Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    BUDERUS 052 hermetic 24k (20000kcal)

    Bu kombiyle birlikte uzaktan kumandali termostat kullanilabiliyor mu?
    Servis ve bayiler birbirleriyle celisen bilgiler verdiler.YArdiminizi rica ediyorum.

    Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATASEN6 -- 4 Mart 2007; 21:18:28 >
  • Bildiğim kadarıyla Buderus kombilerde sadece GB 022 24K modelinde (yoğuşmalı) uzaktan radyo kontrollü (kablosuz) kumanda mevcut. Diğer modellerinde "kablolu" uzaktan kontrol ünitesi mevcut..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankaracan -- 5 Mart 2007; 14:17:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaliteli5


    quote:

    Orjinalden alıntı: nikon


    quote:

    Orjinalden alıntı: kaliteli5

    Viessmann alacak arkadaşlar vereceğim adresi inceledikten sonra karar versinler.
    http://www.sikayetvar.com/?loc=sikayet_oku&action=co&subaction=Detial&coNo=4102


    Evet, toplam 12 şikayet var ve bunların 11 tanesi çözülmüş,siz herhalde diğer markaların şikayetlerine hiç bakmadınız .




    Ben arkadaşlarımı uyarıyorum.Ben böyle bir problem yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.Arkadaşlarda aynı durumlara düşmesin http://www.sikayetvar.com/?loc=sikayet_oku&action=co&subaction=Detial&coNo=4102
    adresini ziyaret etsinler ona göre kararlarını versinler.
    12 şikayetten 11 i çözülmüş gözüküyor ama 133683 VIESSMANN Kombinin
    Kurtulamadığım Gürültüsü adlı şikayeti okuyun problem çözülmüş mü.Karar verin.
    Firma merkezine yazılış tarihi,cevap tarihi ve cevaplara bakın herhangi bir işlemde bulunmadan(problem çözülmeden) problem çözüldü yazıyor.Şiddetle kınıyorum deyince (tabi bu mesajımı siteye yazmadılar) benimle pazarlık yapıyor ve şu an gelemeyiz 3 hafta sonra ilgileneceğiz ama siz şikayetinizi SİLİN diyorlar.Oyalama taktiği ile Viessmann müşterisine bu hizmeti veriyor.Arkadaşlar bilsinler ona göre hareket etsinler.Viessmann deyip büyütülen bir firmanın vurdum duymazlığını,ne kadar malının arkasında olduğunu anlasınlar.Diğer markalarıda biliyorum ama toz kondurulmayan listede ilk sıralarda yer alan Viessmannı da arkadaşların öğrenmesi açısından bu mesajı yazdım.Viessmann ın genel itibarı ile diğer şikayetlerinde de aynı yöntem var dikkat ederseniz.İyi günler.



    Gürültü şikayetleri sadece Vitopend 100'lerde var,ben vitopend 200 kullanıyorum kombi çalışırken yanında dahi olsanız neredeyse sesini duyamazsınız,fakat arkadaşımda vitopend 100 var oda sesten ayrıca çok yakmasından şikayetçi,ben sadece sizin Viessman olarak genelleme yapmanızdan rahatsız olup bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: suzi dilara


    quote:

    Orjinalden alıntı: go_spurs_go

    ECA confeo premix kullanıyoruz gayet memnunuz konvansiyoneltip kombilere nazaran yıllık %20 enerji tasarrufu da sağlıyor.



    Selamlar "go-spurs-go

    Ne zamandır kullanıyosunuz ve kaça aldığınızı da yazarmısınız

    sanırım yoğuşmalı sizdeki ECA; eviniz de büyük mü buna karşılık?


    yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz 2.445 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ATASEN6

    Arkadaslar,

    BUDERUS 052 hermetic 24k (20000kcal)

    Bu kombiyle birlikte uzaktan kumandali termostat kullanilabiliyor mu?
    Servis ve bayiler birbirleriyle celisen bilgiler verdiler.YArdiminizi rica ediyorum.

    Tesekkurler




    Isisandan bilgialabildim.U52 de uz.kumanda yok fakat gelecekmis.
    BU arada honeywell firmasinin degisik kombi markalariyla calisan uz.kumandali termostatlari var fakat 1-2 bayiye sordum pek bilgileri yok fiyatlar hakkinda falan.Sadece butun kombilerle calistigibilgisini verdiler.
  • Arkadaşlar şimdi bazıları nereden buluyorsun bu soruları diyebilirsiniz ama duyduğum bir şeyi merak ettim. Haziran ayına kadr bulunduğumuz yere doğal gaz gelecek. Ben mutfağa hermatik kombi takarak mutfak camından boruyu çıkarmayı düşünüyordum ama site yönetiminden bazıları şimdiye kadar duymadığım bir şey söyledi. Dediklerine göre AB uyum yasalarına göre hermatik kombinin atıkgaz borularını cam pencere vs. yerlerden dışarıya verilemeyecekmiş. Hermatik olsada bacadan atıkgaz verilmeliymiş. Bunları site başkanı söylediğinde apartman tesisatıyla ilgil görüşmede makina mühendisi ve baca kurulumuyla ilgili bir arkadaşta vardı. Baca için gelen arkadaş türkiyenin bu yaslara uyumunun ancak 2008 yılında gerçekleşeceğini söyledi. Benim iyice kafam karıştı böyle bir şey olursa baca tesisatı için bulunduğunuz kat göre 300-500 euro masraf çıkarıyorlar.
    Mühendis arkadaş konuyu araştırdığını cam ve pencerelerden atıkgaz borusunun çıkışına sadece borunun çktığı yerin sağında yada solunda komşunuzun yatak veya oturma odası olursa engel olunduğunu diğer durumlarda AB uyum yasalarında bir engel olmadığını söyledi ama benim aklıma takıldı. Böyle bir şeyin olması zor ama böyle bir durum var mı?

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum




  • Metal baca yapan tanıdıkları varmıymış ? Onuda sor...Kafayı yemişler.Kombiden ne çıkıyor dumandan çok su buharı...İşin özeti dumanınla komşunu rahatsız etmiyeceksin. 2 metre sagdan cıkar borunu yada 3 metre soldan.. Bacalı kombinin verimi hermetikten düşük...Belki toptan baca ihalesi verecekler birilerine....Kooperatif demek...Soyguncu yatagı....Bizde 134 M 2 daireye 3,90 radyatör koymuşlar. Şerefsizler... Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2007; 12:51:51 >
  • O gün site başkanı,apartman yöneticisi,Apartman içi ve daire tesisatları için teklif vercek mühendis ve baca içine krom nikel boru tesisatını yapacak firma yetkilisi vardı. AB mevzuatını ortaya atan yöneticiydi başka site yöneticisi olsa belki aklıma gelir ama bu adam gerçekten dürüst biri(Yönetimdeki diğer kişilerin yanlış yönlendirmesi olmuşsa bir şey diyemem)bir sürü firmayı görüşmek için çağırdılar fiyatları çok düşürdüler ayrıca sitenin 4 dairesinin iç dış tesisatını ücretsiz olarak yapılmasını sağladılar. Neredeyse kullanılacak vidaların bile marka ve modelini isteyecekler o kadar ayrıntılı teklif istiyorlar.Ayrıca site kararının bağlayıcılığı yok isteyen bacaya bağlayacak isteyen camdan çıkaracak isteyen istediği kişiye tesisatını yaptıracak.
    Ayrıca daha önce apartman olarak siteden bağımsız keşifler yaptırıp teklifler aldık. Bu yüzden fiyat ve yapılacak iş hakkında bilgiye sahibiz.
    Baca tesisatını yapacak kişi bu bacalara(İçinden hermatik kombi borusu geçecek) hermatik harici takılacak kombiler için mesuliyet kabul etmeyeceğini söyledi. Ben hermatik için mesafe fazla değil mi sorun olmaz mı şeklinde soru sordum. Beş kata kadar sorun olmaz dedi.Ama AB mevzuatlarına uyum nedeniyle sorun olacağına dair kesin bir bilgi olmadıktan sonra bacalı sistemi düşünmüyorum. Kombi kilere konulacağı için hem kiler kulanımına engel olacak hemde maddi olarak çok külfetli. Verdikleri fiyatlar 4 kat ve 16 daireli apartman için daire başına 330-530 euro(son teklifleribilmiyorum belkibiraz düşmüştür) ,bulunduğunuz kata göre fiyat değişiyor. Neredeyse kombi fiyatına gelecek.


    Daire içi doğalgaz tesisatını (Kalorifer değil) ve kombi alım ve takılmasının farklı kişilere yapılmasının dezavantajları var mıdır. Mantıken olmaması lazım ama kalorifer tesisatı olduğu gibi bir sorunda suçu birbirlerine atma olasılığı olabilir mi?

    İginize teşekkürler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Arkadaşlar şimdi bazıları nereden buluyorsun bu soruları diyebilirsiniz ama duyduğum bir şeyi merak ettim. Haziran ayına kadr bulunduğumuz yere doğal gaz gelecek. Ben mutfağa hermatik kombi takarak mutfak camından boruyu çıkarmayı düşünüyordum ama site yönetiminden bazıları şimdiye kadar duymadığım bir şey söyledi. Dediklerine göre AB uyum yasalarına göre hermatik kombinin atıkgaz borularını cam pencere vs. yerlerden dışarıya verilemeyecekmiş. Hermatik olsada bacadan atıkgaz verilmeliymiş. Bunları site başkanı söylediğinde apartman tesisatıyla ilgil görüşmede makina mühendisi ve baca kurulumuyla ilgili bir arkadaşta vardı. Baca için gelen arkadaş türkiyenin bu yaslara uyumunun ancak 2008 yılında gerçekleşeceğini söyledi. Benim iyice kafam karıştı böyle bir şey olursa baca tesisatı için bulunduğunuz kat göre 300-500 euro masraf çıkarıyorlar.
    Mühendis arkadaş konuyu araştırdığını cam ve pencerelerden atıkgaz borusunun çıkışına sadece borunun çktığı yerin sağında yada solunda komşunuzun yatak veya oturma odası olursa engel olunduğunu diğer durumlarda AB uyum yasalarında bir engel olmadığını söyledi ama benim aklıma takıldı. Böyle bir şeyin olması zor ama böyle bir durum var mı?

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum

    SAYIN SERRİKOÇ;

    Kayseri de merkezi ısıtma haricinde kullanılan tüm binalarda genelde hermetik ve camdan çıkarılarak kullanılmasına izin veriyolarr...
    Ben özellikle DG Dağıtım firmasına maille sordum standardını ve hermetik kombilerin baca bağlantısını.
    Aldığım cvp aşağıdaki gibidir,ama sizin şehriniz için geçerli olurmu bilemem.
    Bence sizde sorun mevzuatı.


    <<<Doğalgaz kombisinin bağlandığı baca konusunda geçerli olan standartlar ( TS EN 297, TS 625-TS Pr EN 297, TS 615 EN 26, TS Pr EN 613 ….) şeklinde sayılabilmekle birlikte, bacalı kombilerin kullanımı 08.12.2005 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazı ile yasaklanmış bulunmaktadır.

    Hermetik kombilerin normal bacaya bağlanması uygun değildir.

    İlginize teşekkür ederiz.>>>

    SANIRIM ANLAŞILMIŞTIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 10 Mart 2007; 15:26:24 >




  • ben birdoğalgaz cıolarak her kese ferroli veya baykan öneririm buiki kombide hem yakıttan hemde sorun lardan uzak lış tırır herturlu bilgi için
    emirmuhendislik@hotmail.com
  • www.ferroli.com.tremirmuhendislik@hotmail.com
  • Fikrinize katilmak isterim - Ferroli de problem minimumdur... Bir Ferroli servis elemani olarak soyleyebilirim...
    quote:

    Orjinalden alıntı: bastaklı18

    www.ferroli.com.tremirmuhendislik@hotmail.com

  • Peki bende kombi alacagım hemen gidip ferroli alayım. Bozacının şahidi şıracı olurmuş...Gel vatandaş geeeeellllll... Kombinin iyisi bunlaaaarrrr....Para kazanmamız lazım, satıcı, servis, bakım, parça, elbet işin düşecek bir gün...Çoluk çocuk ne yiyecek ? Para lazım...Geeeelllll vatandaş...Ferroliye geeeelllll... Gırgır şamata olsun diye yazdım alınmayın sakın saygılarımla arkadaşlarım....
  • Suzi dilara bende yazınızı okuduktan sonra tavsiyelerinize uyarak İzmirgaz'a sormayı düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı tarafından bacalı kombilerin kullanılması yasaklandıysa satışınında yasaklanması gerekmez mi? Ama burası Türkiye satışı serbest kullanılması yasaktır.

    Ayrıca hobileri arasında elektronik ev aletleri olan bir bayan görmek beni mutlu etti.

    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Suzi dilara bende yazınızı okuduktan sonra tavsiyelerinize uyarak İzmirgaz'a sormayı düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı tarafından bacalı kombilerin kullanılması yasaklandıysa satışınında yasaklanması gerekmez mi? Ama burası Türkiye satışı serbest kullanılması yasaktır.

    Ayrıca hobileri arasında elektronik ev aletleri olan bir bayan görmek beni mutlu etti.

    Yardımlarınız için teşekkürler.


    Burası bilgilerini paylaşanların olduğu kadar, hiç bilmeden ahkam kesenlerin yazdığı bir forum

    Ben daha çok yeniyim ,yılbaşından sonra kombi almak için araştırırken bulduk bu forumu ve şimdi

    her gün ilk uğradıığım sitelerin başında geliyor ,aradığım sonuçlara ulaşmam zor olsa da vazgeçmedim

    ve araştırmaya devam ediyorum...

    Eğer aldığınız cevabı buraya eklerseniz iller arasındaki farkları da anlarız




    teknik servis açmam konusunda teklifler var Yüzbaşım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 11 Mart 2007; 16:59:30 >




  • suzi dilara

    hanım her işin üstesinden gelebilecek bir insandır teknik servis olarak'da bu konularda danışmanlıkda
  • Gürcan Abi zaten ben tek post'tan bu yorumu yapmadım öncekilerede baktım. Memlekette kayseri olduğunu düşünürsek teknik danışmanlık haydi haydi yapar.

    Suzi hanım bu kadar araştırıyorsanız dikkatli olun. Bende bir ürün almadan önce iyice araştırırım ama evdekiler artık dalga geçmeye başladılar. "Bir şey alacaksan Serdar'a en az 6 ay öncesinden haber vereseksin " diyorlar. Ama bu araştırmacı kişiliğim sayesinde şimdiye kadar aldığım kararlarla ilgili hiç pişmanlık duymadım. Bu açıdan internet bulunmaz bir nimet.
    Bende kombi için aylardır araştırma yapıyorum sadece burası değil başka forumlarada bakıyorum. Aklımda bazı şeyler netleşmeye başladı. İzmirgaz'a bu konuyla ilgili pazartesi günü mail yollayacağım cevap geldiği zaman burayada iletirim.




  • Teveccühünüz diyeceğim ,fakat fazla tevazu gösteremeyeceğim,
    zira ,evde elektrikli ve elektronik eşyalar benden sorulur
    Hatta mahalleye bile teknik servis veriyorum (başı sıkışan bana gelir dee)
    Zaman zaman evde lakap takarlar...

    Bu ara evdeki adım "kombici"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 13 Mart 2007; 8:30:10 >
  • Havasına suyuna kurban olurum o şehirin...İşletme fakültesine gidersen beni an...Talas yolunda Tıp fak. yanındaydı...Taşkafa zamanında buradan geçmişşşşş de.... Kombi konusunda uzman oldun dogru...Ama kimin sayesinde ? Bir düşün.... Sana destek olan hepimizin....Öhö öhhhööööö..... saygılarımla.Suzi hanım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Mart 2007; 0:44:16 >
  • peık de mütevaziyiz taşkafa beyneyse şaka şaka elbette kombideki bilginize ben de hayranım ah bi de beyaz eşyada bize kulak verseniz
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.