu biliyordum. O yüzden soruyorum.
  • Signal Noice Ratio düşük olmasının sebebi creative in '' tahminmce '' artık gercek değerleri yazmaya başlamasıdır. s750 ye yabacı sitelerde ses kalitesi için 7-8 verirlerken bu sete 8-9 vermişler. ancak snr değer s750 de daha yüksek. bildiğin gibi snr ( sinyal gürültü oranı ) ne kadar yüksek ise sistem o kadar kalitelidir. şu tıss lama olayı. ( dip gürültüsünün azlığını gösterir )
  • @supremum,ewet mega nın uyduları 3.5",g500 ünkiler 3" ama g500 de full range diye belirtmiş,mega da ise mid-range.ayrıca g500 de uydulara yönelik yeni bir teknoloji kullanılmış,tam olarak yararı nedir bilmiyorum ama umarım göz boyamak için deildir.g500 de sub a yönelikte yeni bir dizayn kullanılmış,sette çift hava portu var ve genelde creative de alışık olmadıgımız şekilde dirver ön kısımda.
    benim tahminimce bu sinyal oranı ve bant genişliği ilk defa bu sette dogru verilmiş,mega daki 20hz-20khz bant genişliği bir cok sitede gülerek bahsedilmiş

http://www.tr.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=10814&nav=1

• EVET G500 KULLANAN YOKMU ARKADAŞLAR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LOGITECH-X230'cular BURAYA!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gelecek soruların çokluğundan korkuyo G500 sahiplari galiba.kimsede olmaması ilginç olur
  • ben belki alıcam bu setide en azından güvenilir bir yorum istiyorum. yabancı forumları okudum ( gece gece sözlükle boğuştum ama olsun ). set incelemelrinde bu setin ses kalitesine 9.5 verirlerken s750 için 8.5-9 megaworks için ise 8.5 vermişler. ayrıca subwooferı creative in yaptıgı en kaliteli ve en güçlü subwooferMIŞ
  • Neden Z5400 düşünmüyosun maliyet yüzündenmi.Yanında kendi decoderi uzaktan kumandası falanda var yani fazladan 150 versen decodere değer bence.Zaten ses kartı dts çözmüyo yani benim x-fi music çözmüyo.uzaktan kumandada cabası.
    demek istediğim megaworks ten sonra anca dijital bi sete geçiş iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 9 Nisan 2006; 14:06:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

Neden Z5400 düşünmüyosun maliyet yüzündenmi.Yanında kendi decoderi uzaktan kumandası falanda var yani fazladan 150 versen decodere değer bence.Zaten ses kartı dts çözmüyo yani benim x-fi music çözmüyo.uzaktan kumandada cabası.

Merhabalar bendede x-fi var ama dts'i çözüyor nasıl çözmüyor ??
  • quote:

Neden Z5400 düşünmüyosun maliyet yüzündenmi.Yanında kendi decoderi uzaktan kumandası falanda var yani fazladan 150 versen decodere değer bence.Zaten ses kartı dts çözmüyo yani benim x-fi music çözmüyo.uzaktan kumandada cabası.

bendeki audigy2zs ses kartını çözüyor. ve logitech düşüneceksem sadece z5500 alırım daha aşağısını almam. ( üst sınıf setten bahsediyorum ). ben yurtdışından getirteceğim için hem paketi küçük olmalı. ve tabi uydu kalitesinin creative in üst modellerinde daha iyi oldugunu düşnüyorum. eğerki subwoofer çok güçlenmişse g500 e geçebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Shaun

quote:

Carlos santana nın supernatural dvd albümünde audio menusunden dts5.1 seçiyorum çözmüyo.yani ses gelmiyo hiç.benmi bi ayarını yapamadım.
    edit:http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/trailers.php bu adresteki "DTS piano" yu dinleyemedim ben.Görüntü oynuyo ama ses gelmiyo bu arada power dvd kullanıyorum onun etkisi oluyomudur.ses kartının ayarlarından açıyorum decoderi "on" şeklinde birde "full range" falan yapıyorum.

tibi seninde haklı sebeplerin var inşallah nasip olurda hayırlısıyla kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 9 Nisan 2006; 15:00:08 >

• hanjin ben senin şu verdiğin linkteki trailers ları indirdim ama zip dosyasından çıkmıyor bunlar. unknown format or damaged diyor.. varmıdır bunun bir çözümü?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Shaun

quote:

Carlos santana nın supernatural dvd albümünde audio menusunden dts5.1 seçiyorum çözmüyo.yani ses gelmiyo hiç.benmi bi ayarını yapamadım.
    edit:http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/trailers.php bu adresteki "DTS piano" yu dinleyemedim ben.Görüntü oynuyo ama ses gelmiyo bu arada power dvd kullanıyorum onun etkisi oluyomudur.ses kartının ayarlarından açıyorum decoderi "on" şeklinde birde "full range" falan yapıyorum.

tibi seninde haklı sebeplerin var inşallah nasip olurda hayırlısıyla kullanırsın.

power dvd nin ses seçeneklerinden sp/dif'i seçmen gerekiyor

• o seti dinledim o set s750 ayarında bir bass veriyo pek bi farkı yok yani aynı bass gücü var kabinde aynı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ben belki alıcam bu setide en azından güvenilir bir yorum istiyorum. yabancı forumları okudum ( gece gece sözlükle boğuştum ama olsun ). set incelemelrinde bu setin ses kalitesine 9.5 verirlerken s750 için 8.5-9 megaworks için ise 8.5 vermişler. ayrıca subwooferı creative in yaptıgı en kaliteli ve en güçlü subwooferMIŞ

Ya hocam ne gerek var
    THX550 verilip bu set alınırmı yaw bari sen yapma

Bence elindeki setten hiçbir artısını göremezsin

alacaksan belki çok klasik olacak ama Z5500 al..
    Gerisi hikaye
  • bencede eğer alınacaksa şu an için logitech in z-5400 ü veya z-5500 ü tercih edilmelidir bana göre zaten creative güvenim falan kalmadı eskiden severdim de çook eskiden yani fps2000 dönemlerinde falan ondan sonra ne mal olduğu anlaşılınca tamamen soğudum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ben belki alıcam bu setide en azından güvenilir bir yorum istiyorum. yabancı forumları okudum ( gece gece sözlükle boğuştum ama olsun ). set incelemelrinde bu setin ses kalitesine 9.5 verirlerken s750 için 8.5-9 megaworks için ise 8.5 vermişler. ayrıca subwooferı creative in yaptıgı en kaliteli ve en güçlü subwooferMIŞ

Ya hocam ne gerek var
    THX550 verilip bu set alınırmı yaw bari sen yapma

Bence elindeki setten hiçbir artısını göremezsin

alacaksan belki çok klasik olacak ama Z5500 al..
    Gerisi hikaye

valla dediğin doğru ya. hem ps2 ( inşallah ilerde ps3 alınca ) dekoderide kullanırım. artık bakalım. yorumlarınız için teşekkürler. ama yinede kullanan olmadığı için veya kullanan olupta buraya yorum yazmadığı için şaşırdım yani..

• Kullanan olmaması çok acaip gelmedi bana. Henüz yeni bir set ve herkes ilk deneyen olmak için çekiniyor. Ben Megaworks almadan önce pcgold'ta görmüş ve sormuştum. Megaworks ile aynı fiyatı (320$+kdv) vemişlerdi. Teknik verilerede bakınca (Daha çok watt yeterli oluyor mesela) biçok kişi daha iyi olduğunu düşündüğü için direkt Megaworks'u seçiyor.
    Gerçi dinlemek nasip olmadı ama. Bencede Mega satılıp g500 almak. Riskli bi iş gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.