Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suzi Hanım spot al sat com a gir. proterm kaça satılıyor gör... .....Valliantsa neden markasını vurmuyor ? Geçmişi düşün bizde yıllarca şahin, dogan araba satıldı....Neden FİAT markasıyla satılmadı? Çünkü bu arabalar Fiat standartlarına uygun degildi....Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mart 2007; 18:34:14 >
  • Protherm Valliant'ın yan markasıymış şimdi değiştiyse bilmiyorum ama 2 yıl garantisi var. Çok memun olanlarda var sorun yaşayanlarda ama bir problem dikkatimi çekti voltaj dalgalanmalarından fazlasıyla etkilendiği söyleniyor. Servisini valliant sağlıyormuş. Üretimi almayada yapılmıyor eski çekoslovakya da yapılıyor (yazan böyle yazmış ikiye bölününce nerede kaldı bilmiyorum) bazı kullanıcı görüşlerini buraya eklerdim ama ama kafa karıştırıcı olur. Çok farklı şeyler söyleyen kişiler var. Ama fiyatlarını ucuz tutmak için bakır eşanjör kullanan vallianttan daha ucuza satıyorsa bu durum beni düşündürür ayrıca piyasaya yeni girmiş yada yeterince tecrübe edilmemiş markaları aldığında kendimi hep kobay gibi hissetmişimdir. İsteyenler olursa özelden PM yollasınlar kullanıcıların fikirlerini yollayayım.

    Astotkek öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun. Hermatik kombiler bacalılara göre her zamn için daha verimli ve sağlıklıdır. Bacalı kombiler
    -Verimlilikleri daha düşüktür
    -İhtiyaçları olan oksijeni ortamdan alacakları için evdeki hava kalitesi düşer.
    -Bacalarda zaman içerisinde oluşabilecek aksaklıklar verimliliği etkilebilir çeşitli teklikelere yol açabilir.
    -Şu anda sorun olur mu bilmiyorum ama yukarıda verdiğim içişleri bakanlığının genelgesi var.

    Hermatik ombiler dış ortama içi içe geçmiş iki boruyla bağlıdır borulardan birinden atık gaz diğerinden kombni kullanacağı temiz gaz geçer evdeki havayı kullanmaz.

    Bacalı kombiyi direkt olarak bacaya takmazsınız ona göre bacada değişikliğin yapılması lazım toki bacaları kombilerin bağlanması içn uygun yaptıysa bilemem ama genelde müteahidler bu mali yüke girmezler. Benim tavsiyem hermatik kombi olacaktır ama burada benden çok daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlar var onların düzeltmek isteği yada eklemek istediği şeyler olabilir.

    Suzi neden yoğuşmalı kesinlike almam diyorsun . Kayseri soğuk memleket yoğuşmadan sağlayacağınız tasarruf bizlere göre daha fazla olacaktır. Şimdi ben size bunu söylüyorum ama bende yoğuşmalı almayacağım ama izmirin daha ılıman iklime sahip olması ve kış mevsiminin kısalığı nedeniyle avantaj sağlamayacağını düşündüğümden düşünmüyorum. Yoğuşmalı kombilerin verimli olması için belli şartlar var. Bu şartları sağlarsanız %10-15 daha az gaz tüketiminiz olur. Ben tahmini bir hesaplama yaptım, yoğuşmayı sağlayabilirsem yaklaşık 10 sene içinde aradaki farkı kapatabiliyorum.




  • Yoguşmayı saglamak zor degil petek boyu artacak. Radyatörlerde dolaşıp kombiye gelen su 57 C nin altında olsun tamam... Yaguşma dercesi 57. C bunun altında gelirse yoguşma oluyor. Kombiden 60 C çıkarsan dönüp gelince 45 yada 50 olacak....Yoguşma tamam....Daha çok yoguşma istersen Giden suyu 55 gönder....Dönüşü daha soguk olacak....İşte yoguşma.... Ben 8 ,5 mt radyatör koyup 20.650 kcal bir yoguşmalı koymak isterim. ECA CONFEO PREMİX ..Para durumuma baglı....Şu an aklımdaki Confeo....Dijital Hermetik ECA... Bir ay sonrası Allah kerim...] Kısa radyatörleri kısık sıcaklıkla yakarsan ev buz gibi olur ısıtamazsın. Radyatör boyu yeteri kadar uzun olursa kısık sıcaklıkta evi ısıtabilirsiniz...Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Mart 2007; 11:00:08 >




  • Herkese iyi günler diliyorum.
    Arkadaşlar yoğuşmalı kombilerde oluşan atık su miktarını bilen var mı? Yani yoğuşmalı tip kombi alma niyetindeyim fakat kombiyi koyacağım yerin yakınlarında kombiden çıkan drenaj (atık su) yolunu bağlayabileceğim bir gider yok.Kimi arkadaş drenaj suyunun damla damla olduğunu ve 2.5 lt lik pet şişelerden kullanabileceğimi bunun bile dolmasının haftalar alacağını söylerken kimisi de günde 2-3 litre atık su çıktığından bahsediyor.Konu hakkında gözlemi yada bilgisi olan arkadaşlarım bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozankaracan

    Herkese iyi günler diliyorum.
    Arkadaşlar yoğuşmalı kombilerde oluşan atık su miktarını bilen var mı? Yani yoğuşmalı tip kombi alma niyetindeyim fakat kombiyi koyacağım yerin yakınlarında kombiden çıkan drenaj (atık su) yolunu bağlayabileceğim bir gider yok.Kimi arkadaş drenaj suyunun damla damla olduğunu ve 2.5 lt lik pet şişelerden kullanabileceğimi bunun bile dolmasının haftalar alacağını söylerken kimisi de günde 2-3 litre atık su çıktığından bahsediyor.Konu hakkında gözlemi yada bilgisi olan arkadaşlarım bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.


    Atık su miktarı cihazın yoğuşma yapması ile, çalışma süresiyle, çalıştığı ısı derecesi vb ile ilgilidir. Arkadaşınızın dediği gibi damla damla ve 2,5 lt lik pet şişe 1 gün yetebilir ama yetmediği günde olabilir. Ayrıca bu atık su asidik özelliktedir. Bu nedenle yoğuşmalı kombilerin atık su giderinin mutlaka plastik borulu bir gidere bağlanması bence şarttır. Asidik bir sıvıyla dök boşalt uğraşılması kolay değildir. Bir müddet sonra eziyet haline gelir. Tesisatınızı yaptırırken en yakın gidere plastik boruyla bağlatın, buna imkan yoksa normal hermetik kombi alın..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Yoguşmayı saglamak zor degil petek boyu artacak. Radyatörlerde dolaşıp kombiye gelen su 57 C nin altında olsun tamam... Yaguşma dercesi 57. C bunun altında gelirse yoguşma oluyor. Kombiden 60 C çıkarsan dönüp gelince 45 yada 50 olacak....Yoguşma tamam....Daha çok yoguşma istersen Giden suyu 55 gönder....Dönüşü daha soguk olacak....İşte yoguşma.... Ben 8 ,5 mt radyatör koyup 20.650 kcal bir yoguşmalı koymak isterim. ECA CONFEO PREMİX ..Para durumuma baglı....Şu an aklımdaki Confeo....Dijital Hermetik ECA... Bir ay sonrası Allah kerim...] Kısa radyatörleri kısık sıcaklıkla yakarsan ev buz gibi olur ısıtamazsın. Radyatör boyu yeteri kadar uzun olursa kısık sıcaklıkta evi ısıtabilirsiniz...Saygılarımla.

    Belki o derecelerdede yoğuşma sağlayabilirsin ama tam verim alamazsın. Bir çok yerde yoğuşmadan tam verim elde edemilmek için 50 çıkış 30 giriş 50/30 sıcaklığını elde etmek gerektiği söyleniyor. Buradan dönen su sıcaklığı ne kadar düşükse o kadar çok buhar enerjisinden faydalanıyorsun. Aynı evlerimdeki camlarda olduğu gibi dışarıyla ile içerideki sıcaklık farkı ne kadar fazlaysa (başka etkenlerde var tabi) o kadar fazla camda su damlacıkları oluşur. Su damlacıkları oluşurken su buharı su damlacıkları haline geldiğinden gaz halden sıvı hale geçtiği için kendi çapında büyük bir enerji verir. Fikir vermesi için liseden aklımda kaldığı kadarıyla yazarsam, 1gr suyun sıcaklığını artırmak için 1 cal gerekirken 1gr suyu 1gr gaz haline getirmek için bunun 540 katı yani 540 cal gerekir. Gaz halden sıvı haline geçiştede bu kadar enerjiyi bulunduğu artama verir.
    Bizim ev 100m2 7.9 m panel radyatör var. Söylendiğine göre yoğuşmalı bir kombinin sağladığı taasarruf en fazla %10-15 tir. İzmirin havası zaten çok soğuk olmuyor ama bu sene hiç soğuk olmadı. 15-20 gün ancak izmir için soğuk diyebileceğimiz havalar vardı. Bu soğuk havalarda hiç bir ısıtıcı cihaz çalışmadığı zamanlarda ev sıcaklığı 11-12 C diğer zamanlarda(en soğuk 15-20 gün dışında) 14-15C dereceydi. Şimdi oda ternostadı olan bir evde yoğuşmalı kombi kullandığımı düşünelim devamlı kombi yandığından havalarda soğuk olmadığından dolayı bir zaman sonra evdeki 20-21C sıcaklığı dengelemek için daha az enerji gerekeceğinden dönen su sıcaklığı belki 40-45 C olacak. Bu olayda, yoğuşmada istediğim verimi sağlayamama neden olacak. biz yinede bunları görmezden gelelim tanıdıklarımdan edindiğim tecrübelere göre tahminde bulunursam İzmirde ocak ve kombini yıllık doğalgaz gideri 1000 YTL ancak olur. Yoğuşmadan %15 tasarruf etsem 150 YTL yıllık karım olur. 6-7 yılda yoğuşmalı kombi farkkını çıkarıp kara geçmeye başlarım. Bu hesaplamalar iyimser olarak yaptıklarım.
    Bu yüzden yoğuşmalı kombi alıp en az 10 sene kullanmaktansa hermatik normal 2 kombi alıp 10 sene kullanmak daha mantıklı geliyor. 10 yılın 6 senesi garanti içinde olacak, garantiden sonra ilk büyük arızasında yeni kombi alıp yoluma devam ederim.

    Burada benden çok daha bilgili olanlar var. Düşünce tarzım yanlış mı acaba ?




  • serrikoc arkadaşım;

    İzmirdesiniz, 100 m2 evde 7,9 metre panel radyotörünüz varsa yoğuşmalıya boşu boşuna neredeyse 2 kombi parası vermeniz anlamsız. Dediğiniz gibi normal hermetik bir kombi işinizi görecektir. İzmir de olduğunuza göre ECA markasını bilirsiniz. Normal hermetik kombi olarak ECA Confeo modelini incelemenizi tavsiye ederim. Mutlaka inceleyin sonra karar verin, ev sizin para sizin. Fiyatı 1.400 YTL civarı, sorunuz olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.
  • ARKADAŞLAR BEN GEÇTİĞİMİZ SENE BOSCH MARKA KOMBİ ALDIM
    EN SON MODELİ DİĞİTAL GÖSTERGESİ FALAN VAR
    SON DERECEDE MEMNUNUM
    KONUŞTUĞUM TÜM KOMBİCİLER BUDERUS VİESSMAN AMA DAHA EKONOMİK DERSEN BOSCH AL DEDİLER
    TAM BİR YILI GEÇTİ EN UFAK BİR PROBLEM YAŞAMADIM
  • Şimdiye kadar kombiyi almam lazımdı ama nisanda gelmesi gereken doğalgaz taşeronla çıkan sorun yüzünden en erken haziran ayında gelecek bu yüzden gecikti. Ben forumdan bilgi almak için yazıyı bile hazırlamıştım ama bu olaydan sonra daha sonraya bıraktım.

    Almayı düşündüğüm markalar arasında ilk sırada ECA var. Fortius yada Confeo yu düşünüyorum büyük ihtimalle daha ucuza geldiğinden dolayı Confeo+oda termostadı,program saati olacak.

    -Confeo ile fortius arasında oda termostadı ve program saati dışında teknik bir farklılık var mı?

    -Komilerle ilgili daha öncede bilgiler verdiniz ama ECA dışında tavsiye edebileceğiniz başka marka ve modeller var mı?

    -ECA nın servis kalitesi hakkında bilginiz var mı?

    -Aklımdan geçen diğer marklar veissman ve buderus ama çok büyük farklar olmadığı takdirde(şimdiye kadar pek göremedim) tercihim ECA dan yana olacak bu markalarla ilgili düşünceleriniz nelerdir.

    -Şu andaki tesisat 10 yıl önce döşenen demir borulu tesisattan oluşuyor. Kilerden antreye alttan gidip oradan üçe ayrılıyor mutfak,oturma odası ve yatak odasına gidiyor. Ama kombi alındığı zaman büyük ihtimalle mutfağa konulacak.Burdan giriş yapıp antreden dağılacak bu durumun bir dezavantajı olur mu?

    -Antrede tabanın altından giden ve gelen su boruları yan yana gidiyormuş (döşendiği zaman ben yoktum) bu borulara babam bir şeyler sarıldığını söylüyor yalıtım iyi bir şekilde yapılmadıysa ısı kaybı dışında gelen soğumuş suyun ısınması giden suyun soğumasının verimde büyük etkisi olur mu?

    -Kulanılan panel radyatörler termopan marka bu ürün kalitesi hakkında bilginiz var mı?

    -Kışın fazla kullanmadığımız salona termostatik vana takıp 17C ye, banyo havalandırmaya ızgaralı pencereyle bağlı olduğunu düşünürsek burayada termostatik vana takmamız faydalı olur mu? Yoksa bu kadar uğraşmaya değmez mi?

    -Sizce eski tesisatı bu sene olmasada bir dahaki sene değiştirmelimiyim?

    Şimdilik aklıma takılan konular bunlar çok uzun oldu ama yardımcı olursanız memnun olurum.




  • Baykan iyidir... Ama buderus en iyisiymiş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Suzi neden yoğuşmalı kesinlike almam diyorsun . Kayseri soğuk memleket yoğuşmadan sağlayacağınız tasarruf bizlere göre daha fazla olacaktır. Şimdi ben size bunu söylüyorum ama bende yoğuşmalı almayacağım ama izmirin daha ılıman iklime sahip olması ve kış mevsiminin kısalığı nedeniyle avantaj sağlamayacağını düşündüğümden düşünmüyorum. Yoğuşmalı kombilerin verimli olması için belli şartlar var. Bu şartları sağlarsanız %10-15 daha az gaz tüketiminiz olur. Ben tahmini bir hesaplama yaptım, yoğuşmayı sağlayabilirsem yaklaşık 10 sene içinde aradaki farkı kapatabiliyorum.

    Serrikoç benim evimin odalarının tamamı güneye ,bitanesi de batıya bakıyoo ,yalıtımı var ve m2 olarak da 130 ,yani yoğuşma yapabilecek kadar soğumasını sağlamazsam ne anlamı var yoğuşmalı almamın diye düşünüyorum .yanılıyormuyum acaba?




  • Anlatamadim galiba, simdi ben giderde hermetik alirsam sonra biri cikarda bu eve hermetik degil bacali takabilirsin der mi diye sormustum. Yani ben hermetik mi, bacali mi almaliyim. Bir problem olur mu, cunku ev daha bitmedi ama ben simdiden alip kenara atmak istiyorum kombiyi. Bir de hersey yazilmis ama bosh kombiler hakkinda bilgi verebilecek olan var mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Arkadaslar tokinin evlerinden aldim kismetse 2-3 ay icerisinde bitecek. Evi gezdigimde kombi baglanacak yer mutfagin icinde fakat kafam takildi ben hermetik mi alacagim bacali mi? Yani bunun ayrimini nasil yapiyoruz?
  • Bu kombiyi buraya takamazsın diyebilecek iki yer vardır. Birincisi bulunduğunuz yerdeki doğalgaz dağıtım şirketi,diğeriyse genelde site gibi yerlerde sitedeki görüntünün bozulmaması için daha önce karar alınmışsa takamazsınız. Ama iki ihtimalde yok çok düşük. İstanbulda yüzbünlerce kişi hermatik kombi takıyor kullanıyor buradan sorun çıkmaz. Sizin tercihiniz hermatik olması daha iyi olur.

    Şimdiden kombi alıp kenara atmaya gerek yok teknoloji devamlı değişiyor yeni modeller çıkıyor. Ayrıca kombinizi kullanmadığınız halde garanti süreniz geçecek. Boşuna paranızı bağlamayın dövizdeki oynaklıktan endişeleniyorsanız euro alın o dursun. Bosch hakkında kötü şeyler duymadım ama her sektörde olan her cihazı yapan kuruluşlar her zaman kaliteli yapamazlar. Ama bu sadece görüş benim çok bilgim yok sadece üretimlerinin manisada olduğunu biliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Şimdiye kadar kombiyi almam lazımdı ama nisanda gelmesi gereken doğalgaz taşeronla çıkan sorun yüzünden en erken haziran ayında gelecek bu yüzden gecikti. Ben forumdan bilgi almak için yazıyı bile hazırlamıştım ama bu olaydan sonra daha sonraya bıraktım.

    Almayı düşündüğüm markalar arasında ilk sırada ECA var. Fortius yada Confeo yu düşünüyorum büyük ihtimalle daha ucuza geldiğinden dolayı Confeo+oda termostadı,program saati olacak.

    -Confeo ile fortius arasında oda termostadı ve program saati dışında teknik bir farklılık var mı?

    -Komilerle ilgili daha öncede bilgiler verdiniz ama ECA dışında tavsiye edebileceğiniz başka marka ve modeller var mı?

    -ECA nın servis kalitesi hakkında bilginiz var mı?

    ..................................

    -Sizce eski tesisatı bu sene olmasada bir dahaki sene değiştirmelimiyim?

    Şimdilik aklıma takılan konular bunlar çok uzun oldu ama yardımcı olursanız memnun olurum.





    Hakikaten uzun olmuş alıntı yaparken biraz kısalttım
    Sırasıyla yanıtlamaya çalışayım. Confeo ve Fortius birbirinin aynısı cihazlardır. Fortius da ilave oda termostatı, programlı saat vb gibi aksesuarlar var. Bence Confeo + oda termostatı yeterde artar. Fortius için fazla para vermeye gerek yok.
    ECA nın servis kalitesi genelde iyidir ve bulunduğunuz semttede servis vardır sanıyorum. Ama bildiğiniz gibi 5 parmağın beşide bir olmuyor misali memnuniyet durumu servis sorumluları ile ilgili olduğu için diğer bütün markalarda olduğu gibi değişkenlik gösterebiliyor. Ancak herhangi bir sorununuzda ECA müşteri hizmetleri çok iyi ve oldukça yakından müdahil oluyorlar.
    ECA dışında ; normal hermetik olanlardan Viessman Vitopend 200 ü, Demirdöküm Nitron u, Vaillant 242-5 i, Ferroli Divatop u , yoğuşmalı olanlardan Isısan Buderus GB 022 yi ve Viessmann Vitodens 200 ü önerebilirim. Aralarında ciddi fiyat farkları olduğunu göreceksiniz. Tercihiniz yoğuşmalı değilse fazla para vermeye değmez bence. Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı makinalar..

    Tesisatınız 10 yıllık olabilir, şu anda bir sorununuz yoksa değiştirmeye hiç gerek yok. En fazla kimyasal temizleyicilerle temizletebilirsiniz. ( tabii bu kadar süredir kullandığınızı varsayıyorum.) Boruların yan yana gitmesinde izolasyon yapıldığına göre bir sorun olmaz.
    Panel radyatör olarak Demirdöküm PKKP 600, bunun muadili ECA ve Termodinamik i önerebilirim. Termopan hakkında detaylı bilgim yok.
    Salona ve banyoya termostatik vana yerine normal vana takın, kullanmadığınız salonu kapatın, banyonun vanasını ise az açarak kısık durumda çalıştırın aynı işi görür.
    Kombiler genelde mutfağa takılıyor ve sizin dediğiniz gibi tesisata bağlanıyor. Zaten başkada bir alternatif olmuyor, sorunda olmuyor, rahat olun.
    Soru uzun olunca cevapta uzun oluyor kusura bakmayın. Atladığım bir yer kalmadı sanırım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Yani benim evimde kombi takilacak yer mutfagin icinde ve camdan baca icin cikis yapmislar hermetik alsam problem olmaz anladigim kadariyla. Ayrica kombiyi erkenden almak istememin nedeni allah kismet ederse yakinda evleniyor olmamdan oturu. Lakin biran once buyuk seyleri aradan cikartmak istiyorum bu yuzden beyaz esyalarimi aldim tv ve kombiyi de erkenden alayim diyorum. Ben kombiyi alip magazada birakicam cunku evim henuz bitmedi, dolayisiyla servis gelip baglantiyi yapana kadar garantiden birsey kaybetmis olmam, cunku bildigim kadariyla garanti kurulumdan sonra baslar. Cunku beyaz esyalari alirkende bunu ozellikle sordum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Bu kombiyi buraya takamazsın diyebilecek iki yer vardır. Birincisi bulunduğunuz yerdeki doğalgaz dağıtım şirketi,diğeriyse genelde site gibi yerlerde sitedeki görüntünün bozulmaması için daha önce karar alınmışsa takamazsınız. Ama iki ihtimalde yok çok düşük. İstanbulda yüzbünlerce kişi hermatik kombi takıyor kullanıyor buradan sorun çıkmaz. Sizin tercihiniz hermatik olması daha iyi olur.

    Şimdiden kombi alıp kenara atmaya gerek yok teknoloji devamlı değişiyor yeni modeller çıkıyor. Ayrıca kombinizi kullanmadığınız halde garanti süreniz geçecek. Boşuna paranızı bağlamayın dövizdeki oynaklıktan endişeleniyorsanız euro alın o dursun. Bosch hakkında kötü şeyler duymadım ama her sektörde olan her cihazı yapan kuruluşlar her zaman kaliteli yapamazlar. Ama bu sadece görüş benim çok bilgim yok sadece üretimlerinin manisada olduğunu biliyorum.





  • baymak yoğuşmalı kombi için 1700 ytl fiat verdiler. neden bu kadar ucuz.bu kombi marka olarak iyimi
  • Ege45 verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz kombilerden hermatik olanlardan en fazla kafama yatan ECA oldu. ECA hem kaliteli hemde servis ağı daha geniş.

    Oda termostadı dışında program saatine egerek yok demişsiniz. Ama evde olmadığımız zamanlarda ve geceleri sıcaklığı 17-18 C düşürerek tasarruf edeceğimi düşünüyorum. Confeo+oda term. ve program saati =fortius olmasına rağmen daha ucuza gelmesi nedeniyle Confeo almayı düşünüyorum.

    Mazotlu kat kaloriferi 10 yıla yakındır var. Ama mazot fiyatlarından dolayı her zaman kulanamadık şu an kullandığımız panel radyatörlerde şelale gibi gelen su sesinden başka sorun yok. Havasını almaya çalıştım ama pek bir şey farketmedi.

    Banyo ve salona termostatik vana takmak istememin nedeni arada sırada tv izlemek için salona gimemiz gerektiğinde çok soğuk olmaması ama tüketimi gereksiz yere artırmaması içindi. Banyo için dediğinizi yapacağım salonuda duruma göre birini seçeceğim.

    Tekrar teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: suzi dilara

    Serrikoç benim evimin odalarının tamamı güneye ,bitanesi de batıya bakıyoo ,yalıtımı var ve m2 olarak da 130 ,yani yoğuşma yapabilecek kadar soğumasını sağlamazsam ne anlamı var yoğuşmalı almamın diye düşünüyorum .yanılıyormuyum acaba?



    Geçen gün bir siteden yoğuşmalı kombilerin daha çok ılıman iklime sahip yerler için uygun olacağını okudum. Soğuk yerlerde verim alınamıyormuş fazla açıklama yapmamış ama anladığım kadarıyla soğuk yerlerde evi ısıtmak için yüksek derecelere çıkıldığından haliyle geri dönen su sıcaklığıda yüksek oluyor bu yüzden randıman vermiyor.

    Kayseride kombinin kullanılacağı süre ve tüketim artacağından yoğuşmalı hermatik arasındaki farkı daha kısa sürede kapatabileceğinizi düşünüyorum. Ama en sağlamı bulunduğunuz apartmanda veya benzer yerlerde kombiyle ısınanların sıcaklık değerlerine bakarak tahmin yürütmek çevrenizdeki bilgisi olan insanlardan(bulmak zor olsada ) yardım almak. Benimkisi sadece tahmin.

    Yoğuşmalı kombi kullananların dikkat etmeleri gereken bir olayda yoğuşma sonrasında çıkan asidik özellikteki su için(1m3 gaz için 1 kg ama verime göre değişir) su gideri olması lazım. Bu durumda kombi konulacak yerin iyi seçilmei gerekiyor.

    Daha önce bazı arkadaşlar bu linki vermişti ama zaman içinde unutup gitmişim bu linktekiwww.dogalgazprojesi.com sitesi ve forumu bilgi edinmek için bulunmaz nimet belki sizlerede yararlı olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Geçen gün bir siteden yoğuşmalı kombilerin daha çok ılıman iklime sahip yerler için uygun olacağını okudum. Soğuk yerlerde verim alınamıyormuş fazla açıklama yapmamış ama anladığım kadarıyla soğuk yerlerde evi ısıtmak için yüksek derecelere çıkıldığından haliyle geri dönen su sıcaklığıda yüksek oluyor bu yüzden randıman vermiyor.

    Kayseride kombinin kullanılacağı süre ve tüketim artacağından yoğuşmalı hermatik arasındaki farkı daha kısa sürede kapatabileceğinizi düşünüyorum. Ama en sağlamı bulunduğunuz apartmanda veya benzer yerlerde kombiyle ısınanların sıcaklık değerlerine bakarak tahmin yürütmek çevrenizdeki bilgisi olan insanlardan(bulmak zor olsada ) yardım almak. Benimkisi sadece tahmin.

    Yoğuşmalı kombi kullananların dikkat etmeleri gereken bir olayda yoğuşma sonrasında çıkan asidik özellikteki su için(1m3 gaz için 1 kg ama verime göre değişir) su gideri olması lazım. Bu durumda kombi konulacak yerin iyi seçilmei gerekiyor.

    Daha önce bazı arkadaşlar bu linki vermişti ama zaman içinde unutup gitmişim bu linktekiwww.dogalgazprojesi.com sitesi ve forumu bilgi edinmek için bulunmaz nimet belki sizlerede yararlı olur.


    YOĞUŞMALI KOMBİLER in kullanımındaki en önemli unsur ;düşük sıcaklıkta yanan kombiyle normalden daha uzun radyatörler kullanarak gereken ısıyı elde etmek ve bu sayede az enerji tüketimi sağlamaktır.Bunu sağlamak için de evin yerden ısıtma veya radyatörlerinin uzunluğunun yeteri kadar uzun olması gerekir
    İlk başlarda maliyeti yüksek olsa bile ,yoğuşmalı kombi bunu zaman içinde tasarruflu gaz tüketimi sayesinde telafi edecektir ....diye düşünüyorum ama benim hermatik alma düşüncem devam ediyor

    (bu masajımda düzeltme yapmamı Taşkafa Bey istedi,öncekinde düşük cümle oldu galiba,anlayış farklı olmuş,düzeltirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 24 Mart 2007; 22:13:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Ege45 verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz kombilerden hermatik olanlardan en fazla kafama yatan ECA oldu. ECA hem kaliteli hemde servis ağı daha geniş.

    Oda termostadı dışında program saatine egerek yok demişsiniz. Ama evde olmadığımız zamanlarda ve geceleri sıcaklığı 17-18 C düşürerek tasarruf edeceğimi düşünüyorum. Confeo+oda term. ve program saati =fortius olmasına rağmen daha ucuza gelmesi nedeniyle Confeo almayı düşünüyorum.
    ...............
    Tekrar teşekkürler.



    Evde olmadığımız zamanlarda ve geceleri sıcaklığı 17-18 C ye düşürerek tasarruf etmeyi düşünüyorsanız almanız gereken cihazın " Haftalık Program Saatli Digital Oda Termostatı " olduğunu sanıyorum. Aman dikkat. Modülasyonlu Oda termostatı alır buna ilave olarakta Digital Haftalık Program Saati alırsanız yapmak istediğiniz işlemi otomatik yapamazsınız. Çünkü bu durumda aldığınız program saati sadece kombiyi ayarladığınız saatlerde açıp kapamaya yarayacaktır.
    Digital Program Saatinin özellikleri arasında " Haftanın 7 günü ayrı ayrı, aynı ve hafta sonuna ayrı program; Her gün için 8 açma ve 8 kapama ile 8 ayrı program " yazıyor. Ama bunları derece ayarlayarak yaptığını sanmıyorum. Bu konuda % 100 emin değilim. Bu nedenle kombiyi alacağınız yere yapmayı düşündüğünüz işlemi detaylı olarak anlatın ve anlaşıldığına emin olduktan sonra alın...




  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.