Şimdi Ara

LG, Optimus 2X ve Optimus 3D için Android 4.0 güncellemesi sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • LG, Optimus 2X ve Optimus 3D için Android 4.0 güncellemesi sunacak


     

    Akıllı telefon pazarı için stratejisini değiştiren ve bir cihazı oluşturan ana komponentlerin tamamını kendi kaynaklarıyla üretmek için kolları sıvayan LG, kullanıcılarından ciddi şikayetler aldığı yazılım güncellemeleri konusunda da harekete geçmeye hazırlanıyor. Güney Koreli şirketin mobil birimi tarafından Twitter'da paylaşılan bazı yeni durum güncellemelerine göre hem Nvidia Tegra 2 tabanlı Optimus 2X hem de sahip olduğu gözlüksüz 3D desteği ile ön plana çıkan Optimus 3D modelleri, son çeyrek öncesinde Android 4.0 ICS'a güncellenmiş olacak.

     

    LG tarafından merak edilen asıl konu ise, Android 4.0 ICS güncellemelerin Güney Kore ve belli pazarlara yönelik olup olmayacağı. LG Kanada daha önce yaptığı açıklamasında Optimus 2X için Android 4.0 ICS güncellemesinin çıkmayacağını söylemişti. Her ne kadar yayınlanan resmi güncelleme üzerinden programcılar çeşitli ROM'lar geliştirme şansı yakalacak olsalar bile, bu telefonlara sahip pek çok kullanıcının gözü kulağı OTA yoluyla gelecek resmi sürümlerde olacaktır. Ürün gamındaki en iddialı telefon modeli olan Nvidia Tegra 3 tabanlı Optimus 4X HD modelini bugünlerde ülkemiz pazarında kullanıma sunan LG, piyasadaki iddiasını arttırabilmek adına yazılım güncellemelerine daha önce olmadığı kadar çok önem verecek gibi görünüyor.

     

    Tablet bilgisayar tarafındaki çalışmaları da ağırlıklı olarak akıllı telefon hazırlıklarına aktaran LG, kapalı kapılar ardında yeni telefon modelleri için ar-ge faaliyetlerini sürdürüyor. Windows Phone 8 için nasıl bir adım atacağı belirsiz olan firma, orta ve üst segmente yönelik yeni model planlaması kapsamında Android 4.1 tabanlı yeni modeller lanse edebilir. Diğer taraftan geçtiğimiz yıllarda ARM lisansı alan şirket, başta akıllı telefonları olmak üzere akıllı televizyonlar ve diğer cihazlarda, kendi geliştirdiği SoC çözümlerine de yer verebilir.







  • Nerede o Nvidia yüzünden Tegra 2 android 4 e yükseltilemiyor. Allah Nvidia nın belasını versin! diyenler?

  • Lg ve güncelleme, çok ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardeşim bak ciddi diyorum bu şirketlerin büyük hatası var.Şimdi 2x neysede mesela optimus black ele alalım.Ics almayabilir bu telefon çok üst düzey değil.Fakat burda şirketler UI yi User interface yi güncelleseler 3-4 aya bir bak buradan garanti veriyorum kimse kalkıpta ics istiyoz biz demez.Mesela şuan lg icslerde lg ui 3.0 var gingerlerde 2.0 var sen gingere ver abi 3.0 bak bakalım istiyomu millet ics.Adam yutuptan falan bakıyo 4x hd videolarına falan ulan diyo bu ne güzel tema falan tabi kendi telefonu 1 yıldır aynı ekrana bak bak bıkmış sonra başlıyo ics istiyoz orda burda tamam tüketici haklıda şirket vermiyosa ui güncellemesi lazım en azından.Yani güncellemelerle biraz telefona değişiklik katsalar sorun olmayacak.Bide bu kullanıcı arayüzü yılda bi kez geliştirilmemeli en az 2-3 kez geliştirilip yeni özellikler ve stabilite sağlanmalı ki kullanıcı memnun kalsın.Sonuçta ics portlamaktan daha kolaydır ui geliştirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korea -- 13 Ağustos 2012; 17:33:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukuberk

    Lg ve güncelleme, çok ilginç.


    Sony kadar olamadılar ama deniyorlar.

  • Dikkatinizi çekerim "sunACAK" hala

  • Bir cok arkasima aman LG almayin dedim urununuz 1 senede eskir diye.
    Cok gec verilmis bir karar artik 4.1 cikartmalari gerek.

    Samsung ve HTC'de almayin arkadaslar NEXUS alin sirtiniz yere gelmesin.

  • Yalan dolan ya...

  • Yazık ya LG kullanıcılarına

  • yalan dolan dalavare haber

    4x hd ye o kadar para döküp alanlar da bin pişman olacak ilerde
  • LG nin aklı başına geliyor yavaş yavaş..

  • nVidia Tegra 2 AP20H için driver sunmadığı sürece ilgili soc'u kullanan cihazlar güncelleme alamayacaklar.

    İşin daha ironik kısmı ise nVidia Tegra 2 T20 için gerekli driverlar sunulmuş ve bu soc'u kullanan cihazlar güncellemelerini aldılar. Tabi bu cihazlar hep tablet. (Örneğin Motorola Xoom MZ604) Mimari olarak aynı olmasına rağmen aynı firmanın bu iki yongasının driverları farklı.

    Sonuç olarak dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz:
    Ünlü düşünür Linus Torvalds'ında dediği gibi "Lanet olsun nVidia." :)

    Edit: Yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idris -- 13 Ağustos 2012; 21:00:34 >
  • Eğer Sony 2011'de çıkardığı cihazlara android 4.1 güncellemesi verirse piyasadaki müşterileri kendine cekmeyi başarır, mevcut müşteriyi de memnun eder. LG amiral gemisi çıkara dursun ürüne yazılımsal destek sunmadıktan sonra amiral gemisi çıkarmayan sony e kaptırır müşterilerini.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: idris

    nVidia Tegra 2 AP20H için driver sunmadığı sürece ilgili soc'u kullanan cihazlar güncelleme alamayacaklar.

    İşin daha ironik kısmı ise nVidia Tegra 2 T20 için gerekli driverlar sunulmuş ve bu soc'u kullanan cihazlar güncellemelerini aldılar. Tabi bu cihazlar hep tablet. (Örneğin Motorola Xoom MZ604) Mimari olarak aynı olmasına rağmen aynı firmanın bu iki yongasının driverları farklı.

    Sonuç olarak dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz:
    Ünlü düşünür Linus Torvalds'ında dediği gibi "Lanet olsun nVidia." :)

    Edit: Yazım hatası.

    Arkadaş sen haberi okudun mu yoksa direkt saçmalıyım ne olursa olsun mu diyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Arkadaş sen haberi okudun mu yoksa direkt saçmalıyım ne olursa olsun mu diyorsun?


    Sen yazıyı iftardan öncemi okudun sonramı okudun. Buradan aç karnına yazmış gibi görünüyorsun o bakımdan.

    Zira yazdığım metni dikkatle okursan "nVidia Tegra 2 AP20H için driver sunmadığı sürece ilgili soc'u kullanan cihazlar güncelleme alamayacaklar." diye bir cümle var. nVidia bu driverları sunduğu an neredeyse bütün Tegra 2 kullanan cihazlar ics güncellemesini alacak. Bu cihazların güncellemelerindeki gecikme LG, Motorola, Samsung vb. firmalar yüzünden değil nVidia yüzündendir. Eleştiri LG firmasına değil.

    Bak gene dönüp dolaşıp aynı yere geldik:
    Ünlü düşünür Linus Torvalds'ında dediği gibi "Lanet olsun nVidia" :)

    Edit: Link eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idris -- 13 Ağustos 2012; 23:40:53 >




  • Butun isleri tarih verip ertelemek. Sirf lg den cektiklerim yuzunden galaxy s3 bile almadim, nexus'a gectim direk. Iyide oldu. Jellybean arayuzde internette korkunc hizli. 4.0ics le aralarinda gunduzle gece kadar fark var. Lg 4.1jb guncellemesini 1senede getirirse sanslisiniz.

  • Lg ve guncelleme sasirtici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son çeyrek dediklerine göre seneye sunarlar herhalde. Bir sonraki seneye de Jb güncellemesi duyururlar ( diğer markalar artık android 5-6ya geçiş yapmaya başlayınca)
    Not: Optimus 3D kullanıyorum ICS gelsin yada gelecek diye beklemiyorum. Şuan telefon görüşmelerimi yapıyorum, internette rahatlıkla gezebiliyorum, oyunları sorunsuz oynuyorum. Şuanki hali yetiyor açıkçası.
  • allahsız japonlar zaten nokiadan şaşanda suç babamda nokia 700 var her gecen gun biraz daha aşık oluyorum bu telefona keşke optimus 3 almasaydım diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG bence telefon yapmayi birak ve en iyi oldugun ekran segmentine yogunlas lutfen.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.