Şimdi Ara

Türk'ün AVM'ler ve medeniyet ile imtihanı... Park etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
20
Favori
56.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üç aşağı beş yukarı park etmeyi hepimiz biliyoruz. Mükemmel park etmemiz gerekmiyor zaten. Almanya'da 70 yaşındaki bir teyzenin sahip olduğu kabiliyet bize yeter. Çıkarken-girerken arada sırada öndeki ve arkadakine tıklaya dabiliriz. Hatadır, olur. "Tampon" adı üstünde. Gavurcası "Bumper". Aynı mantık... "Bump!"larsan üzülmeyesin diye... Neyse baz park becerisine sahip insanlar olarak, elimizden geldiğince şehir kurallarına riayet ederek, başkasının hakkını gasp etmeyerek yaşamalıyız. "Arabamı korumak için çapraz park ediyorum" veya "boştu bıraktım gittim" mantığı medeni insanlara yakışmıyor. Başkalarını da düşünmeliyiz. Ancak tabii ki yurdum insanının içinden çayıra park eder gibi AVM'ye park etme isteğinde olanlar oluyor tabi. Eğitim şart. O yüzden dedim ki, her türlü park magandalığı yapmış şoförlerin araçlarını burada sergileyelim. Plaka gizlemeden... Denizde kum, memleketimde saygısız ama olsun. Belki bir ihtimal bir faydamız dokunur.

"Milletin özel aracının fotosunu çekip paylaşamazsın!" demeyin. Paylaşırız. Zira araçlar kamuya açık alanlarda duruyorlar ve biz içlerini çekmiyoruz. Gayet yasaldır. Çekin çekin koyun kuzum buraya fotoları...

İlk grup benden:

Bu abimin sileceklerini kaldırmaya çalıştım, kalkmadı. Ben de zorlamadım. Aynaları zaten katlıydı, kırılır falan, ters katlamadım. Öylece bıraktım. "Ayıya bak!" falan derken adam, karısı ve iki kızı ile arkamdan gelmiş. Beni hem Duymuş, hem görmüş. Eğdi kafasını öne bindi gitti. Utandı sanırım. Efendi biriydi. Bir daha yapacağını sanmam.

Bu abim kabak gibi çapraz park etmişti. Özensiz park. Kasti yaptığını sanmıyorum. Ben de montofon ineği gibi arabamı yanına iliştiriverdim.

Bu abim tam bir maganda parking yapmıştı. Silecek falan kaldırdım da, otopark karanlıktı, Iphoneda flaş yok. Bu kadar çıkmış. Araca zarar vermeye karşıyım. Sadece silecek kaldırır, ayna katlarım.

Ben 25 yaşındayım. Arabalara meraklıyım ve anlarım. Ancak trafikte yaş ortalaması benim 1.5 katım yaşımda ve 2 katım süredir araba kullanıyorlar. Ben böyle park edebiliyorsam, çoğunluğun hiç olmazsa düzgün park edebilmesi gerekmez mi? Son olarak bu da benim parkım:

Çamurluk çıkıntısı ile kolon arasında 4cm var. Arabanızı çizilmekten korumak istiyorsanız, kolona sıfırlayıp, diğerlerine daha geniş alan bırakırsınız. Maganda gibi çapraz park etmezsiniz.

Bu konu başlığı altında bundan sonra bol bol foto paylaşalım. Ben paylaşmaya devam edeceğim. Plaka sansürlemek yok... Kendi plakam dahil sansürlemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Ağustos 2012; 16:30:42 >

• Bunların çoğu bencilliğinden veya adiliğinden yapmıyor bunları. Çoğunun iq su düşük ve algısı zayıf insanlar. Öyle mal mal parkedip gittiğinde başkası gelip arabasını çıkamayacak şekilde yanına sıkıştırsa ucu gene kendisine dokunacak ve bunu idrak edebilecek beyin kapasitesi çoğunda yok malesef. Şu da var araba kullanmaya beyin kapasitesi yetmeyen insanlar nasıl oluyorda 50-60bin lik arabalara binebiliyor o beyinsizlikleriyle nasıl bir işte çalışıp gelir sağlayabiliyorlar orası ayrı bir merak konusu.
  • Gerçekten çok güzel bir konu olmuş. Tebrik ederim. 2003 yılından beri galleria-kale-historia-a plus avm lerinde çalıştığım ve çalışmaya devam ettiğim için beden de bol malzeme çıkar inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz takıntılımıyız ? Bu kadar sorun etme kendine bence hobi bul ne bileyim rc helikopter al puzzle falan al kurtul stresinden
  • Magandalık etmeyenleri buraya koysak daha pratik olacak. Resmen o duruma geldik
  • Bu konu tutar.
  • Bundan sonra fadıl takipte :) gördüğüm yerde çekicem resimleri..
  • önce biz Türklerin araçlarımıza at muamelesi yapmayı bırakması lazım yani ayağı burkulursa atımızı vurarız,tamponu çizilirse aracımızı çöpe atmıyoruz bu yüzden kavga eden çok insan gördüm,kültür meselesi tabiki ,nerde kaldı almanyalı yaşlı teyze.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gebze center'da çektiğim bir foto... yorumsuz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: flonky

Biraz takıntılımıyız ? Bu kadar sorun etme kendine bence hobi bul ne bileyim rc helikopter al puzzle falan al kurtul stresinden

Maket uçakta olabilir
  • Made in TURKEY
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Gebze center'da çektiğim bir foto... yorumsuz:)

Yok artık
  • quote:

Bunu yapan var mıdır diye aklıma gelmişti. Varmış .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 22 Ağustos 2012; 17:08:50 >
  • quote:

Allah aşkına plaka sansürlemeyelim. Bu abim AVM magandalığının İlahı olma yolunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

Biraz takıntılımıyız ? Bu kadar sorun etme kendine bence hobi bul ne bileyim rc helikopter al puzzle falan al kurtul stresinden

Bende hobi çok. 4 yaşından beri kayak yapıyorum, CMAS 1 yıldız balık adam - hocayım, Tekne ve yelken hobim mevcut, arabaya bilgisayar taktım, ev ve araba ses sistemleri ile ilgiliyim, hobi çok bende takma kafanı sen. Bu konu medeniyet ile alakalı.
  • helal olsun :) ama değişmez bizim milletimizin öküzlüğü ve vurdum duymazlığı...bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın
  • quote:

Bundan ötesi olamaz ilk defa böyle birşey görüyorum abimizin mesleği ip cambazlığı galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

quote:

Yok artık

Bunun bir farklı versiyonu* daha vardı ama onun fotoğrafı malesef yok:/

*Maltepe Carrefour park açık otoparkında alışveriş arabalarının konulduğu yerin üstü kapalıdır. Bir tane C1 kapalı otopark gibi oraya park etmişti
  • quote:

Daha neler göreceğiz bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

quote:

Daha neler göreceğiz bakalım..

+1
  • quote:

vallahi aklıma gelmişti bunu yapanın cıkacagı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.