Şimdi Ara

lenovo z580 mi yoksa z585 mi ? yardım lütfenn!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
15.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lenovo z580 yada z585 den birini almak istiyorum ama biraz fikir verir misiniz ?
    z585 dha iyi gibi amd a10 işlemci varmış ve çoğu insanda olduğu gibi amd tereddütleri var
    ısınma sorunu felan filan ..
    siz ne önerirsiniz acaba ??

• bende amd li düşünüyorum..bende bekliyim surda bakalım ustadlar ne dıcek..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

bende amd li düşünüyorum..bende bekliyim surda bakalım ustadlar ne dıcek..:)

çök aga çök gelen giden yok daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: 60ebu06

quote:

FIYATLARI NE ALEMDE BAKTINIZ MI
  • quote:

quote:

quote:

ikiside 1400-1500 lira civarı sanırım
    haftasonu vatanda z585 1480 felandı ama şuanda biraz daha pahalı
    almaya karar verirsek indirimi beklemek lazım yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside 1400-1500 lira civarı sanırım
    haftasonu vatanda z585 1480 felandı ama şuanda biraz daha pahalı
    almaya karar verirsek indirimi beklemek lazım yani

Alıntıları Göster
    Ben hafta sonu Vatan bilgisayardan 1466 Tl ye aldım cihaz henuz gelmedi.Muhtemelen yarın gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmcaylak

Ben hafta sonu Vatan bilgisayardan 1466 Tl ye aldım cihaz henuz gelmedi.Muhtemelen yarın gelir.

hayırlı olsun kardeş. pc gelince ilk izlenimlerini paylaşırsın inş bizle ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

amd li mi aldınız..izlenimlerinizi burda paylaşırmısınız...
  • quote:

quote:

amd li mi aldınız..izlenimlerinizi burda paylaşırmısınız...

Alıntıları Göster
    Sn. 60ebu06,
    Şu konuda sorunuzun cevabını bulacaksınız:
    http://forum.donanimhaber.com/m_65352240/mpage_1//tm.htm

• Amd islemciler eskisi gibi ısınmıyor. Hatta vücut sıcaklığından bile daha düşük sıcaklıklarda çalıştığını iddia ediyordu Amd.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheva24

ben dell 5520 öneriririm çok sağlam pc bi sesi sistemi var lenovo nun jbl sisnden kat kat iyi ekran kaliteside çok güzel.

dellin amd a6+7670 cmbinasyonu varmı
  • quote:

quote:

Teşekkürler.Ben z580 kasasına bakarak ve A10 ile ilgili gerek forumdan gerek internetten test ve karşılaştırmaları inceleyerek Z585 e kara verdim.Tabi Vatan bilgisayarda indirim olması da etken oldu.Bence bu fiyata alınabilecek en iyi makinayı aldım.Denememi istediğin bişey varsa deneyip buraya yazabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.Ben z580 kasasına bakarak ve A10 ile ilgili gerek forumdan gerek internetten test ve karşılaştırmaları inceleyerek Z585 e kara verdim.Tabi Vatan bilgisayarda indirim olması da etken oldu.Bence bu fiyata alınabilecek en iyi makinayı aldım.Denememi istediğin bişey varsa deneyip buraya yazabilirim.

ufak bi inceleme yaparsanız amd işlemciler için bizede fikir verir...

• quote:

quote:

quote:

özellikle ısınma sorunu olup olmadğnı merak ediyorum
    amd de çoğu insanın sölediği tek sorun bu hocam bu konuda bi izlenimlerinizi alabilirm özellkle
    onun dışnda dikkatinizi çeken şeyler olursa onlarıda yazarsanız sevinirim tbki ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

özellikle ısınma sorunu olup olmadğnı merak ediyorum
    amd de çoğu insanın sölediği tek sorun bu hocam bu konuda bi izlenimlerinizi alabilirm özellkle
    onun dışnda dikkatinizi çeken şeyler olursa onlarıda yazarsanız sevinirim tbki ..

Alıntıları Göster
    Amd nin ısınma sorunu geçmişte kaldı.İ5 işlemcili makinalar bile baya ısınma yapabiliyor.Isınma problemi işlemci değilde makinanın anatomisiyle alakalı bence.Z585 şu anda kargoda bu gün teslim alırım ve ilk izlenimlerimi paylaşırım.

• quote:

ben dell 5520 öneriririm çok sağlam pc bi sesi sistemi var lenovo nun jbl sisnden kat kat iyi ekran kaliteside çok güzel.

teşekkürler hocam tavsiyeniz için. hemen bakıyorm
  • quote:

quote:

teşekkürler hocam tavsiyeniz için. hemen bakıyorm

Alıntıları Göster
    lenovo z585 a10 ıslemcılı notebook birçok kişinin anlaştıgı nokta i5 geçmesı,
    apu su yanı cıft cf calısan ekran kartı 630 u rahat geçmesı, vatanda %25 ındırımlı olarak 1.400 lıraya gelecek,

ben a6 7670m lısını arıyorum pb ın 1200 lıraya suanda hepsıburadada var ekran kartları aynı performanslarıda yakın sayılır ındırım olursa 1 mılyardan alacam ınsallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

lenovo z585 a10 ıslemcılı notebook birçok kişinin anlaştıgı nokta i5 geçmesı,
    apu su yanı cıft cf calısan ekran kartı 630 u rahat geçmesı, vatanda %25 ındırımlı olarak 1.400 lıraya gelecek,

ben a6 7670m lısını arıyorum pb ın 1200 lıraya suanda hepsıburadada var ekran kartları aynı performanslarıda yakın sayılır ındırım olursa 1 mılyardan alacam ınsallah

Alıntıları Göster
    Yanılıyorsunuz. Z585'deki crossfire setupı GT630M'i geçemiyor. Mantıken öyle görünüyor ama gerçekte işin içine crossfire ve sli setuplarında yaşanan problemler giriyor. Bu konuda yaptığım araştırmanın sonucunu yukarıda linkini verdiğim konuya yazdım. Ayrıca i5 işlemci de A10 işlemcisinden bir hayli hızlı. Bu notebook ancak i5+630M'li bir notebooka(Z580) göre daha ucuz olursa tercih edilir. Aynı fiyata değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 5 Eylül 2012; 23:14:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Yanılıyorsunuz. Z585'deki crossfire setupı GT630M'i geçemiyor. Mantıken öyle görünüyor ama gerçekte işin içine crossfire ve sli setuplarında yaşanan problemler giriyor. Bu konuda yaptığım araştırmanın sonucunu yukarıda linkini verdiğim konuya yazdım. Ayrıca i5 işlemci de A10 işlemcisinden bir hayli hızlı. Bu notebook ancak i5+630M'li bir notebooka(Z580) göre daha ucuz olursa tercih edilir. Aynı fiyata değil.

Merhaba,

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten elinize sağlık. Ben sizin anlattığınız herşeyi anladım, hepsi şu köşede. Fakat şöyle bir şey sorayım bu bilgilerinizin kaynağı nedır ? Yani tamamen teorik mi yoksa bu işin içindesinizde sizin fikirleriniz mi ? yada okunarak elde edilen bilgiler mi. Olayı basit bir örnekle açıklarsak biri güçlü diğeri güçsüz iki inşaat işçisi, sadece güçlü olanın tek başına yapabildiğinden daha fazlasını yapamıyor. Sebep olarakta aktarımdan bahsetmişssiniz. Bu verdiğiniz bilgiler nesnel midir ?

Apu, ıvybridge in gelişmiş intel ekran kartı hd4000 den %50 daha performanslı.

enpedi den alıntı,

Piyasada geçtiğimiz ay görülmeye başlayan ve AMD'nin Trinity ailesi üyelerinden A10 APU, 4600M işlemci ve AMD Radeon HD 7660G ekran kartının birbirine entegre edilmesiyle oluşturuluyor. Bu açıdan SandyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 2 olan işlemciler) ve IvyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 3 olan işlemciler) işlemcilerden çok fazla farkı yok. Bildiğiniz gibi onlarda da aynı sistem HD3000 ve 4000 ile oluşturuluyor. Ancak bu APU, IvyBridge işlemcilerdeki en gelişmiş Intel dahili ekran kartı olan HD4000'den %50 kadar daha performanslı.

Buna ek olarak 7670M harici ekran kartı ile kombine edildiğinde (Intel ve Nvidia'nın Optimus teknolojisi gibi biri çalışırken diğerinin devre dışı kalması şeklinde değil) ikisinin ortak çalışması sayesinde iki kartın toplam gücüne yakın bir güç elde ediliyor. Ancak bu şekilde paralel çalışmaları her çift ekran kartlı sistemde -SLI (Nvidia) veya CrossfireX (AMD)- zaman zaman ortaya çıkan bir soruna sebep oluyor: Micro Stuttering.

Micro Stuttering oyunlarda anlık FPS düşüleri diye tabir edebileceğimiz bir durum. Rastlantısal, oyuna bağlı ve seyrek bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada Micro Stuttering'i açıklayan bir video seyredebilirsiniz. Özelikle 2:20 sn.den sonra üst ekrandaki takılmalara dikkat edin.

Performansa gelince; AMD A10-4600M APU + HD 7670M birlikteliği GT 650M benzeri performans veriyor. Bazı oyunlarda (Özellikle Nvidia'nın sponsor olduğu ve Nvidia GPU'lara göre kodlanmış oyunlar) performans düşsede GT540M, HT635M, GT 640M gibi kartlardan her zaman daha fazla performans veriyor. Dahili grafik çipi olan HD 7660G ise -yukarıda da anlattığım üzere- en hızlı Intel dahili garfik çipinden daha performanslı. Bu da şu demek; harici ekran kartı olmasa bile çoğu oyunu orta seviyelerde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

İşlemci performansı anlamında ise A10-4600M, Intel'in i5 ve i3 işlemcileri arasında bir seviyede performans gösteriyor. Bu da normal çünkü pazarlanırken söylenenin aksine bu işlemci 4 çekirdekli değil. 4 sanal çekirdek şeklinde çalışabilen 2'şer gerçek çekirdekten oluşuyor.

Bir artı olarak bu APU daha az güç harcıyor ve daha az ısınıyor.

Özetlersek; Eğer oyun amaçlı bir model arıyorsanız ve bütçeniz 2000 liranın altındaysa AMD APU'lu bir modeli tercih edebilirsiniz. Ama işlemci ağırlıklı kullanıyorsanız (Örneğin video düzenliyorsanız) Intel işlemcili modeleri tercih etmelisiniz çünkü işlem performansı anlamında güncel i7 işlemciler çok daha iyiler. Ancak tecrübelerimle sabittir ki notebook kullanıcılarının %99'u yüksek işlem kapasitesine ihiyaç duymazlar ve bu APU'nun sunduğu işlem performansı notebook kullanıcılarının %99.9'u için yeterlidir.

Alıntı Nonpasaran'dan.

Nonpasaran bu işe gerçekten emek veren bir insan. Yazdıklarınıda harfiyen takip ederim. Sizin bahsettiğiniz sorunada değinmiş. Fakat artılarınıda gözden kaçırmamış. Özet bölümüde yeterince açıklayıcı olmuş. Alıcı kitlesini iki sınıfa ayırarak ele almış. Benimde ihtiyaçlarımı z585 yeterince karşılıyor.

Fakat ben z585 almayacağım. Lenovo y580 bu hafta sonu vatan 1639 TL ye düştü. Benim için kaçırılmayacak fırsattı aslında. Sizin y580 hakkında bildikleriniz varsa pm atarsanız çok sevinirim.

Selamlar Ahmet Tatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 6 Ekim 2012; 19:08:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Merhaba,

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten elinize sağlık. Ben sizin anlattığınız herşeyi anladım, hepsi şu köşede. Fakat şöyle bir şey sorayım bu bilgilerinizin kaynağı nedır ? Yani tamamen teorik mi yoksa bu işin içindesinizde sizin fikirleriniz mi ? yada okunarak elde edilen bilgiler mi. Olayı basit bir örnekle açıklarsak biri güçlü diğeri güçsüz iki inşaat işçisi, sadece güçlü olanın tek başına yapabildiğinden daha fazlasını yapamıyor. Sebep olarakta aktarımdan bahsetmişssiniz. Bu verdiğiniz bilgiler nesnel midir ?

Apu, ıvybridge in gelişmiş intel ekran kartı hd4000 den %50 daha performanslı.

enpedi den alıntı,

Piyasada geçtiğimiz ay görülmeye başlayan ve AMD'nin Trinity ailesi üyelerinden A10 APU, 4600M işlemci ve AMD Radeon HD 7660G ekran kartının birbirine entegre edilmesiyle oluşturuluyor. Bu açıdan SandyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 2 olan işlemciler) ve IvyBridge (4 rakamlı ve ilk rakamı 3 olan işlemciler) işlemcilerden çok fazla farkı yok. Bildiğiniz gibi onlarda da aynı sistem HD3000 ve 4000 ile oluşturuluyor. Ancak bu APU, IvyBridge işlemcilerdeki en gelişmiş Intel dahili ekran kartı olan HD4000'den %50 kadar daha performanslı.

Buna ek olarak 7670M harici ekran kartı ile kombine edildiğinde (Intel ve Nvidia'nın Optimus teknolojisi gibi biri çalışırken diğerinin devre dışı kalması şeklinde değil) ikisinin ortak çalışması sayesinde iki kartın toplam gücüne yakın bir güç elde ediliyor. Ancak bu şekilde paralel çalışmaları her çift ekran kartlı sistemde -SLI (Nvidia) veya CrossfireX (AMD)- zaman zaman ortaya çıkan bir soruna sebep oluyor: Micro Stuttering.

Micro Stuttering oyunlarda anlık FPS düşüleri diye tabir edebileceğimiz bir durum. Rastlantısal, oyuna bağlı ve seyrek bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada Micro Stuttering'i açıklayan bir video seyredebilirsiniz. Özelikle 2:20 sn.den sonra üst ekrandaki takılmalara dikkat edin.

Performansa gelince; AMD A10-4600M APU + HD 7670M birlikteliği GT 650M benzeri performans veriyor. Bazı oyunlarda (Özellikle Nvidia'nın sponsor olduğu ve Nvidia GPU'lara göre kodlanmış oyunlar) performans düşsede GT540M, HT635M, GT 640M gibi kartlardan her zaman daha fazla performans veriyor. Dahili grafik çipi olan HD 7660G ise -yukarıda da anlattığım üzere- en hızlı Intel dahili garfik çipinden daha performanslı. Bu da şu demek; harici ekran kartı olmasa bile çoğu oyunu orta seviyelerde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

İşlemci performansı anlamında ise A10-4600M, Intel'in i5 ve i3 işlemcileri arasında bir seviyede performans gösteriyor. Bu da normal çünkü pazarlanırken söylenenin aksine bu işlemci 4 çekirdekli değil. 4 sanal çekirdek şeklinde çalışabilen 2'şer gerçek çekirdekten oluşuyor.

Bir artı olarak bu APU daha az güç harcıyor ve daha az ısınıyor.

Özetlersek; Eğer oyun amaçlı bir model arıyorsanız ve bütçeniz 2000 liranın altındaysa AMD APU'lu bir modeli tercih edebilirsiniz. Ama işlemci ağırlıklı kullanıyorsanız (Örneğin video düzenliyorsanız) Intel işlemcili modeleri tercih etmelisiniz çünkü işlem performansı anlamında güncel i7 işlemciler çok daha iyiler. Ancak tecrübelerimle sabittir ki notebook kullanıcılarının %99'u yüksek işlem kapasitesine ihiyaç duymazlar ve bu APU'nun sunduğu işlem performansı notebook kullanıcılarının %99.9'u için yeterlidir.

Alıntı Nonpasaran'dan.

Nonpasaran bu işe gerçekten emek veren bir insan. Yazdıklarınıda harfiyen takip ederim. Sizin bahsettiğiniz sorunada değinmiş. Fakat artılarınıda gözden kaçırmamış. Özet bölümüde yeterince açıklayıcı olmuş. Alıcı kitlesini iki sınıfa ayırarak ele almış. Benimde ihtiyaçlarımı z585 yeterince karşılıyor.

Fakat ben z585 almayacağım. Lenovo y580 bu hafta sonu vatan 1639 TL ye düştü. Benim için kaçırılmayacak fırsattı aslında. Sizin y580 hakkında bildikleriniz varsa pm atarsanız çok sevinirim.

Selamlar Ahmet Tatar.

Alıntıları Göster
    Bu crossfire olayı çok tartışıldı ve tartışılacak ama küçük bir detay eklemek istiyorum. Piyasadaki bir çok oyun sadece Nvdia'ya uygun şekilde optimize edilerek sürülüyor. Bu ürünler ilk çıktığı vakit Ati&Amd sistemleri için kabaca hazırlandığından bu sistemlerin bocalamasına neden oluyor. Durum böyle olduğu için bütün yük yazılıma kalıyor. Eğer Ati o oyun için yazılımını geliştirmişse işte bu vakit sistemin performansı ortaya çıkıyor. Her driver yamasında Ati, oyunlarda yaşanan crossfire problemlerini minimize etmeye çalışırken performans artışı için mücadele veriyor. Ati'nin son yazılımı 12.8 ile 12.6 arasında spesifik oyunlardaki performans değişikliğine göre Skyrim'de %25'e yaklaşan artış var. Onun dışında Specops ile Hawken'da Crossfire'da iyileştirme yapıldığı belirtilmiş. Kısaca özetlemek gerekirse, doğrudur bir çok oyun ilk çıktığında bu sistemlerde sıkıntı yaşatabilir ama ne zaman yeni yazılım gelir, sorunlar aşılır ve vaadedilen performans ortaya çıkar.

Ati 12.8 Raporu için KAYNAK
    Bir de Amd 10-4600'ün tartışıldığı ve değerlendirildiği bir kaynak paylaşayım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.